reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Laski podobno osoby o niskich zarobkach moga sie starac o dofinansowanie do pradu i gazu, ale dokladnie to nie wiem. jak dowiem sie czegos wiecej to dam znac.
Ada a wy jestescie malzenstwem?

reklama
Jesli chodz i o mieszkania z counsilu to u nas z nimi krucho. Jest baaaaaaaardzo duzo chetnych a domow malo. 60mil od nas takiego problemu nie ma, czeka sie gora 6m-cy a u nas latami.

ostraszka myslelismy tez zeby zlozyc o mieszkanie counsilowskie, ja mam troche obawy bo z tego co slyszalam to trafiaja sie w nieciekawych dzielnicach i w nieciekawym stanie.... ale sprobowac mozna:tak:jak bedze szla po housing benefit form to od razu zapytam o ten formularz, tylko wie moze ktoras jak on sie nazywa? bo ja kompletnie nie:-(

My na "szczescie" nie (choc planujemy) i poki co mozna cos kombinowac. Powiem wam dziewczyny, ze trudno bylo mnie na to namowic, ale za to ile zapi...lałam w tych fabrykach, w jakich warunkach (nawet w ciazy stalam-nie mylic z praca siedzaca- w jednym miejscu w chlodni po 12h z dwiema przerwami) to teraz chce sobie to odbic bo uwazam ze mi sie nalezy:wściekła/y:

Ostraszka z tym pradem czy gazem to nie tak latwo.Ja wyslalam kolezanke angilke zapytac o to i oni powiedzieli ze np za ogrzewanie,ja mam gazowe to oni dofinansowuja iles tam ale jak jest bardzo zimno,ona mowila ze musi byc na minusie i nie zapamietala ile ale ze dyskutowala na ten temat i tu takiego zimna nie ma wiec szans na to tez:no:nie wiem jak w innych przypadkach jesli ogolnie jest brak kasy:no:a mieszkania jest trudno dostac ale jesli ktos ma bardzo ciezka sytuacje to ponoc w ciagu kilku dni daja:tak:ale juz nie chodzi o takie tylko normalne,szybciej kaase dostaniesz niz mieszkanie:tak:
ja mam zamiar isc jak skoncze pracowac.zadzwonie po ChTX i zobzaczymy wtedy czy cos dadzo,dobre i 5f na tydz na okrs zimowy:tak:ja tez prawie 5 lat w fabryce,zima wymarzlam sie jakby na dworze stal,latem lalo sie od tych maszyn a nie mozna sie rozebrac:no:nigdy wiecej:no:obym nie musiala:no:przez te prace mialam problemy z oddychaniem no i bole plecow od 4 lat:baffled:

To nazywa sie dokladnie Claim form for Hausing Benefit and Council Tax Benefit. Nie mysl tylko ze ja tak z pamieci;-) madra jestem bo w piatek ide do pewnego biura by pomogli mi to wypelnic a formularz mam pod reka:tak:;-)
Wez kilka w razie pomylki, ja wzielam dwa.
Wracajac po powyzszego mojego watku to chcialam powiedziec , ze nawet becikowego nie chcieli mi przyznac. Wysylalam wnioski chyba z 7 razy i za kazdym razem odmowa chociaz podobno mi sie nalezalo:wściekła/y:

kwiateczek powiem ci ze bym nie wiedziala o tych dodatkach gdyby nie znajomy D. Podczas ich spotkania ten kolega powiedzial ze za niewielka wdziecznosc moze nam to zalatwic. Nie tylko Polacy to cfany kraj , ale i anglik wie jak sie wzbogacic.:-p

reklama
Do góry