reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Weri nie wiem czy to juz ale jak nie bedziesz pewna to wez kapiel ciepla i bole powinny zniknac a jesli sie na sila to znaczy ze czas juz na coreczke:tak:a co do spania to ja nie moglam cale noce,cala ciaz i wyszlo na to ze Kondzio tez nie sypia wiec lepij staraj sie spac:sorry:bo bedziesz mialaprzesrane jak ja:sorry:
Vanilka dobra decyzja.Informuj nas na bierzaco:tak:
Kornasia ja tez zaczelam w 5 mies ale dletgo ze bylismy w pl wtedy i pediatra kazal poczekac jesli dopiero zaczelam dawac owoce to reszte odczekac.my mamy jeszcze alergie ale wtedy nie wiedzielismy.mysle ze mozesz zaczac od kszaki albo zupki i wlasnie zapomnialam ale najpierw 3-4 lyzeczki.Ja dalam jabluszko ze sloiczka i pol na poczatek.Wszytko podawaj z lyzeczki:tak:kaszke jak bedziesz robic to nie syp tyle ile pisza na opakowaniu bo sa za geste.Kondzia mi prawie wymiotowal.Syp po lyzce i rozmieszuj a wtedy bedziesz widziec konsystenje.One maja to do siebie ze pochwili jak odstawisz tez troszke gestnieja:tak:mysle ze jak zaczniesz dawac jedzonko mozesz uczyc pic z niekapka:tak:U nas Kondzio nie nauczyl sie bo nie chcial nic pic ale potem pil ze slomki:sorry:zteraz czasem sie napije ale woli slomke.co do mieska z krolika to rzeczywiscie dobre.mi pediatra w pl powoedziala ze krolik i drob,nic wiecej.W polsce czesto babcie wciskaja cielecine a ona powiedziala ze NIE bo to niedojzale mieso:no:powoli zalapiesz:tak:zacznij juz od czegos,zupke?jabluszko juz jadl wiec moze to potem kaszke i dalej urozmaicaj zupki.Jak zaczniesz to przez 3 dni dawaj te sama:tak:a potem cos dokladaj:tak:i wazne zeb y dawac juz codziennie taki posilek.Moja sasiadka to daje dawal od swieta a 11 mies dziecko bylo na mleku:angry:powodzenia.Jak cos to pytaj:tak:

ja dzis do pracy.Kondzio spi.Wczoraj w parku sie tak przewrocil,prosto na zeby znowu,broda zdarta,krew wszedzie a najgorsze ze dzis rano poprawil w domu:no:rozcieta warga teraz jeszcze:baffled:moj biedny:no:

reklama
witam was kobietki mam nadzieje ze nie gniewace sie ze was podczytuje , piszecie o dos praktycznych rzeczach. szczerze mowiac to strasznie sie nudze i nie mam co ze soba zrobic - pogoda tez nie sprzyja , a dotego czuje ze dopada mnie jesienna depresja

jejku mam nadzieje ze to jeszcze nie pora :szok: ten bol mialam w nocy pare godzin bez przerwy a tak caly dzien czuje sie nawet niezle; nawet przed chwila troche pocwiczylam :sorry: w sumie leze wiekszosc dnia bo mam okropnego lenia ale wczoraj i przedwczoraj troche poszalalam w niedziele nalazilam sie bo bylismy na wycieczce a wczoraj sprzatnelam caly dom i zrobilam obiad z 2 dan moze to bylo za duzo:sorry: kurcze musze bardziej uwazac nie bede was oszukiwac chcialabym byc juz po ale to troche za wczesnie:shocked2: moja siostra urodzila coreczke miesiac temu w 34 tygodniu ciazy musiala jezdzic codziennie po 3 razy do szpitala z mlekiem a ile stresu bylo i smutku jak wrocila po porodzie ale sama :-( mysle ze tak za 2 tygodnie byloby idealnie:happy:

Cześć dziewczyny
Za kilka tygodni wybieram się z moimi córeczkami do Londynu. Będziemy mieszkać w okolicach Hanwell. Hanka ma 3 lata a Tosia 2. Chętnie z wami poplotkuje jeśli nie macie nic przeciwko :biggrin2:

Cześć dziewczyny
Za kilka tygodni wybieram się z moimi córeczkami do Londynu. Będziemy mieszkać w okolicach Hanwell. Hanka ma 3 lata a Tosia 2. Chętnie z wami poplotkuje jeśli nie macie nic przeciwko :biggrin2:
WITAM CIE JULITA JA TEZ JESTEM NOWA NA TYM FORUM JEZELI , MAM NADZIEJE ZE DZIEWCZYNY NAS ZAAKCEPTUJA , JESLI NIE BEDZIEMY MUSIALY UCIKAC hihi:tak:

chathamka, julita witajcie i piszcie :-)

Vanilka
powodzenia kochana i zdrówka.

kwiateczek oj szkoda mi tego Twojego bąbelka. to musiał płakać, co?

weri i co to już?

joklis to super, że już zdrowi.

ada fajnie, że już na swoim. ja to bym już też nie mogła z nikim mieszkać...

ja szukam przedszkola dla małej, od przyszłego roku chciałabym ją gdzieś posłać.

Ostatnia edycja:
Witam z rana .Dawno nie pisalam bo czlowiek tak jakos zabiegany.Ja juz po kawce , malutki spal dzis prawie bez zastrzezen wiec i wyspana jestem :biggrin2:, juz jest po sniadanku 135 ml wiec jest najedzony i teraz ma czas na drzemke. Jezeli ladna pogoda , sie utrzyma moze pojdziemy na spacer ale to sie zobaczy ( bo moze zaczac padac;-)) Sezon grzewczy u nas tez sie zaczol, niestety mieszkamy w starym budownictwie wiec nie mamy centralnego:-(, mamy tylko kominek na gaz w duzym pokoju i jeden olejowy kaloryfer na prad wiec kicha.
Barnimek coraz to bardziej aktywniejszy , i chce broic na stojaco (chwytac, sciagac i uderzac w wszelkiego rodzaju rzeczy) coraz lepiej sobie siedzi i juz lezec nie chce- bo po co jak mozna inaczej.:biggrin2:
chathamka- julita_z Witam :-)​
ada- super ze na nowym mieszkanku, pewnie sie bardzo cieszysz.:-)
Kornasia- kwiateczek napisala o tym bys dodawala kaszke po lyzeczce, zgadzam sie z tym, ale zobacz tez jaka konsystencje Diana lubi , bo moj maly wolal te bardziej geste a zadkimi to plul.
Vanilka - powodzenia w PL daj znac co i jak.

My jestesmy na etapie dawania czegos innego niz tylko kaszki. Sloiczki-mmm... zje .Wczoraj probowalam marchewki i ziemiaczka - mmm... fuj:-( zobaczymy za jakis czas. Zreszta nadal jest taki maly niejadek, za duzo to on znie zje......

Witam nowe mamy:tak:
Ja juz po kawce:tak:zaraz lecimy na spacer.
Co do zupek to ja gotowalam sama.Siedze w domu to mamczas a co swierze to swierze.Kondzio nie lubil sloiczkow i tak:sorry:Dobrze jest dziecko nauczyc i do wlasnych i sloiczkow:tak:My mielismy problem jak gdzies mielismy jechac bo sloiczkow nie chcial,wymiotowal po nich:no::sorry:
oki lece

reklama
dzien doberek;-) ja dzis znowu sprzatam bo po wczorajszym nicnierobieniu mam zaleglosci:laugh2: pozatym obiecalam swojemu facetowi zrobic na obiad cos co mu mama w polsce robila frytki, ryba i surowka a co tam niech ma:-pto za te ostatnie masaze teraz codziennie sie pyta czy czasem mi stopek nie pomasowac;-)

syla333 chyba jescze nie czas zreszta co ja moge wiedziec to moje pierwsze dziecko i na prawde nie wiem :sorry: ide dzisiaj do poloznej zapytam sie co to za bole i czy mala juz sie pcha na ta strone ogolnie czuje sie dobrze czasami mam tez taki piekacy bol na samym dole brzucha moze to mala naciska glowka ;-)
chathamka i julita witajcie ja tez jestem tu od nie dawna na pewno nikt nie bedzie mial za zle, piszcie!!! :tak:

Do góry