reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka wszystkim
Kwiateczek gratuluje wygrane moze nastepnym razem bedzie wiecej.Mój Kolin uwielbia LOTTO i jak jest ze mna w sklepie to zawsze leci kresli 6 liczb i mi przynosi zebym mu wysłaała.
Mam nadzije ze tez kiedys wygra.
Joklis a ta dziewczyna to tu w UK zdawała 16 razy czy w Pl.Bo sie załamałam.Ja własnie tez chcem isc na prawko ale tak jak Pinka musze sie nauczyc jezdzic,a dopiero teraz rozgladamy sie za autem,tzn mamy juz na oku jakie tylko troszke nam brakuje do niego.
Wiem ze w Pl to ciezko zdac,ze niektórzy to po kilka razy a nawet kilkanascie podchodza.A moja szwagierka zdawała w lutym i zdała za pierwszym razem.
Trzymam kciuki obys zdała i mogła jeżdzic.
Pinka zdjątko super.Aparat super.Tez mi sie marzy taki dobry aparat ale narazie moge pomarzyc bo dopiero co kupilismy nowy w zeszłym roku kodaka ale jest beznadziejny.a wczescniej mielismy Canon i sie zepsuł po 3 latach..No ale zrobił 8000 zdjec.Ja tz chcem zrobic prawko,ale dopiero po Nowym roku tak na wiosne.
Mamina no tak ruchy to fajne uczucie,z czasem jeszcze mocniej bedzie kopał.Noi pochwal sie czy wiadomo kto tam mieszka.No mi sie nie zgadza z tym kalendarzem,a wiekszosc pisała ze im sie zgadza.
Weri tez miałam taki przypływ w 8 miesiacu,zrobiłam impreze imieninową na 30 osób dla mojego męża,a po 3 dniach wylądowałam w szpitalu.No i urodziłam mojego synka.ale ja to sie smieje ze on sie urodził tylko dlatego miesac szybciej bo chciał byc z pod znaku lwa jak jego dziadek i tata.

reklama
Czesc dziewczyny. Wiem, ze na forum jest juz tai watek, ale postanowilam sie was tutaj zapytac jaki najlepiej wybrac bank by ulokowac pieniazki naszych pociech? Dostalam jakies 2 m-ce temu Child Trust Fund Voucher i nie wiem jaki bank wybrac. Pomozcie

PINKA zdjecie zrobione rzeczywiscie jak profesjonalistka !! cos o tym wiem bo zaliczylam kurs fotografi ;-) jestem ciekawa jakiego programu do obrobki uzywasz? co do aparatu to calkiem niezly ja uzywalam kiedys lustrzanki taty olympus e300 bardzo fajny i mial sporo bajerow :-) (teraz mam zwykla cyfrowke :-( )ale po parametrach widze ze ten nikon niczego sobie jest :-) mam nadzieje ze mezulek sie spisze hihi ;-)
KWIATECZEK GRATULUJE I ZYCZE SZCZESCIA PRZY NASTEPNYM LOSOWANIU :-) ja nigdy nie gralam a szkoda bo moze fortuna mnie ominela :-D:-D:-D:-D:-D:-D
MAMINA czekamy z niecierpliwoscia na nowine czy chlopczyk czy dziewczynka :-)
WERI brzusio pieknyy :tak::tak:
CHOCOLATTE moze to chodzilo o gripe water :confused2::confused2: ale nie wiem bo to na kolki chyba jest :confused2::confused2:

u nas tak jakos smutno w domku rodzice wyjechali E non stop pracuje a ja oprocz gotowania i codziennych porzadkow nie robie nic :-( wkorzam sie ta wegetacja bo przed ciaza bylam bardzo aktywna osoba i chetnie bym cos zrobila ... moze tak jak wy zapisze sie w koncu na to prawko samochod prawie mam(brak ubezpieczenia) jazdy zrobilam w polsce.... wiec.... sama nie wiem. a wiecie moze co trzeba mniec zeby wykupic ubezpieczenie samochodu w uk. ja nie jestem rezydentem no i nie mam prawka to moge ubezpieczyc samochod? :confused2::confused2:
aaaa no i najwazniejsze Dianie chyba wychodza zabki bo ma strasznie biale dziselka i takie gorki na dolnych jedynkach :confused2::confused2:

POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE !!! I ZYCZE MILEGO POPOLUDNIA :-)

