reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Ja na chwilke ... mam nauki troche musze do egzaminu sie uczyc.
Briank do przedszkola nie chodzi nie zmuszam go wogole to jest znow przeziebiony eh.

Ostraszka to prawda co pani w councillu ci powiedziala.Ja jak zalatawialam mieszkanie to nie robilam tego przez internet tylko chodzilam ciagle do councillu i ciagle pokazywalam im ,ze tym tematem jestem zainteresowana bylam tam napewno 2-3 w tygodniu :-) teraz przepisy widze zmienily sie ,ale rob tak jak pani ci powiedziala.
I najlepiej wlasnie o mieszkanie sie starac ,bo szybciej sie dostanie niz dom z tego co wiem,ale ja juz pare lat temu zalatwialam wiec mzoe teraz jest inaczej.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
witam mamuski:-)
ciężka noc miałam o 12.30 w nocy zaczęłam wymiotować :szok:, jadłam to co zawsze ,i żołądek mnie nie bolał a jednak coś poszło nie tak całą ciąże kibla nie podziwiałam a teraz prosze -musiałm sie na niego napatrzec tak sie zastanawiam czy to nic nie miało wspolnego z antybiotykiem który dostałam , dzisiaj tez go wziełam i zobacze jak sie bede czuła . Czy normalne są wymioty pod koniec ciązy???? buziaki

Lucy pewnie od antybiotyku,moze zjadlas cos lub wipilas a nie mozna z antybiotykiem laczyc,np mleka:tak:wymioty w tym stadium ciazy raczej nie powinno byc chyba ze z obzarstwa:-):-)ja jadlam tony ptasiego mleczka a potem mnie mdlilo ale ni moglam przestac.do tej pory mi zostalo ale bardziej teraz Michalki:-p:-p:-p

Ostraszka ja juz pytalam o dofinansowanie do czynszu ale nam sie nie nalezalo bo bralam ChTx,CHB,i JA do tego moj G pracuje full time wiec razem bylo ciut za duzo.Teraz pracowalam to tez sensu nie bylo:no:jesli chodzi o domy to ja jestem w innym miejscu zarejestrowana:tak:Linx Hauses to nie to samo co domy counsilowskie:no:tez socjalne tylko ze czynsz jest niziutki,np 3bed mozna miec za 70f.,Mam pytanie jesli chodzi o mieszkanie z counsilu,tam sie placi czynsz????czy nic?Nigdy sie o nie nie pytalam bo myslalam ze te domy sa tylko dla ludzi w Bradzo trudnej sytuacji finansowej lub matka samotnym:sorry:w sumie nie wiem:no:W tych Linx haouses to drukuja co dwa tyg taka ulotke jakie domy maja,za ile i gdzie i dla kogo(pary,z dzieckiem/mi ,niepelnosprawnych)sa tez ogloszeni w lokalnej gazeciue,trzeba wypelnic taki papierek,podac swoj nr,imie i jaki dom cie interesuje.:tak:akle co dwa tyg to bylo a teraz nie jestem pewna bo slyszalam ze raz w miesiacu:baffled::no:a domow duzo nie maja.mozesz czekac do usranej smiercie.Sytuacja finansowa niby nie ma nic wspolnego:no:tak mi baba powiedziala jak odnawialam papiery bo dawno sie nie zglaszalam:sorry:

hej
maly spi wiec korzystam, M wczoraj dostal prace w koncu:-) w fabryce miesa, zadna rewelacja no ale zawsze cos, jak mu sie uda tro moze na forklifcie bedzie jezdzil a poki co pakowanie:tak:wiec odetchnelam troche, mam nadzieje ze zagrzeje tam miejsce:-pwlasnie poszedl na 16 do 23, bede miala spokoj wieczorkiem.
lucy jezeli cala ciaze czulas sie dobrze a teraz wymiotujesz to cos jest nie tak, rowniez podejrzewam ze to moze byc przez antybiotyk
ostraszka jak ciasto?:-)

