reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka
Witam nowe mamy piszcie dziewczyny czesto to szybciej sie wkrecicie.
U nas pogoda do bani zimnoi pada deszcz.
Weri jeszcze niech mała posiedzi pare tyg,ja z pierwszym o zadnych bóli nie odczuwałam do konca samego.a zdrugim to ciagle jakies bole,kucia,twardniał mi brzuch i ciagle myslałam ze to juz a mały sie urodził po terminie choc myslalam ze bedzie wczesniakiem bo pierwszego synka urodziłam w 8.A ty to szalejesz codziennie sprzatanie,ale moze szybciej urodzisz,chodzi mi ze bedzie krótszy poród.
Syla no mój tez własnie zaczał przedszkola ale tylko raz w tyg.No i po mału sie przekonuje do niego_Od przyszłego wrzesnia tez bede chciała go dac tak na 3 dni w tyg.
Pinka gdzie jestes nie piszesz nam tu ostatnio.

reklama
dzieki dziewczyny za przywitanie. U mnie tez pogoda do bani. Juz 3 dzien nosa za drzwi nie wysadzam teraz taka pora ze o przeziebienie nie trudno - nie chce narazac mojego malenstwa .poza tym wczoraj mialam okropny wieczor. Mialam ochote na placki ziemniaczane ale to nie byl dobry pomysl pozniej bylo mi niedobrze bolal mnie brzuszek a na dodatek bylo mi slabo . Balam sie strasznie bo dzidzie, ktora wczesniej podejzewalam o adhd nie dawala zadnych znakow . Strasznie mnie to meczylo ale mam na nia sposb , wstalam rano bardzo wczesnie nie moglam spac z nerwow ze nie kopie - najadlam sie no i co , za jakis czas daje znac mamusi ze smakowalo .... Kochana dzidzia . Moze jestem troche przewrazliwiona ale to moje pierwszy dugo wyczekiwany skarb , a poza tym mam juz 30 lat wiec ,.... Sorry ze tak marudze

Czesc dziewczynki!!!
Ja tylko przelotem, mala wlasnie usnela... Nie wiem, straszna ma dzis biegunke, i zaczynam sie martwic... Pewnie przez zabki, tylko sie boje, zeby sie nie odwodnila... A ona wody pic nie chce, a wszystkie soczki to tutaj z jablkiem... Z wiadomych wzgledow jablka jej nie dam... Musze czekac na mojego, to podjedziemy do polskiego sklepu po jakas herbatke...
chathamka, julita ja takze witam nowe mamy... Piszcie jak najczesciej... I nikt nie marudzi, od tego tu jestesmy ;-)
Izka gratuluje znalezienia przedszkola, syla zycze powodzenia w szukaniu :-)
doveinred my tez juz grzejemy, cale szczescie mamy centralne, chociaz w zeszlym roku przyszedl rachunek za gaz 450£ po zimie za ogrzewanie, a i tak nie grzalismy caly czas...
Ada no to congratulations!!! Oby sie wam na nowym mieszkaniu dobrze zylo... Mam nadzieje, ze bedziesz czesciej teraz zagladac...
Kwiateczek ja na razie nie gotuje, tylko sloiczki, chociaz wkrotce to sie chyba zmieni... Na sloiczki nie narzekam, bo mala sie nimi zajada, a drogie tez nie sa, bo mozna kupic 10 za 5£ czy cos, wiec robie zapasy... Ale mala zaczyna probowac coraz wiecej, wiec niedlugo zaczne zdrowiej gotowac, zeby mogla z nami...
Pinka hallloooo, jestes, zyjesz nam? ;-)
Oki spadam na razie, zajrze pozniej... pa

hejo

witam laseczki nie zagladalam bo twardy dysk nam strzeli i kom by w naprawie dopiero teraz go mam:tak::tak: 5 dni bez neta wystarczajaco za dugo ahhahaha

dzieki Izka i Joklis ze sie pytacie o mnie juz postaram sie byc na bierzaco;-)))

ja dzis umieram jajnik mnie tak bolá ze szkoda gadac ledwo co chodze:crazy: narazie poczytam co pisayscie bo troszke do nadrobienia jest......

przede wszystkim witam nowe mamusie i zapraszam do czestych odwiedzin,.......

Dzięki za miłe przywitanie dziewczyny.
U nas póki co pogoda dopisuje więc korzystamy ile się da. W sumie ta ja już powinnam wziąć się za segregowanie gratów przed wyjazdem ale jak pomyślę ile tego jest to mi się odechciewa.

