reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej dziewczyny dzisiaj swietuje przespalam cala noc!!! moj kochany facet poszedl spac w nocy na sofe i poskutkowalo juz caly tydzien prawie nie spalam i jednak okazalo sie ze potrzebuje cale lozeczko ;-) mam okropne wyrzuty ze musi tam spac:sorry: ale w glebi duszy sie ciesze bo myslalam ze do samego pordu juz nie bede mogla spac:wściekła/y:
mamina77 gratuluje synka ja marzylam o coreczce i udalo sie ;-)niestety nie mamy zadnego wplywu na plec:sorry: ja marze o 2 coreczkach mam nadzieje ze drugie bobo kiedys bedzie tez dziewczynka:tak: jak narazie jeszcze z pierwsza chodze i czuje sie tez jak slon albo buka z muminkow pamietacie ja??? (mam taki duzy czarny ciazowy sweter jedyna ciepla rzecz jaka mam i zawsze jak wychodze to sie smieje ze wygladam jak buka he he):laugh2:ale juz niedlugo mi zostalo:cool2:
chatchamka zycze ci wymarzonej coreczki daj znac jak sie dowiesz :tak:wiem jak to jest czekac na to ja nie moglam wytrzymac odliczalam dni:-)
ada1989 fajnie ze masz chociaz do kogo pojsc odreagowac po klotni ja niestey nie mam tu kolezanek to dlatego ze w mojej pracy byli sami starzy faceci pod 50tke:wściekła/y: kawka i rozmowa z kolezanka na pewno pomaga:tak:

a ja dzisiaj ide na chrzest do bratanka a wieczorem na te nieszczesne nauki przemalzenskie :wściekła/y: caly dzien bieganina bedzie a taka pogoda ze z checia przelezalabym caly nic nie robiac:sorry:

reklama
Witam
Mamina gratuluje wielkich Klejnotow:tak::-D:-D:-D
Gosia sukienka sliczna,jak dla mnie gora nie bardzo bo nie mam co tam wlozyc:sorry:
Ada ach te chlopy.ja mam tez ciagle klotnie,mam dosc:baffled:
Kasia ja mam za daleko ale pomysl dobry,musze pomyslec czy mamy tutaj by chcialy zrobic:tak:
lece bo zaraz do pracy ide,na 4 godz ale zawsze troche.Ktos zachorowal i powiedzialam ze moge przyjsc a teraz i mnie polamalo,znow ledwo laze:baffled:

hej
weri tez sie ciesze ze mam do kogo pojsc pogadac, kolezanke jeszcze z Lodzi znam :-)w Londynie nie mialam nikogo z kim moglabym porozmawiac:no:a na kawke wpadam dzisiaj bo wczoraj glowa mnie bolec zaczela, na szczescie juz pogodzilismy sie z M:sorry:
kwiateczek ja tez juz mam czasem dosc zwlaszcza ze u nas jak jest klotnia to na maksa, czasem tak rzucamy miesem ze ktos z patrzac z boku moglby sie niezle przestraszyc:baffled:
mamina dziekuje w imieniu Kondzia:-)
zaraz sie szykujemy na spacerek, pozniej wpadam do kumpeli. Do wieczorka:happy:

Hej dziewczyny...
Ja juz po pracy, koniec do nastepnego weekendu... Mala ostatnio nocami znowu marudzi, zabki ida, i ja tez sie z moim kloce, bo niby powiedzial, ze jak ja ide do pracy, to on bedzie w nocy wstawal do malej, zebym sie wyspala... Zapomnijcie, mala placze, a on sie nawet nie obudzi... Ostatnio jak go obudzilam, to byla klotnia o 3ciej w nocy, wczoraj juz dalam sobie spokoj, ale teraz padam z nog... Chyba pojde sie zdrzemnac za chwile...
Mamina ja rowniez gratuluje synka!!!! Ja chcialam dziewczynke, i mam dziewczynke, ale jak to mowia niewazne co, byly by bylo zdrowe :-)
Gosia mi sie sukienka bardzo podoba i ja to nawet bym taka zalozyla, gdybym tylko slub brala ;-) Ostatnio znowu byla rozmowa, ktora zakonczyla sie tym samym efektem jak zawsze... Cisza i moim stwierdzeniem, ze wiecej tematu nioe porusze, bo po co... On znowu swoje, ze owszem mysli o slubie, ale jeszcze nie wie kiedy... I badz tu madry czlowieku!!!
Ada mam nadzieje, ze juz lepiej... Odreagowac czasami trzeba... I dobrze, ze masz sie komu wyzalic, bo jest to potrzebne ;-)
Weri moj tez czasami spi na dole, zebysmy sie mogly wyspac... Ale u mnie inny powod-przerazliwe chrapanie... Po ktoryms z kolei szturchnieciu bez efektu, czasami go budze i niestety, dla naszego spokoju bierze sie i przenosi na dol... Czasami trzeba :-)
Oki laski ja spadam drzemac... Buziaczki

