reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam mamuśki w ta pikną pogode:sorry: u mnie tak ciemno ze czuje jagby to 18ta godzina była-Masakra:eek:
kwiateczek współczuje bólu zęba , mi bląmba wypadła i ułamały sie 2 zęby wszytsko w ciągu miesiąca , chyba wszytskie witaminy malec ze mne ściaga ze takie słabe zęby mam, a na dodatek dowiedziałam sie ze powinnam miec karte która upoważna mnnie do darmowych lekarstw albo wizyt u stomatologa w czasie ciazy i rok po, a ja takiej karty nie mam, macie cos takiego???? gdzie mam o nia pytać?
kolejny dzien a ja znowu nie wiem co na obiad zrobic macie coś fajnego do polecenia???
Jutro położna przyjdzie do mnie sprawdzić mi ciśnienie , po ostatnich przygodach na samą myśl ciśnienie mi rośnie , oby było dobre , bo juz mam dosyć wszystkiego:wściekła/y:

reklama
hejo

lucy-o ta karte zapytaj swoja polozna jak do ciebie przyjdzie:tak::tak::tak: i nie denerwuj sie bo cisnienie jeszcze bardziej ci podskoczy:-)
Kwiateczek- oj jak zab boli to masakra ja nie nawidze tego bolu juz wole kazdy byle nie zab,powiedz a jak tam maly po tych kompielach ziołwych zauważyłaś jakąs poprawe?

widze ze tu dyskusjena temat przyjazdu do uk i jezyka powiem wam ze okolo 90% ludzi przyjeżdza bez jego znajomosc ja z reszta tez ale z czasem jakos tak człowiek co nie co podlapie i po Kalemu ale sie dogada,fakt faktem ze pracujac z polakami szans na nauke nie ma....

Ja wlasnie sijam kawke mała zasneła wiec chwila spokoju;-) i nareszcie dzis ogranełam chate i poprasowałam duza sterte nastepna schnie:crazy:....jutro idziemy ogladac 2 mieszkanka oby ktores nam przypadlo bo chcieli bysmy do swiat juz sie przeprowadzic............

hej...
Pinka mi tez mala spi, wlasnie skonczylam polowe prasowania, druga skoncze jutro, i usiadlam z kawka :-D:-D:-D Czas mam tylko jak mala spi, bo raczkuje i oka z niej spuscic nie moge...
Lucy ta karte juz dawno powinnas dostac, ja swoja mialam juz chyba w 13 tygodniu ciazy... A ty pewnie placisz za dentyste... Poloznej sie pytaj jak Pinka pisala, bo cos jest nie tak...
Co do obiadu to ja dzisiaj kotlety z kurczaka bede robic, bo dawno nie mialam, a oboje uwielbiamy...
Cos tutaj dzis cichutko... Gdzie sie wszystkie pochowalyscie dziewczyny?

Witam mamuśki w ta pikną pogode:sorry: u mnie tak ciemno ze czuje jagby to 18ta godzina była-Masakra:eek:
kwiateczek współczuje bólu zęba , mi bląmba wypadła i ułamały sie 2 zęby wszytsko w ciągu miesiąca , chyba wszytskie witaminy malec ze mne ściaga ze takie słabe zęby mam, a na dodatek dowiedziałam sie ze powinnam miec karte która upoważna mnnie do darmowych lekarstw albo wizyt u stomatologa w czasie ciazy i rok po, a ja takiej karty nie mam, macie cos takiego???? gdzie mam o nia pytać?
kolejny dzien a ja znowu nie wiem co na obiad zrobic macie coś fajnego do polecenia???
Jutro położna przyjdzie do mnie sprawdzić mi ciśnienie , po ostatnich przygodach na samą myśl ciśnienie mi rośnie , oby było dobre , bo juz mam dosyć wszystkiego:wściekła/y:

ja moge to polecic smaczne, szybkie,łatwe!
Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami | Fotoprzepis.pl

minisia napatrzec sie nie mogłam na te drobiowe kieszonki tylko pieczarek nie mam w domu ale jak kupie to od razu je zrobie juz czuje ich smak:sorry::tak:
joklis na szczęście kasy nie buliłam tutaj na dentyste, zawsze w Pl leczyłam zęby przed ciażą miałam wszystkie wyleczone tylko teraz az 3 mam do zrobienia ale to juz po porodzie no i upomne sie o tą karte nie mam pojecia czemu nikt o niej mi wcześniej nie powiedział ale patrząć w wstecz kase wydawałam tylko na witaminy i raz na ten antybiotyk takze nie tak żle ....
u mnie tez był kotlet z kurczaka :laugh2:

lucy ale recepty tez powinnas miec za darmo... Dlatego szkoda, ze karty wczesniej nie dostalas...
minisia jaki nowy watek?
Ja ide mala teraz kapac, na razie siedzi z tata, ale juz pojdziemy spac... Potem moze ja sama wskocze do wanny... Na razie spadam, pa

witajcie dziewczynki :-) u nas kolejny dzien wieeeeeeeeeejeeeeeeeeeee!!! masakra.
Kwiateczku bardzo Ci wspolczuje, ja z mezem jezdzilam do Londka leczyc zeba, do takiej jakby kliniki z lekarzami roznych narodowosci. tu nam zaspiewali f500, a tam razem z przejazdem dla nas obojga f300 i robila wegierka, bo polak akurat byl na urlopie. poki co jest ok, ale kasa niezla na to poszla i to bylo na miesiac przed urodzeniem Natki. Do Pl nam sie nie oplacalo bo cena za bilet w ostatniej chwili to bylo f500

Ja chyba tez skacze tego zeba w Pl bo tak mi doradzil moj dentysta(polak)powiedzial ze to co mi pomoze tu sie nie robi:angry:oni wiele rzeczy tu nie robia a on jest bezradny.to samo miala jaks dziewczyna ,poleciala do pl i tam jej zrobili tylko konieczne naciecie z zewnatrz ale on tu jej zdja tylko szwy i wszytsko gra.:sorry:
ja akurat od zlej trony jak narazie doswiadczylam pomoc rodakow na wyspie

i nie mysl ze doswiadczysz:no:ja to mam zamkniete grono znajomych bo nasi tutaj to by cie ....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziwne ze ci midwife nie dala aplikacji na te karte:dry:ale powiedz jej szybko,ona sie nazywa NHS Prescription Charge Certificate:tak:najprosciej jak my mowimy maternity card:sorry:Szkoda ze placilas za leki bo nie musisz mimo ze jej nie masz,poprostu z tylu zaznaczasz opcje ze jestes w ciazy,podpisujesz i mowisz ze nie placisz.czasem wolaja karte ale jak widac brzuch to nie:no:mojej znajomej tez nie dali jeszcze ale ona drugi raz w ciazy i sierota sie nie pyta nawet choc juz jedno miala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:czeka chyba na az ja za nia zrobie:no:nbastepnym razem pokaz brzuch i powiedz ze nie placisz:tak:zznacz tylko i wsjo:-)co do obiadku to zrobilam dzis nalesniki+ farsz(piecrki,cebula,parowka=podsmarzone,uduszone.nadziane nalesniki posypalam serem,do mikrofali na chwile i juz:-pznalazlam w internecie:sorry:do tego sos czosnkowy i ketchup:-p:-p:-pnastepnym razem zrobie z piersi kurczaka bo kielbasa suje smak:sorry:

hejo

Kwiateczek- oj jak zab boli to masakra ja nie nawidze tego bolu juz wole kazdy byle nie zab,powiedz a jak tam maly po tych kompielach ziołwych zauważyłaś jakąs poprawe?

Ja wlasnie sijam kawke mała zasneła wiec chwila spokoju;-) i nareszcie dzis ogranełam chate i poprasowałam duza sterte nastepna schnie:crazy:....jutro idziemy ogladac 2 mieszkanka oby ktores nam przypadlo bo chcieli bysmy do swiat juz sie przeprowadzic............

Roznicy brak,jaki byl szatn maly taki dalej jest;-)spac tez nie spi lepiej:sorry:czyli bez zmian:cool:
Ja dzis zlozylam wniosek do tych domow,wybralam jeden.Pytalam sie jaka bande teraz mam to powiedzieli ze 3 wiec o jedna przeskoczylam:baffled:ale ciekawe kiedy dostane dom:no:
nie ma co jednak sie ociagac i skladac bo moze predzej niz z mojej agencji:sorry:

Co do zeba jeszcze to dzieki kobiety za wsparcie ale nie bedzie latwo.Problem jest taki ze kilka miesiecy juz mialam otwarty(jedynka gorna wyrwac nie moge:sorry:)za kazdym razem kiedy wypelnia mi kanal na drugi dzien koszmar:no:lece spowrotem.dzis znow przeswietleni mi zrobil i powiedzial ze wszyttsko w porzadku ale ja mam gleboki zgryz i powiedzial ze caly czas(zo wizyte mowi)przygryzione mam podniebieni,rany mam ciagle.ale co zrobie przezciez nie upiluje polowy zebow:szok::szok::szok:mowi ze nawet ciezko by wyrwac i jakis zrobic nowy ale nie ma jak zlapac:-:)-:)-(bede cierpiec jakis czas i pojade do pl tam zrobie:sorry:Powiedzial mi ze pytaja sie go czemu nie moze mi skonczyc,ze za dlugo to trwa itd.zaczynaja sie problemy.we wtorek mam wizyte i tego dnia ma byc szef i powiedzial ze mu mnie pokaze i sam niech stwierdzi co mi jest:-D:-Dnormalnie krolik doswiadczalny:sorry::sorry:
oki ide cos zjesc bo rano ledwo jadlam,nadrobic musze:tak:;-)

kwiateczek ja w wieku 14l mialam zabieg pod narkoza u dentysty (poniewa wole rodzic niz isc do dentysty ) czyli usuwanie obu!! 1 u gory! dlatego ze najpierw jedna mi sie zaczela odbarwiac dentysta nie wiedzial co jest poskrobal mi od wewn haczykiem i zrobila sie dziurka ktora zaczela sie saczyc ropa.. nie poszlam ze strachu wiec za kilka tyg zaczela sie druga tak samo odbarwiac i wtedy ta pierwsza obnizyla sie:szok:okazalo sie ze obie! sa oderwane od korzenia tak jakby w polowie zlamane i czeka mnie usuniecie wiec jak sobie wyobrazilam nacinanie itp powiedzialam ze tylko narkoza wchodzi w gre!!przeplakalam niejedna noc! przez miesiac chodzilam bez gornych jedynek:szok:ale dalam rade wzielam wolne w szkole i co tydzien u dentysty na odlew mostka i pilowanie dwojek po miesiacu zrobili mi piekne zabki i wogole takie naturalne! mimo ze tyle wtedy przeszlam jest juz ok i nie mialo to jakiegos wplywu na moje dalesze zycie..

reklama
Minisia ale u mnie nie mozna dolozyc tego zeba bo nie ma gdzie zlapac:no:moj zgryz jest ponoc tak bardzo zly ze sie nie bedzie trzymal,nie ma jak koronki,szyny itp zrobic:baffled:Powiedzial zeby mi zrobil porcelanowy za ktory duzo zaplac tu ale nie ma jak zlapac:no:juz mialam tak z lewa dwojka.Wyrwal mi go,wycial cyste w korzeniu i wstwail spowrotem.podjal sie tego pierwszy raz sam choc takie rzeczy robia:tak:ale nie wzial podu uwage ze nie ma jak szyny zrobic.ciagle mialam za duzo nadlane i nie moglam zgryzc zebow normalnie:no:wiec przykleil mi do zebow trojki i jedynki:sorry:trzyma sie,na przeswietleniu widac ze jakby sie wrastal w korzen:tak:powiedzial ze jest w szoku bo myslal ze z tym beda problemy a tu jest odwrotnie:szok:choc ukruszylo mi sie troche ostatnio z jednej strony ale dorobil i jest git:tak:a ten znowu boli i boli i juz rece opadaja mi i jemu:baffled:zapomnialam dodac ze moje zeby z przodu,dokladnie 6 jest tak rowne jak podlinijka,w rzedzie:no:kly mi tylko troche odstaja,dlatego jest tak ciezko:no:

Do góry