reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hejo laseczki

ja dopiero teraz zaglondam:tak::tak::tak: bp caly dzien na wariackich papierach i jeszcze sernik pieke do sklepu:-p

Kwiateczek i doveinred- kochane moja niunia nie ma dzis urodzin heheh ale dziekuja za zycznonka bedą na zapas:-D:-D:-D:-D buziaki dla was;-)))))

Doveinred-kochan nie zamartwiaj sie tak kwiateczek i inne dziewczyny maja racje dzieci sa rozne i kazdy je tyle ile mu potrzeba ja tez zawsze sie o swoja martwilam bo niejadkiem jest i była zawsze mniej od wszystkich jadła a ja na głowie stawalam bo myslałam ze cos nie tak ale nie jej ogranizm poprostu tyle potzrebował i juz!!!! u was tez wszystko bedzie dobrze zobaczysz cierpliwosci;-);-)

Gosia- wytrwalosci w szukaniu fotografa:tak::tak: ja tez tak jak ty viałam w koncu znalazłam:tak::tak: a jak by co to ja sie wprosze na robienie zdjec:-D:-D:-D
maggusia- widze ze ty tez zabiegana powiedz jak egzamin poszedł???????

Czesc dzieczyny ja tylkona chwilke. w pracy urwanie glowy, mojego z pracy wyrzucaja, a mlody przeziebiony w lozku lezy :wściekła/y::wściekła/y: Czy jest ktos na forum kto zna angielski w pismie? chodzi mi o przetlumaczenie paru zdan z pol na angielski? nie musi byc perfekt. bardzo prosze o pomoc:tak:

Ostraszka ja chcesz to Ci pomoge, przeslij mi tylko co potrzebujesz przetlumaczyc;-)

Z tym jedzeniem to racja, kazde dziecko jest inne, moja Tyra podobnie jak Chloe od Joasi , swoje jedzonko lubi strasznie, a i nasze podjada, ale moze to te walentynki tak juz maja;-)he he:tak:

Ja tylko na chwilke kochane...

Pineczko bylam dzis rano na chwilke nawet w pisalam -jedna strone dalej ale chyba nie wszytskie dziewczyny doczytaly :sorry:
na wyniki z egzaminu czekam beda next week :-)
fajnie ze wam sie interesik kreci....

Kwiateczek Mnisia wlasnie ten laptopik chcialam
Buy Vtech My Laptop. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
ale nie wiem czy sie wstrzymac czy kupic ,bo stwierdzilam ,ze na mikolaja Brianek dostanie klocki ,a laptopa pozniej ,ale nie wiem czy jeszcze beda?
a klocki takie -jutro po nie jade :-)
Buy LEGO® Ultimate Town Building Set. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .

Pozdrawiam i ide zrobbic sobie kompiel SPA :-pmaseczki odzywki na wloski relaks pelen i malibu w rece to zdrowka dziewczynki!
1112630_malibu_drink_4.jpg

Witam z ranka. Wczoraj na kolacje maly wypil 180 ml ale na nocnym karmieniu juz tylko 30 ml trudno. Co do stron ktore podalas kwiateczek to ja bralam przyklady z tej - BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Ogolnie juz od 3 mies to mu cos probowalam ustalac ale jest ciezko bo jak by sie czlowiek nie staral to dobrego grafiku nie da sie wykonac. Co kolwiek sie sprobuje ustalic to i tak gubi 2-gie sniadanie w rozkladzie dnia. Wszystko by pasowalo lepiej tylko drzemki sa akurat w tym czasie. Pozniej bedzie pwenie lepiej bo sen sie zmieni i zamiast spac 2 godz bedzie spal 1,5 godz wiec da sie wcisnac cos pewnie o 10:30.
Dzis polozylam go o 8:30 zamiast o 9 wiec zobaczymy moze przestawie ta drzemke o 30 minut.
W pon zadzwonie do mojej HV i zapytam sie o pomoc w okresleniu karmienia i ci kiedy lepiej podawac.

