reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Czecho kobiety!!!
Nie pisalam, bo wstajac w srodku nocy po powrocie do domu marzylam tylko o wyrku, no i spedzeniu troche czasu z mala... Teraz mam spokoj do nastepnego piatku... Moze jeszcze pojde dzisiaj na pare godzin po poludniu i wsio...
Igla wydaje mi sie, ze kazdy elektroniczny sprzet ma gwarancje 1 roku... Moze Wam wymienia... Zapytac mozna- i trzeba ;-)
Vanilka zdrowia zycze...
Gosia powodzenia w poszukiwaniu przedszkola...
Zajrze moze jeszcze pozniej, zaraz cos wszamam i ide nynu...

Wkoncu goscie odjechali i mam chwilke wytchnienia :biggrin2:, a czemu tylko chwilke - ah bo teraz trzeba posprzatac, poprac itd.:-(Wizyta sie udala, nawet wybralismy sie na wycieczke z malutkim zwiedzac ruiny zamku i katedry w st.Andrews. Pogoda dopisala choc niesamowicie wialo. Teraz trzeba wrocic do codziennosci ale tylko do piatku ( ah nastepna wizyta, juz nieco innych gosci):biggrin2:
Nasz dzionek zapewne bedzie leniwy, moze wyjscie do sklepu bo dzis to zabardzo ladnie nie jest.
Vanilka rowniezzyczezdrowia ...
Weri - bezposredni ten ksiadz!!!
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)

Czesc dziewczyny .
Wczoraj bylam w szpitalu na dyzurze czekalam 3 godziny zanim szanowny doktor mnie przyjmie :wściekła/y:
No i diagnoza w/g niego to obwodowe porazenie nerwu twarzowego :-(Normalnie masakra .Zbadal mnie ,tysiace pytan ....ja ledwo zywa :/ Przepisal mi sterydy !! duza dawke zeby rogonic jak najszybciej to zapalenie .Ale co powiedzial ,ze to przejdzie tylko powoli moze nawet i do pol rok zdrowiec buzia :((((
Nie wiem jak ja to wytrzymam bo prawa strone buzi mam praktycznie sztywna nie moge ruszac ustami ,nosem ,brwiami ,marszczyc czola wszystko z prawej strony ,lewa ok .
No i kazal mi isc do gp swojego .Teraz nie wiem co robic bo poczytalam o tym troche w necie i ludzie w pl chodza na jakies masaze buzi ,naswietlenia ,parafina nagrzewanie wszystko po to zeby jak najszybciej te nerwy wrocily do siebie.
A tutaj wiadomo jaka jest medycyna :/
Poza tym powinnam bys pod obserwacja neurologa ,isc do laryngologa choc ten w szpitalu badal mi uszy .
ehhh ... nie wiem co robic leciec do pl pochodzic po naszych lekarzach jakos bardziej im ufam .
Kurw... nie mam pojecia gdzie moglo mnie az tak przewiac ,ze na nerwy twarzowe mi poszlo :/
przepraszam ze mecze Was moja dolegliwoscia ale normalnie jestem w strachu jednak to twarz :(

Vanilka- ja cie krece!!!!! no to dosc powazna sprawa, pamietam mialam cos na zajeciach na studiach na anatomi, ale jedno co wiem napewno to tak jak piszesz powinnas byc -pod obserwacja neurologa.
Na twoim miejscu pojechala bym do polski.

Hejka po weekendzie szkoda ze taki krotki,a czas tak szybko leci.
Ja też dzis od rana sprzatam,zmiana poscieli generalne porzadki,gosci nie miałam i nie bede miala,a szkoda.a ja musze sie pochwalic ze mój synus w ty m tyg przyniósł mi pochwałe do domu ze szkoły.nie pomgłam sie napatrzec na kartke bo u nich dostaja co tydzien takie pochwały ale ci uczniowe którzy sie dobrze ucza i staraja.A on zaczyna juz troszke czytac, no i nayuczycielki sa w szoku jak sobie radzi z liczenia.Jak tylko dostaje kartke z dodawaniemi odejmowaniem to chwila i ma zrobione.
Doveinred tro fajnie ze weekend udany,no i teraz aby do piatku i kolejny udany weeknd sie zapowiada.
Vanilka sorry nie chcialam zebys zmieniala suwaczka,tylk obylam ciekawa ile maly mamy to juz pewnie do przedszkola chodzi.A co do choroby to szok,wslczuje i zycze szybkiego powrotu do zdrowia.Nigdy mi sie nie zdarzylo takie cos.
Kwiateczek no u nas pogoda sie juz pogorszyła na dobre,dzis pada i chłodno jest,chyba juz trzeba sie przyzwyczaic do jesieni.Ach własnie czasami nie wiadomo co tu wymyslać.
Gosia ja tez nie pracujea czasami nie mam czasu.Wpadaj czasami i pisz chociaż co u was słychac.
Własnie gdzie reszta mamusiek

Ostatnia edycja:
Doveinred fajna fotka bo po chwili dopiero zauwarzyłam.
Weri dziwne te nauli a ten ksiadz to polak czy anglik.I do tego tyle chodzenia.

Witam
My juz po spacerze,ale super pogoda mozna w samej bluzce chodzic:tak:Kondzio spi wiec ide w koncu ubrabnia poukladac:tak:
Vanilka wspolczuje.Mi sie wydaje ze od takiego zwyklego przewiania nie mogla ci sie az tak zrobic.Idz do gp i zapytaj jak az tak zle moglo sie zrobic.Zapytaj o jakies mazaze bo tylko on moze wyslac:tak:a jesli nie to jedz do Polski bo pol roku to za dlugo i jesli jest az tak zle to chociaz Ci powiedza co i jak robic a nie czekac:baffled:

reklama
MAMY KTORE KARMILY PIERSIA moja diana niedlugo skonczy 5 miesiecy i zacznie sie okres dokarmiania. czy moglybyscie mi doradzic jak zaczelyscie wprowadzac Waszym maluszkom jedzonko? od czego zaczac itp... (kazda inf bd dla mnie przydatna) jestem zielona w tym temacie a im wiecej czytam tym bardziej sie gubie....
VANILKA hm... watpie ze ta dolegliwosc sama przejdzie... wydaje mi sie ze rzeczywiscie trzeba jakos to rozmasowac... zeby przypadkiem sie nie poglebilo... moze nie musisz koniecznie jechac do polski a poszukac u siebie w miescie polskiego lekarza? no chyba ze nie ma... trzymaj sie kochana :-)

Do góry