reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

a co do przewijaka, to ja nie mam, ale przewijam Natke na stole. Klade kocyk i matke na stole i przewijam. Tez myslalam, zeby kupic ale lozeczka jeszcze nie mamy, bo Natka jeszcze spi w moses bascet, bo malutka jest jeszcze i sie miesci :)

reklama
Kochana Lucy, ja tez nie wiedzialam i to bylo najfajniejsze, a co do cisnienia to sie nie przejmuj. Moje tez tak szalalo pod koniec, a urodzilam przez cesarke.
Niczym sie nie martw i duuuuuuuuuuzo odpoczywaj, to pomaga. buziolki
izku ja uważam ze to bedzie najwieksza niespodzianka od zycia jaka mogłabym sobie wymarzyć.:tak:
a co do cesarki to tylko z powodu cisnienia miałam cc ? próbowali wywoływac u ciebie naturalnie czy od razu jak zadecydowali??? buziole;-)

hej wpadam na chwile, czekam jak usnie dziecko, a tak to w ogole nie mam czasu na komputer:sorry:dzisiaj mnie nogi bola bo bylismy w paru sklepach, jutro tez wyruszamy na miasto z samego rana:tak: ogolnie jest fajnie juz parte razy moja mama i tesciowa podniosly mi cisnienie ale jeszcze nie na maksa:sorry: oczywiscie na temat wychowywania Kondzia, brania na rece itp......... ale nie bede mowic bo spodziewalam sie tego, w koncu musza sie nacieszyc, ponarzekac i pozrzedzic, co innego gdyby widzialy go codziennie ale to tylko tydzien, nastepnym razem to moze za pol roku sie zobacza:-p ja mam wolne od gotowania i zmywania, chociaz je wyganiam z kuchni zeby troche odpoczely to nic nie daje:sorry:
m wlasnie przechodzi kursy na shift manager:happy: nie spodziewalam sie ze go wezma az tak "wysoko":-D ale dobrze, bo stawka wieksza a w pracy luzu wiecej:tak:

co do przewijakow, ja nie obylabym sie bez niego, mam lozeczko razemz szafka na ktorej jest wlasnie specjalne miejsce na przzewijak i sprawdza sie doskonale, wanienke tez tam klade i kapie malego:tak: wiadomo, kiedys ich nie bylo i ludzie tez zyli, ale skoro teraz sa to czemu sobie tego zycia nie ulatwic?:happy:
wiecie moze gdzie mozna kupic fajny i tani pchacz dla maluszka, taki co pozniej on moze usiasc i na nim jezdzic? bo dzis bylam na miescie, szukalam ale nic nie bylo a jesli juz to drogie:-(chodzi mi o cos takiego, tylko tanszy
Fisher-Price Walk and Ride Lion - Babies R Us - Britain's greatest toy store
aneczka sliczne szkraby:-):-)
zelci rzeczywiscie cos dlugo nie ma....:happy:

Aneczka dzieci sliczne!!! a choinka taka jak my bedziemy mieli :tak:

minisia termin mam na 30 listop. ale nic nie idzie w tym kierunku czyli nic sie nie dzieje, i chyba poród naturalny pisze chyba bo nikt mi nie mówił jaki on bedzie :sorry:juz chce miec tego skarba przy sobie tym bardziej ze mamy niespodzianke i nie wiadomo co to bedzie :tak:
kwiateczek zebyś wiedziała marudze jak baba w ciązy :-D:-Dchłopa nie ma w domu wiec chociaż Wam musze pomarudzić,m oze to juz moje ostatnie dni:sorry:
jak Wam wieczorek mija ???
tez mialam niespodzienke z drugim i udalo sie ze synek bo 1 byla coreczka:tak:
trzymam kciuki za szybka akcje porodowa:tak:no i teraz moze z mezem jakies przytulanki coby przyspieszyc porod:-D:-D:-D

no on ma to tez na lokciu i przy kolanie ciezko stwierdzic co to bo to az tak nie wyglada na egzeme ale moze widzialam tylko u starszych ludzi wiec nie wiem jak u dzieci. Cos jak na tym zdjeciu z wikipedi tylko to ponoc jest Atopowe zapalenie skóry. Maly ma tak troche nie az tak duzo jak tu widac, nawet mniej widoczne.
Dam znac co powiedzial lekaz- zobaczymy.?

jak u lekarza??????co z malym??

ja dzis po 3h zakupach padam na twarz ;) ale szczesliwa bo lubie kupowac cos dla dzieci szczegolnie cos o czym marza:tak:, mezus cos dostal i ja tez mam od niego prezencik:cool2::cool2:

tez mialam niespodzienke z drugim i udalo sie ze synek bo 1 byla coreczka:tak:
trzymam kciuki za szybka akcje porodowa:tak:no i teraz moze z mezem jakies przytulanki coby przyspieszyc porod:-D:-D:-D
przytulanki powiadasz bardzo chętnie, ale biore tab. dopochwowe i maś stosuje wiec odpadają takie przyjemności:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chyba pabiegam sobie po schodach:laugh2:

przytulanki powiadasz bardzo chętnie, ale biore tab. dopochwowe i maś stosuje wiec odpadają takie przyjemności:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chyba pabiegam sobie po schodach:laugh2:

mmmm szkoda ;-) to pobiegaj chociaz sobie
ehh pamietam jak ja probowalam wszystkiego zeby przyspieszyc akcje porodowa :zawstydzona/y:co my na mamach pazdziernikowych na cudowałyśmy :-D:-Dnawet zbieranie zapaek, olejek rycynowy:zawstydzona/y:ale nic nie działało :no:myśle że te wszystkie "przyspieszacze"to zbieg okoliczności:tak:
no nic mimo wszystko życze aby dzidzia nie czekała długo i żeby mamusia szybko sie doczekała:tak:

dobranoc mamuski

witamy sie z rana :-) no niezle poszalalyscie i popisalyscie dosc sporo przez jeden dzien :-)
widze, ze szal zakupow trwa :-) my kupilismy Natce na Mikolaja zamiast zabawki przeslodka sukienunie w Bootsie http://minimode.co.uk/baby-girls-christmas-fairisle-knit-dress-in-red

izku ja uważam ze to bedzie najwieksza niespodzianka od zycia jaka mogłabym sobie wymarzyć.:tak:
a co do cesarki to tylko z powodu cisnienia miałam cc ? próbowali wywoływac u ciebie naturalnie czy od razu jak zadecydowali??? buziole;-)
Tez tak do tego podchodze i dlatego nie wiedzielismy do samego konca.
Co do cesarki to i owszem wywolywali naturalnie najpierw, ale kazda kobieta inaczej na to reaguje, a ja po 2 dniach skurczy mialam dopiero 7cm, wiec stwierdzili, ze to za wolno idzie i zrobili cesarke.
Ale sie tym nie sugeruj, bo u Ciebie bedzie zupelnie inaczej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
wow, wyglada na to, ze dzisiaj jestesmy pierwsze :-)
Zmykamy, bo idziemy do kontroli do lekarza, bo Natce ciagle lzawi lewe oczko. Zajrzymy pozniej
Milego dzionka :-)

Do góry