reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=8615

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4075493

kornasia-poczytaj tu i jeszcze wiele innych jest takich spraw

a chodzi mi dokladnie o to ze moje dziecko zawsze o 24 budzi sie z placzem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: codziennie ta sama godzina............boi sie meszczyzn jak ktorys do niej podejdzie reaguje placzem i ucieka ,dla kobiet jest inna................boi sie zostawac sava w pokju nawet w ciagu dnia...............................itp...............

reklama
hmm.... rzeczywiscie w tym moze cos byc... dzieki za linki bo nie moglam znalezc poczytam i popytam :-) jak sie dowiem czegos to na pewno dam znac!! a no i ja musze pochwalic Twoje zdjecia :-) naprawde masz talent moze zapisz sie na jakis kurs ?? chociaz i tak pewnie masz za duzo obowiazkow na glowie... nadal wstajesz do pracy tak rano?? jak tam sklepik??

Kornasia- poczytaj poczytaj tak ja nadal wstaje o 3:30 a co do sklepu to teraz po niedzieli sie wyjasnie kiedy otwarcie................. na kurs chetnie bym poszla ale czasu brak;-(

laski wiecie ze dzis przestawiamy czas o godzine do tylu????? dluzej spimy!!!!!!!

PINKA no i ladnie mnie przestraszylas :szok: kurde ja to jednak nie moge takich rzeczy czytac........np. to
Ktoś napisał, że niektórzy ludzie potrafią się źle spojrzeć.
Jacy to ludzie?
Otóż podobno, jak matka karmi dziecko

swym mlekiem,
następnie na jakiś czas zaprzestanie je karmić
a po kilku dniach znowu zacznie,
to ta osoba będzie miała coś takiego w oczach, że aż ciarki przechodzą.
Jeśli kogoś pochwali, to efekt będzie odwrotny
gdy dotknie kwiata, on za kilka dni zwiędnie (doniczkowy np.)
Tylko z tymi złymi mocami jest tak, że to wszystko wraca w "dwójnasób" i ta osoba nigdy nie jest w życiu szczęśliwa.
To taka kara za wyrządzone krzywdy...

nigdy zadnych zabobonow nie bralam na serio... chyba do teraz... :zawstydzona/y:

Pinka super mialas wesele:tak:ja tez sie wzruszylam przy blogoslawienstwie:sorry:wygladalas slicznie:tak:
Kasia z ta kobieta karmiaca to bzdurnie to brzmi:no:sorry ale ja srednio w takie cos wierze
Pinka no wlasnie wiem ze niektore sa prawdziwe.moze rzeczywiscie ja ktos zauroczyl.Ja juz ppisalam kiedys ze kolezanka mnie namowila na przelewanie wosku i wtedy niby mialo wyjsc to czego sie dziecko wystraszylo.Trzeba potem zgadnoc co to i niby [przejdzie:sorry:ona przekweala nad Kondziem ale nic nie pomoglo:no:Budzil sie po nocach o tej samej w sumie godzinie:no:teraz jest troche lepiej ale raczej po lekach:sorry:Mozesz sprobowac,roztop wosk,przelej nad corka kiedy np.bedzie spala(prawie nad nia,za glowa np)przez dziurke od klucza a potem zgadnij co to.jesli to jakis facet powinna wyjsc postura czlowieka ...sprawdz czy to prawda:sorry:

A ja osatnio taka zalatana.Dzis w pracy na dzien:sorry:Kondzik dostal kataru dotego tatus dal mu kawalek pomaranczy i znow wysypany:angry:juz ostatnio po mandarynce bylo to powiedzial ze zapomnial:angry:
zaczyna sie budzic,nosek zapchany:no:nocka znowu z glowy.dalam mu calpol ale nie daje narazie nic::baffled:oki lece pa

mam pytanko do mamus z UK. na jakiej podstawie wyliczana jest wyokosc macierzynskiego? czy jest brana pod uwage srednia zarobkow od poczatku zatrudnienia, czy tez srednia z ostatnich 3 m-cy przed rozpoczeciem urlopu???

