Ostraszka siedzeniem sie nie martw, ja tez sie martwilam, bo inne dzieci siedzialy jak 6 m-cy mialy... Aneczki Tyra jest z tego samego dnia co moja (nawet 1.5 godz mlodsza
) i ona siedziala jak 6 m-cy miala a moja nie... Jak skonczyla 7 m-cy i dalej nic to zaczelam sie martwic... Moja samodzielnie siedziala dopiero dwa dni przed skonczeniem 8 m-cy i podobno jest to calkowicie normalne... Nie wiem, moze dlatego, ze byla taka ciezka? Bo klocek z niej straszny
Nie boj sie kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem, Twoje tez bedzie siedziec jak bedzie na to gotowe...
Nie masz sie co martwic bo kazde dziecko ma swoj temperament,tempo itdjedne zaczynaja wczesniej co nie zawsze znaczy dobrze(ja tak mialam,niczego go nie moge nauczyc bo wszystko robil za wczesnie i nie ma czasu do tej pory
)
ostraszka- nie musisz sie martwic, kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem. Jedne siedaja szybciej a jedne troszke pozniej tak juz jest. Moj zaczol sam siedziec jak mial 5 mies (sam nie siada) , u nas prawdopodobnie nie bedzie raczkownia bo maly sie do tego nie przymierza, co go podnosze to on na nogi i juz chodzi z trzymaniem za raczki. Jak siedzi w lozeczku to chwyta sie za szczebelki i podciaga sie do stania, co wymusilo u nas to by mu obnizys lozko. Ostatnio stal sobie przy sofie i cos tam chwytal. Ale jak na brzuszek by najpierw raczkowac, to nie.
Co do fotelikow to ja nie wiem bo nadal mamy ten taki dla malych dzieci bo samochodu nie posiadamy.
Skad wiesz ze nie bedzie raczkowania
mojej kolezanki synek zaczal jak mial 10-11 mies a po tuz po roku zaczal chodzic
jeszcze cie moze zadziwic,czesto slysze ze nie bedzie,ze nie moge sie doczekac
na wszytsko przyjdzie pora
FOTELIK
My mamy maxi cosy taki od 9-18kg z rozkladanymi pozycjami do spania - polecam goraco kupic takie z pozycjami do spania, niektorzy moi znajomi pokupowali takie od 9-36kg ale potem zalowali to zal patrzec bylo jak te dzieci spia w pozycji siedzacej - Maxi cosy jest taki solidny, ale czego nie lubie to zapinania i odpinania w nim pasow. Wogole wszytskie foteliki od 9-18 kg sa niewygodne bo maja wysoka podstawe i to dziecko jak sie wklada to jakas udreka.
Nastka ma 2 latka i dwa miesiace i bedziemy wymieniac juz fotelik na kolejny (a niby mial nam starczyc do lat 4 ) ale Naska jest wysoka dziewczynka za czym idzie waga... i tylko starczyl nam na rok zamiast 3 lat....wrrrr
Najlepiej jak pojdziecie kiedys do sklepu, popatrzycie sobie , podotykacie , moze dziecko tam wlozycie...
Gosia to jak oni kupili ten fotelik ktory sie nie rozkalda???przeciez wiadomo ze dziecko moze sie zdrzemnac
my mamy 9-25 czy jakos tak,sie rozklada i to do lezacej pozycji
ma wkladke dla malych dzieci
my z niej nie korzystamy ale bedzie dla nastepnego
kupilismy go na alegroza 200zl jakos tak
a tescie nadali na busa i tak tu
nie wydalismy duzo bo nie ma potzrby to nie wozek w ktorym dizecko jest dosc dlugo
cena byla ok ale fotelik tez jest super
balam sie ze bedzie jakis nie bardzo za taka cne ale dziewczyna z Polski mi polecila i sie oplacilo.poczytalam tez opinie i malo bylo negatywnych;-)poszukam potem linka to wam pokaze.my jestesmy zadowoleni,wszystko sie sciaga,mozna wypprac choc jeszcze nie musielismy
Ide ma;lego kapac bo padniety
dzis nie spal mi
spal 15 min w wozku i synek koleznki sie rozplakal i go obudzil a ten juz nie busnal.przyszlamdo domu polozylam go ale normalnie znowu sie uparl i nie usnal
godz walczyl w lozeczku wiec go zbralam i poszlismy nad morze ale wialo to do parku a tam znow po 15 min przewrocil sie w kaluze i powrot do domu:sory:boshhhh.ide gop myc bo jeszcze padnie