Pinka to jak u mnie:sorry:
Joklis dobrze jest jak dziecko jei sloiczki i swoje:tak:wiem ze nie sa drogie bo ja kupowalam owoce ale zupki stwierdzilam ze bede sama gotowac i przy jakimkolwiek wyjsciu musialam brac swoje obiadki a wiadomo ze jak cieplo bylo to dlugo nie polezalo:sorry:
Chathamka bylo ci nie dobrze od smarzonego:tak:tez tak mialam:sorry:a placki dosc ciezkie sa do strawienia ale tez je jadlam i potem sie meczylam:tak:

Witam Mamusie!
i nowe tez :-)

Ja tak ostatnio z doskoku tu zagladam ,bo nadal jestesmy na wakacjach :-),ale juz niestety sie koncza:sorry:
Wczoraj bylam mierzyc suknie slubne i w jednej sie zakochalam:
Dluga jak balowa nawet nie wiedzialam ,ze w takich mi dobrze:-p
Miala kolor szampanski a falbanki na dole bialo-szampanskie,gorset wysadzany kamieniami Swarovskiego od piersi do bioder zwisajace kamienie wiazana byla kamieniami na szyji i zwisaly na plecach PIEKNA!
mam nagrany film w niej i ciagle ogladam nie moge sie napatrzec!
ale cena :-(ogromna dwa i pol tysiaca Euro!:szok:
wypozyczenie jej kosztuje tez kokosy tysiac osiemset Euro:eek:
Juz wwiem ,ze suknie bede chciala miec takego koloru i z takim bajerem jak byla ta ,ze do kosciola bedzie dluga balowa ,a na imprezke odpinany przod i zrobi sie z niej z przodu krotka a tyl dlugi ah mam juz jakas jaznie:-)
Jutro przymiarki nastepne,ale nie wiem czy ktoras suknia bedzie ladniejsza od tej.

Pinka eh bez kompa to trudna sprawa:-pale dobrze ,ze juz macie:-)
a jak interesik?kiedy otwarcie?
wspolczuje boli jajnikow uj zdrowka i Kwiateczek tobie tez zdrowka!

Weri hihi maz teraz powinien bardziej stopki masowac tak tak:-p

Joklis fajnie ,ze juz ze zdrowkiem lepiej.

Kochane przepraszam nie odpisze kazdej ,bo niestety usypiam malego teraz kolysankami i lece troche pospedzac czas z mama Ciumaski z Goracej GRECJI!

kwiateczek- to widze ze obie cierpimy:wściekła/y::wściekła/y: ja wzielam goraco kompiel i troszke pomoglo ale nie do konca brrrrrrrrrrrrrr

maggusia- konieczne focie pokaz czekamy...a sklepik ok juz panele polozone juto lade sprzedarzowo trzeba zrobic pomalowac w toalecie posprzatac i sklep gotowy ze tak powiem...........

ide spac dobranoc wszystkim

reklama
KOCHANE DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI (BARDZO PRECYZYJNE I PRZYDATNE)wszystkie wydrukowalam zebym czasem o czyms nie zapomiala :-)rzeczywiscie moze lepiej nie uczyc Diany ssac z butelki tylko od razu z niiekapka a poki co jeszcze pokarmie piersia....
przez ostatnie trzy dni Diana miala goraczke ale uspokoilam sie widzac jej wyrzynajacego sie zabka :-) przez te dni tylko spala i jadla (jak nigdy bo nawet po urodzeniu byla baaaardzo aktywna)

CHATMANKA JULITA WITAJCIE KOBITKI I PISZCIE CO TAM U WAS?
CHATMANKA w ktorym miesiacu jestes? wcale nie marudzisz tylko przezywasz pewnie jak kazda z nas!! bo narodziny dziecka to najpiekniejszy cud swiata :-) a poza tym forum jest od tego zeby czasem sie wyzalic, zapytac o rade i jezeli znasz odpowiedz na czyjes zmartwienie udzielic pomocy :-)
JOKLIS i jak tam chloe?diana teraz miala na przemian raz rozwolnienie a raz zatwardzenie ale wdaje mi sie ze to od syropkow... (nasze dokarmianie hehehe) widzialam zdjecie na nk jest supper!!
PINKA 25 TO KIEDY PLANUJECIE WIELKIE OTWARCIE? jeszcze w tym miesiacu? jak moja ciocia miala sklep uwielbialam tam chodzic i moglam sobie brac cokolwiek chcialam hehehe pewnie twoja coreczka tez bedzie uwielbiala tam przebywac hehehe a od polek jej nie odpedzisz :-)
MAGGUSIA i ja sie przychylam do wniosku o wrzucenie fotek ! figure masz super to sadze ze w kazdej sukience bedzie Ci ladnie. ale rzeczywiscie cena tej sukienki jest MEGAKOSMICZNA pewnie przez te kamienie.... fajnie jak Ci sie uda uszyc taka sukienke, bys poszla do slubu w tym co si=obie wymarzylas :-)

dobra dziewczeta poki co lece :-) ale pewnie wpadne jeszcze o ile corcia pozwoli

Do góry