reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Doveinred obiad o 11 to zawczesnie:sorry:jak zje o 13 to potem bedzie go trzymalo troche:tak:nie patrz az tak na to zeby wypil tyle mlek co pisza bo to tylko sugerowane.,On musi miec teraz wiecej kalorii na mleku nie przytyje.Ja bym dla mu o 13 zupke a o 16 troche obiadu,moze od was???ziemniaczka ,czy troszke kotlecika:tak:a za godz deser:tak:nie musi zjesc wtedy caly bo to tylko deser:sorry:ale zrobisz jak bedziesz uwazac:sorry:decyzja nalezy do Ciebie:tak:
jednego tylko nie rozumie,tego; 6:30-7:00 sniadanie (zawierajace 200 ml mleka, czyli jakies 100 ml mleka i 100 ml kaszki na mleku , albo troche mniej mleka i wiecej kaszki)
jak 100ml mleka i 100 kaszki:dry: nie rozumie troche:sorry:bo ja robilam tak.np.180ml mleka w butli i dodawalam jakies 2-3 lyzki stolowe do butli kaszki zoltej :tak:(w zaleznosci ile pil wiecej lub mniej zeby przeszla,mialam smoczek z krzyzykiem do tego zeby bylo wlasnie latwiej ale delikatnie przeciety bo za wasko bylo:sorry:)i takie pil ale krotko bo odstawil butle.wiec kaszka jest na sniadanie ikolacje z miseczki lyzeczka:tak:moze na sniadanie wlasnie mu tak sprobuj dawac:tak:lyzeczka:tak:

oki ide sprzatac,chlopaki poszly na spacer:tak:paaa

reklama
100 ml mleka i potem kaszka zrobiona z 100 ml mleka w miseczce.
Co do zupek to nie gotuje dlatego mam sloiczki a w sloiczkach nie ma zupek przynajmniej tych z Hipp czy cow and gare a szkoda. O 16 tez juz przerabialam obiad i nie chcial jesc, potem do 19 byl glodny:sorry:. Ale sprobuje.
Od nas nie moze bo ja duzo przypraw dodaje i soli wiec odpada zreszta nie chce mu dawac np. kurczaka z lidla:sorry:

To o ile dobrze zrozumialam to o 16 obiad potem o 17 deser i o 19 mleko? to nie jest za krotko pomiedzy jedzeniami?

To o ile dobrze zrozumialam to o 16 obiad potem o 17 deser i o 19 mleko? to nie jest za krotko pomiedzy jedzeniami?

Codzilo mi ze o 13 zupke a ok 16 ej troche obiadu od was:tak:jakiegos ziemniaczka czy kawaleczek mieska:tak: a potem maly sloiczek deserku:tak:ale jesli naje sie wystarczajaco wczesniej to tylko deser:sorry:i potem kolacja,np kaszka:tak:
My tak mielismy
8-9 kaszka
13 zupka
16 troche obiadku lub deser
ewentualnie po obiadku o 17-17.30 deser(sloiczek maly albo jogurt)
i 19-19.30 kaszka tyle.w miedzyczasnie jakies chrupki czy fingery alle nie zaduzo:tak:
zapomnialam o butli nad ranem lub w nocy-jak juz pisalam i tez ok 60-90ml

Witam Mamuśki
tylko dwa dni do porodu a u mnie zupełna cisza, dzis była u mnie połozna i wszytsko gra, ale nie mam żadnych skurczy, nic mi nie dolega , tylko kolana mnie juz bolą od tego ciężaru , juz bym chciała miec to za soba i być z maleństwem , bąbel juz ma mało miejsca bo nie jest tak aktywny jak kiedyś , ale kopa zasadzi:sorry: mam sie zmuszać do latania po schodach?? czy czekać spokojnie??? juz nie wiem co mam ze soba zrobić - a na dodatek sama siedze w domu :wściekła/y:

hej
w koncu mam czas by na spokojnie usiasc przy kompie, chociaz chyba M z wujem, szwagrem i jego kumplem szykuja grilla:sorry: rodzice dzis w poludnie wyjechali moja mama troche sie poplakala jak sdie z Kondziem zegnala, wcale jej sie nie dziwie bo tak samo bym zareagowala:tak: czasem mnie wkurzali ale pomimo tego i tak bylo super, zapomnialam co to zmywanie gotowanie itd.....:sorry:teraz powrot do rzeczywistosci..........:-( babcie mowily ze Kondzio to najgrzeczniejsze dziecko jakie tylko widzialy, wcale sie nie dziwie bo caly czas albo cichutko sobie siedzial i sie bawil albo sie usmiechal, bardzo malo plakal i dlatego byly zaskoczone:tak:
ok, doczytam wszystko pozniej, teraz wkleje kilka zdjatek:-)

