reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej:0
my wczoraj na urodzinach znajomego bylismy, poczatkowo mielismy posiedziec do max 22 ale mlody zasnal, polozylismy go na gorze na lozku, oblozylismy poduszkami i tak spal do 5 rano:-D a rodzice mieli czas w koncu sie pobawic:sorry2:moj M teraz umiera,, ja sie dobrze czuje bo tylko 2x martini sie napilam ze spritem i koniec:cool2:
gosia ja mialam raz taka sytuacje ze moj tata zawsze mial dluzesze wlosy, pewnego razu poszedl do fryzjera i obcial sie na bardzo krotko, jak wrocil do domu to wystraszylam sie ze to obcy facet i zaczelam krzyczec i plakac:-Di jeszcze brody mojego wujka sie balam ale tego nie pamietam:-p

moze rzeczywiscie cos jest w tych zabobonach, chociaz staralam sie w takie rzeczy nie wierzyc, ale od kiedy urodzil sie Kondzio to mi sie odmienilo, zaczelam sie bac nie wiem czego, myslec co bedzie po smierci itp....:zawstydzona/y: zaraz po jego urodzeniu zaczela sie ta afera ze swinska grypa, o siebie sie w ogole nie martwilam ale o Kondzia, ze zarazi sie na dworzu albo ja sie zaraze i przejdzie na niego a przeciez on jest malutki i dla niego jest to bardzo niebezpieczne:-(teraz juz wyluzowalam ale tak bylo naprawde...

reklama
Witam
Kasia sorki oczywiscie ze nie TY,tylko Kornasia:tak:cos ostatnio z czesto sie myle:sorry:
Pinka ja tez sobie chyba kupie,zaciekawilo mnie to.sprawdzimy:tak:
Monia zwolnienie normalnie sie liczy.Jesli pracujesz na pelny etat to w momencie przejscia na macierzynskie zaklad placi przez 6 tyg 100%zarobkow a reszte 90%(ogolnie)Nie jestem pewna czy sie nie zminila ilosc tyg ale platne napewno jest 9 mies:tak:3 mies nie platnego.A po roku trzeba wrocic do pracy lub zrezygnowac.Ja wrocilam na tydz bo przez te 9 mies platnego macierzynskiego nalezy ci sie urlop.Mi akurat wyszlo ze odeszlam prawie na koniec roku podatkowego czyli 30 marca i urlpou milalam 4 tyg:tak:wykorzystalam dwa,znow wrocilam na tydz do pracy i znow 2 tyg i zrezygnowalam:tak:co do naliczenia wysokosci (90%)to chyba zalezy od pracodawcy bo mi mieli inaczej naliczyc,czyli mniej bo w ostatnich miesiacu robilam tylko 6 godz dziennie ale naliczyli mi chyba z ogolnych lub srednio najwiekszych tyg bo malo nie dostawalam:sorry::tak:

oki lece bo kolezanka idzie:tak:":-p paaaa

Pinka- a nie mysleliscie o mieszkaniu gdzie mieszkanie... moze przez nie ???????

ada- oj ja tez sie duzo zmienilam jak tylko nastka sie urodzila. Zaczelam myslec jak bedzie wygladac nasza przyszlosc, nasze relacje, czy bede zyla gdy bedzie miec 20 lat, czy swoje dziecko... mysle czy ona podobnie jak swojej mamie gdzies mi "nie ucieknie" za granice.... boje sie zeby jej cos sie nie stalo...choroby itd...

Hej
Kazdaej nie odpisze, bo dopiero niedawno wrocilam do domu, caly dzien latalam, polozylam teraz mala spac...
Pinka ja tez nigdy w nic takiego nie wierzylam, ale kto wie? Moze cos w tym jest...
Monia na macierzynskie mozesz odejsc 11 tyg przed porodem, a potem nalezy Ci sie 90% wyplaty przez 6 tygodni pierwszych, a nastepne 33 tygodnie bedziesz miala placone ok 117£ tygodniowo... Wiem, bo niedawno skonczylam moje macierzynskie... Platnych masz w sumie ok 9 miesiecy w tym pierwsze 1,5 m-ca wiecej... Dodatkowo mozesz wziac 3 m-ce bezplatnego... Potem maja prawo Cie zwolnic... Mam nadzieje, ze pomoglam...
Sprobuje wszystkim odpisac jutro, buziaczki, pa

Monia Joklis ma racje.pokickalam troche:baffled:6 tyg 90% wyplat:tak:a potem 117 f ja mialam jeszcze 113:sorry:
Ja tez sie boje o choroby i wogole o wszystko:no:Od kiedy jest Kondzio to zalamka ale staram sie nie myslec bo bysmy zwariowali:baffled:co nma byc to bedzie:sorry:
oki lece.milej nocki.

Witam
Monia to chyba z calego okresu,a raczej z ostatniego roku:tak:
My wstalismy o 7ej:sorry:ale tak chyba lepiej,wczesniej pojdzie na drzemke a ja do pracy dzisiaj,w srode i wpiatek:tak:nastepny tydz luz bo G jedzie do Pl w sobote:baffled:

Witam mamusie!!!
Kasia zdrowka zycze dla malutkiej!!!
Ada no fajnie od czasu do czasu sie pobawic ze znajomymi... Dobrze, ze Kondzio taki aniolek... Dal sie wam wyluzowac troszeczke :tak::tak::tak:
Monia nie wiem dokladnie, bo ja przez caly okres ciazy mialam taka sama wyplate, ale wydawalo mi sie, ze obliczaja z pieniedzy, jakie dostajesz w momencie jak odchodzisz... Najlepiej porozmawiaj z szefem, bo on ci musi udzielic tych informacji...
Kwiateczek, my tez juz od 7mej nie spimy, a jeszcze mala urzadzila pobudke o 3ciej w nocy (ach, te zabki)... Ty juz po kawusi? Ja wlasnie ide wode nastawic... Napisze pozniej, pa

Izku-
kochana to pochwal sie naMędrek Pękał jak ty wygladalas w dniu slubu:tak::tak::tak::tak::tak::tak:my chetnie zobaczymy................

maggusia -masz jeszcze duzo czasu wiec na spokojnie sobie sukienke znajdziesz:tak::tak::tak:

Laski mam juz konto na nk jesli ktoras chce to podawac dane na pw:-D:-D:-D

Pinka , ja sie nie mam czym chwalic, bo mialam baaaaardzo skromna sukienke. Zreszta ja cala niespecjalna jestem, wiec szczerze mowiac nie ma co ogladac.

A poza tym to witam wszystkie Panie w nowym, tygodniu :) i milego dzionka zycze :-)

reklama
Izku no nie przesadzaj tylko sie pochwal fotkami.Kazda z nas nie jest idealem ale ja uwazam ze nie musimy sie nikomu podobac:tak:mi jak G cos mowi na temat wygladu (zazwyczaj obcy nie mowia ale jesli juz..)to mowie tak wlasnie ze sie nikomu nie musze podobac.Mam Kondzia i tyle a G to jeszcze mowie ze drzwi otwarte:devil::devil:a on wtedy nie wie jak ma wybrnac z sytuacji:-D:-D:-D

Ja do pracki dzis,Kondzik chyba mi na zlosc znow zrobi bo cos spac nie chce:baffled:teraz kilka dni chyba bedziemy dochodzic do siebie po zmianie czasu:sorry:
oki ide przyszykowac obiad:tak:drzemla bym sie ale znajoc go to jak juz usnie to na godz tak ze ja nie mam co:baffled:

Do góry