reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kwiateczek zaraz poszukam tego blendera.... bedzie trzeba cos kupic i kolejna rzecz .... nie wiem gdzie ja to postawie...:-( .

On jest maly,noze sie wyciagaja,ja mam tylko ten nozyk wyjety i ten wiekszy pojemnik:tak:on ma 0.5 litr tylko:tak:trzymam w szufladzie a reszta w pudelku na szafce u gory:tak:tak wyglada tylko tu cos drozszy.kupowalam w currysie

Quality Breville Hand Blender 3 in 1 Set at CookInStyle.co.uk - VHB012

moj ma moc 700 wat i ma 5 rodzaji mocy,ten jest slabszy:baffled:500 w chyba ziemniakow nie umieli:no:moja kolezanka ma 500 i nie da rady tylko ze innej firmy:sorry:

dzisiaj mlodemu zrobilam zupke warzywna z piersia z kurczaka, wyszlo mi na 7 sloiczkow:szok: wiec mamy troche zapasu:-)
to ty az tyle gotujesz:szok::szok::szok:ja gotuje ok 600ml i mam na dwa dni:tak:ok 300 daje mu teraz,wiecej nie zje:sorry2:latem to codziennie rano jak wstawalam to w malym garku od mleka gotowala zeby codziennie byla inna a teraz to tak przewaznie na dwa dni ma:cool2:staram sie codzienni gotowac,rozne warzywa,mieska inne:tak:

reklama
Kornasia dokladnie mam taki:-)tylko ja tyle nie dalam ale to bylo w zeszlym roku:baffled:mimo to cos tu duzo kosztuje:baffled:
robie na nim tez ciasto nalesnikowe,mielilam mieso na pierogi ale nie na taka miazge,bo papka wyjdzie jak za dlugo sie przetrzyma(sprawdzilam)i ogolnie do takich rzeczy ale jesli poszukasz moze znajdziesz cos tanszego tylko patrz na moc:tak:jesli szukasz cos malego to mysle ze tylko te hand blenders
Breville HB19 Multi Use Hand Blender: Amazon.co.uk: Kitchen & Home

Wlasnie znalazlam tez w argosie ale ten ma 500 wat
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4201070/Trail/searchtext>HAND+BLENDERS.htm

Ostatnia edycja:
kwiateczek dzisiaj wyjatkowo tyle mi wyszlo chcialm zrobic mu na 3-4 dni a wyszlo na 7:sorry2: ale ja to i tak mroze, jutro moze zrobie cos innego zeby troche przeplatac bo przez 7 dni nie bedzie tego samego jadl;-)

kwiateczek wrzucam zupke w sloiczek lub specjalny pojemniczek potem do zamrazarki a jak mam podac mlodemu to rano wstawiam do lodowki i na czas obiadu jest juz rozmrozone, pozniej wrzucam do mikrofali i podgrzewam:tak:

Oj nie moge za wami dzisiaj nadazyc!!!
Ostraszka ja sie dolaczam do gratulacji z powodu pracy... Przynajmniej troche sie oderwiesz od obowiazkow dzieciecych ;-):-D
Maggusia no my teraz juz kupujemy, bo zazwyczaj tak jest, ze teraz jeszcze w miare tanio, potem wszystko podskoczy do gory, dla tych, ktorzy robia zakupy na ostatnia chwile (a duzo takich- wiem, bo my rok w rok dokupujemy cos przed swietami samymi), a po swietach przeceny tego, czego nie udalo sie sprzedac (odpady jak piszesz), ale niestety na prezenty to wtedy za pozno... Dlatego my zaczelismy wczesnie w tym roku... Chocby zaoszczedzic pare funtow... Nawet czekoladki... Te wielkie pojemniki teraz 5£, a zobaczysz jak podskocza za niedlugo juz...
Ada podziwiam, ze dzien w dzien obiadki gotujesz... Ja to bym musiala 3 gotowac, bo my z moim nie zawsze to samo jemy, wiec nieraz i tak dwa obiady gotuje...
Kwiateczek nawiazujac do swiat i polskiej wigilii, to szczerze mowiac, nie chce sie mi tego szykowac i stac caly dzien w garach dla jednej osoby... Bo moj to malo co by zjadl... Dlatego nie robie... Moze wkrotce sie to zmieni, bo jest teraz mala, a chcialabym, zeby polska tradycje poznala...

joklis codziennie to nie gotuje, zdarza sie, ale przewaznie co drugi, trzeci dzien:-p
kwiateczek kurcze ja bym chyba nie wyrobila 3 razy dziennie gotowac:sorry2:podziwiam:happy2:
ostraszka ja daje zwykla piers z kurczaka i mlody dobrze ja przyjmuje:tak:

reklama
Ada ja nie moge czekac na G do 20 godz bo bym padla i na noc tak jesc:sorry:on to co innego,przyzwyczjony ale tak jest co drugi dzien i nie zawsze przewaznie 6-7 jest w domu:tak:malemu robie zaraz jak wstaje bo on je ok 12-13ej a ja ok 3-4 jhak on spi.Niestety nie chce jesc tego co ja:baffled:koltety tylko,zimniakow ostatnio nie chce,chleba nie chce:no:katastrofa wiec gotuje mu tak ciagle:no:wolalabym zeby jadal ze mna,nkiektore tylko obiady zje ale i takk mam zupke na wszelki wypadek,najwyzej potem zje ze mna jeszcze raz:sorry:
Otraszka ja daje na zmiane,raz piers z kurczaka,raz wieprzowe,raz mielone(robie pulpeciki takie maluckie)to wolowe i rybke.mam zamrozone w kawalkach malych:tak:marchew,ziemniak i pietruszka jest zawsze,to brokul,kalafioe,pora,itd

Do góry