reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
aha, jeszcze jedno. W Sobote wpadli do nas znajomi na kolacje i kolezanka przyniosla zaj---ste tiramisu. Ja nie lubie za bardzo ani tego deseru ani takich gotowych kupczych rzeczy, wole sama zrobic, ale TO, po prostu SZOK :-):szok::-)
PYCHA!!!! Kupila je w Sainsbury. Polecam :-)
Ja to tiramisu kupuje w heronie,najtaniej jest bo ta paczka kosztuje 99p:tak:;-)kupuje jeszcze takie jakby wafelki mix max firmy Balconi:tak:pychotka,sa czekoladowe i pomaranczowe:-p:-p:-pniebo w gebie.pomaranczowych nie jadlam ale ponoc tez dobre,wole te drugie:-p:-p:-p one sa wloskie mniam mnam

Hej dziewczyny...
Kwiateczek moj stwierdzil, ze ubezpieczenie pojdzie w gore, bo do tej pory moglam tylko z nim jezdzic, a teraz moge sama i jakby nie bylo bede niedoswiadczonym kierowca na drodze... Natomiast fakt, ze mam wiecej niz 25l moze pomoc... Bedziemy dzwonic w srode, to zobacze, co nam powiedza... Co do fryzurek, to obydwie mi sie podobaja, ale ja nie obcielabym wlosow na krotko... Wiec mi pozostalaby opcja nr 1... Nie moge miec krotkich wlosow, najkrotsze mialam do ucha, bo mi sie kreca wlosy, a przy angielskiej pogodzie, to nie zawsze dobre... Bo nawet jesli prostuje, a wyjde na wilgotne powietrze, to zaczynaja zyc "swoim zyciem" i zaczynaja sie zwijac...
Jaki macie rocznik auta???bo my mielismy turbo jeszcze:tak:nie powinniscie placic wiecej niz 40 f miesiecznie a i to duzo:tak:

Doveinred mi sie cos podobnego robilo malej, nie tylko na buzi, ale kolanach i plecach, i lekarz stwierdzil egzeme... Do tej pory czasami powraca, ale mamy kremy, wiec wiem co mam robic... Daj znac co ci powie lekarz...
Tu wszytsko jest egzema,nie patrzcie na to.moj Kondzio ma atopowe zapalenie skory.To co opisujecie tu to jest alergia na cos i byc moze na mleko....ja bylam w Polsce u alergologa i mamy leki i taka masc ze jesli sie cos pojawia to ja smaruje tym dwa razy dzienni i znika:tak:Protopic 00.3% tu nic nie zalatwicie musicie isc do alergologa a tu GP was nie wysle bo jak slyszalam 1000 razy egzemy sie nie leczy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tylko nie leczona alergia prowadzi do astmy:no:nie strasze ale warto to skonsultowac.moze w Londynie do kliniki..tam jest alergolog:tak:

witam ja na chwile bo zjadłam pierogi a teraz bede robić galaretke z drobiu
która za mną chodzi od paru dni:tak: co do przewijaka to dzieki za opinie, wiem ze moge i bez niego żyć jakoś sobie poradze , tylko jeszcze wanienkie musze zakupić i chyba bedzie wszystko .Dzis dzwonili ze szpitala ze mam sie zgłosić po kolejny antybiotyk :wściekła/y::no: ile ja mam tego dziadostwa jeść a potem musze brać leki dopochwowe i maści stosować bo mam swędzenie, pieczenie, i tak w kółko chyba bedzie do samego porodu oby tylko nie dłużej:zawstydzona/y: jutro mam wizyte ehhhhh oby mnie znowu do szpitala nie wysłali co pare dni mam Ktg i to nieszczęsne ciśnienie, mi skacze , nie wiem czy Wam pisałam ale w piatek znowu była u mnie połozna i cisnienie miałam 150/100 i znowu do szpitala, w domu sobie mierze i mam całkiem podobne a nic nie robie zero przemeczenia, stresu , a jak pojade do szpitala tam sie nasiedze i wyczekam na swoja kolejke i jak usiąde do cisnienia to mam w normie ale po dłuższym odpoczynku a jak pochodze , i sie rozruszam cisnienie mam za wysokie to podczas porodu jak bede przeć to bedzie wysokie i co oni ze mną zrobią wtedy???? ale sie rozpisałam , a jak marudze :sorry:
tylko tydzien do porodu ale zleciało:szok:

Marudzisz jak baba w ciazy:-D:-D:-D:-Dnic sie nie martw a z tym cisnienie to troche nie bardzo ajk ci tak skacze:no:a tab dopochwowe to sobie bierz:tak:nic ci nie bedzie ja tez bralam.Kobieta w ciazy ma poprostu wraliwsze cialo i szybciej lapie.wystarczy ze siadziesz na kiblu gdzies u kogo i juz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tak ja sie zaprawilam:wściekła/y:

Zelcia chyba urodzila:tak::tak::tak:

witam ja na chwile bo zjadłam pierogi a teraz bede robić galaretke z drobiu
która za mną chodzi od paru dni:tak: co do przewijaka to dzieki za opinie, wiem ze moge i bez niego żyć jakoś sobie poradze , tylko jeszcze wanienkie musze zakupić i chyba bedzie wszystko .Dzis dzwonili ze szpitala ze mam sie zgłosić po kolejny antybiotyk :wściekła/y::no: ile ja mam tego dziadostwa jeść a potem musze brać leki dopochwowe i maści stosować bo mam swędzenie, pieczenie, i tak w kółko chyba bedzie do samego porodu oby tylko nie dłużej:zawstydzona/y: jutro mam wizyte ehhhhh oby mnie znowu do szpitala nie wysłali co pare dni mam Ktg i to nieszczęsne ciśnienie, mi skacze , nie wiem czy Wam pisałam ale w piatek znowu była u mnie połozna i cisnienie miałam 150/100 i znowu do szpitala, w domu sobie mierze i mam całkiem podobne a nic nie robie zero przemeczenia, stresu , a jak pojade do szpitala tam sie nasiedze i wyczekam na swoja kolejke i jak usiąde do cisnienia to mam w normie ale po dłuższym odpoczynku a jak pochodze , i sie rozruszam cisnienie mam za wysokie to podczas porodu jak bede przeć to bedzie wysokie i co oni ze mną zrobią wtedy???? ale sie rozpisałam , a jak marudze :sorry:
tylko tydzien do porodu ale zleciało:szok:

masz juz wyznaczony dzien porodu??bedziesz miala cesarke??faajnie juz niedlugo :))zycze jak najmniej bolesnego porodu i jak najszybszego :tak:
No ja sie wybieram do Gp w srode umowilam nas na wizyte bo inaczej to by go lekarz wogole nie widzial.
Musze jechac sie spytac o to ze czasami ma taka dziwna skore na buzi z boku gdzie skora dziwnie wyglada (taka lekko czarwona i chropowata) i to samo ma przy kolanie i przy lokciu i dziwne ze wszystko to jest tylko z jednej strony ciala:confused:. Chce tez sie zapytac o jego wzrost i wage , czy sa w normie.

minisia- a moze cos takiego w zaleznosci czy u was jest argos ale pewnie jest. Buy Mega Bloks 70 Piece Bag. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
Buy Chad Valley 100 Piece Wooden Blocks in a Tub. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .

U nas sie zrobilo jednak ladnie, nawet sloneczko wyszlo wiec skorzystalismy z tego.

dzieki kupilismy jednak
Buy Laugh & Learn Cookie Shape Surprise. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
dla syna
Buy Boys Ben 10 Omnitrix Interchangeable Head Watch. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .

a dla starszej buty HSM i kolczyki Hanah Montana ;)

teraz odpoczywam z kawka a zaraz wir walki, kapanie, kolacja itp a potem znow ciiiisza :tak:

