reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mozesz podac kaszke z mleczkiem:tak:pewnie.u nas niestety jest problem bo od 8 mies zycia nie pije butli trylko na snie:baffled:no i kaszki sa z mlekiem albo te niebieskie juz na mleku i tak na zmiane ze smakami.Juz jestem zmeczona z tymi kaszkami ale nie chce jesc mi kanapek(tylko na dworze)jajecznicy ,kakao,sera i wogole duzooo:no:stwierdzilam ze niech je te kaszki jak chce,zawsze to tez mleko.gorzej by bylo jakby nie chcial:sorry:
Sprobuj moze zajac go czyms by zapomnial.My to jemy ze wszystkim,telefonem,ksiazeczkami,zabawkami,,,,,i duzo wiecej byle by jadl.zawsze jakos go zmusze by zjadl wszystko:sorry:azne bys dawala mu wiecej kalorii nie samo mleko i poczekaj miesiac.napewno przytyje wiecej ale musi jesc:sorry:Kondzio wczesniej mi jadal cala miseczke zupki:tak:a teraz polto trzeba wmusic :baffled:ale nadrabia potem owocami,goframi,bulkami itpo...tylko ze ma 1.5 roku i powinnien jesc wszystko a nie chce.kazda z na s ma jakis problem no ale powoli wszystkiego sie nauczy....:tak:
Uciekamy na psacer

reklama
Dzieki milego spacerku zycze.
Zajmuje go tylko telewizja i reklamy wtedy wypija 150 ml. ale jak nie ma tv to 60 ml i koniec.:sorry:

A moge mu juz podawac jajeczko rozgniecione?

Witam Mamusie!

Dzis rano tez cyrk z malym nie mialam sily go poprostu juz meczyc ...zadzwonilam do przedszkola i powiedzialam ,ze wroci po swietach ,a pani powiedziala ,ze mnie rozumie i przystala na to wiec sie bardzo ciesze!:-)
Moze mu przehdzie,moze pomysli,moze ztaeskni za przedszkolem...

Mnisia Kwiateczek wiecie oni sie bardzo lubia z tym malym mojej kolezanki czasem az placza za soba,ale ja nie wiem czego oni sie tak potrafia czasem bic:sorry:

Kwiateczek u nas tez bylo zapalenie takich swiatelek ,ale my nie bylismy na tym:sorry:
Moj maly przedwczoraj widzial kolo ,bo u nas jest takie samo jak w Londynie i powiedzial wow mamo zobacz hehe piekne jest w nocy!:-)
A prezencik dla malego fajniutki...ja mialammkiedys takie kolo z osmiornica i tam byly takie pileczki ,ale malo miejsca mam teraz musze to sprzedac juz za duzy jest:-p

Dziewczyny co do jedzonka ja daje malemu wtedy kiedy chce jesc nie mam jakos tak ustalone co do godziny :-p

Mam pytanko do was wszytskich macie juz upatrzone prezenciki na swieta?
ja wlasnie chce kupic Briankowi klocki Lego-Duplo i moze jakiegos laptopa juz raz mialam latopika dla niego ,ktory uczyl slowek angielskich i polskich ,ale Brianek zepsul.Na mikolaja chyba dostanie te klocki ,a na gwiazdke laptopika :-) pozniej jak znajde zdjecia tych zabawek to wysle.Po za tym na mikolaja idziemy do domu polskiego i chce zeby Mikolaj wreczyl mu ten prezencik;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski ide na kawusie i na serial:-) troszke sie zrelaksowac z synkiem po tych przezyciach:cool2:
Zycze pysznej kawki dla kawoszy i milego dnia dla wszystkich!
kawaa.jpg

Hej dziewczyny!!!
Dobrze, ze my nie mamy problemu z karmieniem... Mala je wszystko, duzo i dosyc czesto... I wbrew temu co czasami mowia HV nie boje sie, ze bede miala grube dziecko, bo wiem, ze jak zacznie biegac to wszystko zrzuci...
Doveinred te finger foods mozesz dawac, ja zaczelam powoli jak mala miala 6 m-cy, ale musisz bardzo pilnowac, zeby nie jadl za duzych kawalkow... Jak zacznie sie dlawic (a na pewno sie to zdarzy), to nie panikuj, posadz na prosto calkowicie, i poklep po pleckach... Jestem pewna. ze nic mu nie bedzie... Musi sie zaczac uczyc przezuwac, bo nawet sloiczki od 7 m-cy maja w sobie kawalki wieksze... Po prostu bardzo pilnuj jak je... A co do mleka to po ukonczeniu 6 m-cy wystarczy mu podobno 0,5l mleka przez caly dzien... U nas dzionek wyglada podobnie, ale troche inna kolejnosc
7.30-8.30 180ml mleka- zalezy o ktorej sie obudzi, dostaje tak 10min po obudzeniu sie...
10.00- 120ml kaszki, rozne smaki, jak pisala kwiateczek...
10.15-12.00-drzemka
12.15- jogurt dla dzieci, lub te owocki dla dzieci,
14.00-180ml mleka
14-15-15.30 drzemka
16.30- caly wiekszy(190ml) sloiczek obiadku
19.00-230ml mleka z dodatkiem kaszki...- spi do rana...
Nie wiem, czy to cos pomoze, ale tak my robimy...
Maggusia mi sie tez wydaje, ze dobrze zrobilas przenoszac go do innej grupy... Powoli sie przyzwyczai, a zawsze to spokojniejsza atmosfera... Kazdego dnia po powrocie go pochwal, ze byl grzeczny, i dzielny, a mozze bedzie spokojniejszy... Dasz sobie rade, bo dobra z ciebie mamusia... Na pewno cos wymyslisz...

