reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
kwiateczek no wlasnie byl we wszystkich a orzynajmniej w tych ktore wie ze istnieja, kaza albo nastepnego dnia dzwonic albo czekac na tel, codziennie wchodzi na job centre i dzwoni, tez mowia ze oddzwonia:-( poki co maltretuje telefonami jedna agencje, jakas praca w fabryce z miesem dobre i to jutro tez bedzie dzwonil, nawet byl tam na induction day juz ale dzisiaj powiedzieli mu ze jednak na razie nie:-:)-:)-(ech mam nadzieje ze jednak cos sie uda..... poza tym musi cos szybko znalezc bo nie zglaszalismy nic do revenue, a nie chce zeby nam jeszcze tax credits zabrali:no: ze znajomych to ciezko i to bardzo, bo niewiele ludzi znamy:no: jedynie co to czasem dzwonia do niego z jednej agencji gdzie robil wczesniej ale to bardziej robota na telefon a to nas nie ratuje, jak ma pracowac dwa trzy dni w tyg:-:)-:)-(

adus, mysl pozytywnie moze cos sie pojawi na dniach. Moze postarajcie sie o house benefit? jesli oczywiscie go juz nie macie i niech Twoj partner postara sie o working tax credit

izku working tax credit mamy a jak M nie znajdzie pracy to nam go zabiora:-( o housing benefit dopiero bedziemy skladac ale nie wiem czy nie musi pracowac:zawstydzona/y:chcialabym by w koncu cos sie ruszylo.....

Ada hausing musicie pracowac zeby miec,wypisuje osoba pracujaca tak mi mowili jak ja bylam:sorry:a nie moze podjac pracy tej co sa 3dni?zadzwonisz wtdy do ravenue i powiesz zema mniejsza ilosodz i pojdz jeszcze do counsilu o hausing wtedy.powinni caly zaplacic czynsz ,na 2 bed jest max 96 f,juz pisalam kiedys roznice ewentualnie zaplacicie.no i jak max dostaniecie to nie placisz counsil tax wogole:-)

acha a mi mija dzis dwa lata jak zdalam prawko:-)

kwiateczek jezeli do niego dzwonia to on idzie bo dobre i to ale musi miec 30 godz. tygodniowo zeby w ogole miec wtc, co do counsilu to na razie nie moge ustalic kiedy mam do zaplaty i ile, po wprowadzeniu zadzwonilam zeby sie zarejestrowac jako nowy najemca, babka tylko mi powiedziala ze wysla mi jakis form do wypelnienia, czekalam ok 3 tyg i nic nie otrzymalam:no:dodam jeszcze ze w ogole sie nie orientuje za bardzo w tych sparawach bo pierwszy raz sami mieszkamy i nie musialam tego zalatwiac, jak do jutra nic nie dostane to bede dzwonic bo bedzie rowny miesiac od wprowadzenia. Musze sie przejsc w koncu do tego counsilu i pobrac te formularze na housing benefit i council tax credit, bo w sumie ja caly czas jestem zatrudniona, przynajmniej do lutego i w takim razie powinno sie nalezec. Ale szczerze wolalabym zeby M dostal jakas robote niz by mieli mi placic caly counsil i czynsz bo on w domu juz zaczyna wariowac bez roboty:no::no:

Ada wierze ale trzeba cos zaczac.nie mozesz isc do tej baby po te papiery?tylko jakie papiery masz na mysli??bo zeby zglosic counsil to nie musisz miec nic.ja nie bralam.podalam tylko adres a oni mi automatycznie przyslali nowy tax...place sobie co miesiac po 90f mam wyszczegolnione iesiace ponizej i ile na dany miesiac i tak place zawsze na poczatku miesiaca:tak:tam chyba trzeba podac od kogo jest mieszkanie,ile pokioi czy umeblowane itpile ludzi mieszka tak wyglada ten formularz na housing no i jeszcze zarobki...wypelnisz a potem zaniesiesz a ktos ci powie odrazu czy cos dostaniesz i ile:tak:

reklama
kwiateczek dzieki za podpowiedzi:happy2: chodzi mi wlasnie o papiery na housing benefit, juz kiedys je u kogos przegladalam i mniej wiecej wiem co tam potrzebne, problem tylko bo moj kumpel ktory nadal pracuje tam gdzie ja nie wyslal mi jeszcze poczta moich ostatnich payslipow, musze go ochrzanic:dry: ja jak zadzwonilam do counsilu i chcialam sie zglosic to tylko adres kazali podac ze niby jakis formularz maja wyslac:confused:jaki to nie wiem kompletnie, bo moja kupela co tu mieszka nic takiego nie dostala tylko wszystko przez tel zalatwiala, wiec jutro tam zadzwonie, no chyba ze przyjdzie rachunek za tax:sorry2:no zobaczymy, za gaz z rachunkiem tez sie nie spiesza a mieli pobierac pieniadze pierwszego kazdego miesiaca:confused: a dzisiaj drugi..... kurde zielona jestem w tych tematach ale tak to jest jak sie zawsze pokoj wynajmowalo:sorry2:

Do góry