reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam was mamuski:-)

Kwiateczek serdecznie wspólczuje ból zęba dla mnie to najgorsze co może być:no:
doveinred Ty tez swoje przeszłas widze:no: brr

A ja siedze sobie z malutka pije kawke i ogladam tv, starsze dzieci w szkole wiec cisza w domku :tak: na dworze wieje jak diabli :crazy:ale cóż uroki angielskiej pogody

Ehhh co do jezyka tak jak pisałam juzsie doczekac nie moge benefitw wtedy pojde na ESOL :tak:i wezme sie za szukanie porzadnej pracy bo teraz nikt mnie nie przyjmie jedynie sprzatanie wiec poki co tak robie ale Werka mnie ogranicza czasowo to raz a dwa przy sprzataniu jezyka sie nie naucze:no:

reklama
witajcie dziewczynki :-) u nas kolejny dzien wieeeeeeeeeejeeeeeeeeeee!!! masakra.
Kwiateczku bardzo Ci wspolczuje, ja z mezem jezdzilam do Londka leczyc zeba, do takiej jakby kliniki z lekarzami roznych narodowosci. tu nam zaspiewali f500, a tam razem z przejazdem dla nas obojga f300 i robila wegierka, bo polak akurat byl na urlopie. poki co jest ok, ale kasa niezla na to poszla i to bylo na miesiac przed urodzeniem Natki. Do Pl nam sie nie oplacalo bo cena za bilet w ostatniej chwili to bylo f500

Minisia - fajnie, ze masz takie samozaparcie :-) to bardzo pomaga, a ta gramatyka to sie nie przejmuj tak jak Jolkis mowi nikt nie jest idealny i kazdy bledy robi, a najbardziej anglicy :-) to mi powiedziala kolezanka angielka :-) takze uszy do gory wszystko bedzie ok :-)

minisia- jak chcesz isc do szkoly to moze zorietuj sie czy jest jakies dofinansowanie u nas jest tzw. ILA Scotland daja na rok 200 f dofinansowania za co mozna sobie oplacic kursy.

Minisia praca sie nie przejmuj, ja tez obecnie sprzatam, bo godziny odpowiadaja, a wcale nie jest powiedziane, ze i przy sprzataniu jezyka sie nie nauczysz... A co do gramatyki to racja, ze czasami anglicy mowia mniej gramatycznie niz my :-D:-D:-D... A co do szkoly, to idz zapisz sie teraz, bo na miejsce mozesz czekac... Po prostu im powiedz, ze oczekujesz na przyznanie benefitow... Masz trojke dzieci, wiec na pewno je dostaniesz...
Maggusia, Izka co sie z wami dzieje?

Minisia praca sie nie przejmuj, ja tez obecnie sprzatam, bo godziny odpowiadaja, a wcale nie jest powiedziane, ze i przy sprzataniu jezyka sie nie nauczysz... A co do gramatyki to racja, ze czasami anglicy mowia mniej gramatycznie niz my :-D:-D:-D... A co do szkoly, to idz zapisz sie teraz, bo na miejsce mozesz czekac... Po prostu im powiedz, ze oczekujesz na przyznanie benefitow... Masz trojke dzieci, wiec na pewno je dostaniesz...
Maggusia, Izka co sie z wami dzieje?

u mnie w pracy nie ma szans sie nauczycponiewaz same polki a wogole malo rozmawiamy i one tez zero jezyka a wogole ta moja praca to smiech na sali w niedziele 3h a zeszly weekend wolny , wiedza ze tylko wtedy moge pracowacto i tak maja olewke dziewczyny maja po 40h w tyg ale zadna ci nie odstapi weekendu mimo ze maja 2 prace albo benefity! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja akurat od zlej trony jak narazie doswiadczylam pomoc rodakow na wyspie

a powiedz mi gdzie mam zapytac i jakie wymogi trzeba spelnic ??

To dofinansowanie jest tylko dla ludzi mieszkajacych w szkocji. Nie orietuje sie jakie sa dofinansowania w angli , moze dziewczyny beda wiedzialy. W wolnym czasie poszukam w internecie jakby co to dam znac. Bo skoro u nas jest cos takiego to u was tez?

reklama
To dofinansowanie jest tylko dla ludzi mieszkajacych w szkocji. Nie orietuje sie jakie sa dofinansowania w angli , moze dziewczyny beda wiedzialy. W wolnym czasie poszukam w internecie jakby co to dam znac. Bo skoro u nas jest cos takiego to u was tez?
ok bede wdzieczna!!!a jak to sie nazywa to i ja podpytam o odpowiednik

Do góry