reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

My te sie witamy z kawusia.
Na obiadek zaserwuje dzis te placuszki o ktorych wam pisalam wczoraj, a teraz mam chwilke relaksu przed praca.
doveinred mi powiedzieli ze do roku czasu dostane flata lub mieszkanie ale do tego czasu tez bede sie musiala wyprowadzic bo mamy strasznego grzyba w domu a agencja umywa od tego rece :wściekła/y:
Nie chce by mlody byl chory, ppoza tym para z ktora mieszkamy chce kupic dom wiec tez sie wyprowadzaja. jestem teraz na etapie szukania czegos innego.
Powiedz mi czy twoj synek juz siedzi samodzielnie? Natan w niedzieli skonczy 6 m-cy ale sam nie siedzi, myslisz ze powinnam sie martwic?

reklama
Ostraszka siedzeniem sie nie martw, ja tez sie martwilam, bo inne dzieci siedzialy jak 6 m-cy mialy... Aneczki Tyra jest z tego samego dnia co moja (nawet 1.5 godz mlodsza :-D) i ona siedziala jak 6 m-cy miala a moja nie... Jak skonczyla 7 m-cy i dalej nic to zaczelam sie martwic... Moja samodzielnie siedziala dopiero dwa dni przed skonczeniem 8 m-cy i podobno jest to calkowicie normalne... Nie wiem, moze dlatego, ze byla taka ciezka? Bo klocek z niej straszny :-D:-D:-D Nie boj sie kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem, Twoje tez bedzie siedziec jak bedzie na to gotowe...

ostraszka- nie musisz sie martwic, kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem. Jedne siedaja szybciej a jedne troszke pozniej tak juz jest. Moj zaczol sam siedziec jak mial 5 mies (sam nie siada) , u nas prawdopodobnie nie bedzie raczkownia bo maly sie do tego nie przymierza, co go podnosze to on na nogi i juz chodzi z trzymaniem za raczki. Jak siedzi w lozeczku to chwyta sie za szczebelki i podciaga sie do stania, co wymusilo u nas to by mu obnizys lozko. Ostatnio stal sobie przy sofie i cos tam chwytal. Ale jak na brzuszek by najpierw raczkowac, to nie.
Co do fotelikow to ja nie wiem bo nadal mamy ten taki dla malych dzieci bo samochodu nie posiadamy.

FOTELIK

My mamy maxi cosy taki od 9-18kg z rozkladanymi pozycjami do spania - polecam goraco kupic takie z pozycjami do spania, niektorzy moi znajomi pokupowali takie od 9-36kg ale potem zalowali to zal patrzec bylo jak te dzieci spia w pozycji siedzacej - Maxi cosy jest taki solidny, ale czego nie lubie to zapinania i odpinania w nim pasow. Wogole wszytskie foteliki od 9-18 kg sa niewygodne bo maja wysoka podstawe i to dziecko jak sie wklada to jakas udreka.
Nastka ma 2 latka i dwa miesiace i bedziemy wymieniac juz fotelik na kolejny (a niby mial nam starczyc do lat 4 ) ale Naska jest wysoka dziewczynka za czym idzie waga... i tylko starczyl nam na rok zamiast 3 lat....wrrrr

Najlepiej jak pojdziecie kiedys do sklepu, popatrzycie sobie , podotykacie , moze dziecko tam wlozycie...

Witanko!
Ja na chwilke...
Joklis dzieki ze pytasz:-)
niestety Brianek znow chory :-(i na dodatek ucho go boli ja ledwo zyje dzis :-(ab mnie napierdziela ale szukam dentysty i szukam eh:eek:
Pozdroweczka ide odkurzac!

