witajcie dziewczynki :-) u nas kolejny dzien wieeeeeeeeeejeeeeeeeeeee!!! masakra.
Kwiateczku bardzo Ci wspolczuje, ja z mezem jezdzilam do Londka leczyc zeba, do takiej jakby kliniki z lekarzami roznych narodowosci. tu nam zaspiewali f500, a tam razem z przejazdem dla nas obojga f300 i robila wegierka, bo polak akurat byl na urlopie. poki co jest ok, ale kasa niezla na to poszla i to bylo na miesiac przed urodzeniem Natki. Do Pl nam sie nie oplacalo bo cena za bilet w ostatniej chwili to bylo f500
Ja chyba tez skacze tego zeba w Pl bo tak mi doradzil moj dentysta(polak)powiedzial ze to co mi pomoze tu sie nie robi
oni wiele rzeczy tu nie robia a on jest bezradny.to samo miala jaks dziewczyna ,poleciala do pl i tam jej zrobili tylko konieczne naciecie z zewnatrz ale on tu jej zdja tylko szwy i wszytsko gra.
ja akurat od zlej trony jak narazie doswiadczylam pomoc rodakow na wyspie
i nie mysl ze doswiadczysz
ja to mam zamkniete grono znajomych bo nasi tutaj to by cie ....
Witam mamuśki w ta pikną pogode
u mnie tak ciemno ze czuje jagby to 18ta godzina była-Masakra
kwiateczek współczuje bólu zęba , mi bląmba wypadła i ułamały sie 2 zęby wszytsko w ciągu miesiąca , chyba wszytskie witaminy malec ze mne ściaga ze takie słabe zęby mam, a na dodatek dowiedziałam sie ze powinnam miec karte która upoważna mnnie do darmowych lekarstw albo wizyt u stomatologa w czasie ciazy i rok po, a ja takiej karty nie mam, macie cos takiego???? gdzie mam o nia pytać?
kolejny dzien a ja znowu nie wiem co na obiad zrobic macie coś fajnego do polecenia???
Dziwne ze ci midwife nie dala aplikacji na te karte
ale powiedz jej szybko,ona sie nazywa NHS Prescription Charge Certificate
najprosciej jak my mowimy maternity card
Szkoda ze placilas za leki bo nie musisz mimo ze jej nie masz,poprostu z tylu zaznaczasz opcje ze jestes w ciazy,podpisujesz i mowisz ze nie placisz.czasem wolaja karte ale jak widac brzuch to nie
mojej znajomej tez nie dali jeszcze ale ona drugi raz w ciazy i sierota sie nie pyta nawet choc juz jedno miala
czeka chyba na az ja za nia zrobie
nbastepnym razem pokaz brzuch i powiedz ze nie placisz
zznacz tylko i wsjo:-)co do obiadku to zrobilam dzis nalesniki+ farsz(piecrki,cebula,parowka=podsmarzone,uduszone.nadziane nalesniki posypalam serem,do mikrofali na chwile i juz
znalazlam w internecie
do tego sos czosnkowy i ketchup
nastepnym razem zrobie z piersi kurczaka bo kielbasa suje smak
hejo
Kwiateczek- oj jak zab boli to masakra ja nie nawidze tego bolu juz wole kazdy byle nie zab,powiedz a jak tam maly po tych kompielach ziołwych zauważyłaś jakąs poprawe?
Ja wlasnie sijam kawke mała zasneła wiec chwila spokoju;-) i nareszcie dzis ogranełam chate i poprasowałam duza sterte nastepna schnie
....jutro idziemy ogladac 2 mieszkanka oby ktores nam przypadlo bo chcieli bysmy do swiat juz sie przeprowadzic............
Roznicy brak,jaki byl szatn maly taki dalej jest;-)spac tez nie spi lepiej
czyli bez zmian
Ja dzis zlozylam wniosek do tych domow,wybralam jeden.Pytalam sie jaka bande teraz mam to powiedzieli ze 3 wiec o jedna przeskoczylam
ale ciekawe kiedy dostane dom
nie ma co jednak sie ociagac i skladac bo moze predzej niz z mojej agencji
Co do zeba jeszcze to dzieki kobiety za wsparcie ale nie bedzie latwo.Problem jest taki ze kilka miesiecy juz mialam otwarty(jedynka gorna wyrwac nie moge
)za kazdym razem kiedy wypelnia mi kanal na drugi dzien koszmar
lece spowrotem.dzis znow przeswietleni mi zrobil i powiedzial ze wszyttsko w porzadku ale ja mam gleboki zgryz i powiedzial ze caly czas(zo wizyte mowi)przygryzione mam podniebieni,rany mam ciagle.ale co zrobie przezciez nie upiluje polowy zebow
mowi ze nawet ciezko by wyrwac i jakis zrobic nowy ale nie ma jak zlapac:-
-
-(bede cierpiec jakis czas i pojade do pl tam zrobie
Powiedzial mi ze pytaja sie go czemu nie moze mi skonczyc,ze za dlugo to trwa itd.zaczynaja sie problemy.we wtorek mam wizyte i tego dnia ma byc szef i powiedzial ze mu mnie pokaze i sam niech stwierdzi co mi jest
normalnie krolik doswiadczalny
oki ide cos zjesc bo rano ledwo jadlam,nadrobic musze
;-)