A JA ZNOW NIE W TEMACIE ... troszke nadrobilam, ale niestety juz nie pamietam, a chce sie przypomniec :-)
MINISIA garnuszek klocuszek SUUUUPPPERR tez sie nad nim zastanawialam, ale jednak MIKOLAJKI beda skromne bo na gwiazde kupujemy bujaczke i krzeselko do karmienia ( Z POLSKI.... tutaj nie ma bujaczek a krzeselka fajniejsze i tansze... ) jak znajde linki to pozniej wrzoce :-)
KWAITECZEK co to za sklep HERON ? Co do GP to prawda ze oni tu nie pomoga... ja od 4 miesiecy chodze z diana do trzech GP(ma czerwone place na szyi sadze ze to jakies odpazenia bo non stop sie slini a jest tlusciutka i szyja nie moze oddychac..) i kazdy mi inna masc przepisywal, ktora nieskutkowala...jestem ciekawa czemu u nich nie ma specjalizacji i nie kieruja pacjenta do odpowiedniego lekarza tylko kazdy jest od wszystkiego.....
JOLKIS co do odwiedzin to fajnie byloby sie spotkac, ja planuje z kolezanka wyjazd do coventry do ikea, niestety nie znamy miasta wiec przewodnik by sie porzydal :-D a tak na serio to jak masz prawko to zapraszam na kawke...

NO I CIAG DALSZY NASTAPI MARUDA SIE WLACZYLA :-)

Czesc wszystkim:)

No i ubralam choinke, juz mnie zaczela denerwowac strasznie bo tak stala lysa, a jak juz stala to co tam.

Pinka anglicy zupelnie inaczej swieta traktuja jak my, w pubach siedza ze znajomymi;-)he he. Ale ja juz mojemu M zakomunikowalam ze swieta bedziemy spedzac jak w Polsce tym razem, bo w tamtym roku nic normalnie, bo pojechalismy do jego rodzicow a tutaj wigilii nie ma, dopiero w boze narodzenie jakis tam obiad wiekszy ale i tak niczym sie to nie umywa do naszej wigilii. A wiec robimy u siebie, szkoda tylko ze nie ma nawet kogo zaprosic do nas, bo ja to lubie w wiekszym gronie swieta spedzac, ale juz trudno.

Z tym ubezpieczeniem to ja juz sama nie wiem, bo Andy to juz chyba z 12 lat prawko ma, tez juz 30 przekroczyl, ale taniej niz £60 jak sie orientowalismy na tych stronach typu compared.com nam nie wychodzi, ale dla nas to jest i tak super bo jeszcze kilka miesiecy temu mieslismy dwa samochody i placilismy dwa razy tyle.

Kwiateczek ta agencja o ktorej wspomnialam ze do mnie zadzwonili to generalnie praca payroll i admin bo tym sie zajmuje. Ja wcale pracy nie szukalam ale Andy wyslal kilka aplikacji za mnie i wspomnial ze nie mialam bym nic przeciwko pracy za granica, stad wlasnie Budapeszt, bo akurat tam kogos potrzebowali na takie stanowisko.

Reszte pozdrawiam :-D

Wklejam zdjecie choinki i moich malych miskow:)

Załączniki

• DSC01504.jpg
    DSC01504.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC01394.jpg
    DSC01394.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC01440.jpg
    DSC01440.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC01478.jpg
    DSC01478.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 29
minisia termin mam na 30 listop. ale nic nie idzie w tym kierunku czyli nic sie nie dzieje, i chyba poród naturalny pisze chyba bo nikt mi nie mówił jaki on bedzie :sorry:juz chce miec tego skarba przy sobie tym bardziej ze mamy niespodzianke i nie wiadomo co to bedzie :tak:
kwiateczek zebyś wiedziała marudze jak baba w ciązy :-D:-Dchłopa nie ma w domu wiec chociaż Wam musze pomarudzić,m oze to juz moje ostatnie dni:sorry:
jak Wam wieczorek mija ???

