reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej mamuski...
My dzisiaj leniu****emy... Mialysmy jechac sie zwazyc, ale mala strasznie kaszle, a do tego pada, wiec zostajemy w domu... Wieczorem jedziemy dom obejrzec wiec trzymajcie kciuki...
Aneczka jaka Tyra juz sprytna... Chloe zaczyna sie podciagac, juz nieduzo jej brakuje do stania, ale jescze rownowagi nie utrzymuje na dlugo...
Kwiateczek auto stare mamy, rocznik chyba 1998... Ja to chce jakies male dla siebie, ale zobaczymy kiedy fundusze pozwola...
Kornasia jesli potrzebujecie przewodnika, to nie ma sprawy, chociaz nienawidze tego sklepu, bo jesttak zaprojektowany, ze zaczynasz od ostatniego pietra i winda w dol nie jedzie, ale musisz przejsc caluuusienki sklep, zeby sie wydostac...
Lucy no to faktycznie bedzie niespodzianka... Ja tez duzo rzeczy robilam, zeby przyspieszyc... Ale dzieki Bogu, ja rodzilam tylko dwa dni po terminie...
Ada my kupilismy podobny, ale chyba go nie mozna prowadzic, za 15£ w Asdzie... Byly na promocji przecenione z 30£... Ale to bylo pare tygodni temu...
Reszcie nie odpisze, bo nie pamietam wszystkiego, ale pozdrawiam wszystkie...

reklama
Ja rowniez witam. Pogoda tez u nas pod psem znowu no niestety nie sprzyja to zadnym spacerom:sorry:

kwiateczek-no zobaczymy co to moze i nawet to samo co twoj Kondzio. Do Londynu troche daleko, pewnie predzej wybiore sie do Pl.
ada- fajny ten prezent co wymyslilas, ja chce cos podobnego kupic na swieta Buy Vtech First Steps Baby Walker. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
mmmm szkoda ;-) to pobiegaj chociaz sobie
ehh pamietam jak ja probowalam wszystkiego zeby przyspieszyc akcje porodowa :zawstydzona/y:co my na mamach pazdziernikowych na cudowałyśmy :-D:-Dnawet zbieranie zapaek, olejek rycynowy:zawstydzona/y:ale nic nie działało :no:myśle że te wszystkie "przyspieszacze"to zbieg okoliczności:tak:
no nic mimo wszystko życze aby dzidzia nie czekała długo i żeby mamusia szybko sie doczekała:tak:
Ja tez probowalam wszystkiego a tu nic:sorry:
lucy- to juz niedlugo, nie przejmuj sie cisnieniem, jak sie przejmujesz to rosnie, wyluzuj:tak: Mam nadzieje ze nastawilas sie na to ze urodzisz troche pozniej, ja sie nastawilam ze bedzie szybciej a tu nic.....czekalam i czekalam:-(
minisia- fajne prezenty, uciesza sie dzieci. My jedziemy juterko do gp wiec dam znac co powiedzial
ostraszka- to troche malo Ci spi podczas dnia a jak spi w nocy? Krzeselko fajne my mamy takie z ikea . Kolezanka wracala do Pl wiec nam dala.
Tez tak do tego podchodze i dlatego nie wiedzielismy do samego konca.
Co do cesarki to i owszem wywolywali naturalnie najpierw, ale kazda kobieta inaczej na to reaguje, a ja po 2 dniach skurczy mialam dopiero 7cm, wiec stwierdzili, ze to za wolno idzie i zrobili cesarke.
Ale sie tym nie sugeruj, bo u Ciebie bedzie zupelnie inaczej :-)
Ja tez mialam cc. ale to dluga historia, Zaczeli wywolywac w poniedzialek a cesarka byla w czwartek. Najpierw 2 cm potem po 3 zelach byly 3 cm :-)wiec przebili mi wody. Po 2 kroplowkach szyjka cofnela sie do 2 cm:no:. Zbadali i stwierdzili ze mam temp, odwodnilam sie i robia emergency cc . Przez to ze wody byly przebite 18 godz wczesniej maly dostal ode mnie w prezencie paciorkowca typ.B:szok::szok:

czesc mamus!!