Witam Mamusie!

My juz w UK.
Oj trudno bylo mi sie pozegnac z mama powstrzymywalam lzy,nawet jak malowalam sie w lazience na lotnisko naplynely mi do oczu lezki ,ale dzielnie sie pozniej trzymalam do momentu jak pomachalam mamie i przeszlismy na druga strone ,a moj D do mnie ,ze widze mze ci ciezko i ja wybuchlam placzem:zawstydzona/y:nie moglam nuz wtedy sue powstrzymac:-(szlam jak glupia wycierajacv lezki...mama nie widziala nie chcialam ,zeby widziala...
Na wakacjach bylo cudnownie Mame mam kochana!:-)
przewspaniala kobiete tyle jej zawdzieczam wiem ,ze na takie wakacje nie moglibysmy sobie pozwolic gdybysmy mieli jechac sami i wynajmowac hotel itd nie byloby mowy:sorry:
Dostalam od mamy tyle prezentow.Wziela mnie do mojego ulubionego sklepu gdzie panie ubieraja kobietki i doradzaja w czym kto fajnie wyglada.
Polezelismy na plazy i poplywalismy troche.
Brianek mial najewiksza frajde i radoche!:-)
Napewno wypoczelismy psychicznie:-p
Tylko, ze ja juz za mama tesknie!
Myslalam ,ze pojedziemy na swieta do polski ,ale sa tak drogie bilety ,ze nie ma szans:zawstydzona/y:a czy ktos z was jedzie?
Dzis jestem padnieta sama podroza itd ,bo spalismy malo o 2:00 nad ranem bylismy u nas w miasteczku,ale jeszcze pojechalismy zaladowac prad.
W lodowce pustki wiec trzeba bylo z samego rana wstac posprzatac wszytsko i do markertu,po naszego krolika odebrac,pozniej rozpakowywani i jestem padnieta doslownie:sorry:
Na dodatek ta pogoda:eek:o jeju szok!:confused2:
Zimno strasznie zimno w UK musze jakies buty upolowac czarne na zime :-p

Co do sukienki slubnej podjelam decyzje ,ze poszukam w Polsce:-)i mam nadzieje,ze wymarzona kupie!
a filmik moze wkleje gdzies tu i wam pokaze tylko musze pomyslec jak tom zrobic.

Mala-gorzatka ja mierzylam podobne suknie tez mi jest w nich dobrze i powiem ci ,ze ta moja w Grecji miala podobny fason :-p
tylko ,ze duzo kamyczkow swarowskiego,bo ja wlasnie tak chce miec duzo cyrkoni hehe:-)
Mi sie osobiscie podoba ta suknia ,a moge zapytac jaka cena?

Mamina usmialam sie z opisu hihi:-D
gratulacje synka!:-)

Ada czasem sa wzloty i upadki ,ale po klotni wszytsko lepiej smakuje hehe:-p
papuzki sliczne!

Joklis napewno cie to boli jesli on tak mowi...i zle sie z tym czujesz...
nie wiem jak mysli twoj facet ...ale mysle,ze jesli ma sie juz dziecko to powinno sie wziasc ten slub:sorry:
wiesz nie ma sie co klocic najlepiej siasc przy winku razem porozmawiac i powiedziec jak sie z tym czujesz...
a twoj facet to polak?
Wiesz ja tez jak robilam na nocki i wracalam z pracy musialam wstawac do malego eh faceci :confused2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Ostatnia edycja:
Hejka mamusiom!!!
Dzisiaj pogoda ladniejsza, moze na jakis spacerek sie wybierzemy, ale jeszcze nie wiem... Chce do miasta jechac,ale mam takiego lenia, ze nic tylko bym do lozka wrocila.. Ale mala nie pozwoli... A i jeszcze tyle rzeczy w domu do zrobienia... Musze przestac narzekac i zabrac sie za wszystko po kolei jak Chloe spac bedzie... A do miasta moze jutro...
Maggusia super, ze wakacje sie udaly... Wierze, ze z mama trudno sie bylo pozegnac... Tez tak mialam... Czekamy na zdjecia i ten filmik, jesli uda sie go wkleic... Co do mojego to jest anglikiem-bardzo upartym ;-) i te rozmowy mnie nie bola, tylko wkurzaja ;-) rozmow bylo juz kilka(nascie ;-)) i owszem, chcemy tego samego, tylko co do kiedy to sie zgodzic nie mozemy... Jak juz kiedys pisalam on chcialby pierwsze dom kupic, drugie dziecko, a dopiero wtedy slub-najchetniej za granica... Ale jak kupimy i przyjdzie nastepne dziecko, to na slub stac nas nie bedzie... I tutaj sie zaczyna problem... Ale niewazne... Poczekam jeszcze troche, a potem mu powiem, ze mial swoja szanse, a ja nie chce brac slubu z 40tka na karku ;-)
Kasia bo wczoraj zapomnialam, pomysl faktycznie dobry, ale my tez daleko mamy... A szkoda...
Oki lece malej drugie sniadanko zrobic... Maly zarlok... Na razie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
Magussia powroty zawsze sa najgorsze ale jak tylko wpadniesz w rytm wszystko ulozy sie na nowo;sorry:
Joklis to masz tez fajnie:sorry:Moj G to stwierdzil ze szkoda kasy na wesele:baffled:
A Kondzio wczoraj poszedl spac o 20 i dzis wstal o 8,10:-)bez pobudek:szok:
a ja polamana dalej.do lekarza nie udalo sie umowic:angry:8.15 bylo juz wszytsko zajetre:angry:dzis do pracy,tabletki nie dzialaj,ciekawe jak dojde:no:

oj duzo sie u was dzieje ...umnie tez ale nie mam czasu na pisanie a to wszytsko przez to wesele, albo ktos u nas albo my gdzies.
Tak jak mi w zeszly wtorek plecy walnely tak bola mnie nadal z tymze ze mniej...ale to jest uciazliwe bo czasem jak mnie chwyci bol to nie moge wytrzymac :(

Magusia - facet powiedzial ze w granicach £1100... :-p.... tyle samo w PL kosztuje bo pytalam .... no ale ja szukam i szukam....

Kasia- oj ciebie to dawno nie bylo, napisz co u ciebie kochana.zniklas juz nam na dobre ?

Witam kobitki;-)

u nas dzis piekna pogoda wiec pranko zrobilam ahahah chatke ogarnelam i teraz tatus zabral corcie a plac zabaw a ja mam spokoj :tak::tak:

Joklis- moze jeszcze nie przyszedl czas na twojego partnera my tez dopiero po 6-ciu latach zdecydowalismy sie na slub owszem planowo mia byc on 2 lata temu ale nie wyszlo i dobrze bo wtedy by rodzice nam go wyprawili i nie by by taki jak sobie wymarzylismy teraz udalo nav sie uzbierac i jestesmy zadowoleni ze wyprawilismy wszystko sami cierpliwosci kochana napewno sie doczekasz:tak::tak:a jak dlugo jestescie razem???????
Ada -ptaszynki sliczne ale pewnie glosno w domu masz co????? ja jak byla w polsce to laseczka ktora pazurki i robila tez iala papuge ojej jak ona skrzeczala ahahahah
Gosia- i co tam juz jakies konkrety wiadomo na ile osob planujecie slub??? w jakiej restauracji??? itp.............godzina slubu ustalona???
maggusia- a dlaczego nie mieszkasz z mama w grecji albo mama tutaj z Toba?????? nie teskniy byscie tak za soba.......

reklama
Do góry