reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
ale mam skleroze :-) Lucy znowu do Ciebie pisze :-) zwroc uwage czy nie mowia, ze to co Ci dolega to preclampsia - bo to wlasnie oznacza ten stan przedrzucawkowy. Nie obawiaj sie niczego, bo jestes juz na takim etapie, ze mozesz rodzic w kazdej chwili i malenstwo jest juz gotowe do wyjscia :-) tylko sobie teraz lezy w brzuszku i czeka :-)

izku kobieto kochana dzięki Ci za wszystko co napisałam ;-) ta Twoja cała historia jest podobna do mojej wyniki miałam cały czas ok, a teraz nogi jak balony, cisnienie wysokie, no ale jutro przyjdzie połozna więc sprawdzi mnie co do opuchlizny to nadal sie utrzymuje, a ze Ona przyjdzie do mnie a nie ja do niej to zdarza mi sie to pierwsszy raz :sorry:a na czym ten stan przedrzucawkowy polega ??? jak to wygląda???? a jestem z Preston-Lancashire :tak:Buziole :-)

no to walka z siwizna wygrana!!! ........... na jakis czas :-)
Lucy, stan przedrzucawkowy to jest dokladnie to co masz - czyli skoki cisnienia i opuchlizna + proteiny w moczu. W zaleznosci od stezenia protein i cisnienia moga Ci wywolac wczescniej lub czekac niemal do konca, ale wtedy jestes pod stala opieka.
Szczesciara jestes, ze polozna przychodzi do Ciebie, ja do swojej w 9ym mcu chodzilam 2 mile, a w takim stanie to troszke ciezko :-) Kochana, a jakie masz cisnienie?

Lucy Ja nie mialam takich objawow ale mialam nogi ppuchniete poi porodzie:no:strasznie az palce mi szly w druga strone:no:ale ja przytylam 23 kg z czego ciaza miala tylko 10 kg wiec ten tluszcz,woda sie nagromadzily.Wszytsko jest ok dopoki leci krew ale kiedy wstrzyma sie i sa popuchniete nogi natychmiast trzeba powiedziec lekarzowi bo to bardzo powazne.Mojego G tak kuyzynka miala:no:moglo sie zle skonczytc bo zlekcewarzyla,potem goraczka,zadzwonila do mamy a ta zaczela krzyczec zeby mowila....
Ja do szpitala bralam dwa rezczniki,malemu trzeci:tak:dwie pizamy,kilka par majteczek bo wiadomo:sorry:paczke tych dlugich....podpasek ale tez nie always tylko jakis zwyklych bo tamte moga odparzyc:no:oczywiscie zel pod prysznic,jakas gabke,szampon itp.dla dzieciatka mialam pampresy,dwie tetrowe piluszki:tak:kocyk,spioszki itp...rekawiczki,zawsze ktos moze dowiesc jesli bedzie cos potzrebne.oczywiscie nie mialam pokarmu wiec dobrze miec jest w domu ze 4 butelki wrazie dawania sztucznego mleka.ja mialam steliryzator bo w nocy jadal tez co 2 godz wiec musialam miec czyste,ale szybko kupilam kolejne 4 zeby wlasnie byly na noc:sorry:w szpitalu maja jednorazowe wiec nie ma problemu.stanik jeszcze jakis wygodny i te wkladni wlasnie,ja nie mialam i w sumie nie potzrebne byly:baffled:
bedzie dobrze:tak:wazne bys nie wychodzila tego samego dnia ze szpitala,posiedz przenajmnie 2 dni,ja wyszlam nastepnego dnia o 13ej a o 19ej juz bylam spowrotem bo mielismy problem:no:oni ciebie na sile nie wyzruca a ty sie nie pytaj kiedy wyjsc,sami powiedza:tak:

izu ciśnienie mam 120/90 mówiła ze nie jest żle ale to c iśnienie bardzo sie rózniło od poprzednich , i mówiła ze jak tylko bedzie mnie głowa boleć , zaburzenia wzroku to mam jechac do szpitala dotego opuchlizna i mocz nie taki , no ale nie bede gdybać zobaczymy co powie jutro...
a na jaki kolorek włoski pofarbowałaś ???

kwiateczek dzieki za rady a szlafrok musze brac ???
mi ta ciaza tak zleciała ze szok , i z wszytskim czekam jak zwykle na koniec a potem
panikuje ze czegos nie kupiłam , albo nie zrobiłam , ale znając siebie napewno coś zapomne...

Ostatnia edycja:
witam, wpadam na chwile bo wlasnie maruda sie obudzila:no: cos mu dwie noce odbija i budzi sie ze trzy razy:-( a dzisiaj od 6 rano to pospac w ogole nie dal i sam tez nie chcial:no: dopiero o 15 taka porzadna drzemke sobie ucial i pozniej o 20 poszedl spac. A teraz lezy i marudzi strasznie:dry:moze to kolejne zabki?:confused:
jutro nie ma nas pol dnia w domku bo jedziemy z M w sprawie pracy,ta sama praca co w londynie tylko inny oddzial tego zajazdu:tak: dzisiaj dzwonil a poza tym ogloszenie na job centre wystawili wiec jest duze prawdopodobienstwo:tak: ja przy okazji sie podpytam czy po nowym roku moglabym isc na weekendy, mam nadzieje ze wszytsko pojdzie dobrze, trzymajcie kciuki!!!:-)
lucy miejmy nadzieje ze to nic powaznego bo tak opuchniete nogi to jednak niedobrze:no:ja tez mialam jakas infekcje w moczu i dostalam antybiotyk poniej bylo wszystko ok:tak:

nie wierze, moje przeciwne smoczkowi dziecko wlasnie z nim zasypia:szok::szok:treba to zapisac:-D

reklama
Do góry