Hejka znowu...
Izka ta babka tutaj robila, ale ona to chyba jezdzic nie bardzo umiala... Znam tez dziewczyne, ktora zaczela testy robic w ten sam dzien co ja... Ja zdalam przeszlo rok temu, ona dalej zdaje... Testy... Juz podchodzila 10 razy... Ale jej ojciec za tro placi, wiec nie jej strata... Mi sie wydaje, ze na jezdzie, jak beda chcieli Cie oblac, to i tak Cie obleja... Mi do konca samego wydawalo sie, ze zdalam... Moj instruktor tez tak myslal... Powodzenia zycze Tobie i Pince...
Aaa bo mi sie przypomnialo chocolate moze to komus chodzilo o gripe water, bo tylko to mi sie kojarzy... Ale to wcale nie sa grejpfrutowe kropelki... Ja nigdy nie dawalam tego malej, wiec nie wiem, ale orientuje sie, ze podobno na kolki dobre... Mozna podawac od ukonczenia 1go miesiaca zycia...
Ostraszka my bylismy w Nationwide... Tam baba wszystkie opcje z nami przedyskutowala... My otworzykismy savings, ale zamierzamy gdzies indziej pieniazki inwestowac, zeby wplacac wiecej, bo za 18 lat to 250£ nic nie bedzie warte... Jak wroce do pracy, to bedziemy ruszac z inwestowaniem... Babka w banku byla bardzo pomocna... Ale to chyba Twoj indywidualny wybor...

Kornasia jezeli samochod jest ubezpieczony na Twojego, to moze Cie dopisac do polisy jako "named driver", ja tak mam z moim... Co do rezydenta, to ja tez papierka nie mam, ale rezydentem i tak jestes, bo tutaj mieszkasz... Musisz sobie wyrobic provisional licence, i sama jezdzic nie bedziesz mogla, tylko musisz z kims do egzaminu... Jak cos to pytaj, ja jestem w temacie... Pozdrawiam

Witam
Boshhh ale sie zle czuje:no:normalnie brzuch masakra,nie dobrze mi.cos w tym miesiacu ciezko:baffled:
Chocolate moze o infacol to chodzi,on jest na kolki ale nie jest grejfutowy:no:ja uzywalam niby troszke pomagalo i uzywalam Dentinox czy jakos tak:baffled:
Otraszka ja tez mam w Nationwide,dopiero dwa tyg temu wyslalam.Wsumie nie zatanawialam sie za bardzo bo nie bede wplacac pieniazkow na to konto,niby mozemy ale wole mu zalozyc konto osobne i tam odkladac:tak:my nie zostaniemy tu raczej wiec...:sorry:
Kornasia do ubezpieczenia nie potrzebne ci nic.Dzonisz tylko,podajesz dane o aucie,rok,stan licznika,cene,rejestracje itp.....i wybierasz rodzaj ubezpieczenia:tak:pytaja sie jeszcze o prawko czy masz full uk:tak:mu na poczatku sklamalismy ze G ma i tak zostalo a ja mam Uk teraz wiec to pol prawda:sorry:my mamy w tesco a oni zycza sobie teraz tylko ukkiedys dzwonilam znajomemu i powiedzialam ze on ma polskie prawko a oni ze nie moga ubezpieczyc:baffled:(tak sie dowiedzialam)wrzuc w inernecie ubezpieczalnie i wyskocza ci wszystkie,wtedy powpisuj tam wszystko i wyskocza ci ceny za ubezpieczenie,wtedy wybierz najtansza i zadzwon do nich.tak jest najlepiej bo sie dogadasz i oni wylicza ci opcje jakie sie oplaca:tak:ja mam prawko prawie dwa lata i wczesniej mialam ubezpieczenie na kazdego kierowce powyzej 25 roku bo sie balam ze jka podam sie bie ze stazem 0 to duzo zaplacimy a sie okazalo w zeszlym roku jak umowa wygasla ze mniej jak sie ja podam nazwiskiem:baffled:przez rok nadplacalismy:baffled:

Co do testow to wcale nie sa trudne,trzeba poprostu sie nauczyc:tak:ja zdalam je za drugim razem bo troche olalam filmiki a okazlo sie ze na testach nie zrobilam bledu a filmik nie zdalam:sorry:jazdy za 3 cim razem ale tez z wlasnej glupoty:sorry:

oki lece polzec poki Kondzio spi,potem do pracki.milego popoludnia i wieczoru:-)

Ja tez mam jazdy teraz co czwartki:-)coraz bardziej mi sie podoba i zawsze jak ide to cala happy:tak:juz sie nie moge doczekac jak zdam i o ile zdam bo jak Joklis powiedziala jak cie oblac beda chcieli to cie obleja.

Hejka mamusie.
Dawno nie pisalam ; tak jakos wyszlo:-(. Troche pracy mam ostatnio wiec zdaza sie tylko ze usiade do kompa i jedynie przeczytam co i jak sie dzieje.
Co do tej grape water no to jest na kolki , kiedys to widzialam w aptece.
Child Trust Fund prawdopodobnie bedziemy mieli w RBS bo dodatkowo dostaniemy 500 f untow w discount voucers.

Pinka i Aneczka86 - sliczne zdjecia:-):-)
Jezeli chodzi o zainteresowanie to lubie malowac choc niestety maly skarb zabiera calutki czas na to by cos porobic w tym kierunku.:-(moze jak dorosnie.....bedzie wiecej czasu???? Ostatnio stwierdzil ze bedzie skakal do puszczanej mu muzyki, wiec juz mi rece opadaja... Troche ostatnio bardziej marudzi i placze i chyba wnioskuje z tego ze mu zabki ida bo ma takie male grodki pod dziaslem w rzuchwie.

reklama
Do góry