reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej!!!
Ja znowu przelotem, bo ide sie kapac... Chorobsko mnie jakies dopadlo, i mam nadzieje, ze goraca kapiel troche pomoze... To jest zawsze pierwsza rzecz jaka robie w razie choroby... Dziekuje wszystkim za gratulacje, ja ciesze sie, ze juz po wszystkim... Mam nadzieje, ze jak dostane prace o ktora sie staram, to moze uskladam na jakis malutki samochodzik, bo musze przyznac, ze naszym nie lubie jezdzic, bo jak dla mnie to za duze (mamy mondeo)
Maggusia trzymam kciuki za egzamin... Napisz jak ci poszlo... Na pewno dasz sobie rade...
Minisia ja rowniez witam w naszym gronie...
Dziewczyny ogolnie filmiki swietne, mi sie najbardziej podobaly tanczace dzieci :-D:-D:-D:-D Oki na razie lece, bo woda w wannie sie przeleje, a powodz jest ostatnia rzecza jaka chce ;-) Pozdrawiam

reklama
A jeszcze na szybko Kwiateczek dzieki, o golabkach marze juz chyba pol roku i jakos nie moge sie zabrac do zrobienia, a ty mi smakow znowu narobilas... Mniam... Co do niezaleznosci, to narteszcie koniec z proszeniem sie mojego o zawiezienie mnie rano do pracy, ale jedno wciaz mnie martwi... Tej naszej krowy nie potrafie zaparkowac!!!

Witam Minisia :-) po suwaczkach widze ze masz niezla gromadke :-)
DOVEINDER po filmiku plakalam ze smiechu boska jest ta czworeczka :-D tez bym sie przeszla do dentysty, ale nie moge sie zorganizowac i zapisac (u mnie tez problem kto by z mala zostal, bo moj E od 8 do 18 w pracy czasami bez dnia wolnego :-(
No mam gromadke :tak:i chociaz wszystkie moje kazde inne:-D:-Dto mnie ciekawi:-D

Joklis gratki:tak:brawo teraz bedziesz calkowicie niezalezna:tak:no prawie:sorry:
Minisia witaj.Gromadka widze nie zla:-)a ile maja lat Twoje dzieciaczki??bo po suwaczkach nie widac:sorry:
wcinam cos co mialo wygladac jak golabki:-p kapusta sie rozgotowala:sorry:

Mam coreczke Wiktorie 8l, synka Mateuszka 6l i coreczke Weronike 13 m-cy:-)
jejuuuuuu golabki ale mi slinka cieknie:-p

Hej!!!
Ja znowu przelotem, bo ide sie kapac... Chorobsko mnie jakies dopadlo, i mam nadzieje, ze goraca kapiel troche pomoze... To jest zawsze pierwsza rzecz jaka robie w razie choroby... Dziekuje wszystkim za gratulacje, ja ciesze sie, ze juz po wszystkim... Mam nadzieje, ze jak dostane prace o ktora sie staram, to moze uskladam na jakis malutki samochodzik, bo musze przyznac, ze naszym nie lubie jezdzic, bo jak dla mnie to za duze (mamy mondeo)
Maggusia trzymam kciuki za egzamin... Napisz jak ci poszlo... Na pewno dasz sobie rade...
Minisia ja rowniez witam w naszym gronie...
Dziewczyny ogolnie filmiki swietne, mi sie najbardziej podobaly tanczace dzieci :-D:-D:-D:-D Oki na razie lece, bo woda w wannie sie przeleje, a powodz jest ostatnia rzecza jaka chce ;-) Pozdrawiam
Gratuluje zdania prawka!! i zycze zdroweczka:tak: u mnie ostatnio jakis wirus wszedl bo najpierw starsza corka z goraczka i bolem gardla lezala, potem najmlodsza dopadlo a teraz Mateusz juz zdrowieje teraz kolej na mnie badz meza:no:

Dziewczyny przede wszystkim dziekuje za mile powitanie!!
Powiedzcie dlugo juz tu mieszkacie jak wam sie zyje ??bo to sa nasze poczatki tutaj i narazie jest dosc ciezko tym bardziej ze maz pracuje od 7-17 wiec ja moge tylko w weekend i to nie sa dobre zarobki ( 3h)wiec kombinuje jak moge zeby isc dorobic gdzies :cool2::cool:

hej
minisia witaj, ale masz niezla gromadke:-D:-)pewnie wesolo w domku:tak:
joklis gratulacje, no i kuruj sie, kuruj:tak::tak:

dzisiaj zalatany dzien, najpierw ze szwagrem do jednej agencji, pozniej na bus station go zaprowadzilam, pojechal do agencji ptytac czy sa miejsca jeszcze w tej fabryce z miesem no i go przyjeli:tak:ale sie cieszy, wczoraj to mowil ze juz mial kryzys bo nie mogl znalezc pracy tak jak moj M:-p a teraz M wrocil ze swojej pracy zadowolony, bo nawet duzo klientow nie bylo i mial luz:happy:w sobote i niedziele ma wolne bo rodzice przyjezdzaja:tak:
Kondzio zasypia sobie, pewnie za jakies 5 minut padnie bo dzisiaj malo spal:sorry:
lece na kolacyjke, papa:cool2:

Minisia to masz nbapewno wesolo w domu:-D:-D:-)ja przy jednym mam co robic a co dopiero przy trojce:szok::sorry:co do pracy to dzwoniliscie moze do Ravenue???powinniscie dostac troche benefitow i to pokaznych:tak:przy trojce dzieci napewno:tak:Child benefit,caild tax credit no i maz/partner working tax:tak:do tego jeszcze mozesz miec od nich karte na bezplatne wizyty wszystkich wizyt lekarskich,dentysta itp:oczywiscie przy tym leki za darmo na was bo dzieci do 16 roku maja wszystkie.Jeszcze jesli mieszkacie sami i mieszkanie na was jest to dofinansowanie do czynszu:tak:ponoc od listopada nie liczy sie do tego CHB wiec zawsze do mniej do dochodow jakie macie.Mam nadzieje ze juz to wiesz i dzialas cos ale jesli nie to staraj sie,nalezy sie jak powietrze w koncu maz pracujac placi podatki:-)ja wlasnie bede szla o House benefit:tak:dzis bylam po papiery:baffled:zobaczymy czy tym razem dostaniemy:sorry:

Na piatek jestem jeszcze umowiona do JC na bezrobotne pojde znowu.W pracy powiedzieli mi ze moge juz na koniec lutego wrocic(o ile sie ne zmieni)wiec do tego czsu musze sobie cosik zalatwic a chyba JA najlepiej bedzie:tak:

Mialam dzis dosc zajety dzien. Spodkalysmy sie z dziewczynami z szkockiego forum (te co sa w Edi) na kawce u mnie, bylo milo pogawedzilismy "nie trzeba bylo pisac":-D i tak jakos dzien zlecial.
minisia witaj:laugh2: tak jak napisala kwiateczek, powinnas zadzwonic i zobaczyc co Ci przysluguje.
joklis- zycze zdrowka

Dziekuje Wam za porady
Wiec tak Hause Banefit juz mamy:tak:
natomiast CHB czekamy od czerwca wtedy moj maz zlozyl papiery i cisza mimo telefonow i meila kaza czekac....
CHTC i WTX czekamy...

no to chyba na tyle co nam sie nalezy, cale szczescie ze mamy juz HB bo to zawsze jakies oszczednosci:tak:tym bardziej ze meza firma sie rozpadla i pracuje w nowej ale zanim to sie stalo mial dochody ok 150f tyg wiec lipa!:shocked2:
Moj maz ma o tyle dobrze ze zna jezyk a ja czekam na benefity zeby pojsc na ESOL i juz normalnie mnie nosi! bo mecze sie z tym brakiem znajomosci jezyka,. U mnie jest tak ze ja duzo rozumiem ale jak ma odp to jezyk kolkiem staje i nic!!

No to do jutra mamusie bo chyba wszytskie juz spicie:tak:

Minisia niestety kazda zmiane dochodow musicie im powiedziec bo i tak to wygrzebia:no:a jak sami dojda to wam zablokuja HB na dobre jeszcze:no:jak dostaniesz te benefity to muisz isc do nich:sorry:jak maz ma wieksze zarobki niz podal przy rejestracji to tez musicie zglosic:baffled:no chyba ze to jednorazowa sprawa...to nie ma sesu:sorry:co do CHB to ja czekalam pol roku choc Kondzio sie tu rodzil:no:oni sporawdzaj czy sie nie pobiera w Polsce wiec to trwa:no:nie masz co dzwonic,nie ma sensu bo nic nie da:no:
ja wypelnilam wlasnie papiery ale cosik mi sie nie zgadza bo niby CHild benefit mial sie juz nie liczyc a nadal jest w formularzu:dry:zobaczymy

Minisia niestety kazda zmiane dochodow musicie im powiedziec bo i tak to wygrzebia:no:a jak sami dojda to wam zablokuja HB na dobre jeszcze:no:jak dostaniesz te benefity to muisz isc do nich:sorry:jak maz ma wieksze zarobki niz podal przy rejestracji to tez musicie zglosic:baffled:no chyba ze to jednorazowa sprawa...to nie ma sesu:sorry:co do CHB to ja czekalam pol roku choc Kondzio sie tu rodzil:no:oni sporawdzaj czy sie nie pobiera w Polsce wiec to trwa:no:nie masz co dzwonic,nie ma sensu bo nic nie da:no:
ja wypelnilam wlasnie papiery ale cosik mi sie nie zgadza bo niby CHild benefit mial sie juz nie liczyc a nadal jest w formularzu:dry:zobaczymy
Dzieki za porade, my to wiemy w sobote bo tylko wtedy maz ma czas pojdzie do councilu i zglosi fakt ze zmienil prace poniewaz dop pierwsze pieniazki wplyneły za HB a pracuje 2 tydz w nowej firmie wiec chyba jak pojdzie w sobote nie bedzie problemow :tak:

reklama
:-):-)dzien doberek w ten wietrzny dfzionek, wczoraj malo mialam czasu zeby Was poczytac, ale juz nadrobilam
Jolkis - duuuuuzo zdrowka Ci zyczymy i gratuluje zdania prawka :-) podziwiam za odwage, bo ja pomimo namow mojego meza sie zdobyc nie moge. K jak ma dobry humor to mowi, ze to byloby lepiej i latwiej dla nas no i w sumie ma racje; ale jak wqrzony jest na inych kierowcow to zawsze mowi, ze dobrze , ze nie mam bo tu jezdzic nie potrafia :-D:-D:-D:-D
wiec ciagle sam zaprzecza sobie, ale to takie slodkie jest :-)
Ada - gratulacje dla meza, ze ma pracke :-)
Minisia - witaj :-):-):-):-) masz sliczna Rodzinke :-) powodzenia. A co do CHB to ja urodzilam pod koniec lipca i prawie odrazu zlozylam o CHB i do tej pory czekam:wściekła/y::wściekła/y:, mimo ze dzwonie do nich czesto i ze dostalam list, ze mi go przyznali, ale na rozliczenie i kaske musze poczekac :wściekła/y: masakra
Kwiateczku - dzieki, uspokoilas mnie, ze to sie tyle na te 20 funtow czeka :-):szok: bo myslalam, ze juz cos nie tak

Do góry