reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejo

weri- czy ty jestes pewna ze wy chodzicie na nauki przedmalzenskie??????? bo mnie jes wydaje ze na jakies tortury??????? moze warto ksiedza zmienic co???????

magusia- ja tez bym porozmawiala z nauczycielka tak byc nie moze:no::no::no: co do restauracji to przepiekna :tak::tak: i kosz nie drogi jak na taka oferte

Joklis- no mam nadzieje ze na nowym aparacie poszalej bardziej niz na tym zwyklym ahha

reklama
Weri zmiencie tego ksiedza:angry::angry:tak nie moze byc.albo porozmawiajcie z nim przed spotkaniem lub po.Nie ty pierwsza jestes w ciazy przed slubem a on jakis fanatyk nmormalnie:angry:mowie ci ze tutaj ksiadz sie tak nie zachowuje:no:tlumaczy ale nie tak.Prosi ludzi by zyli w zgodzie z Bogiem itp....a co na to inni???moze trezba z kims porozmawiac!

jak to wlasnie byl inny ksiadz!!!!! przyjechal specjalnie na nauki z poznania:shocked2: to juz ten nasz ksiadz z parafii lepszy bo gada glupoty ale nie krzyczy czasem powie cos glupiego ale jest o niebo lepszy od tego z polski:sorry: wiesz co mi juz wszystko jedno byle by te nauki zaliczyc a to jedyne nauki jakie sa az do czerwca. My mamy slub 26 czerwca wlasnie to nie mamy wyboru tylko pozostaje to jakos scierpiec. Na szczescie zostaly nam tylko 2 spotkania i koniec i ten ksiadz z polski polecial juz dzisiaj do domu (hura!!!) ;-) i tak nie wiem czy pojede jeszcze na jakies spotkanie bo nastepne mamy az za 2 tygodnie a ja niedlugo mam rodzic wiec moze tylko moj facet potem pojdzie:-p a moze mi nasz ksiadz zaliczy te spotkania bo przeciez po porodzie ani mysle chodzic i ciagac malenstwo ze soba po nocy:wściekła/y:

hejo

weri- czy ty jestes pewna ze wy chodzicie na nauki przedmalzenskie??????? bo mnie jes wydaje ze na jakies tortury??????? moze warto ksiedza zmienic co???????
a jak mozna ksiedza zmienic? bo nie wiem;-) to jednyna polska parafia w okolicy:sorry:

kwiateczek moze sie do skegnes przeprowadzimy jesli macie tam fajnego ksiedza a przy okazji to fajne miasteczko:-p pelno atrakcji i morze pod nosem:-) z checia bym sie do was znow na wycieczke wybrala:-pniestety pewnie dopiero w przyszlym roku:laugh2:

Pinka moja tesciowa chciala w takiej innej restauracji koszt tam byl 130zl ale bez tortu i slodkiego i trzeba bylo sobie dokupic tez alkochol wiec ja powiedzialam ,ze juz wole tam gdzie mi sie marzy i doplace troche ,ale za ciastkami jeszcze nie bede latac:-p

Weri a nas tez czekaja nauki i na dodatek mnie bierzmowanie:zawstydzona/y:ta wstyd sie przyznac no :-p:-D

Hejka
Ale rano zimnica aż sie z domu nie chce wychodzic,ale niestety ktos musi młodego do szkoły zaprowadzic.Dobrze ze mieszkamy na tej samej ulicy co szkoła i mamy tam jakies 40 m.Po południu to jeszcze jest całkiem przyjemnie.

Lucy ja prałam przy dwojce dzieci tylko do 5 miesiaca potem powoli prałam w zwykłym, ale prasowałam wszystko.a teraz jak mały juz skonczył 2 lata to róznie czasami kupuje zwykły czasami non bio.Tylko firmy nie zmieniam bo Persil czasami Ariel.
Magusia ja tez bym chyba poszła do tej nauczycielki,dzieci czesto sie bija i te angielskie tez potrafia byc agresywne.No iczekamy na fotki z wakacji.
Sala super,podoba mi sie ale ja bym poszła sobie na wesele.
Kwiateczek jak zobaczyłam te zdjecia to w pierwszej chwili pomyslalam ze to synek jakies kolezanki,jak ten czas leci.jakos tak w glowie mialam jeszcze takiego małego Kondzia.
A co do smoczków to u mnie było tak jak zawsze w obydwu przypadkach tak samo.Zaczełam podawac jak chłopaki mieli po 7 tyg,a zabrałam jak mieli po 17-18 miesiecy.No i w obydwu przypadkach przeszlismy łagodnie rozstanie.
Ada fajne te twoje papuzki.Kurcze ja to nigdy nie miałam takich zwierzatek,za to zawsze mielismy pieska.teraz tez mi sie marzy jakis mały.
Dovenired to super ze weekend udany,no i ze mały taki dzielny.Tez mnie czeka w tym tyg @ i juz sie pwoli zle czuje.
Weri wspołczuje tych nauk,to jakies chore co ten ksiadz mowi.Ale jak to tylko 2 spotkania to jakos przezyjecie i bedziecie miec z głowy.
Julita z no szybko spadł snieg u was.Ale tak jak piszesz zaraz sie błooto z tego zrobi,a jeszcze niedawno pisałas ze tak cieplutko u was.Wszystkiego naj naj z oakzji urodzinek dla małej,imprezka pewnie udana byla.

