reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej mamusie!!!
U nas lepiej, mala tez w troszke lepszym humorze... Wlasnie usiluje ja polozyc do drzemki... Spimy lepiej, i przynajmniej do 8mej daje mi pospac...
Maggusia czekamy na wiecej zdjec, a moze i filmik bys jakos wrzucila... Umieram z ciekawosci jak suknia wyglada... Poki co, zycze powodzenia w dalszych poszukiwaniach, chociaz powiem, ze sukienka ktora wczesniej pokazywalas bardzo sie mi podobala... Jak tam Brianek? Pewnie nie chce wracac... Mam nadzieje, ze pogoda wam dopisuje... Czekamy na pelna relacje...
Kornasia nie wiem, czy niekapek od razu to dobry pomysl... Moja miala pierwsze w butelce jedna dziurke, potem dwie, trzy, a teraz cztery, tak ze jest przyzwyczajona do powolnego zwiekszania ilosci plynow jakie dostaje... Z niekapka od razu wiecej poleci... Ale to Twoja decyzja... A i gratuluje pierwszego zabka Dianie!!!
Pinka cieszymy sie, ze jestes z powrotem, mam nadzieje, ze czujecie sie lepiej bo razem z Kwiatuszkiem cos kiepsko bylo, zycze udanego otwarcia sklepu... A swoja droga, to kiedy wybierasz sie znowu do Polski? Masz juz jakies sluby zarezerwowane do fotografowania?

reklama
Witam i pozdrawiam wszystkie mamusie :-)
U nas dzionek pracowicie, sprzatanie, zakupy. Malutki teraz sobie chyba wymyslil ze sie odchudza (bo wedle niego pewnie ma za duzo kg) bo nie chce jesc, cos tam wypije ale o dawanie kaszki czy obiadku to nie ma mowy :-(. Wczoraj zauwazylam u Barnimka ze wystapila mala wysypka na brzuszku, takie czerwone male kropeczki. Jest ona w 2 miejscach, plecy i reszta sa czyste.Moze to od pokarmu, nie wiem wlasciwie nic nowego nie dostal w tym tyg procz gotowanej marchewki z ziemiaczkiem +oliwa.
Maggusia-grecja jest sliczna tez bylam, kozystaj jak najwiecej :-) i baw sie dobrze.

hej
joklis ja tez mam nadzieje ze troszke wiecej czasu dla was znajde:happy:
witam nowe mamusie:-):-)

my wciaz w trakcie rozpakowywania, musze w koncu ubrania poukladac, kuchnia i salon juz ogarniete, trzeba tylko jeszcze umyc porzadnie lodowke, no i zostaly mi do ogarniecia pokoje, poki co mlody spi u nas bo w jego pokoiku M zaczyna remont w weekend:-pw koncu bedzie mial swoj kacik:-)
nie wiemy tylko jak podlaczyc zmywarke ktora jest w kuchni bo wszystko pieknie dziala tylko nie napuszcza wody a moj M sie nie zna na zmywarkach:baffled:
no nic lece robic obiadek bo podloga juz wyschla:-p

kochane dziekuje za odpowiedzi (bardzo precyzyjne i przydatne)wszystkie wydrukowalam zebym czasem o czyms nie zapomiala :-)rzeczywiscie moze lepiej nie uczyc diany ssac z butelki tylko od razu z niiekapka a poki co jeszcze pokarmie piersia....
Przez ostatnie trzy dni diana miala goraczke ale uspokoilam sie widzac jej wyrzynajacego sie zabka :-) przez te dni tylko spala i jadla (jak nigdy bo nawet po urodzeniu byla baaaardzo aktywna)

chatmanka julita witajcie kobitki i piszcie co tam u was?
Chatmanka w ktorym miesiacu jestes? Wcale nie marudzisz tylko przezywasz pewnie jak kazda z nas!! Bo narodziny dziecka to najpiekniejszy cud swiata :-) a poza tym forum jest od tego zeby czasem sie wyzalic, zapytac o rade i jezeli znasz odpowiedz na czyjes zmartwienie udzielic pomocy :-)
joklis i jak tam chloe?diana teraz miala na przemian raz rozwolnienie a raz zatwardzenie ale wdaje mi sie ze to od syropkow... (nasze dokarmianie hehehe) widzialam zdjecie na nk jest supper!!
Pinka 25 to kiedy planujecie wielkie otwarcie? Jeszcze w tym miesiacu? Jak moja ciocia miala sklep uwielbialam tam chodzic i moglam sobie brac cokolwiek chcialam hehehe pewnie twoja coreczka tez bedzie uwielbiala tam przebywac hehehe a od polek jej nie odpedzisz :-)
maggusia i ja sie przychylam do wniosku o wrzucenie fotek ! Figure masz super to sadze ze w kazdej sukience bedzie ci ladnie. Ale rzeczywiscie cena tej sukienki jest megakosmiczna pewnie przez te kamienie.... Fajnie jak ci sie uda uszyc taka sukienke, bys poszla do slubu w tym co si=obie wymarzylas :-)

