reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!
Ja na chwile,bo zaraz zmykamy do marketu i chce spedzic jeszcze ta chwile z mama i cos pozwiedzac-jutro juz wracamy.
Jakos ubolewam,bo znow nie bede mamy widziec troche:-(chyba to jest zawsze dla mnie najgorsze jak sie nie porycze to bedzie cud:zawstydzona/y::cool2:
Z jednej strony chce sie juz wracac,bo mysle jak tam dom,czy rachubki jakies przyszly itd rozumiecie no nie?:-p
Przymierzalam wczoraj suknie slubne i biale i ecru i zadna nie byla tak piekna jak tamta i wyobrazcie sobie ,ze tye tez byly w takiej samej cenie.
POostanowilam ,ze suklnie kupie w Polsce,bo tu sa tak drogie teraz ,ze nie dam tyle za suknie :sorry:
Moze uszyje podobna?
moze spodoba mi sie cos lepszego?
ale juz wiem ,ze w kolorze ecru musze miec tak jak pisalam wczesniej,z kamieniami i odpinana z przodu :-)
Dobrze zrobilam,ze troche popryzmierzalam mam jakies teraz rozeznanie:-)
Kochane jak wroce to wam wsztystkim jakos opoodpisuje;-),a teraz mi wybaczcie ZMYKAM-PODRAWIAM I SLE CIUMASKI JESZCZE ZE SLONECZNEJ GRECJI!

Załączniki

• GRECJA.jpg
    GRECJA.jpg
    74,6 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Hej
Ja mam totalnego lenia. Pogoda fajna więc może na spacer się wybierzemy. Musze jeszcze zrobić większe zakupy bo w niedziele Hania ma urodziny.

Magusia gratuluje, widzę ze się szykujesz do ślubu. Koniecznie wklej zdjęcia sukienki.

:sorry:
Wczoraj zauwazylam u Barnimka ze wystapila mala wysypka na brzuszku, takie czerwone male kropeczki. Jest ona w 2 miejscach, plecy i reszta sa czyste.Moze to od pokarmu, nie wiem wlasciwie nic nowego nie dostal w tym tyg procz gotowanej marchewki z ziemiaczkiem +oliwa.
moze to na zabki.Mialas szczepionke jakas?albo to poptowki.musisz sparwdzic:tak:

Hej
Ja mam totalnego lenia. Pogoda fajna więc może na spacer się wybierzemy. Musze jeszcze zrobić większe zakupy bo w niedziele Hania ma urodziny.

Magusia gratuluje, widzę ze się szykujesz do ślubu. Koniecznie wklej zdjęcia sukienki.

A suwaczek pokazuje ze dzisiaj sa urodzinki:tak:Jak by cos to wszytskiego najlepszego dla Hani

Paula troche zamieszania bylo ale juz wracaj do nas:tak:

ja dzis pozno bo zalatana od rana.Najpierw z G do lekarza,potem aplikacje zawiozlam o prace,z malym na spacer i tak zlecialo:tak:
jutro tez do pracy na rano wiec bede pozno.milego weekendowania:tak::-)

Hej kobietki,

Juz ze mna lepiej ale ostatnie 4 dni cierpialam okrutnie za sprawa korzonkow- alez bolalo :-( a tu jeszcze dziecko i tylko w domu w domu i w domu....

Dzis Moj byl sie dowiadywac w przedszkolach w okolicy ile by wzieli teraz za jedna sesje 2,5h jakbym ja chciala dac i cena nie spada z £9,5 za sesje :szok: Drogo, co?

Maggusia- oto jest pytanie....czy ktos uszyje ci podobna ??? Cena tamtej przyprawia o zawrot glowy ale placi sie nie tylko za fason, jego pomysl ale za material z jakiego suknia jest wykonana, jakie ma wykonczenia itp Napewno jak bedziesz mogla sobie uszyc taniej to uwierz mi ze z innego typu tkaniny co spowoduje ze sukinka zmieni swoj SMAK o 90%. Jak bylam w PL dowiadywalam sie po salonach o oryginalne ceny sukien ktore mi sie podobaly potem szlam do roznych krawcowych o wycene uszycia takiej i owakiej sukni, z takiej tkaniny zeby wykonczenia mialy b. podobne....i co slyszalam - cene o 100 max 150zl nizsza niz zaplacilabym w salonie za ta oryginalna :szok::szok::szok: ratowalo mnie tylko ze uszyja mi z czegos innego, ale to juz nie to samo, np suknie bylaby mniej lejaco, juz by tak sie nie ukladala itd

paula7- no witaj, ale corcia juz urosla :)

Kobietki znalazlam taka sukienke.... wiem ze w takiej gorze dobrze wygladam bo przymierzalam w PL ale czy ona jest ladna ? tak mi jakos wpadla w oko..... szczere opinie kobitki ;-)

Wpadam tak szybciutko bo mam gosci na weekend.
kwiatuszek- maly ostatnia szczepionke mial z miesiac temu a proszek tez mam ten sam. Nie wiem moze zeby ale nie wiem czy jak wychodza to dziecki dostaje taka drobna wysypke???? Ostatnio przestal rowniez jesc mleko. Troche zje ok.60 ml i dalej juz nie chce, kreci sie zaciska buzie i nawet nie mozna mu dac butli:-(. Nawet zmniejszylam mu czestotliwosc karmienia ale tak czy tak nie jest glodny. Wiec nie mam pojecia.....