Czesc dziewczyny:)

Rzadko sie odzywam bo czasu brak, teraz to norma dla mnie ze sie wyrobic nie moge z niczym. W pracy to samo, w domu tez, poza tym ze Tyra zaczela raczkowac i normalnie az sie za nia kurzy, ale po zebach dalej ani sladu. Ja zaraz ide na moje jazdy i wcale nie jestem happy bo jest juz ciemno i na dodatek pada:-(a kierowca takim doswiadczonym nie jestem takze lepiej bym sie czula w dzien, ale co zrobic jak nie mam czasu w inne dni.

Joklis w kazdym przedszkolu w jakim Oliver byl byla mozliwosc placenia za sesje, pol dnia, caly dzien albo np teraz Olinek chodzi tylko na 2.5 godziny bo od 3 roku zycia jest za darmo a zawsze to cos.

Reszte z was pozdrawiam serdecznie:-):-):-):-):-):-)

Ostraszka siedzeniem sie nie martw, ja tez sie martwilam, bo inne dzieci siedzialy jak 6 m-cy mialy... Aneczki Tyra jest z tego samego dnia co moja (nawet 1.5 godz mlodsza :-D) i ona siedziala jak 6 m-cy miala a moja nie... Jak skonczyla 7 m-cy i dalej nic to zaczelam sie martwic... Moja samodzielnie siedziala dopiero dwa dni przed skonczeniem 8 m-cy i podobno jest to calkowicie normalne... Nie wiem, moze dlatego, ze byla taka ciezka? Bo klocek z niej straszny :-D:-D:-D Nie boj sie kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem, Twoje tez bedzie siedziec jak bedzie na to gotowe...
Nie masz sie co martwic bo kazde dziecko ma swoj temperament,tempo itdjedne zaczynaja wczesniej co nie zawsze znaczy dobrze(ja tak mialam,niczego go nie moge nauczyc bo wszystko robil za wczesnie i nie ma czasu do tej pory:no:)

ostraszka- nie musisz sie martwic, kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem. Jedne siedaja szybciej a jedne troszke pozniej tak juz jest. Moj zaczol sam siedziec jak mial 5 mies (sam nie siada) , u nas prawdopodobnie nie bedzie raczkownia bo maly sie do tego nie przymierza, co go podnosze to on na nogi i juz chodzi z trzymaniem za raczki. Jak siedzi w lozeczku to chwyta sie za szczebelki i podciaga sie do stania, co wymusilo u nas to by mu obnizys lozko. Ostatnio stal sobie przy sofie i cos tam chwytal. Ale jak na brzuszek by najpierw raczkowac, to nie.
Co do fotelikow to ja nie wiem bo nadal mamy ten taki dla malych dzieci bo samochodu nie posiadamy.
Skad wiesz ze nie bedzie raczkowania:sorry:mojej kolezanki synek zaczal jak mial 10-11 mies a po tuz po roku zaczal chodzic:tak:jeszcze cie moze zadziwic,czesto slysze ze nie bedzie,ze nie moge sie doczekac:confused2:na wszytsko przyjdzie pora:tak::tak:
FOTELIK

My mamy maxi cosy taki od 9-18kg z rozkladanymi pozycjami do spania - polecam goraco kupic takie z pozycjami do spania, niektorzy moi znajomi pokupowali takie od 9-36kg ale potem zalowali to zal patrzec bylo jak te dzieci spia w pozycji siedzacej - Maxi cosy jest taki solidny, ale czego nie lubie to zapinania i odpinania w nim pasow. Wogole wszytskie foteliki od 9-18 kg sa niewygodne bo maja wysoka podstawe i to dziecko jak sie wklada to jakas udreka.
Nastka ma 2 latka i dwa miesiace i bedziemy wymieniac juz fotelik na kolejny (a niby mial nam starczyc do lat 4 ) ale Naska jest wysoka dziewczynka za czym idzie waga... i tylko starczyl nam na rok zamiast 3 lat....wrrrr

Najlepiej jak pojdziecie kiedys do sklepu, popatrzycie sobie , podotykacie , moze dziecko tam wlozycie...

