reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

cześć dziewczyny. sorki, że się ostatnio nie udzielam na forum, ale jakoś ostatnio różnie u mnie :sorry: chciałabym pójść do pracy, ale nie mam jak. na razie chcę iść w sobotę i niedzielę, idę w sobotę na miasto zobaczę czy mi się uda coś znaleźć. szukam też dobrego przedszkola dla małej, więc może już od stycznia poszłaby na dwie godzinki, a potem od września to już na pewno na 4 do 5 godzin. powiem Wam, że ja to już do głowy dostaję od tego siedzenia w domu :crazy: a jeszcze dziś miałam ciężki dzień z małą, aż mi się nic nie chce....

reklama
Hejka jak samopoczucie dziewczyny, nie bylo mnie tu troche ale bywa:-(
U nas nawet dobrze,jestem wyspana po kawce i sniadanku...czego chciec wiecej!!!!!
Dzis jade zwarzyc mojego malego chuderlaka:biggrin2: ciekawe czy chociaz cos przytyl????? 2 tyg temu mial 5.59 kg moze ma to 6 kg :wściekła/y:
Zabki tez mu chyba wychodza bo jest bardziej marudny gryzie wszystko i ma 2 takie male wybrzuszenia pod dziaslem w rzuchwie.....zobaczymy kiedy sie przebija???? ciagle skacze i juz prawie sam siedzi, jeszcze sie czasami kiwa na strony ale idzie mu znakomicie.

Vanilka - witaj :)
no a ja narazie pozdrawiam odezwe sie pozniej i podam wyniki malego.

DOVEINRED mamy dzieci w podobny wieku. tylko w przeciwienstwie Barnima (fajne imie skad inspiracja?) jest grubaskiem 7800. tez chyba wychodza zabki bo jak powiedzialas ma dwie takie golki na dziaslach, ale poki co nie marudzi wiec pewnie do przebicia jeszcze kawal czasu ....
VANILKA zapraszamy na mamowe pogaduchy :-)
PINKA od dawna cie podziwialam ( wstawac o 3:30, praca, dom, coreczka, sklep!!!) , skad ty na to wszystko sily bierzesz ?! pochwal sie to i ja skorzystam :-)
JOKLIS zdrowka zycze... a myslalam ze prawko tutaj taniej niz w polsce (mylilam sie).wiesz co loguje sie na tych stronach gocompare itp i mi sie pokazuje non stop ze maja za malo informacji i nie moge znalezc odpowiedniego ubezpieczenia chyba zostaje mi tylko dzwonienie :-(
ADA kiedy parapetowa party :-)
lece korzystac z pazdziernikowego sloneczka :-) kurcze jak ten czas leci szybko !!! <szok>

hejo

ja wlasnie wrociłam z miasta była z corcia na zakupach...... podgrzewam jej obiad i spac ....chyba pojde z nia bo padam na pysk....

Ada ja tez juz nie wyrabiam naprawde to wstawanie jest okropne a jak wika jeszcze bedzi sie w nocy to juz wogóle szok a spagetti to ja dzis mam na obiad tylko musze jeszcze je zrobic:-D:-D:-D:-D

Joklis- kurcze to sporo kaski myslalam ze o połowe mniej musze miec a to sie pomylilam:eek::eek::eek::eek:........a swoja droga tak zeram na sówaczek ze twoja corcia va tyle zábków ile miesiecy ahahah super:tak::tak::tak:
Kornasia- no czasami juz sil mi brakuje ale za kazdym razem powtarzam sobie bye do wolnego ahha i jakos tak lepiej mi sie robi....................
syla- gowa do góry nie doluj sie kobitko.............................pisz czesto:-D:tak:

a swoja droga cudna pogoda w lato takiej nie bylo jak teraz....................

witam nowa mame i zmykam na obiad..................