Ada ciasto wyszlo palce lizac. teraz pozostalo mi zrobienie obiadu na jutro. jesli macie mamusie jakies dobre wyprobowane przepisy na piers z kurczaka. czekam na propozycje;-)

Ada, gratulacje :-) bylam poewna, ze wszystko pojdzie ok :-)
Lucy, powiedz poloznej, ze wymiotowalas. A jak zazywasz ten antybiotyk to czym popijasz? i czy na pusty zoladek? bo moze to jest powod, ja po porodzie tez musialam brac antybiotyk i kazali mi po jedzeniu i tylko woda popijac, wiec moze to to?
Milego wieczorku :-)

Ada ciasto wyszlo palce lizac. teraz pozostalo mi zrobienie obiadu na jutro. jesli macie mamusie jakies dobre wyprobowane przepisy na piers z kurczaka. czekam na propozycje;-)
Ostraszka, a co bys chciala z nia zrobic? bo jesli np usmazyc to ja zawijam w srodek poszatkowane na bardzo drobne i wczesniej podsmazone pieczarki z odrobina soli, pieprzu i natki z pietruszki i czosnku (ale teraz nie jem czosnku, bo karmie) i z serem zoltym. to takie zraziki wychodza i zazwyczaj przekluwam je wykalaczka, zeby sie nie rozwijaly i obtaczam w mace, jajku i bulce tartej i smaze :-) pycha :-):-):-)
Do tego mozesz podac ziemniaczki podpieczone w piekarniku i surowke np ze swiezej papryki, pomidora i cebuli + solo, oliwa, pieprz, cukier (odrobina) i ocet lub sok z cytryny.
Smacznego :-)
Gratulujemy ciasta :-) daj przepis :-)

Napewno macie racje ze od tego antybiotyku tak zaaragował mój organizm,
i oczywiście wziełam go po jedzeniu i popiłam wadą , nie mieszam lekarstw z mlekiem ani na pusty żołądek , dzis rano tez wziełam i na wieczór tez musze
mam brac przez 5 dni po 2 dziennie jak powtórzą mi sie wymioty to powiem o tym na wizycie .I martwi mnie jeszcze jedna rzecz nigdy nie mówiłam tego połoznej bo zawsze zapomniałam a więc mam napadowe bóle gardła/krtani ale to jest ból nie taki jak przy grypie tylko taki jagby mnie ktoś dusił :eek: straszny ucisk na krtań i dopada mnie to na wieczór , coś na podobe jagbyście biegały w mróż z otwartą buzią nie wiem jak to bardziej określic napewno żadna z Was nie miałam takiej dziwnej sytuacji ale musiałam ją opisać:sorry:taki ból trzyma mnie 10sekund i puszcza i tak sie powtarza .
Ostraszka ja kiedys tez chciałam coś innego zrobić niz tylko kotlety , i pokroiłam piersi z kurczaka w grubszą kostke optoczyłam w jażynce i takie kawałki wrzuciłam do ciasta naleśnikowego odstawiasz na pół godz, i potem smarzysz takie placuszki na patelni -w każdym bądz razie było o coś nowego i smakowało.
ada super ze Twój dostał prace -:-Doby sie tam utrzymał jak najdłużej.
ada

Lucy, mysle, ze powinnas powieziec o tych bolach gardla, tym bardziej, ze z tego co mowisz to takie wrazenie jakbys sie dusila, wiec uwazaj z tym, bo przy porodzie musisz oddychac. O wymiotach tez bym powiedziala mimo wszystko, bo jestes w ostatnim trymestrze, a to moze byc objaw stanu przedrzucawkowego

reklama
izku ok zapisze sobie to na kartce i powiem bo dość długo sie z tym męcze a zawsze zapomne powiedziec o tym :sorry:kolejna wizyta we wtorek

Do góry