reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Minisia pewnie, ze bylo ciezko-przynajmniej mi... Jezyka praktycznie nie znalam, duzo rozumialam, ale z mowieniem bylo kiepsko... W drugim m-cu pobytu zlamalam noge i musialam siedziec miesiac w domu... Zostalam po tym z dlugami... Cale szczescie przyjeli mnie z powrotem do pracy... Powolutku wszystko wam sie ulozy- zobaczysz... Poznasz miasto w ktorym mieszkasz, troche nowych ludzi i bedzie ci latwiej... Powoli sie zaaklimatyzujesz... A i szkola ci pomoze, bo moze zrobisz sie troche pewniejsza siebie... Bedzie dobrze, zobaczysz...

Dziekuje Ci bardzo za te słowa pocieszenia!
My mamy jeszcze kredyt w Pl a do tego tu trzeba zyc i meza praca tak sie jakos porobiło ze firma padla czekalismy az znajdzie inna i przez to klopoty finansowe narozly ale juz ma inna lepsza wiec pomalu ale naprawde pomalu pniemy sie w gore, a najgorzsze jest to ze ja moge pracowac w weekend i jak zawsze pare groszy dorobilam pracujac 6 dni w tyg tak teraz w weekend dja mi 3h a co to jest??marne grosiki :( szukam innej pracy na weekend ale ciezko niestety...

reklama
dzieki kochane za te słowa wsparcia , ale dla mnie to jakaś żenada mam nadzieje ze przy porodzie bedzie jakaś normalna kobieta która mnie poprostu wysłucha czy człowiek chce az tak wiele :sorry:
minisia poszukam tej maści i dzieki za nazwe ,
gdyby nie ten internet to ja nie wiem kto miałby mi pomóc jak nie Wy KOCHANE :tak: mąż nie pomoże w tych sprawach choć nie zamieniłabym go na żadnego innego, cała rodzina w Pl , z koleżankami to róznie bywa raz są raz ich nie ma, więc dobrze ze na WAs można liczyć - BUZIAKI DLA KAZDEJ Z OSOBNA I WASZYCH MALEŃSTW:-)

hej laseczki

ja tez wpadam sie przywitac naewt szans nie ma by was nadrobic:-):-) tyle piszecie hahh a ja tak jak Gosia czasu na neta baaaaaardzo mało teraz jeszcze sklep wiec roboty duzo nie wspomne o domu dzis juz od 6stej rana piekłam faworki i rogale do sklepu bo ludzie wrecz sie o nie zabijaja:-D:-D:-D:-D sterta prasowania mnie czeka ale sił nie mam na nic :no::no::no::no::no:

pogoda fatalna ciagle wieje i pada ze spiaca w kólko chodze:tak::tak:

witam nowe mamuski

uciekam na kawke bo ledwo zyje:-p

Witam mamuski. Kwiateczek prawie poplakalam sie ze smiechu jak zobaczylam ten filmik z dziecmi :laugh2:
Doveinred moj synek w niedziele skonczyl 6 m-cy i jakos nie pali sie do takich wyczynow (stanie i siedzenie) jak twoj:no: To samo tyczy sie zabkow, caly czas je wyczekujemy.
Jokis moje gratulacje zdania prawa jazdy. Ja tez mam prawko juz 6,5 roku a teraz musialam sie przerzucic na autobus bo mamy tylko jedno auto i jak chce jechac do pracy na 10ta to musze zawiesc D na 8 do pracy, wracam do domu, przed 9 wyruszam do nianki, zostawiam u niej auto dla D i jade autobusem. jak mielismy 2 auta to bylo wygodniej :cool:
minisia witamy na pokladzie.
lucy troche cierpliwosci i dzidzia bedzie w twoich ramionach. ja tez nie wspominam milo opieki i prowadzenia mojej ciazy, ale jesli chodzi o opieke podczas porodu to chwale sobie ja bardzo.
Dziewczyny my z D to nawet nie mozemy sie... no wiecie..., bo Natan sie budzi i juz nie zasnie jak do naszego lozka go nie wezme :no::crazy: dopiero jak twardo zasnie moge go przeniesc do lozeczka.
Tak wogole to przepraszam ze sie nie odzywalam, ale jak bylismy w sierpniu w PL to kupilam ksiazke Zmierzch i tak mniee wciagnela ze zarwalam dwie noce by ja przeczytac. teraz poluje na dalsze czesci , moze ktos bedzie jechal do PL to mi kupi.

Witam się z Wami wszytskimi bo widze że tu was sporo jest:szok: a tak wogóle temat Mamy z U.K to wy sobie tu tak piszecie czy np wchodzicie tez na mamy ze szkocji.. leeds itp bo nie wiem jeszcze tego i glupio ja gdzies znow bede sie przedstawiala a wy tam juz mnie znacie:-D:-D:-D:-D

Ostraszka a może ściagnij sobie przez internet książke wiem że to nie to samo ale zawsze :) bo wiesz.. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :)))

A u nas jakos dzien mija. Barnimek dosc niespokojnie dzis spi. Budzil sie co 45 minut z placzem , po wzieciu na rece dalej zasnal wiec go odlozylam.Ciekawe co mu tym razem.:sorry:
ostraszka moze chce byc jedynakiem, wyczuwa zagrozenie:laugh2:
lucy- bedzie dobrze, czasami oni tu dosc lekko podchodza do pewnych spraw.

minisia u mnie bylo dobrze bo na rozmowie o prace bylam w polsce. Udalo sie i wyjechalam. Moja firma zapewniala mi przylot i mieszkanie oplacone na miesiac wiec fajnie. Byla to praca jako care assistant w angli wiec angielski trzeba bylo umiec.

A malutki dzis dostal prezent od prababci, oto on (na zime)

Załączniki

• na forum.jpg
    na forum.jpg
    85,1 KB · Wyświetleń: 31
reklama
no to miałas baaardzo fajnie
a prezent śliczny :tak:

u mnie sie cos zaczyna ruszać,dzwoniła kumpela i moze załatwi mi cos lepszego na weekend :-D

Do góry