jestem w ciazy blizniaczej i od miesiaca jestem na zwolnieniu. moj pracodaca przez pierwsze 4 tyg wyplaca 100% a pozniej to juz chyba standardowae 79 funtow, do rozpoczecia macierzynskiego zostal mi jeszcze misiac i boje sei ze jesli zostane ten miesiac na zwolnieniu o masakrycznie spadnie mi wysokosc macierzynskiego.
poradzcie cos prosze :))

Pinka- oczy dostaje wielkie...nigdy w zachowaniu mojego dziecka nie dopatrywalam sie ze ktos ja mogl oczarowac. My przechodzilysmy dosc dlugi okres ze budzila sie co noc o konkretnej godzinie - to byla 23 o ile pamietam - i juz myslalam ze jest zaprogramowana, czytalam o tym laniu woskiem na glowa ale nigdy tego nie robilam bo niezbyt wogole w to wierze, niecierpiala okropnie lysych facetow...ale uwazam ze taki jej urok ;) ...dlugo trwalo gdy plakala gdy takiego faceta zobaczyla , uciekala, krzyczala... ale jej przeszlo, teraz zostalo jej omijanie ich szerokim lukiem.
Teraz nie lubi byc sama gdziekolwiek....zaraz wola, szuka, wybiega... Ja to tak sobie mowie, ze sie poprostu rozwija :sorry2:
A ja jako dziecko tez mialam swoje SCHIZY...ale zadnych czarow nade mna nikt nie czynil.... pewnie nikt o tym nie slyszal ...

pinka- po zabiegu ok, miala dwa w koncu ,bo jeszcze jeden na gardlo ale jest teraz spoko.blizne widac coraz mniej,a mala rozwija sie idealnie.teraz 6'ego listopada idziemy na kontrole,bo bedzie sprawdzana przez piersze dwa lata co 3mce a pozniej rzadziej...
kwiateczek - chyba sie pomylilas,ja nie pisala nic o karmieniu;-)
monia - nie pomoge ,bo nie pracowalam przed ciaza:sorry2:przykro mi:sorry2:

a co do zabobonow,zaczarowania itp,to ja nie wierze w takie rzeczy, nie chce sobie stresow dodawac;-):-D

reklama
Gosia- moze sie nie dopstrywalas dlatego ze twojej to minelo a u nas trwa to juz rok czasu troszke chyba za dlugo prawda??? jak na rzekome wyrosnie z tego.............

duzo naczytalam sie o czarcim zebrze -same pozytywy na koncu zadzwonilam do ciotki ktora jest farmaceutka i mowi ze bardzo duzo ludzi to kupuje na rozne schorzenia takie jak allergia wrzody rzoladka infekcje skorne zakarzenia organizmu ogolnie ma dzialanie relaksujaco oczyszczajace itp.......... moze nie jest ociotowana jak to sie mowi ale cos jej dolega ze tak sie zachowuje sprobowanie tego napewno nie zaszkodzi tylko pomoc moze...........

ja z tego skorzytam i sobie tez zamowie

z reszta podam wam przyklad ze takie rzeczy instnieja naprawde i ja w nie wierze.......jak urodzila sie wiki mielismy ten 3 funkcyjny wozek kupilismy go od takiej babki urzywany nie nowy bo z kasa wtedy krucho bylo.........za kazdym razem jak chcialam wyjechac z wiki na spacer i kladlam ja do tego wozka darla sie jak opetana przez pol drogi wytzrymalam tak 3 miesiace,moj stwierdzil ze moze to wina wozka.........kupilismy nowy i jak reka odjol dziecko spalo spokojnie nie darla sie juz jak ja wkladalam...................to chyba cos znaczy.............

Kasia-to dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo:-D:-D:-D

Do góry