reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
doveinred tylko pogratulowac synka. jest tylko 2tyg starszy od mojego a juz prawie chodzi i ma 2 zabki a u nas cisza. dopiero wczoraj zaczal na chwilke siedziec sam , ale tylko tyle :-(

Witam wszytskie Mamy
pogoda sie w miare robi a mój w pracy:wściekła/y:
mam pytanko jeszcze nie mam wanienki i przewijaka na łóżeczko i w sumie nie wiem czy ten przewijak kupić czy nie kupić na forach mówią ze jest bardzo pomocny a rozmawiałam z kumpelą i mówiła ze nie ma, i nie jest jej ciężko z tego powodu, i tak sie zastanawiam czy jak bym kupiła to na jak długo on starcza sama nie wiem mozecie mi doradzić???? kurde mi tylko tydzien czasu został i niedługo mojego dziubdziusia bede miała przy sobie ehhh:-D:-)

Hej...
Ja tez na chwile wpadlam, po pracy... I tak nie wiem co mam robic... Mialam skladac aplikacje o prace, ale teraz nie wiem, bo doszlismy do wniosku, ze chyba jednak jeszcze nie chcemy malej nigdzie dawac... Nawet dwa dni w tygodniu... Ciezko by mi bylo, i malutkiej chyba tez... Tak ze chyba bede kontynuowac poszukiwan pracy na wieczory...
Kwiateczek nie wydaje mi sie, ze placimy duzo... Tez mamy wszystko juz w to wliczone, jak ty... Ja mialam to provisional ponad 2 lata, moj ma prawko ponad 10... Wiec jak na ubezpieczenie osoby bez prawka (teraz juz mam wiec pewnie bedziemy placic wiecej, bo bede mogla jezdzic sama, bez mojego), to chyba nieduzo... Samochod ma pojemnosc 1.8L...
Lucy ja przewijaka na lozeczko tez nie mialam, tylko taka mate do przewijania (sa dosyc tanie)... Co do przewijaka na lozeczko, to sie zastanow, bo nie zawsze bedziesz w tym pokoju przewijac, a jak dziecko zacznie sie ruszac duzo i obracac, to na przewijak bym nie dala, zeby nie spadlo... Ja przewaznie przewijalam na macie na podlodze... Z podlogi sturlac sie raczej nie da :-D:-D:-D;-);-);-)... Tak ze mi nie byl potrzebny...
Maggusia podaje jeszcze raz nazwy stron do ubezpieczenia... Confused.com, moneysupermarket.com i comparethemarket.com... Poszukaj sobie, moze cos znajdziesz...

Witam
Ja juz po pracy i jakos mi sie humorek popsuł nie wiem co sie dzieje ehh nawet jak przyszlam to sie poryczalam normalnie nastroje jakbym w ciazy byla:-D

lucy25 ja sie podepne pod odpowiedzie joklis wychowalam 3 dzieci bez przewijaka wiec jak dla mnie nie jest to potrzebne, mysle ze smialo idzie soebie poradzic bez niego:tak:

u nas pogodado d.. zimno wieje i co jakis czas pada:confused2:

Witam wszytskie Mamy
pogoda sie w miare robi a mój w pracy:wściekła/y:
mam pytanko jeszcze nie mam wanienki i przewijaka na łóżeczko i w sumie nie wiem czy ten przewijak kupić czy nie kupić na forach mówią ze jest bardzo pomocny a rozmawiałam z kumpelą i mówiła ze nie ma, i nie jest jej ciężko z tego powodu, i tak sie zastanawiam czy jak bym kupiła to na jak długo on starcza sama nie wiem mozecie mi doradzić???? kurde mi tylko tydzien czasu został i niedługo mojego dziubdziusia bede miała przy sobie ehhh:-D:-)

Lucy... wyobraź sobie, że ja upolowałam sobie fajna wanienkę na ebayu za jedyne Ł1,70 + Ł7 za przesyłkę, ale zdecydowałam się, bo mi zależało na tak zwanej "over bath baby bath", czyli takiej, którą mogę położyć na dorosłej wannie. Przewijak kupiliśmy w mothercare za Ł25, taki uniwersalny sztywny, który można położyć bezpośrednio na łóżeczku "universal cot-top changer" , chociaż zdaję sobie sprawę, że posłuży mi tylko przez około3-4 miesiące, bo potem dzidzia sie juz za bardzo wierci.

Czesc dziewczyny. ja tez tylko na chwilke. normalnie padam z nog. w pracy jestem 11h i caly dzien stoje bo nie ma krzesel. jak ide na przerwe (czyli wtedy gdy nie ma klientow, czyli w czasie 11h pracy mam 5-10 min przerwy stojacej) to nie wiem czy mam cos zjesc, czy zadzwonic do D i spytac sie jak sie maly sprawuje. Jak wracam do domu to jestem padnieta. Czytam was codziennie ale niekiedy brakuje mi sil na napisanie czegokolwiek :zawstydzona/y:
W poniedzialek mam wolne wiec troche poleniu****e i nadrobie zaleglosci w BB.
Pinka a gdzie pfrzepisy na te twoje pysznosci??:wściekła/y:
Kwiateczek tak samo jak ty jestem na majowym forum ale rok pozniej i tak samo jak ty czuje sie intruzem bo odwiedzam je raz na jakis czas. Nieraz mam wrazenie ze dziewczyny siedza 24h na dobe przed kompem i codziennie pisza ponad 10 stron.:sorry:
Ty pogadaj z ta wlascicielka bo przeciez musisz miec przerwy,sama przeciez tam nie jestes,zmieniac mozecie sie by przerwe miec:wściekła/y:
Co do majowego to moze te mamy pisza tyle bo narazie dzieci sie tak nie ruszaja ale jak zaczna to tyle czasu nie beda mialay:no::sorry:

Wigilie spedzamy u znajomych a w nastepne dni ja ide do pracy na nocke wiec w dzien bede odsypiac... jakos tak nie swiatecznie:-(
Ja tez juz tyle lat tak nieswiatecznmie ale w zeszlym roku bylam na maciezynskim to zrobilam fajne swieta,pierwsze z naszym diabelkiem byly:tak:mialam czasu troche wiecej bo zawsze w pracy sie bylo i tylko obiad jak w bniedziele i tyle:baffled:

Ja nie uzywalam,zawsze na macie i na lozku,potem jak minisia na podlodze ale znow na lozku przewijam tylko najpierw wszystko uszykuje zeby nie odchodzic od malego.kiedys nam spadl z lozka jak juz pisalam,dziewczyny wiedza ale teraz jest duzy nie spadnie:sorry:

Hej...

Kwiateczek nie wydaje mi sie, ze placimy duzo... Tez mamy wszystko juz w to wliczone, jak ty... Ja mialam to provisional ponad 2 lata, moj ma prawko ponad 10... Wiec jak na ubezpieczenie osoby bez prawka (teraz juz mam wiec pewnie bedziemy placic wiecej, bo bede mogla jezdzic sama, bez mojego), to chyba nieduzo... Samochod ma pojemnosc 1.8L...

Maggusia podaje jeszcze raz nazwy stron do ubezpieczenia... Confused.com, moneysupermarket.com i comparethemarket.com... Poszukaj sobie, moze cos znajdziesz...
Joklis no fakt,zapomnialam ze na prowisional to waas skasowali.Mysle ze teraz jak masz prwako to nie bedziecie placic wiecej ale mniej bo w koncu zdalas egzamin co znaczy ze mozesz jezdzic sama:tak::tak:ale ja bym podzwonila i popytala sie u innych ile byscie placili teraz:tak:ja bede tak robic.jak pogadasz to zawsze lepiej ci powiedza:tak:

a mi leb peka.
wybralam sonbie 2 fryzurki.najpierw chyba obetne sie tak i poczekam
Zobacz załącznik 182644
moze w pozniejszym terminie cos takiego...lub podobnego ale nie ten kolor:sorry:
553.jpg
co sadzicie??

Witam z ranka
Wczoraj u nas w Edi chyba bylo urwanie chmury :oo2:bo tak wialo i tak padalo:baffled: ze myslalam ze nam zaraz cos wleci przez okno na 2-gim pietrze:sorry:

ostraszka- dzieki , twoj tez zacznie wszystko robic wszystko zalezy od dziecka moj to ma "sie smieje ze ADHD" bo ani sekundy nie moze usiedziec w spokoju tylko sie caly czas wierci, no i chuderlak z niego:sorry:
lucy ja mam przewijak taki z torby na przebieranie. Jak sie taka torbe kupi to tam jest taki plastikowy prostokat. Ja malego przebieram na podlodze. Jak potrzebuje to rozkladam. Wanienke kupilam najtansza w IKEA bo na poczatku i tak to bez rosnicy jaka a potem to juz dzidzia siedzi a pozniej to juz jest za male i trzeba napuszczac do wanny.
kwiateczek - no mi niestety konczy sie macierzynski i 4.12 wracam do pracy i akurat tak przypada ze piatki soboty i niedz na nocki wiec w same Swieta, trudno. Zreszta ja bym najchetniej nakupowala pelno ozdob bo mi sie podobaja ale potem moj G byl by zly bo bym na marne wydala pieniadze bo przyjechalismy troche zarobic i odkladamy na budowe wiec jak bym nawet chciala to :-( nie moge.

Co do fryzurek to obie sa swietne, ja mysle caly czas co zrobic z moimi wlosami i nie mam pomyslu z jednej strony zal mi sciac a z drogiej ile lat mozna miec dluge wlosy:sorry:

Witam sie w poniedzialek :-) Natka lezy na lozku obok i gada jak szalona i zasmiewa sie co chwila :-) a ja prawie spie, bo pogoda straszna, szaroa i ponura. Ale nic to jakos to bedzie, tylko strach nos wystawic za drzwi, a zakupy trzeba zrobic brrrr
zobaczymy, moze zrobimy zakupy przez necik to nam do domku przywioza.
W weekendy ja nigdy tu nie zagladam, bo staram sie spedzic kazda chwile z K i Natka, wiec jak dzisiaj otworzylam forum to sie przerazilam :szok: nie proznowalyscie weekend i bede teraz siedziec i czytac :-) pozdrawiamy cieplutko wszystkie Mamusie i ich maluszki :-)

reklama
aha, jeszcze jedno. W Sobote wpadli do nas znajomi na kolacje i kolezanka przyniosla zaj---ste tiramisu. Ja nie lubie za bardzo ani tego deseru ani takich gotowych kupczych rzeczy, wole sama zrobic, ale TO, po prostu SZOK :-):szok::-)
PYCHA!!!! Kupila je w Sainsbury. Polecam :-)

Do góry