W koncu mam chwilke dla siebie - i dla was drogie mamy;-)
Nie wiem czy to normalne by 6cio miesieczny czlowiek spal tylko 50min w ciagu dnia :wściekła/y: Zedy tego bylo malo to chyba na serio mu zabki ida bo w nocy co my smoczek wypadl to sie budzil no i przy okazji nas. Final byl taki ze wzielam go do naszego lozka i tak spalismy pol nocy.
Lucy jesli chodzi o przewijak to ja mam go i powiem ci ze mi bardzo zycie ulatwil. Mam troche problemy z plecami i jakbym za kazdy razem miala go klasc na lozku czy podlodze i sie schylac to moje plecy by tego nie wytrzymaly:no:
Wybralam sie dzis do miasta ale zawrocilam po przejsciu 300m bo deszcz nas zlapal i z zakupow nici. Jutro D da mi auto i pojade kupic sobie jakies wygodne buty do pracy bo w tych to mi nogi plona. No wlasnie- mialyscie kiedys takie uczucie jak dlugo stalyscie, ze was stopy tak strasznie swedza i pieka ze z chcia byscie zdarly skore? Ja tak wlasnie mam i kolezanka polecila mi kupno dobrych orginalnych butow :sorry:
Jesli chodzi o inszurans na auto to wszstko zalezy od: waszego wieku, rocznika, modelu, marki i pojemnosci samochodu, oraz czy mieliscie wczesniej jakies znizki i wypadki. My za vectre 2,2 dizel rocznik 2001 placimy ok 75funtow miesiecznie.
Moj ma prawko 10l ja 6l. no i mam jeszcze 20% znizek. Powiem wam akcje jak przyszla mi z ubezpieczalni informacja, ze jak przedluze u nich umowe o nastepny rok to zamiast 83f m-cznie zaplace 80f :laugh2: W tym miala byc niby znizka 10%. To moja znajoma zadzw w moim imieniu i powiedziala ze chce rozwiac umowe bo taka 10%znizka to chyba jakas kpina. No i pan poprosil bym poczekala i jeszcze raz przekalkulowal wszystko i zaoferowal nam 75f :cool:

Lucy nie mart sie moja znajoma tez miala wysokie cisnienie 180/100 i podczas porodu nie dzialo sie nic niepokojacego. Bedziesz tylko pewnie pod scislejsza opieka lekarzy wiec na twoim miejscu bym sie cieszyla. Ja myslalam ze mam niski poziom bolu i bylam pewna ze wezme epidural, ale skurcze mialam bolesne dopiero przy 7-8cm rozwarciu i musialam sie zadowolic gazem. Ale przezylam i wspominam tamte chwile bardzo milo:tak:

Aneczka synus to normalnie skora zdarta z ciebie, bardzo sliczne masz dzieci:-)
Kornasia a jaka bujaczke kupujecie? Ja myslalam zeby kupic kolysko-krzeselko do karmienia, ale maly dostal w prezencie od moich przyjaciol krzeselko do karmienia i jak dorosnie to bedzie mozna zrobi z niego stoliczek z krzeselkiem.
Drewniane krzesełko do karmienia + stolik JAŚ (812514964) - Aukcje internetowe Allegro teraz zastanawiamy sie z D co kupic mu na swita, myslalam o chodziku ale nie jestem do nich zbytnio przekonana, albo nocnik z melodyjka, poki co to ni ewie co to jest gwiazdka i nie wymysla z prezentam wiec mozemy kupic co akurat bedzie przydatne:laugh2:
Robilam dzis ten placek marchewkowy i wyszedl rewelacyjnie. Zapraszam jutro na kawke.

reklama
minisia termin mam na 30 listop. ale nic nie idzie w tym kierunku czyli nic sie nie dzieje, i chyba poród naturalny pisze chyba bo nikt mi nie mówił jaki on bedzie :sorry:juz chce miec tego skarba przy sobie tym bardziej ze mamy niespodzianke i nie wiadomo co to bedzie :tak:
kwiateczek zebyś wiedziała marudze jak baba w ciązy :-D:-Dchłopa nie ma w domu wiec chociaż Wam musze pomarudzić,m oze to juz moje ostatnie dni:sorry:
jak Wam wieczorek mija ???
Kochana Lucy, ja tez nie wiedzialam i to bylo najfajniejsze, a co do cisnienia to sie nie przejmuj. Moje tez tak szalalo pod koniec, a urodzilam przez cesarke.
Niczym sie nie martw i duuuuuuuuuuzo odpoczywaj, to pomaga. buziolki

Do góry