Maggusia- klocki sa swietne, sama mialam tylko lego i wolalam od lalek wiec jak dla mie to bomba- sama bym sobie pobudowala:-D
Ostraszka- tez moge Ci cos przetlumaczyc nie ma sprawy . Jest taka stronka tez z ktorej akurat nie kozystam jezeli chodzi o angielski tylko niemiecki ale zawsze mozesz zobaczyc. Takie programy tez czesto tlumacza za doslownie wiec trzeba sprawdzac. translate.google.com/

witam
Ostraszka juz masz pomoc na szczescie,ja w pismie nie bardzo:no::sorry:ale na upartego mam sasiadke angileke wiec by mi napisala jak cos;-)
Maggusia pewnie doczytalaysmy ale wiesz jak o jest,nie wszystko sie pamieta:sorry:
Czy wy tak macie tez?ja nie moge zapamietac po ciazy duzo rzeczy:no:czesto mam problem.musze chyba cos zaczac brac bo jestem taka rozkojarzana:baffled:czasem nie przyswajam wiadomosci wogole:baffled:
Doveinred super ze dziala,tylko kazdego dnia pilnuj godzin:tak:musi sie przyzwyczaic do zmiany a potem samo bedzie szlo:-pna kolacje wypil 180ml ale czego?samego mleka czy z kaszka?i o ktorej?na noc tez 30 ml czyli o ktorej??bo jesli juz tak w nocy to dobrze.moze cznie przesypiac bez jedzenia w nocy i dopiero sniadanko,napewno bedzie wtedy wyglodzony:tak::tak:

Ja z kawusia:-p Zaraz sprzatam,czeka m jak G sie zbierze i pojda z malym na spacer:tak:musze do 2ej zrobic wszystko bo potem do fryzjera i juz nie chce nic robic:no::-)

reklama
Doveinred super ze dziala,tylko kazdego dnia pilnuj godzin:tak:musi sie przyzwyczaic do zmiany a potem samo bedzie szlo:-pna kolacje wypil 180ml ale czego?samego mleka czy z kaszka?i o ktorej?na noc tez 30 ml czyli o ktorej??bo jesli juz tak w nocy to dobrze.moze cznie przesypiac bez jedzenia w nocy i dopiero sniadanko,napewno bedzie wtedy wyglodzony:tak::tak:
tych moich stalych godzin przestrzegalam i bede przestrzegac bo u nas to jak w zegarku jest z jedzeniem i drzemkami.
Kolacje ma o 19:00 a nocne karmienie o 23:00. Nawet sam sie budzi o 23 by zjesc bo juz przyzwyczajony( co prawda zje tylko 30-90 ml ale i tak spi do 5:50 wiec przesypia mi noce od 4 mies zycia). Wczoraj bylo jeszcze bez kaszki w mleku dzis mu dam troche.

Przysiedzialam "znowu " z wykresami i jedyne rozwiazanie by jadl wmiare tyle mleka co powinien to jest przesuniecie obiadu na 11:00 rano. Wtedy tak o 13:15 moge dac mu jakies 100 ml mleka jeszcze.
Wiec harmonogram sie duzo nie zmieni, tylko ta zamiana z obiadem i bedzie wygladalo tak:
6:30-7:00 sniadanie (zawierajace 200 ml mleka, czyli jakies 100 ml mleka i 100 ml kaszki na mleku , albo troche mniej mleka i wiecej kaszki)
11:00 obiad
13:15- troche mleka (okolo 100ml o ile wypije)
16:00- deser
19:00- kolacja (zawierajaca 180 ml mleka z kaszka)
23:00 - nocne karmienie (tu pewnie duzo nie wypije ale jak wypije chociaz 100ml to bedzie dobrze).

Takim o to sposobem bedzie mial 580ml na dzien i caly obiad z deserem i kaszka.
Inaczej sie nie da. Rowno godzin nie da sie doklanie zrobic bo wtedy bedzioe mniej mleka. Gdyby wypijal 200 ml to by byly tylko 3 posilki wzgledem porad w necie ale nie wypija wiec musialam tak czy tak dodac to mleko o 13:15.
Zobaczymy? moze bedzie ok.

Do góry