reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek- alez on wyrosl !!!

Lucy- ja radze ci nie dawac smoczka...straj sie z calych sil zeby dzidzia sie nie zaznajomila z tym choc wiem ze to taki latwy uspokajacz gdy dziecko jest male ale potem to tylko problem. Moja dostaje od daaawien dawna tylko smoka gdy idzie spac. Nie ma smoczka w ciagu dnia zeby nie wiem co.

reklama
hej
pinka na razie niechetnie lataja, jeszcze boja sie nas, wczoraj jedna sama weszla do klatki a dzisiaj obie usnel na karniszu, wiec zostawilismy je na noc bo lapanie ich to dla nich wielki stres:zawstydzona/y:
izka zmywarka wciaz stoi zepsuta, musze zadzwonic do landlorda zeby cos z tym zrobil bo moj chlop sie na tym nie zna:-(
joklis slodka dziewczynka!:-)
kwiateczek ale duzy juz ten Twoj Kondzio:tak:

lece spac, dobranoc :happy:

Witam dziewszyny melduje sie po weekendzie. Nie pisalam poniewaz przyjechala do mnie moja przyjaciolka ktora obecnie mieszka w Irlandi. Pozwiedzalismy sobie Edynburg w ekspresowym tempie ale i tak czesci atrakcji nie dalo sie obejrzec. Malutki dzielnie zniosl wszelke wyprawy wiec nadaje sie na zwiedzanie:-). Przedwczoraj Barnimek zasnal bez smoczka wiec wczoraj tez mu miedalismy jak szedl spac. Obudzil sie po 4-tej i po jakims czasie sam zasnal i wstal o 7 :-) moze juz mu sie smok nudzi????:-):-):-) Wysypka u Barnimka prawie juz zniknela ale ciagle te zabki dokuczaja od 3 dni ma podwyzszona temp. wiec moze to juz niedlugo.
No i z rewelacji co do mnie to dostalam @, poraz pierwszy od ciazy, ach teraz sie zacznie znowu.:-(
Ada - jak tam w nowym mieszkanku, wszystko juz rozpakowane?

Czesc dziewczyny!!!
Pobudka znowu o 6tej byla, no coz... Mialam sie wybrac do miasta, ale pogoda nie bardzo, wiec chyba nie pojedziemy...
lucy ja zazwyczaj piore w Persilu, albo w Fairy, niewazne ktory, bo obydwa sa dobre, byle by byl non bio, bo to dla dzieci wlasnie... Ja piore absolutnie wszystko w 40 c, posciel, kocyki, ubrania, i na dodatek wszystko prasuje, bo niemowlakowi trzeba... Co do smoczkow, to na poczatku tez nie dawalam, ale jak mala zaczela ssac wszystko, w tym swoja dolna warge, kupilam smoczki... Mam Aventowskie i zadowolone jestesmy... I nie sa duze na pol twarzy jak niektore smoczki... Teraz staram sie dawac tylko do spania, ale niezawsze skutkuje....Czasem sie mala i w dzien upomina...
Kwiateczek no Kondzio komiczny... I rzeczywiscie taki juz duzy!!! Szybko rosna no nie?
Pinka czego chcesz od tych zdjec? Bardzo ladne... Juz chce zobaczyc robione te profesjonalnym aparatem... Dopiero beda cuda!!!
Maggusia a gdzie twoje zdjecia z wakacji?
Ada to sie dorabiacie, rodzinka sie powieksza!!! Super fotki, malutkiemu kaszka widac smakuje, i bardzo dobrze, niech chlopak zajada... A mam nadzieje, ze wypad nad morze sie udal...
Ide robic sniadanko malej, buziole!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam Mamusie!

Chcialam sie pochwalic ,ze juz sale mamy zarezerwowana.Zarezerwowalismy na 50 osob:-)teraz trzeba szykowac zaoproszenia.
Chce wam pokazac ten hotelik gdzie odbedzie sie nasz slub:
Hotel Nowy Dwór - Rzeszów
Cena za osobe 160zl w tym mamy szyszki dla gosci,tort weselny,posilki itd oraz pokoj dla nowozencow ze sniadaniem za darmo!:-):-p
to nie wiem czy to duzo?
jest tam tez SPA (ze specjalnym programem dla nowozencow) ,ale to jest juz platne.

Po za tym z innej beczki.
Wczoraj chodzilam zdolowana ,bo pani w przedszkolu zrobila jakies zebranie na ktore wezwala moja kolezanke.Jej syn chodzi tam do przedszkola z moim do tej smaej grupy.Pani zaczela sie skarzyc ,ze nasze dzeci agresywnie sie bawia.My wiemy ,ze oni bija sie czasem lub sobie cos wyrywaja ,ale ona zaczela mowic ,ze to tak agresywnie jak o wiele strasze dzieci:eek:
(na mojej koleznaki synka trezba uwazac tez bo przeszedl biedaczek wiele operacji i poprostu jeszczev tak dobrze-stabilnie nie chodzi)
na dodatek co mnie zdziwilo najbardziej to to ,ze najbardziej najezdzala na Brianka z tego co mi opowiadala kolezanka...
i teraz pytanie...dlaczego pani mnie nie wezwala na to spotkanie?:wściekła/y:
dlaczego o moim dziecku mowi kolezance?:wściekła/y:
wkurzona jestem i nie wiem co robic czy nie pogadac z nauczycielka?:crazy:

Mala-gorzatka haha to masz taki dylemat jak ja:-p
a macie juz obraczki upatrzone fason?

