reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
kwiateczek sorki ze sie spytam ale czemu prasowanie jest wazne.? Ja nie prasowalam i nawet nikt ni o tym nie powiedzial ze trzeba.
W czym prać bieliznę noworodka
Wyłącznie w środkach przeznaczonych dla niemowląt, przebadanych i atestowanych, zawierających jak najmniej detergentów. Może to być np. Jelp, Lovela. Nie syp proszku za dużo i nastawiaj w pralce dwukrotny program płukania. Zrezygnuj z płynów do zmiękczania – zawierają detergenty, które drażnią skórę.

Jak długo prasować ubrania noworodka
Na pewno przez pierwszy miesiąc życia dziecka. Prasowanie to dodatkowa dezynfekcja. Zabija się w ten sposób zarazki, a także np. niektóre alergeny, jak roztocza kurzu domowego

moze sie komus przyda;-) to znalazlam w internecie jak czegos nie wiem szukam w google ale u mnie w rodzinie wszyscy piora i prasuja ciuszki nie wyobrazam sobie inaczej

hej:)
joklis dzieki nad morzem bylo super! ostatnio bylam 3 lata temu ale to jeszcze w PL ale powiem ze tutaj tez jest fajnie, szczegolnie jak jest cieplo:-)uzbieralismy wczoraj pol reklamowki muszelek:-p
maggusia ja tez sie boje zeby sie nie stresowaly, dlatego zabraniam mezowi zeby je lapal czy gwaltownie sie do nich zblizal:tak:
julita wczoraj pierwszy raz zostaly na cala noc, podejrzewam ze z miejsca sie nie ruszaly, rano jak weszlam to dopiero sie obudzily, a jakies dwie, trzy godz pozniej same wlceialy do klatki:tak:i nic nie zdemolowaly:cool2:
izka a ja zawsze chcialam miec pieska ale moi rodzice nie pozwalali:-( te papugi to w sumie moje pierwsze zwierzatka:tak:
lucy zycze ci by twoje malenstwo bylo przeciwne smokowi tak jak moj, on od poczatku smoka wypluwal, ogolnie staralam sie zawsze malo mu dawac jedynie w ostatecznosci ale nawet wtedy nie chcial:-pwiadomo ze czasami lepiej dla ciebie jak dasz smoczka bo masz chwile dla siebie ale pozniej oduczac jest chyba ciezko:sorry:

ja od poczatku piore Kondzia rzeczy w Persilu non-bio i w takim plynie, ostanio zmienilam plyn na comfort dla dzieci i nie ma zadnych problemow. Proszek perslia kupilismy takie wielkie pudlo i sami tez sie w nim pierzemy;-) a prasuje caly czas ubranka, tak jak i nasze moze dlatego bo...lubie prasowac:-)

Załączniki

• 100_1890jujjj.jpg
    100_1890jujjj.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 32
  • 100_1897jhcfhtdr.jpg
    100_1897jhcfhtdr.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 33
aga1989 widze ze mieszkasz w Preston ja również :-D a z tym smokiem bede sie starac aby malec go dostawał tylko wtedy kiedy to konieczne.

aga1989 widze ze mieszkasz w Preston ja również :-D a z tym smokiem bede sie starac aby malec go dostawał tylko wtedy kiedy to konieczne.

i slusznie ja tez nie chcialam dawac wogole ale moj mezulek sie uparl i juz nastepnego dnia dziecku do buzi wsadzil do dzis mam problem by ja oduczyc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak sie do niego przywiazala.......................

reklama
Do góry