ja własnie wróciłam z morissona bo trzebabyło cos na obiadek kupic, mała usneła po drodze a ja teraz usiadłam do kawki:tak:
doveinred to cos przeoczylam :zawstydzona/y:w takim razie nadal czekam na wiesci:tak:

kurcze nie wiem czy dzwonic doGP czy co??bo w pazdzierniku dostali karte szczepien Weroniki i nadal cisza a na 12 m-cy powinna dostac szczepionke:eek:chyba maz jutro tam zadwoni :tak:

co do pchaczy ja mam ten
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3482625/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/3|15701330|Baby+toys|14417556/c_3/4|cat_14417556|Baby+walkers+and+ride-ons|14417561.htm i jest rewelacyjny

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3671333/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/3|15701330|Baby+toys|14417556/c_3/4|cat_14417556|Baby+walkers+and+ride-ons|14417561.htm ale ten rowniez jest ciekawy i mozna usiasca na moim nie;-):tak:

hej wpadam na chwile, czekam jak usnie dziecko, a tak to w ogole nie mam czasu na komputer:sorry:dzisiaj mnie nogi bola bo bylismy w paru sklepach, jutro tez wyruszamy na miasto z samego rana:tak: ogolnie jest fajnie juz parte razy moja mama i tesciowa podniosly mi cisnienie ale jeszcze nie na maksa:sorry: oczywiscie na temat wychowywania Kondzia, brania na rece itp......... ale nie bede mowic bo spodziewalam sie tego, w koncu musza sie nacieszyc, ponarzekac i pozrzedzic, co innego gdyby widzialy go codziennie ale to tylko tydzien, nastepnym razem to moze za pol roku sie zobacza:-p ja mam wolne od gotowania i zmywania, chociaz je wyganiam z kuchni zeby troche odpoczely to nic nie daje:sorry:
m wlasnie przechodzi kursy na shift manager:happy: nie spodziewalam sie ze go wezma az tak "wysoko":-D ale dobrze, bo stawka wieksza a w pracy luzu wiecej:tak:
to masz wesolo w domu ale dasz rade nie dlugo pojada:sorry:

Ja mam tez zwykle,taki dostalismy ale chcialam tez ten.Moja kolezanka go ma i Kondzio jest nim zachwycony,szczegolnie motylkiem:tak:ma duzo melodii;-)To dobry zakup.mamy jeszcze to auto takie od 10 mies co sie siada i jest oparcie tylko i powiem wam ze teraz to sa jego ulubione dwie rzeczy:tak:pchacz i to auto.ile osob mi sie pyta czemu tego nie sprzedam ale jak??jak on uwielbia to:sorry:kolezanki synek ma 2 lata i tez tylko to auto i pchacz:tak:jakis etap taki znowu maja tylko teraz to pchaja jak szalency:-D:-D:-D

Doveinred moj maly tez mial takie plamy,były suche i czerwone.Ale pojawiły sie dopiero 2 czy 3 razy.W tym roku napewno miał w marcu i maju.W maju akurat jak mial to jechalismy do Pl i tam mu wyskoczyly jeszcze mocniej.Miał na plecach brzuchu,w zgieciach rak i nog, to poszłam z nim do dermatologa w Pl.Dała mi masci i Zyrtec krople,pomogły bo zeszło ale tez konkretnie nie powiedzial od czego to jest.Sugerowala ze to moze byc od czekolady,czipsow albo od innych pokarmow.Ja do tej pory nie wiem od czego bo czasami dostanie pare czipsow czy czesto je te batoniki Kinder i teraz od maja nie miał tego.
bo po pweny czasie uklad trawienny sie przyzwyczaja do pewnych produktow i je toleruje.u nas czasem po czekoladzi nic a czasem wysypie:baffled:czasem po jogurcie ale tez nie zawsze:sorry:

Ostraszka bo tansze ubezpieczenia sa jak masz auto do 2 l powyzej 2 to masakra dlatego my nigdy nie kupowalismy az takiego:sorry:a najlepiej bylo jak mielismy toyote yaris silnik 1l super.ubezpieczenie jakies 23 f miesiecznie bez znizek,teraz bysmy palcili moze z 15f:-D:-D:-Dno ale za mala byla,2 drzwiowa:sorry:
Aneczka dzieciaczki sliczne:tak:

Cos te nasze stare,mlode mmy sie nie odzywaja:sorry:Kasia.Paula co u was??Zelcia daj znac tez,dlugo cie nie ma a w szpitalu cie chyba tyle nie trzymaja:sorry:

U nas nocka dzis straszna.Kondzio usnal o 5 rano :no:a my z nim.tylko ja do dentysty dzis na 10 ta i musialam wczesniej wstac:baffled:obudzilismy go o 9ej i na sile bo kiedy by poszedl na dzremke a on wcale nie poszedl:baffled:
ide spac bo padam:sorry:milej nocki;-)

Czesc dziewczyny:-)
Czasami sie u Was "pojawiam" ale ogolnie udzielam sie na watku "Dzieci urodzone w 2009" (w pazdzierniku;-)). Mam krotkie pytanie do mam karmiacych maluchy mlekiem modyfikowanym. Moj synus pije Cow&Gate1 co 2h po ok120ml i wiecej (czsami jest glodny juz po godzinie..),wazy ponad 5kg. Uwazam ze to mleko jest dla niego niewystarczajace,stad pytanie: czy ktoras z Was uzywala mleka C&G Comfort lub C&G 2 for hunger babys? I jak sie sprawdzilo? Myslalam tez o mixowaniu pol na pol C&G1 z C&G2 (oba sa od urodzenia) ale to odradzila mi polozna. Moja HV jest wiecznie nieuchwytna wiec chetnie poczytam wasze opinie;-):-)Z gory dziekuje:tak:Pozdrawiam:-)

Wiatam mamuski.
Mayo ja akurat dawalam Aptamil i zminilam go na bardzo glodne dziecko bo tak jak u ciebie co chwilke byl glodny. po jakis 3m-cach zmienilam na normalny bo dostawal dodatkowo kaszke i zupki (skonczyl 4m-ce). wydaje mi sie ze spokojnie mozesz tak zrobic.
A u nas chyba zabki ida bo straszna maruda sie z mojego Natanka zrobila. Nie moze spac w nocy, budzi sie za kazdym razem jak mu smoczek wypadnie. Ma taki plytki sen ze co 5 min sie budzi. Wczoraj dalismy mu czopka na noc bo biedak sie przeziebil no i goraczkuje mi kazdego wieczora, i to chyba pomoglo bo ladnie przespal noc. Jak bylam go wazyc to spytalam HV czy moge mu dawac czopki ona tylko mnie zmiezyla i powiedziala ze metody stosowane w polsce nie zawsze sa dobre i mam mu podawac syrop :szok::szok::szok: Rozumiecie cos z tego? To lepiej malemu zasmiecac zaladek i inne narzady niz podac czopek ktory dziala szybciej i wyzadza mniej szkod?
Powiedzcie mi czy jestem zla matka bo moje dziecko nie ma gory zabawek? Wychodze z zalozenia ze jest jeszcze za maly i nie wszystkim jeszcze potrawi se bawic, i grzechotki, przytulanki czy maty edukacyjne mu wystarcza. Znjoma powiedziala mi zebym jakis klockow nakupywala i komputerki takie grajace bo jej cora sie tym bawila i to miala.:sorry::eek: Myslalam nad klockami ale Natan to takie zywe dziecko ze macha tymi rekami non stop i boje sie ze sie uderzy nimi.Poza tym woli jak my sie z nim bawimy, a najlepsza zabawka dla niego to jest talerz z naszym jedzeniem ii nasze rece:-D. Na swieta chce mu kupic cos lepszego, ale jak narazie nie wiem dokladnie co. Moze jakies propozycje?
A jakie jest wasze zdanie na temat chodzikow?
Aga mi moja mama podnosi cisnienie za kazdym razem jak z nia rozmawiam. Miala mi pomoc jak urodze synka, ale porod byl to terminie i musiala wracac. Nawet sie ciesze, bo udowodnilam jej i sobie ze nie potrzebuje niczyjej pomocy by wychowac swoje dziecko. W PL to pewnie i moja i D mama by skakaly przy wnuku wmawiajac mi ze nie wiem jak sie zabrac za wlasnego syna, a tu prosze... idzie mi calkiem niezle.
doveinred ja wczesniej mialam Tigre 1,4 w benzynie rocznik 1997 i placilam 48 funtow.Wiesz oni tez patrza czy tam gdzie mieszkasz nie ma duzo stluczek i gdzie trzymasz auto. a my mieszkamy w ruchliwych dzielnicach i samochod stoi na drodze.
Taka ladna pogoda u nas i myslalam o spacerku ale maly cos ma katarek i caly czas charczy wiec chyba zrezygnujemy.