Gosia to jak oni kupili ten fotelik ktory sie nie rozkalda???przeciez wiadomo ze dziecko moze sie zdrzemnac:no:my mamy 9-25 czy jakos tak,sie rozklada i to do lezacej pozycji:tak:ma wkladke dla malych dzieci:tak:my z niej nie korzystamy ale bedzie dla nastepnego:-p kupilismy go na alegroza 200zl jakos tak:tak: a tescie nadali na busa i tak tu:tak:nie wydalismy duzo bo nie ma potzrby to nie wozek w ktorym dizecko jest dosc dlugo:tak:cena byla ok ale fotelik tez jest super:tak:balam sie ze bedzie jakis nie bardzo za taka cne ale dziewczyna z Polski mi polecila i sie oplacilo.poczytalam tez opinie i malo bylo negatywnych;-)poszukam potem linka to wam pokaze.my jestesmy zadowoleni,wszystko sie sciaga,mozna wypprac choc jeszcze nie musielismy:sorry:
Ide ma;lego kapac bo padniety:no:dzis nie spal mi:no:spal 15 min w wozku i synek koleznki sie rozplakal i go obudzil a ten juz nie busnal.przyszlamdo domu polozylam go ale normalnie znowu sie uparl i nie usnal:angry:godz walczyl w lozeczku wiec go zbralam i poszlismy nad morze ale wialo to do parku a tam znow po 15 min przewrocil sie w kaluze i powrot do domu:sory:boshhhh.ide gop myc bo jeszcze padnie:sorry:

hej
maggusia niech Brianek wyzdrowieje szybciutko!:tak::tak:
kwiateczek witam w klubie niespiacych dzis dzieci:sorry: moj spal dzis az 30 minut:baffled: i marudzil pol dnia:zawstydzona/y:
ostraszka moj nadal nie siedzi a ma juz 6,5 miesiaca:sorry:jakos specjalnie sie nie przejmuje, mysle ze juz niedlugo opanuje te sztuke:-pprzyznam tylko ze zbyt czesto sadzamy go sobie na kolanach, wiem ze to nie dobrze dla niego, glownie M tak robi bo mowi ze nic mu sie nie stanie:baffled: powtarzam mu ze jak dziecko bedzie mialo cos nie ak z kregoslupem to nie wiem co mu zrobie:wściekła/y: a fotelik mamy wciaz ten najmniejszy bo tak jak doveinred nie mamy auta, na razie fotelik sluzy swietnie jako lezaczek bujaczek:-D:-D

dzisiaj byl lekko zamotany dzien, M byl w pracy i przyzwyczajal sie do wozka widlowego, niestety szefowa stwierdzila ze jest zbyt wolny bo nie ma doswiadczenia:-( ale wczesniej dzwonili do niego z tej firmy co wczesniej pracowal i raczej na 100% dostanie kontrakt:-):-):-)jutro jedzie i zobaczy:tak: przy okazji po nowym roku moze uda mnie sie znalezc tam prace, w sumie nadal jestem zatrudniona:sorry::tak:
spadam bo juz pozno:happy:dobranoc

reklama
Witam Mamusie!

Co za pogoda co?
W domu tez zimno:confused2:
Dzis sprzedalam Brianka karuzele:-)ciesze sie.
Macie juz pomysly na Mikolaja na prezent dla swoich pociech?
Ja sie zastanawiam czy kupic cos konkretnego np klocki lego-duplo czy :-)raczej to na gwiazdke?
Chce tez isc do polskiego klubu z malym ,zeby mikolaj mu wreczyl prezent,bo podobno ma byc:-)
a wy jakie macie pomysly?

Co do fotelikow-to ja kupilam fotelik za 30-35f chyba z firmy BABY czy cos takigo rozklada sie tez i jestem bardzo z niego zadowolona szczerze czasem nie warto przeplacac az tak duzo kasy za fotelik trzeba poszukac ,a sa tansze i bardzo fajne:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry