reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witamy sie w piateczek :-) widze, ze tu tak jak na dworze wieje pustkami :-) my mieszkamy na samym klifie do morza mam moze 100metrow a potem jeszcze ze 30m w dol ;-)wiec wieeeeje rowno.
mam pytanie: czy dostalyscie tutaj ten vocher na f250 dla maluszka z Child Trust Found? i jesli tak to jak dlugo czekalyscie? z gory dziekuje za pomoc

Ostatnia edycja:
reklama
13 w piatek!!!!! Humorek u nas tentaki sobie, rano mial napad zlosci i zlego humoru poza tym ma problemy znow z kupka. Niestety musialam urzys czopka na zatwardzenia i po 3 razach wyproznienia rowniez mu jest lepiej. Czy te zatwardzenia - moga byc spowodowane tym ze zmienilam mleko. Urzywalam cow and gate nr1 i zmienilam na nr3 , moze od tego?

Izku- swietny widok pewnie macie no ale wiatrow to wam nie zazdroszcze. My tu tez mamy wiatry czasami ze az smietniki wyjezdzaja na ulice. Ja dostalam ten vocher jakos z miesiac temu niestety przez moja skleroze niepowiem Ci jak dlugo czekalismy.

ja jeszcze nie mam terminu, jestesmy na etapie "robienia" a tu narazie nic:-(
dzisiaj bylam u gina i powiedzial mi ze to moge miec problemy bo ciagle pracuje na noc. wystawil mi zaswiadczenie ze mam problemy i bede starala sie o przeniesienie na dniowke. mam nadzieje ze wtedy sie cos "ruszy";-)

Doveinred- dzieki za wiadomosc, bo juz sie balam, ze cos przegapilam. Starsznie dlugo sie czeka. No a to prawda, widok mam boski :-)
Kochana co do zatwardzen to to moze byc wina mleka wlasnie, slyszalam, ze dzieci karmione sztucznym mlekiem maja czesciej problemy z zalatwianiem sie niz te karmione piersia. Moja mama mi mowila, ze jak bylam mala to tez maialm z tym problem, a bylam karmiona bardzo krotko piersia, a potem zaraz bylo sztuczne mleko.
Moze zapytaj pediatry czy moze Ci polecic cos innego albo czy mozesz wrocic do 1.

Pamietam ze sie dlugo czekalo. No ja go karmilam do 4,5 mies ale tez nawet na piersi mial problemy z kupka.
:sorry:pediatry:sorry: ha ha ha tutaj z tym ciezko najpierw trzeba do normalnego gp ktory powie " ale o co sie pani martwi" pewnie tak by bylo:sorry:, chyba kupie to no1 i zobaczymy jak bedzie;-)

13 w piatek!!!!! Humorek u nas tentaki sobie, rano mial napad zlosci i zlego humoru poza tym ma problemy znow z kupka. Niestety musialam urzys czopka na zatwardzenia i po 3 razach wyproznienia rowniez mu jest lepiej. Czy te zatwardzenia - moga byc spowodowane tym ze zmienilam mleko. Urzywalam cow and gate nr1 i zmienilam na nr3 , moze od tego?

Izku- swietny widok pewnie macie no ale wiatrow to wam nie zazdroszcze. My tu tez mamy wiatry czasami ze az smietniki wyjezdzaja na ulice. Ja dostalam ten vocher jakos z miesiac temu niestety przez moja skleroze niepowiem Ci jak dlugo czekalismy.

co do mleka to troche potrwa zanim dziecko sie przyzwyczai:tak:zawsze tak jest na poczatku,ja mysle ze nie ma co zmieniac bo w koncu i tak musisz dac inne.Dawaj mu duzo picia,moze mietke,soczek jablkowy:tak:
Voucher dostalismy zaraz jak tylko CHB nas sprawdzil:tak:przyznali nam ChB i zaraz jakos przyslali voucher na 250 f.:tak:osoby samotne tzn mamuise dostaja ddrugie 250:tak:moja kolezanka dostala:tak:potem na 7 lat dostaje sie nastepny:tak:

oki uciekam bo zaraz do pracki ostatni raz:sorry:
acha bylam w lidlu i sa fajne buciki takie za kostke,ocieplane:tak:dla dzieci oczywiscie.kupilam Kondziowi:tak:tylko 7.99:-)
paaaa

Sina no to trzymam kciuki, mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziesz mamusia. W sumie nocny tryb zycia, nie jest naturalny, wiec sie nie dziwie, ze masz problem.
Zapraszam na forum:
Ciężarne w UK,czyli wszystko o ciąży i ciężarnych na Wyspach:)
tam jest nas wiecej...i calkiem mile towarzystwo mamus, dziewczyn w ciazy i starajacych sie. Rozmawiamy o wszystkim i niczym.
A gdzie mieszkasz w UK?

Myleene ja mieszkam w ellesmere to jest jakies 20 minut autem od wrexham. wiesz dzisiaj powiedzieli mi w pracy ze mnie przeniasa na dniowke odrazu:-) ale moj maz bedzie musial czekac i to niewiadomo jak dlugo moze to nawet potrwac do kilku miesiecy:-(. u nas problem jest z tym ze my pracujemy na takich samych stanowiskach i dlatego nie moga przeniesc nas odrazu razem.mamy czas do poniedzialku aby sie zastanowic. prawde mowiac nie wiemy co mamy robic, bo z jednej strony jedna osoba by juz byla na dniowce i zostalaby jeszcze tylko jedna, ale z drugiej strony nie wiadomo ile bedziemy musieli czekac aby ta druga osobe przeniesli.
kurcze a taka mialam nadzieje ze jak w razie uda nam sie z dzidzia to moj maz bedzie chodzil na rano do pracy i ze wieczorami nie bede musiala siedziec sama w domu, a tu teraz niespodzianka..:-(
zaraz wejde na forum ktore mi zaproponowalas....

Witam
Gdzie sie wszystkie podziewacie??:sorry:
Ja dalej klopoty mam z cyra,od wczoraj mialam zablokowane kanaly ale jakims dziwnym trafem jak sie do nich dodzwonilam to nagle kanaly wskoczyly:angry::angry:boshhhh
Idziemy na spac er bo sloneczko ladne:tak:paaaa milego weekendowanie:-)

reklama
hej, ale tu pustki:szok:mnie tez troche nie bylo, czasu niewiele mam, M mnie wkurza bo mu sie nie chce remontowac pokoju mlodego:wściekła/y::wściekła/y:wczoraj dopiero cos ruszyl od dwoch tygodni i podobno dzis ma tez robic:confused2:wkurze sie i sama to chyba zrobie:wściekła/y: poza tym od jutra idzie do nowej pracy, czyli tam gdzie robil w londynie(welcome break):sorry: i jest szansa ze ja od nowego roku tez pojde ale tylko na weekendy:-pa szczerze mowiac powoli przestaje mi sie podobac siedzenie w domu, pomimo tego ze mam przy sobie Kondzia ale chce wyjsc w koncu do ludzi:tak::tak:
kwiateczek a co to sie stalo z ta cyfra?:confused:oni maja wlasnie rozne takie jazdy z tymi kanalami:baffled: kiedys cos bylo nie tak, M zadzwonil i powiedzieli ze ich to nie interesuje bo jestesmy za granica:baffled:
doveinred pewnie to zmiana mleczka:tak::tak:my tez tak mielismy ale okolo1-2 miesiaca normalnie plakal jak kupe robil:zawstydzona/y:ale teraz jest ok:-p

Do góry