Joklis dodalam narazie jedno zdjatko z mama i jakos nie moge sie zebrac dodac nastepne zdjatka:-p

Doveinred ah my kobietki to mamy przesrane z tym @ :confused2:

Ada moja kumplea tez ma papugi i pierwsze kupili jedna a za pare dni druga to na poczatku sie strasznie gryzly ,a teraz wlasnie ich synek je sciga i to stres wlasnie dla nich i kolezanka przez to zastanawia sie czy je nie oddac komus.

Pozdrawiam i sle ciumaski pozniej jeszcze zagladne:-)

Witam mamy!!!!
mam do was pytanie w jakich proszkach do prania należy wyprać ciuszki dla dziecka i w ilu stopniach pierzecie juz powoli myśle o tym tylko nie bardzo wiem jakie proszki są dobre .:happy:
hej ja uzywam fairy plynu do prania i do plukania piore tak jak na ubrankach czy kocykach pisze jak w 40 to piore w 40;-) pytasz czy posciele tez trzeba prac wydaje mi sie ze wszytsko taka dzidzia ma delikatna skorke ja wszystko wypralam i wyprasowalam co mialam uzywane pralam 2 razy 1 raz z naszymi rzeczami w zwyklym proszku a 2 raz w fairy:tak: ja juz mam wszystko gotowe teraz tylko czekam jak mala ksiezniczka zechce wyjsc:laugh2::tak:;-):-):-p:-D

a ja w innej sprawie....bylismy wczoraj na tych naukach znowu wiecie co byl inny ksiadz ale tak sie na nas uwzial... nie wiem czy to przez moj brzuszek czy co....od wejscia wyslal nas do 1 lawki,krzyczal na nas, a jak krzyczal to na nas plul nawet walil mojego M po plecach z calej sily, nie dam rady opisac co do nas krzyczal ale zrobil z nas idiotow glupszych niz dzieci z podstawowki, a nawet patrzac sie na mnie darl sie, ze nie ktozy sie nie umieja przezegnac i co jak sie wam niedlugo dziecko urodzi jak je nauczymy sie zegnac:shocked2: mysle ze chodzilo mu o mnie mowie wam chyba go ten moj brzuszek razil w oczy:wściekła/y: 2 godziny to trwalo a ja myslalam ze sie poplacze albo pojde z tamtad bo bolal mnie okropnie przepelniony pecherz:no: normalnie koszmar mowie wam:-(

Hej
U nas dziś śniegu napadało :szok: tyle że mokry i pewnie zaraz się błoto z niego zrobi.
Lucy ja poszłam na łatwiznę i dawałam smoczka od początku i Hani i Tosi. Teraz tego żałuję bo nie jest łatwo odzwyczaić. Hania miała 1,5 roku a Tosia jeszcze do spania ma :sorry: Mam zamiar zabrać się za odsmoczenie jej ale chyba poczekam aż będziemy w UK i trochę się tam zaaklimatyzuje żeby na raz za dużo stresu nie miała.
Magusia dziwna sytuacja w przedszkolu. Ja bym porozmawiała z panią. jeśli ma jakieś uwagi na temat twojego synka to powinna do ciebie je kierować i wspólnie ustalić jak dalej postępować. A miejsce na wesele bardzo fajne.
Ada ja miałam też papuzki. Szybko się do nas przyzwyczaiły i nawet towarzyskie były :-D Nie radze ci ich zbyt długo zostawiać w pokoju. Moje poobgryzały wszystko co się dało łącznie z drewnianym żyrandolem aż się bałam żeby jakiegos przewodu z prądem nie wydziobały. A no i raz mi zjadły książkę z biblioteki, wydziobały pierwszych kilka stron :-D

Witam dziewczyny
dzieki wszystkim:tak:Kondzio jest juz calkiem duzy:sorry:ale i rozrabia za dwoch:sorry:
Lucy ja tez z doswiadczenia powiem ze smoczek mozesz kupic ale nie dawaj:no:ja juz wyjscia nie mialam bo mial takie kolki ze darl sie cale dnie:baffled:i zrobilabym tak jeszcze raz ale jesli by tylko pokwekiwal przez chwile to nie ma co uczyc bio pozniej jest gorzej oduczyc:baffled:ja tez jak Pinka staram sie w dzien nie dawac ale czasem sam znajdzie(wejdzie juz wszedzie)i bierze:sorry:
Magissia ja bym poszla do przedszkolai powiedziela jej o tym:angry:dzieci takie sa ze sie bija.moj Kondzio z kolega tez sie bije ale co zrobic:baffled:a ona powinna ciebie zaprosic na spotaknie i porozmawiac a nie mowic komus:no:

reklama
Weri zmiencie tego ksiedza:angry::angry:tak nie moze byc.albo porozmawiajcie z nim przed spotkaniem lub po.Nie ty pierwsza jestes w ciazy przed slubem a on jakis fanatyk nmormalnie:angry:mowie ci ze tutaj ksiadz sie tak nie zachowuje:no:tlumaczy ale nie tak.Prosi ludzi by zyli w zgodzie z Bogiem itp....a co na to inni???moze trezba z kims porozmawiac!

Do góry