reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Pierwsze zmiany zaistnialy. Po 11 stej dostal przekaske finger foodsa a o 13 dalam mu obiadek zjadl 190ml:shocked2: a potem sie rozgadal. Teraz poszedl leniuchowac a o 16 dam mu deser.

mninsia- no jak musisz:sorry:... zartuje spoka kochana kopiuj.....:laugh2:
Pinka tez sie podpisuje pod zyczeniami

Pierwsze zmiany zaistnialy. Po 11 stej dostal przekaske finger foodsa a o 13 dalam mu obiadek zjadl 190ml:shocked2: a potem sie rozgadal. Teraz poszedl leniuchowac a o 16 dam mu deser.

mninsia- no jak musisz:sorry:... zartuje spoka kochana kopiuj.....:laugh2:
Pinka tez sie podpisuje pod zyczeniami

widzisz:-):-):-)musisz byc tylko konsekwentna w tych zmianach:tak:bedzie dobrze;-)potem deserek i mozes zjeszcze jakies wlasnie chrupki kukurydziane dac...albo te fingeryt:tak:ponoc te kukurydziane chrupk sa bardzo nie dobre na zeby.lepsze ziemniaczane:szok:ja nie dajze zadnych ale wczesniej jadl kukurydziane ale nie mial zebow jeszcze:zawstydzona/y:Gotuj mu tez,zawsze mozesz miec sloiczki tez jakby co..:tak::tak::tak:wszystko powoli sie ulozy,zacznie jesc i tyc:-pKondzio wczesniej jadal cala miseczke a teraz pol:baffled:i co zrobic..

Ja wlasnie zjadlam pierogi z serem:-ppolowa zostala do zamrozenia:tak:;-)
Wiecie,kONDZIO OD KILKU DNI NORMALNIE NIE CHCE WYJSC Z HUSTAWKI:no:caly czas by siedzial:sorry:

joklis napisala ze ma dziecko wypijac ok 0,5 l to np dzis bedzie mniej mleka czy to dobrze czy nie . Dobrze ze dostaje caly obiad ale teraz jak nie ma mleka o 11 i nie o 16 to go bedzie wypijal 390 ml .

doveinred tak niby mowia, ze ok 0,5l musi dziennie wypic w dalszym ciagu, niby do roczku, a potem moze nawet mniej... Nie wiem, moze rob wieksza butelke na noc... Ja tak robie... Moja w dalszym ciagu pije wiecej (ok.590ml), ale ona jest duzo wieksza, i jak pisalam, uwieeelbia swoje jedzonko... Musisz jakos znalezc system, ktory obojgu bedzie odpowiadal... Daj znac, jak ci idzie...

Doveinred jak napisala Joklis nie znaczy ze za wszelka cene musi tyle wypic:no::sorry:jedne pija mniej drugie wiecej.my dawno juz nie pijemy tyle.Rano kaszka np z mlekiem ok 180-200i tyle samo na noc.kaszki niebieski maja juz w sobie mleko wiec kazda ilosc sie liczy.zmieniamy tylko smaki.my tak mamy od daaaaawna:tak:czasem jeszcze nad ranem wypije mleko na snie jeszcze takim ale co 5 dzien:bnaffled:azne ze jest rano i wieczorem jak u Ciebie bo jeszcze jest maly my czasem mamy raz dziennie,na noc:tak:tyle.ale zawsze cos:tak:niektore dziecie w wieku Kondzia wogole nie chce i co zrobic:baffled:ja tak nazekalam ile jeszcz ete kaszki bede kupowac,kiedy zacznie jesc normalnie w koncu bedzie mial 19 mies ale stwierdzilam ze co tam,niech je gorzej by bylo jakby wcale nie jadl.on mleka nie pije z butli wiec tylko kaszki zostaly:tak:wazne by dostalo dziecko dostateczna ilosc kalorii ,mlecko to juz za malo:no:

W przeciagu tego tyg zobaczymy co i jak wyjdzie. Z tym mlekiem to jak wspomnialam je od 60-180 ml wiecej nie wypije. Bede dalej probowac i dam znac jak nam idzie.
Dzieki wszystkim.;-):-)

W przeciagu tego tyg zobaczymy co i jak wyjdzie. Z tym mlekiem to jak wspomnialam je od 60-180 ml wiecej nie wypije. Bede dalej probowac i dam znac jak nam idzie.
Dzieki wszystkim.;-):-)
Jak ni zje na poczatku to moze z czasem bedzie jadl wiecej.nie poddawaj sie tylko,jak juz ustalisz schemat dnia tak sie go trzymaj:tak:masz tu przykladowy schemat,tylko pamietaj to jest przykladowy,nie kade dziecko tyle zje i tak samo:zawstydzona/y:
Schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym | Porady Położnej

I takie tylko ze to piersia ale wwazne co i kiedy mozna juz dawac:tak:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,2321797.html

Ostatnia edycja:
maggusia daj linka tego laptopika z argosu ;)
doveinred dziekowac:-):-) no i gratulki za pierwsze postepy zywieniowe:tak:

a ja dzis zrobilam pierwszew uk golabki i wyszly suuuuper!!!:tak:ciesze sie bardzo i jestem z siebie mega dumna!:-p:-p

reklama
Do góry