Lucy ja prałam przy dwojce dzieci tylko do 5 miesiaca potem powoli prałam w zwykłym, ale prasowałam wszystko.a teraz jak mały juz skonczył 2 lata to róznie czasami kupuje zwykły czasami non bio.Tylko firmy nie zmieniam bo Persil czasami Ariel.​

Prasowalas wszystko tez do 2 lat??nie zrozumialam troche:sorry::sorry:
Ja prasowalam tylko 3 mies a co do proszku to zostawilam jak jest bo maly ma jaksa alergi i nie wiem na co:no:ale w Pl pralam innym ale tez dla dzieci i pozniej mial na skorze krostki,oczywiscie po powrocie z Pl:confused2:tak bylo tam goraco ze praktycznie nago chodzil a ubranka zaczelam tutaj ubierac i zonk:baffled:narazie poczekam.to tylko proszek:cool2:

Weri pewnie ze przyjedzcie,skoczymy na kawke:tak:ale latem najlepiej bo tak za zimno i brak atrakcji:sorry:

Dzięki dziewczyny za wasze cenne rady, zastosuje sie do nich , a z tym smoczkiem to bede dawać na noc i to w razie płaczu bo potem faktycznie trudno odzwyczaić .Moja siostra do 3 lat ciągneła smoka i pamiętam jaki był z tym problem....
co do prasowania do nie za bardzo sie do tego nadaje ale małe ciuszki to chyba bedzie szło szybko:sorry:w sumie mam jeszcze troche czasu , ale te tygodnie mi lecą tak szybko ze mam wrazenie ze to juz niedługo , a mówią ze sie końcówka dłuży i ciągnie no zobacze jak to bedzie w miom przypadku .
Moze macie jakieś rady do przekazania to ja z chęcią poczytam bo chyba większość ma więcej jak jedno dziecko a ja taka świeża w tych sprawach.:sorry:

nie dam rady kazdej odpisac bo juz moja mala sie nadbudza a zdarzylam was poczytac...

weri - no powiem ci ze jakby tak mojego walil po placach to napewno moj by mu zwrocil uwage....a jak by nie poskutkowalo to na dowidzenia Moj by go wlasnorecznie tak poklepal po pleckach z podziekowaniem za piekny wyklad. Sadze ze potrzebowal by potem masc przeciwbolowej :-D A ty nie mozesz isc siku jak ci sie chce ???? :cool2: zadna sila by mnie nie powstrzymala :-p

Maggusia- no ladny hotel, ale budynek to nie wszytsko. Najlepiej zebys wiedziala czy dobrze tam gotuja - choc z drugiej strony za rok moze sie wymienc cala kadra kucharzy i znow bedzie inna kuchnia. jesli to jest cena z tortem, owocami, wodka, napojami to napewno nie duzo, a jesli chodzi o apartament to on pewnie jest na noc wesela wiec jak wesele do 6 rano a w wiekszosci w poludnie trzeba sie wymeldowac to na moje oko te oferty apartamentu to taki pic na wode. Powiem ci jeszcze jedno, my jak sie dowiadywalismy w badzo eksluzywnym hotelu o ceny od talerzyka to od razu facet nam zaznaczyl ze dzis najnizej oferuja za 180zl ale jaka cena bedzie za rok to on nie wie bo w nastepnym roku chca wprowadzic 22% podatek na gastronomie (ale to nic pewnego) ... Podobno w tym roku maja byc jeszcze 2 podwyzki alhoholu... wiec z tych 160 moze byc sporo...

reklama
Do góry