Witam sie z rana :)
Ostaszka ja ci powiem, że temat chodzikow należy do drażliwych ponieważ już nie raz byłam świadkiem kłótni na ten temat:sorry: Ja osobiście nie polecam miałam chodzikprzy pierwszym dziecku bo nie zdawałam sobie sprawy z tego że jest on szkodliwy moja córka ma wade stóp tj tzw"gołebi chód" i własnie chodzik sie do niego przyczynił poza tym nigdy nie raczkowała ani samodzielnie nie wspinaa w łóżeczku ponieważ kiedy był na to czas ona sie bawiła w chodziku dla mnie osobiscie to najwiekszy bład jaki zrobiłam :-(zaczela chodzic majac 14 m-cy poniewaz kazda samodzielna proba konczyla sie upadkiem na glowe gdyz nawet nie potrafila sie raczkami asekurowac, dla drugiego dziecka juz chodzika nie kupowalam i bylo zupelnie inaczej raczkowal i robil wszystko co nalezy :tak:rozwijala sie baardzo sprawnie no i przy 3 to samo dlatego ja nie jestem zwolenniczka chodzikow ale kazda mama robi jak uważa:tak:
co do zabawek to masz racje ma dopiero 6 m-cy i mysle ze mata, grzechotki wystarcza jak narazie :tak:moze jeszcze bym kupila piramidke taka wiesz z nakladanymi krazkami gumowymi czy plastikowymi dzieci tez to lubia a jak skonczy 12 m-cy napewno jego kacik zabawkowy sie powiekszy:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hejo:tak::tak::tak:

ale masakryczna pogoda co???? nie wiem jak u was ale u mnie wieje od 2 tygodni i pada a czasami nawet grad wali:szok::szok::szok::szok: takze pogoda ekstra...........

kiedys ktora z was pisała na temat moich przepisów nie mam zadnej strony załozonej heheh moze o tym pomysle wiec jak ktos chce na cos przepis to prosze pisac podam moge kilka zdjec swoich tortow wkleic jak by co.................tylko odrazu zaznaczam ze szału nie ma:-D:-D:-D:-D

dzis tez wlasnie robie torta dla kolezanki na urodziny jak zrobie to wam sie pochwale:-D:-D:-D

Ostaszaka- ja vam takie samo zdanie jesli chodzi o codziki jak minisia moje dziecko i bez tego nauczyło sie chodzic jak miło niecałe 11 miesiecy a mojej kumpeli corka w tym samym wieku sa dziewczyny od 7 miesiaca malo do cgodzika sadzała i ta dopiero chodzic około 15 miesiaca zaczeła bo sie bała bez chodzika poruszac....

Do góry