witajcie kochane!zakazdym razem musze przepraszac ze tak zadko sie pojawiam,ale nienaleze ostatnio do osob obrotnych.caly czas praca i to uczucie sennosci i wogule czuje sie ak wielki tlusty slimak!:no:to okropne ,ale oby do przodu i odliczam czas do porodu potem mam nadzieje ze szybko wroce do dawnej siebie.dziewczynki wy moje najdrozsze bylam dzis na skanie i cozzz!!!na ekranie wyskoczyl olbrzymi gruby siusiak z dwoma wypasionymi jajcami!:zawstydzona/y:wiec sen o curci Wiktori zostal brutalnie rozwiany przez tak bezpruderyjnie wyeksponowane klejnoty rodzinne.:tak:pani sonograf wyskoczyly oczy na pulpit potem mnie i mojemu merzowi takze.uslyszelismy,ze czasem przy rozpoznawaniu plci sa watpliwosci ale w tym przypodku potym co wszyscy tu widzimy niema watpliwosci o ewentualnej pomylce.smiechu bylo mnstwo,jeszcze w dodatku tak nieskromnie sie ustawil rozszezyl nozki,pokazal rowek w pupci jajeczka i armatke,przyznam ze rozmiar byl tak skromnie ujme-:shocked2: jumbo!:tak:radosci jest coniemiara1tata chodzi z klata napuszona jak dumny paf,poczul sie nieskromnie dumny z tego co sam zmajstrowal.:laugh2:i teraz mysle nad pieknym imieniem dla synalka.to tak laseczki moje wiadomosci na goraca.srodek nocy wiec narazie to tyle,chodz i tak przez obolale flaki spac niemoge,lecz czuje sie zmeczona.pozdrawiam Was wszystkie,i nowe mamusie tez pozdrawiam i serdecznie witam na forum...mam cicha nadzieje ,ze niewygnacie mnie ktoregos dnia za nska frekuecje!?!moc buziakow i :sorry:nocka

vanilko!dobra decyzja wsiadaj w samolot i do PL niunia Ty musisz nagrzewac buzke i masowac jezeli to jest tylko od przewiania.dziuba jak jest z cisnieniem u Ciebie?widzialam to u mojej kuzynki z wloch ok4lata temu jej sie to stalo przez cisnienie,jej wyleczyli to pradami1niebuj sie to nic strasznego tak we wloszech to lecza moze w pl sa inne metody moja kuzynka dostala to na ok3tygodni przed cesarka bo wlasnie przesto musiala miec cesarke czyli przez cisnienie.leczyla to do8miesiaca po porodzie wlasnie pradem to nieboli i nieczujesz porazenia to tak delkiatne wstrzasiczki ze nawet przyjemne1raz opuscila tan zabiek i zostala poinformowana jakie to istotne i czym grozi zaniedbanie-poaralzem twazy do kaca zycia wiec Skarbie jesli to jest to lub tylko podejzewasz ze to cos podobnego lec do pl i niesluchaj konowalow niedokrztalconych bo to jest brak kometencji i jawna lekkomyslnosc.daj znac co z tobo niebylo w mojej intencji bron boze Cie przestraszyc.zreszta niema co sie bac tylko trzeba dbac.wiec ledz by niebylo gozkich lez potem ok.trzymam kciuki bedzie dobrze.daj znac co i jak.ok?sciskam mocno.monika

hejo laseczki ja tylko na chwilke bo zaraz do pracy ide:tak::tak:

Gosia- wiesz co kiecka ladna ale jak mam byc szczera to na slub by takiej nie ubrala:no::no: no ale wiadoo kazy ma inny gust...........

ok reszcie odpisze pozniej papatki

reklama
Czesc dziewczyny .
Tak krotko tu pisze ale juz moge powiedzec ,ze stresknilam sie za Wami :-)
Pisze oczywiscie z PL .
Jestem juz po konsultacji z eurologiem .
W czwartek poszlam do niego no i jak myslalam podraznienie nerwu twarzowego (nerwu siodmego ) w wyiku ostrego przewiania !!!
Zbadala mie super nie jak w UK iestety gdzie zbagatelizowano to :/
Dala mi narazie na 10 dni kuracje zastrzykow polaczoe z vit.B ,do tego tabletki .no i oczywiscie do masazysty .
Tak wiec od czwartku jestem na zastrzykach codziennie po jedym w tylek z deczka bolące sa bo geste ale po cc to ja dopiero mialam bolace zastrzyki wiec te mozna powiedziec pikus;-)
Wczoraj bylam na pierwszym masazu 10 minut no i bede tez codzienie tam jezdzic .
20 pazdziernika mam isc do neurologa zobaczymy co dalej.
Mowila cos ,ze jesli bedzie mial mi kto tam podac zastrzyki to bede mogla spokojnie w listopadzie leciec do UK .
Tak wiec posiedze sobie do 8 listopada w PL .Moj M zabukowal sobie bilety po nas na 4 list.i wracamy 8 .Mam nadzieje,ze przez tego miecha troszke chodziaz mi sie poprawi na buzi plisssssssss!
Zalicze swieto zmarlych fajnie bo rok temu nas nie bylo ;-)
A teraz ciagle leczenie i leczenie .
Jeny jak ja sie ciesze ,ze jednak polecialam do tej pl .
Bo w uk faszerowali by mnie tymi sterydami i nic wiecej .i moze by mi potem jeszcze tak zostalo !!ehhh ...
Najbardziej martwie sie o przedszkole syna .Jedak miesiac go tam nie bedzie ,a juz tak ladnie do niego chodzil .No ale M dzwonil do nich i ok.
ok,ide robic sniadanie potem na zastrzyk i musze koniecznie kupic czapke dla Gabrysia bo tutaj juz tak pizga :eek:
buziaczki dziewczyny bede zagladac bo teraz to mam duzo lezec i nagrzewac buzie wiec czasu troszke mam ;-)

Do góry