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 27
  • 100_2157.jpg
    100_2157.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 31
  • 100_2255.jpg
    100_2255.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 29
  • SS851637.jpg
    SS851637.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 33
  • SS851670.jpg
    SS851670.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 31
  • SS851683.jpg
    SS851683.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 32
  • SS851705.jpg
    SS851705.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 29
  • SS851696.jpg
    SS851696.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 31
Co do zupek to nie gotuje dlatego mam sloiczki a w sloiczkach nie ma zupek przynajmniej tych z Hipp czy cow and gare a szkoda. O 16 tez juz przerabialam obiad i nie chcial jesc, potem do 19 byl glodny:sorry:.
Moja droga... a mogę zapytać czemu nie gotujesz? moż jemu to jedzenie ze słoiczka zwyczajnie nie smakuje... zachowaj sobie kilka takich pustych słoiczków i ugotuj zupkę-krem dla małego i buch w te słoiczki i będziesz miała na kilka razy. To samo mozesz zrobic z jego ulubionym obiadkiem. Myślę, że za bardzo wpadasz w panikę, ze on czegoś nie je ;-) Jak go troche przeglodzisz to mu sie na pewno nic nie stanie. moze nawet jak ci całkiem jeden "posiłek" wypadnie z planu dnia, to zgłodnieje i będzie chetniej jadł.

pandorka-Sloiczki lubi bo jak chce jesc np. wczoraj i dzis zjadl po 190g caly sloiczek. To mleka on nie lubi:sorry: i caly zamet jest wlasnie tylko z powodu mleka, bo musi pic bo sa tam te wit i inne skladniki odrzywcze, gdyby wypijal go wiecej na raz to by nie bylo problemu, wtedy mozna go podawac tylko 3 razy na dobe ale nie podasz 3 razy na dobe jak pije 60 ml czy 90ml, czasami uda sie go zmusic i wypije wiecej.
Co do obiadkow to nie gotuje bo:
1.juz probowalam i nie chce jesc, plul na wszystke strony
2. nie ukrywam ze jak lubi sloiczki to jest dla mnie prostsze
3.szwagierka doradzila ze dopuki je i lubi sloiczki to mam mu dawac, bo jak posmakuje normalnego to juz nie bedzie chcial jesc sloiczkow.
4.Jak bym sama gotowala to musiala bym miec warzywa i mieso z jakiejs farmy, ekologiczne czego tu nie dostane. No warzywa to i moze predzej bym mu tu ugotowala ale kurczakow to nawet sama obawiam sie jesc, a reszta miesa jakos taka dziwna. Niema to jak taka swierzo zabita swinka- mniam mniam......

No porzyjemy zobaczymy co i jak.
Pomysle jeszcze i Kwiateczek zrobie tak jak wczesniej wtedy napisalas. o 13 dam mu obiad a o 16 deser czy jakis owoc ( obiadu naszego nie dam bo jak wspomnialam jest za duzo przypraw no i o tej godzinie nie mam obiadu bo moj G jeszcze w pracy. U nas obiad jest dopiero o 18- stej).

Tylko i tak, chce mi sie smiac:-D bo jak i tak zje duzo czy wypije slicznie mleczko to zaraz musi skakac, przejsc sie po mieszkaniu, poturlac sie- wiec stwierdzam ze : pewnie gubi kalorie ktore zjadl. Nawet jak je to sie kreci wierci zwala kopie- i lak on ma przytyc:sorry:.
Moze tez byc za mna niejadek bo ja taka bylam trzeba bylo mnie zmuszac do jedzenia. Jak mialam 1 rok i 45 mies i mialam 10 kg to mnie na badania do szpitala zeslano z podejrzeniem choroby serca, a tu sie tylko okazalo ze dla mnie jedzenie bylo zbedne.

ada - sliczne zdjecia , jaki Kondzio fajny:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry