reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:-):-)dzien doberek w ten wietrzny dfzionek, wczoraj malo mialam czasu zeby Was poczytac, ale juz nadrobilam
Jolkis - duuuuuzo zdrowka Ci zyczymy i gratuluje zdania prawka :-) podziwiam za odwage, bo ja pomimo namow mojego meza sie zdobyc nie moge. K jak ma dobry humor to mowi, ze to byloby lepiej i latwiej dla nas no i w sumie ma racje; ale jak wqrzony jest na inych kierowcow to zawsze mowi, ze dobrze , ze nie mam bo tu jezdzic nie potrafia :-D:-D:-D:-D
wiec ciagle sam zaprzecza sobie, ale to takie slodkie jest :-)
Ada - gratulacje dla meza, ze ma pracke :-)
Minisia - witaj :-):-):-):-) masz sliczna Rodzinke :-) powodzenia. A co do CHB to ja urodzilam pod koniec lipca i prawie odrazu zlozylam o CHB i do tej pory czekam:wściekła/y::wściekła/y:, mimo ze dzwonie do nich czesto i ze dostalam list, ze mi go przyznali, ale na rozliczenie i kaske musze poczekac :wściekła/y: masakra
Kwiateczku - dzieki, uspokoilas mnie, ze to sie tyle na te 20 funtow czeka :-):szok: bo myslalam, ze juz cos nie tak
Niby potem miło się zaskocze przy bankomacie ale co z tego jak teraz kaska potrzebna:wściekła/y:
Witaj witaj:-D

reklama
Witam mamusie...
Dziewczyny nie rozumiem dlaczego tak dlugo czekacie na pieniazki... Mi ChB i ChTC przyznali pare tygodni po urodzeniu malej... Wiem, ze jesli dzieci sa urodzone w Polsce to dluzej sie czeka, ale z tymi urodzonymi tutaj nie powinno byc problemu... Ten voucher na 250£ tez dostalismy kilka tygodni po ChB... I nie wydaje mi sie, ze fakt, ze ojciec jest anglikiem ma z tym cokolwiek wspolnego... A teoretycznie powinno sie czekac nie dluzej niz 3 miesiace...
My dalej sie leczymy... teraz i mala cos lapie, prawdopodobnie ode mnie... Mialam jechac zawozic aplikacje dzisiaj, ale nie mam sily, poczekam do weekendu, bo i tak musze isc do pracy...
Minisia ja mieszkam 5 lat i dobrze sie mi zyje... Do Polski nie wracam... Co prawda z pieniazkami teraz gorzej, bo mamy mala, ja na razie pracuje tylko weekendy, ale nie zmienilabym niczego... Nie pamietam, gdzie mieszkacie w Anglii? Pozdrawiam wszystkie

Witam mamusie...
Dziewczyny nie rozumiem dlaczego tak dlugo czekacie na pieniazki... Mi ChB i ChTC przyznali pare tygodni po urodzeniu malej... Wiem, ze jesli dzieci sa urodzone w Polsce to dluzej sie czeka, ale z tymi urodzonymi tutaj nie powinno byc problemu... Ten voucher na 250£ tez dostalismy kilka tygodni po ChB... I nie wydaje mi sie, ze fakt, ze ojciec jest anglikiem ma z tym cokolwiek wspolnego... A teoretycznie powinno sie czekac nie dluzej niz 3 miesiace...
My dalej sie leczymy... teraz i mala cos lapie, prawdopodobnie ode mnie... Mialam jechac zawozic aplikacje dzisiaj, ale nie mam sily, poczekam do weekendu, bo i tak musze isc do pracy...
Minisia ja mieszkam 5 lat i dobrze sie mi zyje... Do Polski nie wracam... Co prawda z pieniazkami teraz gorzej, bo mamy mala, ja na razie pracuje tylko weekendy, ale nie zmienilabym niczego... Nie pamietam, gdzie mieszkacie w Anglii? Pozdrawiam wszystkie

ja tak sobie mysle ze to moze byc dlatego iz starsze dzieci maja inne nazwisko niz ja i pewnie to i intetesuje co jest grane:tak:
my tez teraz mamy ciezko ale do Pl nie wracamy rowniez:tak:

LUDZIE POWIEDZCIE MI KTÓRY MAMY WIEK bo ja z siebie wyjde i stane obok
zly.gif

byłam w przychodni u połoznej gdzie uczennica mierzyła mi ciśnienie 3 razy gdyż ciśnieniomierze były popsute
za kazdym razem inny pomiar , w końcu jak doszły jakie to ja ciśnienie mam, wynik był ze za wysokie skierowali mnie odrazu do szpitala jeszcze z próbką moczy gdzie tez mi coś w nim wykryli opisali co i jak
a babka mnie pyta czy ja za każdym razem sikam to tego samego pojemniczka myślałam ze rypne jej tam
lol.gif
wsciekly.gif
bo moze dlatego mam zły mocz - a co wizyte prosze o nowy pojemnik i to chyba logiczne ze bym nie sikała 10 razy w ten sam .....
mówie jej ze mam jakieś problemy z gardłem bo mnie zaciska i boli pamietacie jak WAM pisalam ze mam problem
a ona ze..... mamy listopad
ysz.gif
ysz.gif
ysz.gif

kolejne moje pytania juz sobie darowałam b o nie było sensu
pojechałam do tego szpitala jak sie okazało w moczu mam całkiem inne bakterie niż ta babka tam opisała
mierzyli mi ciśnienie 4 razy co 15 minut i miałam dobre zrobili KTG i z dzidzką też wszytsko ok i cale szczescie bo babka powiedziala ze jagby bylo ciagle wysokie to by mnie zostawili w szpitalu.....
pojechałam na 14 godz a wróciłam o 19tej -głodna , zmęczona ,
dobrze ze samochodu mi nie odholowali bo miałam zaparkowany gdzie był napis tylko dla personelu
mruga.gif

kochane mozecie mi podpowiedziec jakiej masci moge uzyc bo po antybiotyku dostalam jakiegos swedzenia w okolicach pipki, co moge kupic bez recepty

LUDZIE POWIEDZCIE MI KTÓRY MAMY WIEK bo ja z siebie wyjde i stane obok
zly.gif

byłam w przychodni u połoznej gdzie uczennica mierzyła mi ciśnienie 3 razy gdyż ciśnieniomierze były popsute
za kazdym razem inny pomiar , w końcu jak doszły jakie to ja ciśnienie mam, wynik był ze za wysokie skierowali mnie odrazu do szpitala jeszcze z próbką moczy gdzie tez mi coś w nim wykryli opisali co i jak
a babka mnie pyta czy ja za każdym razem sikam to tego samego pojemniczka myślałam ze rypne jej tam
lol.gif
wsciekly.gif
bo moze dlatego mam zły mocz - a co wizyte prosze o nowy pojemnik i to chyba logiczne ze bym nie sikała 10 razy w ten sam .....
mówie jej ze mam jakieś problemy z gardłem bo mnie zaciska i boli pamietacie jak WAM pisalam ze mam problem
a ona ze..... mamy listopad
ysz.gif
ysz.gif
ysz.gif

kolejne moje pytania juz sobie darowałam b o nie było sensu
pojechałam do tego szpitala jak sie okazało w moczu mam całkiem inne bakterie niż ta babka tam opisała
mierzyli mi ciśnienie 4 razy co 15 minut i miałam dobre zrobili KTG i z dzidzką też wszytsko ok i cale szczescie bo babka powiedziala ze jagby bylo ciagle wysokie to by mnie zostawili w szpitalu.....
pojechałam na 14 godz a wróciłam o 19tej -głodna , zmęczona ,
dobrze ze samochodu mi nie odholowali bo miałam zaparkowany gdzie był napis tylko dla personelu
mruga.gif

kochane mozecie mi podpowiedziec jakiej masci moge uzyc bo po antybiotyku dostalam jakiegos swedzenia w okolicach pipki, co moge kupic bez recepty

Witam
Widze ze niedługo pojawi się maleństwo :tak:suuuper!
słuchaj ja bym to polecała i wiemże jest dostene w UK może spytaj w aptece
Maść Clotrimazolum 1% : Aflopa, Sp. z.o o. : ALL-BIZ.INFO: Polska

Lucy Skarbie :happy: wpsolczuje, ze mmialas takie spotkanie, niestety zdarza sie i tak.
A z tym szpitalem to ja tez tak mialam, jak mnie za pierwszym razem wyslali. Lezalam prawie caly dzien z KTG i nawet polozna stwierdzila na podstawie wydruku, ze zaraz bede rodzic, bo mam bardzo regularne skurcze, ktorych ja nie czulam!!!:szok::wściekła/y:
Wiec uszy do gory kochana, a co do masci to ja bym zapytala w aptece, bo oni maja najlepsza wiedze no i mozesz poprosic o konsultacje na stronie.
Mnie nawet pielegniarka odsylala do apteki zebym sie ich poradzila. Glowa do gory.:-)
Jolkis - jak widac nie wszyscy maja takie szczescie. Mi za to szybko przyznali CHTC
Minisia - ja tu jestem 4 lata i tez nie zamierzam wracac. Mimo, ze to obcy kraj to niestety z bolem serca powiem, ze sie latwiej zyje. Poza tym tam mnie nic nie czeka, tu mam prace, ktora lubie i w ktorej docenili mnie, bo rok temu awansowalam na kierownika dzialu, a w Polsce? Musialabym czekac 200 lat na to!!
Takze mi tylko pozostal zal, a dzieki UK poznbalam wielu fantatsycznych ludzi i to niekoniecznie z PL :-)

Lucy Skarbie :happy: wpsolczuje, ze mmialas takie spotkanie, niestety zdarza sie i tak.
A z tym szpitalem to ja tez tak mialam, jak mnie za pierwszym razem wyslali. Lezalam prawie caly dzien z KTG i nawet polozna stwierdzila na podstawie wydruku, ze zaraz bede rodzic, bo mam bardzo regularne skurcze, ktorych ja nie czulam!!!:szok::wściekła/y:
Wiec uszy do gory kochana, a co do masci to ja bym zapytala w aptece, bo oni maja najlepsza wiedze no i mozesz poprosic o konsultacje na stronie.
Mnie nawet pielegniarka odsylala do apteki zebym sie ich poradzila. Glowa do gory.:-)
Jolkis - jak widac nie wszyscy maja takie szczescie. Mi za to szybko przyznali CHTC
Minisia - ja tu jestem 4 lata i tez nie zamierzam wracac. Mimo, ze to obcy kraj to niestety z bolem serca powiem, ze sie latwiej zyje. Poza tym tam mnie nic nie czeka, tu mam prace, ktora lubie i w ktorej docenili mnie, bo rok temu awansowalam na kierownika dzialu, a w Polsce? Musialabym czekac 200 lat na to!!
Takze mi tylko pozostal zal, a dzieki UK poznbalam wielu fantatsycznych ludzi i to niekoniecznie z PL :-)

Jak czytam takie posty to az mi lżej na sercu bo teraz to naprawde pod górke :eek:
A powiedzcie mi jakie były wasze początki??tez było cięzko??ja juz sie doczekac nie moge jak pójde na kurs jezykowy bo bez tego ani rusz:tak:

Minisia ja tez mam inne nazwisko niz moja mala, i nie bylo to dla nich problemem... Nie wiem, miej nadzieje, ze wszystko szybko przyznaja... Pocieszenie jest w tym, ze wyrownaja ci wszystko na co dluzej czekalas, wiec pierwsza sumke powinnas miec ladna...
Lucy bidulko, wiem jak jest... Czasami to sie wydaje, ze oni w ogole nie wiedza o czym mowia... I jak w ogole mozna zadac pytanie czy sikalas w ten sam pojemnik? Chyba logiczne, ze nikt az taki glupi nie jest... Mnie zostawili w szpitalu jak pojechalam ze skurczami, bo chociaz bylo jeszcze wczesnie, to tez mialam wysokie cisnienie... Nie zdazylam nic zjesc, pojechalam glodna i chociaz prosilam sie o kanapke (moj tez polozne prosil, zeby mi cos do jedzenia przyniosly), to sie na nia nie doczekalam... Chociaz kazda jedna obiecywala, ze cos przyniosa... Dostalam cos dopiero po porodzie- jakies 15 godzin pozniej... A przeciez przy porodzie energii potrzeba, tak wiec radze spakowac cos do torby- chocby kilka batonikow- zawsze to cos... Juz niedlugo kochana- na pewno bedzie dobrze...
Izku ja uwazam tak samo jak ty... Duzo lepiej sie tu zyje- duzo wygodniej...I chocby na najnizszej pensji, jakos da sie wyzyc... Co do prawa jazdy, to ja tez sie balam, ale na dluzsza mete, autobusy sa meczace, i nie zawsze mozesz dojechac gdzie chcesz na czas... Prawo jazdy przydatne... Zajelo mi 1.5 roku zeby go w koncu miec, bo mialam 8 m-czna przerwe jak urodzilam... A teraz jesli dostane ta prace, to bede musiala mala zawiezc do opiekunki i do pracy dojechac... Autobusem zajeloby mi wszystko chyba ze dwie godziny :-:)no::wściekła/y: Jesli masz szanse to rob, i sie nie zastanawiaj...

hej laseczki,

wpadam do Was , witam i pewnie zaraz uciekam. Oj przy dwulatku to juz nie to samo siedzenie na forum co kiedys... no nie mam kiedy poczytac i pozadnie odpisac.

Lucy- u mnie 2 dni przed planowanym porodem poszlam do GP zbadac mocz (bo poprzednio mialam bialko-niewielkie ilosci), zbadal mi tez cisnienie, mialam wyzsze niz normalnie ciezarna ma (choc ja wlasnie takie wyzsze mialam cala ciaze i polozne nic na to bo wtedy jeszcze mocz mialam tez dobry)... powiedzial zebym pojechala do szpitala ze mnie przyjma od razu - na takie tam ktg, przebadaja mnie... i tam juz mi sie porod rozpoczal hehehehe.... Juz czekamy na dzidzie razem z toba :-)

reklama
Minisia pewnie, ze bylo ciezko-przynajmniej mi... Jezyka praktycznie nie znalam, duzo rozumialam, ale z mowieniem bylo kiepsko... W drugim m-cu pobytu zlamalam noge i musialam siedziec miesiac w domu... Zostalam po tym z dlugami... Cale szczescie przyjeli mnie z powrotem do pracy... Powolutku wszystko wam sie ulozy- zobaczysz... Poznasz miasto w ktorym mieszkasz, troche nowych ludzi i bedzie ci latwiej... Powoli sie zaaklimatyzujesz... A i szkola ci pomoze, bo moze zrobisz sie troche pewniejsza siebie... Bedzie dobrze, zobaczysz...

Do góry