reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Minisia ale u mnie nie mozna dolozyc tego zeba bo nie ma gdzie zlapac:no:moj zgryz jest ponoc tak bardzo zly ze sie nie bedzie trzymal,nie ma jak koronki,szyny itp zrobic:baffled:Powiedzial zeby mi zrobil porcelanowy za ktory duzo zaplac tu ale nie ma jak zlapac:no:juz mialam tak z lewa dwojka.Wyrwal mi go,wycial cyste w korzeniu i wstwail spowrotem.podjal sie tego pierwszy raz sam choc takie rzeczy robia:tak:ale nie wzial podu uwage ze nie ma jak szyny zrobic.ciagle mialam za duzo nadlane i nie moglam zgryzc zebow normalnie:no:wiec przykleil mi do zebow trojki i jedynki:sorry:trzyma sie,na przeswietleniu widac ze jakby sie wrastal w korzen:tak:powiedzial ze jest w szoku bo myslal ze z tym beda problemy a tu jest odwrotnie:szok:choc ukruszylo mi sie troche ostatnio z jednej strony ale dorobil i jest git:tak:a ten znowu boli i boli i juz rece opadaja mi i jemu:baffled:zapomnialam dodac ze moje zeby z przodu,dokladnie 6 jest tak rowne jak podlinijka,w rzedzie:no:kly mi tylko troche odstaja,dlatego jest tak ciezko:no:

Ehh to wspolczuje serdecznie i trzymam kciuki za bezbolesne rozwiazanie problemu zebowego!!!!nie zazdroszcze dentysta to jeden zostatnich lekarzy do jakich chce pojsc:cool:

reklama
hej
kwiateczek wspolczuje przykrych przygod z zebem:-:)no: ja nienawidze chodzic do dentysty mialam takie traumatyczne przezycia jako dziecko ze sie zniechecilam, a niestety zeby mam slabe:-( moja babcia mnie zalatwila jak mialam 3-4 lata, nocowalam u niej i rano obudzilam sie ze strasznym bolem zeba bodajrze dolnej szostki, a ona zamiast zawiezc mnie do mamy to zaprowadzila do swojej przychodni gdzie pani zaczela borowac mi zeba, ja sie strasznie prulam jak by mnie ktos ze skory obdzieral ale dlatego bo nigdy wczesniej u dentysty nie bylam:wściekła/y::wściekła/y:dentystka oczywiscie nie mogla nic dalej ze mna zrobic wiec nakrzyczala na mnie i zostawila z rozwierconym zebem:wściekła/y::wściekła/y: babcia oczywiscie tez na mnie morde darla:wściekła/y: jak moja mama po mnie przyjechala i dowiedziala sie co sie stalo to opier.... babke jak bura suke:wściekła/y::wściekła/y: jakby mnie taki numer tesciowa wykrecila to bym ja zabila chyba:wściekła/y: i od tej pory mam uraz:baffled: pozniej tez bylo nie lepiej.....
pinka zycze ci by wam sie spodobalo ktores mieszkanko, no i powodzenia w sklepie:-):-)

nie mam czasu za bardzo pisac bo juz w sobote przyjezdzaja rodzice i wszystko trzeba szykowac, wczoraj posprzatalam nowy pokoj malego, na razie tam beda spac rodzice a jak wyjada to sie mlodego przeniesie:tak: ale tak bedzie trzeba wiele rzeczy tam pprawic bo mnie sie do konca nie podoba....:zawstydzona/y: a M to zabije bo nie polozyl nic na podzlodze w czasie remontu i panele musialam szorowac szczotka ryzowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:myslalam ze szalu dostane!!:crazy:ale juz jest dobrze:sorry: jutro tylko okno tam umyje i bedzie git:-pa poza tym w sobote rano czeka mnie sprzatanie calej chlupy............:baffled: juz mi sie chce:eek:
ok lece na dol, dobranoc:cool2:

Witam sie pierwsza z rana...
Kwiateczek ja tez mialam problemy z jedynka dolna... Zab byl martwy, juz przebarwiony, ale w dalszym ciagu bolal...Dentysta, ze trzeba zrobic kanalowe... A ja nie chcialam... No wiec go pytam o mostek, bo wolalam wyrwac, jesli i tak martwy i ciemniejszy... A on, ze nie warto, bo bedzie nienaturalnie wygladac, bo mam przerwy miedzy dolnymi zebami... I skonczylo sie na kanalowym... Na szczescie problemow zadnych na razie z tym zebem nie mam... Zreszta dentyste bardzo sobie chwale... Polak... Swoja droga znowu musze isc na kontrole i czyszczenie...
Ada no to wspolczuje... Moj tez tak kiedys mieszkanie wymalowal... Jak mu powiedzialam, ze widze przeswity, to on mi, ze jak lepiej widze, to zebym poprawila... I musialam drugi raz ja malowac... Chlopy, co...? Udanej wizyty rodzicow...
A ja dzisiaj wybieram sie na dalsze poszukiwania prezentow swiatecznych, bo tesciowie w weekend przyjezdzaja i chcialabym, zeby zabrali ze soba... A i pytanie... Kiedy ubieracie choinke? Ja w tym roku z powodu malej postanowilam ze postawie swoja juz 1go grudnia... Jak u Was?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hejo

lucy-o ta karte zapytaj swoja polozna jak do ciebie przyjdzie:tak::tak::tak: i nie denerwuj sie bo cisnienie jeszcze bardziej ci podskoczy:-)
Kwiateczek- oj jak zab boli to masakra ja nie nawidze tego bolu juz wole kazdy byle nie zab,powiedz a jak tam maly po tych kompielach ziołwych zauważyłaś jakąs poprawe?

widze ze tu dyskusjena temat przyjazdu do uk i jezyka powiem wam ze okolo 90% ludzi przyjeżdza bez jego znajomosc ja z reszta tez ale z czasem jakos tak człowiek co nie co podlapie i po Kalemu ale sie dogada,fakt faktem ze pracujac z polakami szans na nauke nie ma....

Ja wlasnie sijam kawke mała zasneła wiec chwila spokoju;-) i nareszcie dzis ogranełam chate i poprasowałam duza sterte nastepna schnie:crazy:....jutro idziemy ogladac 2 mieszkanka oby ktores nam przypadlo bo chcieli bysmy do swiat juz sie przeprowadzic............

Trzymam kciuki i czekamy na wiadomosci!!:tak:

minisia napatrzec sie nie mogłam na te drobiowe kieszonki tylko pieczarek nie mam w domu ale jak kupie to od razu je zrobie juz czuje ich smak:sorry::tak:
:laugh2:
No i co dzis na obiadek może kieszonki???:-D:-D

No to witam was mamuski w ciepły ale pochmurny poranek:-)

Dzieci sa juz w szkole a ja z malutka jemy sniadanko:tak:
Dzis jestem umwiona z koleznka do miasta i juz sie doczekac nie moge bo pojdziemy dowiedziec sie czy moj HB daje mi prawo do darmowego kursu ESOL:tak: a ok 17 ide do Minstera na przedstawienie w ktorym bierze udzial moja corka i baardzo chce wziasc aparat ale nie wiem czy mozna fotki pstrykac:eek:

co u was kolezanki??

Witam
Ada no ja tez bym sie wkur........jak by mi mama lbo tesciowa tak zrobila::angry:my za dzieciaka czesto odwiedzalismy dentyste naszego ale jak mialam isc do niego sluzbowo to siedzialam pod stolem:tak::-D:-D albo uciekalam:sorry:pamietacie tez wysylanie ze szkoly po kilka osob w trakcie lekcji:no:
co do gosci to fajnie ale pewnie teraz cie nie bedzie troche:sorry:goscie wymagaja czasu:sorry:niby myslisz ze ci pomoga a tu jeszcze trzeba sie nimi zajac:tak::sorry:
Joklis ja wlasnie tgo kanalu nie moge zrobic:no:nie da sie wypelnic bo boli wtedy ze ....:angry:wyrwanie tez nie wchodzi w gre bo mi szkoda poza tym nie ma jak mostka zrobic:no:
Co do choinki to w zeszlym roku ubralam tydz przed switami,balam sie ze Kondzio bedzie rozwalal bo raczkowal ale czasem babke tylko sciagnal:tak:w tym roku jest duuuuuzo madrzejszy wuec raczej na ostatnia chwile:sorry:ogolnie to my w domu ubieralismy zawsze w wigilie czasem jak sie bardzo za dzieciaka nie moglismy doczekac to tydz wczesniej:sorry:nbatomiast jesli chodzi o rozbieranie choinki,chetnych zawsze bylo brak:baffled:

Minisia ja mam barszcz czerwony dzis:-p Kondzio lubi wiec nie bede dzis jemu osobno gotowac:-p

A ja do counsliu sie wybieram ale troche pada:angry:poza tym boje sie ze sie wyczekam i nici bo w sumie na G to jest bo on pracuje:baffled:no ale ja jako partner i oby mnie nie odeslali:sorry:a na 2ga mam do Job Centre:szok:juz sie boje na kopgo trafie.

Kwiateczek ja akurat takiego problemu z zebem nie mialam, jako ze byl martwy, wiec nic nie czulam, robil mi bez znieczulenia a nic nie poczulam... No to wspolczuje bidulko... Oby w Polsce zrobili zanim nie za pozno... Ja tez sie balam o choinke, bo wlasnie mala raczkuje, ale postanowilismy, ze postawimy na stoliku, zeby nie dosiegla... Zobaczymy co z tego bedzie... Na razie sie boje, bo ona tylko ucieka do sterty dvd, a postawione jedno ne drugim, i stara sie wyciagnac jedno z dolu... Boje sie ze na nia runa... Ale za kazdym razem, jak ja przeniose z powrotem, 2 sekundy i ona znowu przy dvds... I tak w kolko :-D:-D:-D Powodzenia w councilu, chociaz nie wydaje mi sie, ze bedziesz mogla zalatwic, skoro jest na niego... Ja probowalam kilka razy tak i zawsze mnie odsylali z kwitkiem...

dzien dobry w szary dzionek :-)
ale sobie dziewczyny temat znalazlyscie, brrrrr nie moge tego czytac i od razu wszystkie zeby mnie bola. Dobrze (i nie dobrze), ze za 2tyg jade do Polski to sobie zrobie MOT ;-) dentysta, ginekolog moze okulista i badanie krwi :-)
usmiechnijcie sie, bo piatek to weekendu poczatek :-)

Izku nie ma sie co usmiechac... Dla mnie weekendu poczatek to poczatek pracy :sorry:... No ale coz, ja tam sie ciesze, ze miedzy ludzmi jestem... A tutaj slonko wlasnie wyjrzalo... To dobrze bo zaraz sie bierzemy do miasta... Wlasnie skonczylam moja sterte prasowania, czekam na mojego i w droge... Zajrze troche pozniej, pa

reklama
hejo

ja zaraz spadam do sklepu czekam az sie moja gwiazda obudzi dzis mielismy ogladac mieszkanko ale facetowi cosik wypadlo i jutro na 11 sta sie umówilismy:tak::tak: mam nadzieje ze sie uda bo w tej chacie grzyb na oczach rosnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jokilis- gratki z okazji prawka nareszcie sie udało co????? to teraz mozesz smialo do mnie na kawke wpasc i dobre ciacho:-D:-D
Izka- kochana tak serwuje swoje wypieki ostatnio rogale i faworki zrobiły taki szał ze wszystko do poludnia zeszło i juz o nowe sie pytaja wiec musze znów upiec......:-p
Ada- nie denerwuj sie tak kochana choc w sumie wcale ci sie nie dziwie a co do gosci to super miejmy nadzieje ze sie tylko przy nich nie napracujesz a wrecz odwrotnie odpoczniesz:-D:-D:-D
maggusia- gwiazdo nasza- a ciebie gdzie wywiało jak tam przygotowania do slubu????????
minisia- a tak swoja droga ostro sie wziełas do roboty haahah 28 lat i juz 3 dzieci;-)))) ja 27 na karku i narazie ONLY 1:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: jak dajesz rade???
Izku- rozbawiłas mnie tym motem hahaha az sie popłakałam ze smiechu:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

a tak sobie ostatnio myslałam ktora z was wpadnie do mnie na kawke????

Do góry