Witam dziewczyny...
Dziewczyny nie zrazajcie sie do prawka... Ja w sumie to mialam juz chyba ok 50 lekcji z instruktorem, nie jest powiedziane, ze Wam tyle bedzie potrzebne... To byl moj wybor miec lekcje co tydzien, Wy mozecie miec rzadziej, a wiecej jezdzic z kims-wyjdzie taniej...
Vanilka witam nowa mame, mam nadzieje, ze sie tutaj zadomowisz...
Pinka no malutka ma juz tyle zabkow... Nastepne dwa wyszly, musze dodac do suwaczka... Znosi to duzo lepiej niz myslalam, wyszly wczesnie i duzo na raz, ale teraz moze bedzie troche spokoju... Ostatnia nocka byla duzo lepsza, obudzila sie tylko raz, i to na chwilke, wiec przynajmniej sie wyspalam... A i dolacze do Ciebie, jutro zaczynam prace i tez musze wstac ok 3.30 w nocy...
Syla lepszego samopoczucia zycze... Mi tez czasami wszystkiego sie odechciewa...
Kornasia a jakiego rodzaju ubezpieczenia szukasz? Tylko dla siebie, czy chcesz sie doopisac do Twojego jak sugerowalam? Moze faktycznie probuj podzwonic...
Doveinred daj znac jak Ci poszlo z malym... Moze on wcale nie taki chuderlak... Ma prawie 6 miesiecy, jesli podwoil wage urodzeniowa to jest ok... Ile wazyl jak sie urodzil?
Oki ja tez biegne dom sprzatac, zanim mala spi bo w weekend nie bedzie czasu... Ale zajrze pozniej, pozdrowka!!!

hej:)
kwiateczek cos mi sie tez kojarzy ze dzisiaj dzien chlopa ale moj go na szczescie nie obchodzi i nie uznaje:-D
ja sie nie widzialamz G bo w pracy bylam,zostawilam tylko piwko i przykleilam do puszki kokardke:-D:-D:-D

Kwiateczek- ty tez widze ze zapracowana kobita jestes:rofl2::rofl2: i wszedzie biegiem tak jak ja choc powiem ze czasem mam serdecznie dosc..........

?
tak bardzo nie ale jak do pracy ide to nigdy zdarzyc nie moge:sorry:
Cześć dziewczyny :-)
Czy mogę do Was dolączyć ??
Również jestem z UK dokladnie Northampton .
pozdrawiam :))
witam mamusie:tak::-)
a my dzis w play group bylismy,bylo fajnie:tak:
co do pogody to naprawde juz pazdziernik a nie pamietam deszczu.Jak runie to pewnie bedzie padac do lata nastepnego:no:

dzięki dziewczyny za miłe słowa :-) ja to co chwilę mam takie UPs and DOWNs- co zrobić :sorry: za tydzień wakacje :tak::tak::tak: więc może naładuję się jakąś pozytywną energią.

Vanilka witaj wśród nas.

hej:)
joklis dzieki:-)
vanilka witaj:-p
kornasia hehe mam nadzieje ze w ogole kiedykolwiek uda mi sie to zorganizowac bo poki co to kaski brak, a poza tym w ten sam dzien co sie przeprowadzamy to przyjezdza wujek M tutaj do nas:-)moze jakas mala imprezka bedzie:sorry:
mili2009 niesety nie orientuje sie w temacie przedszkoli, moj Kondzio ma dopiero 5 miesiecy wiec jeszcze sie tak nie interesuje:-p
u nas dzis zwykly dzien, nic nadzwyczajnego, spacerek, zakupy. Jakos weny mi brak:zawstydzona/y:dobranoc:happy:

reklama
Pinka moje dzieciaczki maja innych tatusiow, tak niestety wyszlo. Z Oliverka tata tutaj przyjechalam, bylismy para juz jakis czas, nigdy nie bylo idealnie ale ja bylam mloda i na pewne rzeczy przymykalam oczy. Jak zaszlam w ciaze myslalam ze sie wszystko zmieni, jak nie dla mnie to dla naszego dziecka. Nie zmienilo sie,okres ciazy ktory powiniem byc dla mnie najwspanialszym w zyciu okazal sie byc najkoszmarniejszym. Picie z kumplami bylo dla niego wazniejsze niz ja, kazdy jeden weekend nie bylo go w domu. Nigdy nie czulam sie tak osamotniona, cala rodzina w polsce a mezczyzna ktorego kochalam po prostu mial mnie w d... Kiedy urodzil sie Oliver odeszlam i byla to najlepsza decyzja jaka podjelam. Nie mam zalu do taty Olivera, szkoda mi go bo jest alkoholikiem ktory nie chce sobie pomoc.

W kazdym badz razie to bylo dawno temu i nie prawda;-)
Dzisiaj znowu mialam jazdy i instruktorka dumna bylo ze mnie bardzo:-):-)a ja z siebie chyba jeszcze bardziej.

Do góry