reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witamy sie w nowym tygodniu :-) przez weekend tu nie zagladalam, wiec musialam troszke nadrobic zaleglosci :-)
Kwiateczku, ach jak ja bym chetnie do Ciebie dolaczyla z tym sheridanem, ale niestety, a wlasciwie stety to jeszcze sie cyckujemy :-) wiec alkoholowanie odpada, a swoja droga alkoholu nie pilam (nawet kropelki) od ponad roku czasu :-) no i teraz czasami mam chec na kieliszeczek winka lub czegos takiego jak sheridan, albo malibu z mlekiem... mmmm rozmazylam sie :-)

Moja Natusia probuje juz siadac, lobuziak jeden, a ciekawska przy tym jest ogromnie :-)
alez ja kocham tego mojego zuczka malego :-)

Zelacia i Xezbeth witajcie na forum.
Zelacia nie przejmuj sie, uszy do gory bedzie dobrze!!! Widze, ze masz dobrze w glowie poukladane, bo niejedna kobieta po tym co Ty przeszlas nie pozwolilaby sie spotykac ojcu z dzieckiem, a ja z Twoich wpisow zrozumialam, ze Ty tak nie zamierzasz. I dobrze przynajmniej synek nie bedzie mial do Ciebie o to pretensji, tylko do niego jesli slabo sie bedzie staral widywac z synkiem
Ostraszka gratukuje pracy :-)
Doveinred - ja kochana oprocz tego odsysacza to jeszcze slyszalam o zakraplaniu do noska wody morskiej lub zwyklego roztworu soli fizjologicznej. Nie przejmuj sie, ze Maly nie chce jesc to przy przeziebieniu normalne, ale staraj sie czesciej mu cos podawac. Moze za kazdym razem cos skubnie. w PL pomagalam siostrze zajmowac sie jej maluchami niejadkami i wiem, ze zmuszanie do jedzenia zawsze odnosi odwrotne skutki, wiec uwazaj z tym :-) powodzenia

Jeszcze prawie 5tyg i lecimy z Nati do PL, ale mam stresa....:-(

reklama
izku- dobrze wiedziec , a jakie byly te ujemne efekty zmuszania? Zdaza sie ze czasami zmuszamy go do dokonczenia mleka. Wypije ok 90 ml potem trzeba pozmuszac :-( i przewaznie wypije jeszcze 90 ml.
Ale chyba przestaniemy to robic, niewiem . Niechce by potem mial awersje do jedzena. Choc z drogiej strony przez miesiac przytyl 240 gram:-( i teraz ma te swoje 6.500 kg

doveinred - przestawaly wtedy calkowicie jesc, bo myslaly, ze to jakas kara, wiec siostra dawala im wtedy kiedy chcialy, ale starala sie - jesli malo zjadly np na obiad - dac im cos bardziej pozywnego na podwieczorek np 2 godz pozniej.
Teraz jej synio jak juz nie chce jesc to po prostu zamyka pynio i koniec, nic mu juz nie wepchniesz.
Nigdy siostra nie obiecywala im ze jak zjedza to cos dostana, zawsze stara siez nimi rozmawiac i wszystko tlumaczyc od malenkiego, dzieki temu dzieci sie nie boja i duzo rozumieja.
Podoba mi sie jak wychowuje swoje dzieci i sama sie od niej ucze i staram sie wychowywac podobnie Natalke :-)

a jeszcze Ci powiem, zebys sie tymi wagami statystycznymi nie przejmowala, bo kazdy malec jest inny, a tew dane to sama statystyka, a dzieci nie da sie w ramki wcisnac :-)
idziemy na wazenie apropo's wag :-) wiec zajrze jeszcze pozniej

izku- dzieki ... postaram sie juz nie wmuszac ... jak bedzie glodny to wiecej zje, wiem wiem - ze dziecko sobie krzywdy nieda zrobic (ale to tak kusi by jadlo wiecej:-)).

Jakas gruszke dostalam w aptece, i chyba pomaga choc sie awanturuje i placze jak chce mu wlozyc do noska:sorry2:.......ach te dzieci.
Nawet wypil "sam" 100 ml mleczka wiec chyba sie mu lepiej oddychalo.

bardzo tu dzis cicho.
pomyslalam sobie, ze skoro mamy Swieto Zmarlych, a nie mozemy odwiedzic grobow naszych bliskich w Polsce, to niech tutaj kazda z nas zapali swiatelko za tych, za ktorymi teskni...
Co Wy na to?
ja zapalam

[*]

hej, ja dzis mam zjeb.....y humor, M wciaz roboty szuka, mnie sie w tym miesiacu macierzynski platny konczy:-:)-(kasy zaczyna brakowac a tu trzeba rachunki i rent poplacic:zawstydzona/y: na szczescie znajomi sa nam jeszcze 200f winni wiec chociaz to...
izku tez zapalam
[*]

reklama
Ostraszka gratuluje z powodu pracy

Malutki chyba bardziej zakatarzony. Z noska mu cieknie i niechce pic mleka. Czy to normalne? Pije herbatki z kubeczka bo z butelki nie moze ssac wiec odpada.
Czy jest cos co mozna zrobic czy tylko przetrwac czas choroby? Doradzcie
.

ja odciagalam gruszka.Nie jesc bo mu ciezko oddychac.Jeli ma mokry katar to wyciagniesz jeszcze ale jak zaschnie to kup w bootsie lub tesco wlasnie wode morska i po trochu mozeswz zwilzac,najbardziej przed spaniem a jeslin mokry kup krople otrivin child tylko nie mow jak zapytaj ze dla niemowlaka bo sa obecnie od 3 lat.ja powiedzialam ze dla kogos:baffled:dwa razy dziennie kropilam po jednej kropli i w ciagu 2 dni przeszlo:-)Kondzio mila wtedy 7 mies:tak:

Ja nie mialam zadnego egzaminu tylko szefowa (litwinka) spytala sie jak u mnie z angielskim. Powiedzialam ze dogadac sie potrawie i prace dostalam. Wiecie co do pracy to wydlada to tak: do lutego bede na bezplatnym maciezynskim a pozniej mnie normalnie przyjma. chodzi mi o to by miec ciaglosc pracy, zarobic nie za duzo i dostac benefity. moze to nie jest do konca ok wobec innych osob pracujacych w uk, ale kazdy musi sobie jakos radzic.
.
ty to sie ludzmi nie przejmuj tylko mysl o sobie,sama bym tak zrobila:tak:

bardzo tu dzis cicho.
pomyslalam sobie, ze skoro mamy Swieto Zmarlych, a nie mozemy odwiedzic grobow naszych bliskich w Polsce, to niech tutaj kazda z nas zapali swiatelko za tych, za ktorymi teskni...
Co Wy na to?
ja zapalam

[*]

ja tez zapalam
[*]
[*]
[*]

Do góry