reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

My wlasnie wrocilismy z 3 -y godzinnych szalenstw z dziecmi. Mala spi a ja tu buszuje.

Joklis - mala urocza !!! I calus za samodzielne siedzenie

Pinka- Ja wierze w jedno, ze przychodzi na dzieci taki czas, a nawet dzien ze z dnia na dzien sami spi, zaczynaja sikac... poprostu dorastaja do pewnego stadium i juz. Czasem nie wiem jakby sie chcialo a nie da sie przeskoczyc pewnych rzeczy.
Szczerze powiem ze myslalam ze wasza juz wola siku, bo kiedy ty pisalas ze ona w gatkach lata i ze na wesele chcialabys zeby juz byla "wyuczona".
U nas przed wakacjami Nastka tydzien latala bez pieluchy, ale sikala po katach- tzn pach licho podloge ale najczesniej robila na wykladziny - nic nie kumala wiec zalozylismy pieluchy spowrotem. Moim zdaniem dzieciak musi zakumac np po tygodniu o co chodzi, potem moze miec wpadki ; bo jak mi tak cale dnie lac po katach miesiacami to chyba bym szalu dostala. Nie chce zeby moj zly humor odbijal sie na kims lub na czyms Moze zabrzmi to na wygodnictwo ale poczekam az przyjdzie na nia pora....:-pNocnik mamy schowany juz 4 miesiace i tak mysle ze moze go wyjmiemy i znow sprobujemy zdjac pieluszyska bo coraz czesciaj Nastka zaczyna szarpac sie z pielucha...
Inny przyklad- kolezanka od maluszka uczyla spac synka samodzielnie w lozeczku. No i spal, poki nie skonczyl 2 lat. Teraz nie chce spac sam wogole, musi zasypiac obok nich, na ich lozku....no i cala nauka poszla w las.... na to wszytsko nie ma regul. A czasem to az szkoda ze ich nie ma ...:cool:

reklama
Witam mamy!!!!
mam do was pytanie w jakich proszkach do prania należy wyprać ciuszki dla dziecka i w ilu stopniach pierzecie juz powoli myśle o tym tylko nie bardzo wiem jakie proszki są dobre .:happy:

Izka- nie to sa fotki robione zwyklym aparate nowego jeszcze nie mam musze poczekac na mikolaja bo narazie przez sklep jestesmy splukani,a zdjecia robilam w pakru niedaleko nas a ten slonecznik to moj z ogrodu:-D:-D:-D:-D:-D
Gosia-no zobaczymy kiedy te nasze gwiazdy zaczna sikac do nocnika i spac samodzielnie................oby to szybko nastapilo bo mnie te pampersy juz denerwuja wolala bym jej cos dodatkowo kupic niz na pieluchy wydawac...............

http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/226870_komentarze/

takie cudenko sobie zafunduje;-))))))))))

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie!
Ja zabiegana ,bo rano sprzatam lub prasuje,pozniej ide na 12:45 z malym do przedszkola wracam o 13:20 jestem w domu zrobie obiad i ide po malego na 15:15 i wracamy o 16:00 jestesmy w domku jemy razem obiadek i pozniej ide znow o 17:30 do swojej szkoly,a malego zostawiam u znajomego na 20 mionut.
Wracam op 20:30 i pluskam malego klade spac i jestem padnieta i tak mi caly dzien mija:eek:
ale mam niezly JOGING!:-Da przyda mi sie ,bo u mamy pzytylam ponad kilo ,a mialam zrzucac:sorry:

Z nowosci to to ,ze jestem szczesliwa ,bo zabukowalismy sale!
tam gdzie chcialam:-)
Pytacie o sukienke ,a wiec do Polski pojade w styczniu i cos wybiore :-)
Lecz mam zamiar jeszcze tutaj pochodzic za czyms jednak nie wydaje mi sie ,ze znalazlabym cos taniego:-p

Pinka hehe duzo osob zadaje mi to pytanie co ty!:-D
a wiec nie mieszam w Gr ,bo tutaj mamy mieszkanie w sumie swoje , tu jest inne zycie -tam nie dostaje sie nawet na dziecko nic ,a nic po za tym mamie na lebek sie nie zwale:-p
nie chcialabym,bo mama mnie i mojego barata sama wychowywala duzo przeszla i wiem ,ze teraz chciala by troszke sobie odzyc ,ze tak powiem:sorry:na dzien dzisiejszy tak mysle hehe:cool2::-D
Zdjatka robisz naprawde ladniusie!jestem pod wrazeniem:-)

Malagorzatka zalogowalam sie dziekuje poogladam:-)
a ty juz cos wybralas na 100% ?

Joklis mala jest slodziasna!:-)

Izka dobrze ,ze juz z malym wszytsko ok :-)

Dziewczyny co do siusiania to juz chyba kiedys tu o tym pisalam na kazde dziecko przychodzi pora.Moj zaczol sikac jak mial ponad 3 latka:-) i wyobrazcie sobie ,ze odrazu na kibelek nie na nocnik nie spodobal mu sie ,a byl w ksztalcie nawet autka hehe:-)

Zmykam do szkolki POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI!

reklama
Dzięki dziewczyny w najbliższych dniach kupie ten proszek :tak:
a takie rzeczy jak pościel , prześcieradła też należy uprać czy to juz przesada ?
a co do smoczków to jakie polecacie ?sorry ze sie wcimam w wasze tematy , no ale kto doradzi tak dobrze jak Mamy :happy:

Do góry