...A co do mleka to po ukonczeniu 6 m-cy wystarczy mu podobno 0,5l mleka przez caly dzien ...

no wczoraj to on przez 24 godzinki wypil 690 ml. Znaczy to ze jeden posilek musze opuscic i coraz bardziej przekonuje mnie ze ten o 11. Dam mu cos do podjedzenia i o 13 obiadek.

Dzieki dziewczyny za pomoc i zainteresowanie:tak:.

Maggusia tez uwarzam ze dobrze zrobilas, wazne zeby byla dobra admosfera i dziecko sie nie zrazilo do szkoly. Prezenty upatszone- baby walker, wiec pewnie sie maly ucieszy.

Wczoraj Barnim stal przez chwilke sam :laugh2: a przedwczoraj powiedzial TATA!

Doveinred ja jeszcze w miedzyczasie daje te rozne snacki (krazki kukurydziane, czy takie paleczki marchewkowe lub herbatniczki) i dopijam herbatka ;-) No i gratulujemy nowych osiagniec!!!

Witam !
Doveinred powiedz mi kochana cy moge sobie skopiowac ten podpis na Twoim profilu ??bardzo mi sie spodobal :tak:
Co do karmienia zgadzam sie z dziewczynami ze musisz wprowadzic pewne zmiany :tak:a moze jakis budyn, jogurcik ??
ja maialam tak jak byla mniejsza

6-7 kaszka
9-10 czasem paroweczka ale przewaznie kaszka
12 deserek jogurcik, budyn albo jakies biszkopciki czy owoce obojetnie jedno z tego
15 obiadek sama gotowalam :tak:
17 jakas przekaska delikatna zalezy co jadla o 12
19 po kapieli kaszka na noc i do rana spanko :)

Maggusia ja to chcialam kupic Kondziowi tego laptopa,on w argosie kosztuje 14.99 ale go u nas nie ma:angry:dla 3go dziecka to napewno super prezent.ja jak najbardziej jestem za.Kondzio jest za maly ale moze nam da spokuj bo ciagle wylacza komputer:no:ja to bym mu wszytsko kupila ale to chyba zrozumiale.ale wszystkiego tez nie moze miec::no:
Doveinred ja dwie rzeczy robilam inaczej niz Ty i Joklis
Najpierw daje obiadek:tak:w zaleznosci o ktorej wsaje jest to od 12ej do 2ej:tak:czasem zdarzalo sie ze mial gorszy dzien i przespal pore i jadl o 4ej dopiero ale przewaznie bylo to ok 13ej.Dopiero potem deser.Ja uwazam ze od sniadania za dlugo jest do 16ej i tylko deserek w miedzycasie czy jakies ciastko:sorry:ale widzialam juz takie menu,duzo mam tak robi.no ja inaczej:sorry:poprostu po deserku dam jakas kromke chlebka,wczesniej dawala wlasnie te finger food po deserku,to nalesniczka troche ewentualnie od naszego obiadku jesszcze i do kolacji starcza:tak:

Minisia w Twoim menu zadrosze ostatniego kaszka na noc i spanko do rana:sorry:
Obiadki tez tylko je moje:tak:teraz gotuje na dwa dni a wczesniej gotowalam codzien:sorry:

No teraz je juz wszystko to co my :)
ale kiedys jadla delikatne potrawy tylko wiadomo :))
ale pomału wprowadzałam cos naszego i teraz siada z nami do stołu :)

co do spania nocnego akurat kazde z 3 moich dzieci odkad skonczyly 3-6mcy roznie u kazdego zaczelo przesypiac cale noce
Werka teraz zasypia o 19 i budzi sie o 8 rano:))

reklama
Rany kiedy to zimno sie skonczy, kiedy sie zaczna krotkie rekawy, cale dnie na dworzu ...niedlugo dostaniemy kota w tym domu. No idziemy na soft play, na jakies spotkanie z mamami no ale dziecku to nie wystarcza. HMMM

Calonocnego spania w junior bed ciag dalszy wiec jestemy zadowoleni.

My na Mikolajki Nastce dajemy lalke-bobasa, bo zostawilismy jej ulubionego w PL, wiec jej sie przyda. Ostatnio zaklada mniejszym lalka swoje pieluchy, wyciera im pupy, sadza do jedzenia...itp
A pod choinke zdecydowalismy ze damy jej cos z serii HappyLand. Napewno sie ucieszy.

Poza tym, wychodze z siebie...co napisze do fotografa na sesje na nasz slub to juz 4 wrzesnia ma zajety....rany julek !!! No nic szukam dalej poki Nastka ma drzemke, bo potem wybieramy sie do biblioteki po bajeczki, o ile nie bedzie padac.

Do góry