dobra dziewczeta poki co lece :-) ale pewnie wpadne jeszcze o ile corcia pozwoli
witam cie serdecznie niestety nie moge ci pomoc jezeli chodzi o twoj problem ( na razie ) choc bardzo bym chciala - dopiero zostane mama wiec sama widzisz jestem zielona . Ja jestem z chatham -kent a ty , a termin mam na 15 lutego wiec blizej jak dalej .
jestem strasznie podekscytowana bo niedlugo usg i moze dzidzia pokaze czy bedzie jasiem czy milenka .

Hejka dziewczyny ja tylko na chwilke dziś bo zabrakło czasu,chyba 4 godz siedzialam w kuchni.
Ada ze zmywarkami jest tak jak z pralką, jesli wszystko działa prąd dochodzi itp. a nie pobiera wody to sprawdzcie czy przy tym wezu który doprowadza wode jest sitko moze jest zapchanealbo waż jest za nisko albo za wysoko.A jesli nie to moze byc tak,że uszkodzona jest pompka w zmywarce.i wtedy to tylko naprawa.

Witajcie mamuski!!!!
wieki tu nie zagladalam...chyba od narodzin Natashy...

no moja corcia ma juz ponad 5 miesiecy...siedzi...i ma 2 zabki... jest strasznie ale to strasznie wymagajaca... ciagle chce na rece...
ciesze sie bardzo ze juz czasem moze zajac sie soba...
bo od narodzin byly tylko same problemy caly czas plakala ja nie moglam sobie dac z tym rady... bo w domu jeszcze jest starszak Niki i nie moglam sie rozdwojic i jak na zlosc po narodzinach moj M mial szkolenia i nie bylo go ok 2.5 tygodnia pozniej jakies egzaminy wyjazdy i dopiero niedawno sie wszystko uspokojilo...

bardzo mi was brakowalo kobitki... kurcze jak sie ciesze ze juz jestem z wami...

buzka dla wszystkich nowych mamus... mam nadzieje ze jakos nadrobie ten stracony z wami czas....;)))

no i przepraszam ze sie nie odzywalam......;(

Paula- witaj i zagladaj jak najczesciej jak ten czas szybko zlecial nie dawno przeciez rodzilas hehhe gratulujemy zabków i postepow corcia sliczna;-)

Joklis- tak mnie juz przeszlo i cale szczecie bo bol nie do zniesienia i co miesiac tak samo brrrrrrrrrrrrrrrrr............a jak tam w pracy?? zadowolona???? co do zdjec to jeszcze zlecen nie mam bo nawet ogloszenia nie zrobilam najpier chce porobic kilka zdjec zeby miec co pokazywac klientom ehehe.....

Ada super ze juz na nowym jestescie jak sie urzadzicie to wstaw focie nowego mieszkanka
Kornasia- wiesz co zobaczymy kiedy licencja przyjdzie teoretycznie czas maja do 20 listopada ale kazdy nam mowi ze na koniec pazdziernika powinna juz byc wiec czekamy.......
Izka- a co ty takiego pysznego gotowalas ze tyle czasu w kuchni spedzilas??????

my dzis znow prawie caly dzien w sklepie juto generalne sprzatanie ,zamowienie lodowki na wedliny zostalo i potem takie drobnostki typu cenowki zestaw do kawy kasa waga itp..........

ok laseczki buziam was wszystkie i do nastepnego....

Pinka nic szczególnego LECZO i Ciasto z masa budyniowa,ale potem musiałam posprzatac i tak zeszło.
Paula witaj,oj wlasnie kilka dni temu myslałam o tym ze dawno nie zagladalas.

reklama
paula witaj z powrotem:-):-):-)
pinka na pewno wstawie, na razie tylko salon i kuchnie, bo pokoje do malowania sie nadaja i raczej specjalnie nie wygladaja:sorry: pokoik mlodego bedzie pierwszy remontowany:tak:ma razie pochwale sie moimi nowymi pupilami:-)
franek i zenek:cool2:
9158b872.jpg

Do góry