reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek jakbys miała okazje sprobowac to w zupełnosci nie jest za pozno, na sprawdzenie metody potrzeba 3 dni czasami tyg. zalezy od dziecka. Prawidłowo metoda ta powinna byc stosowana gdy dziecko juz ma 6 mies. do x lat. Jest tam opisane tylko co mozna zrobic jak ma mniej niz te 6 mies.tzw przygotowanie dziecka do tej metody. No mysmy sprobowali odrazu z ta metoda choc nie dokładnie bo nadal zasypia ze smoczkem i budzi ( a wedle metody nie powinien) no i troche krocej spi ale i tak sie cieszymy z tego co sie nam udało osiagnac:-):-):-) moge sie wkoncu wysypiac!!!!
PINKA25 no jak ty wstajesz do pracy o 3:30 :shocked2: to naprawde przekichane. My z mezem bylismy dosc konsekwentni w tym. On wstawał w nocy do Barnimka i dawał mu smoczka przez kilka dni, mały wtedy nieczuł cyca wiec zasypiał. NO a ciezko tych kilka pierwszych dni jest wytrzymac bo człowiek uczy sie całej rutyny no i dziecko tez ja musi załapac.

Mały ma drzemke od 9-11 potem od 2-4 (jak dluzej to jest budzony) ile przespi jego sprawa, jak za mało w tej 2-giej drzemce to biedak musi czekac do 8 wieczor bo wtedy jest czas na pojscie spac. Regularne jedzenie tez jest opracowane:cool2: Niemyslcie tylko zle - taka straszna nie jestem.......:-):-)

Dzis ide z małym do mojej pracy bo dzis sa urodzinki babci ktora ma 111 LAT!!!! - niesamowity wiek (najstarsza w szkocji.)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka dziewczyny
Ja czuje się lepiej ale jeszcze smarkata jestem.Tamten tydzien to przelezałam.Ale i tak jakos nie mam weny do pisania chyba ta jesien zblizająca sie a jak zobaczyłam w sklepach juz swiateczne slodycze to wogole poziom nastroju opadł.

Witam nowe mamy bo nie mialam jeszcze okazji sie przywitac.

Joklis nie wiem czy wiesz nasza Pinka to fryzjerka dlatego tak czesto zmienia fryzurki,a do tego zawsze ma extra fryzurke.No to miałs wesoły weekend z dzieciaczkami.

Dziewczyny no wlasnie każde dziecko jest inne jedno spi bez uczenia w łozeczku i samo zasypia ak jak moje a inne nie.Tak samo z chodzeniem,U mnie pierwszy byl uczony chodzenia prowadzony za rączki itd, a zaczał chodzic jak mial rok i 3 mies.Młodszy zaczął jakies 2 tyg po roczku,ale wczesniej to nawet nie dał sie złapac za rece zeby go prowadzac.Musiał sam stanąc na nogi i pójść.
Pinka własnie pytałas o mówienie no to super ze mała tak nawija i ciesz sie bo ja mam własnie problem z mówieniem.Mały nie mówi nic,wola tylko dadi na tate,nasladuje zwierzatka rozumie wszystko.
Mamina ja miałam tą kolke w pierwszej ciazy ale to tak mnie bolało z boku,myslalam ze wtedy padne,nawet chodzic nie mogłam.
Weri dlugo masz te nauki,jeju ja to byłam tylko raz jakies 2 i pół godz i nam zaliczyli,ale to było w PL i to 7 lat temu.A moze jeszcze nie urodzisz do konca nauk,a jak nie to dogadaj sie ze jakbys urodziła to moze chłopak niech sam chodzi.Chyba jak opuscisz jedna czy dwie lekcje z tych nauk to nic sie nie stanie.
ok spadam na kawe pa

Net mi dzis chodzi jak by chciał a nie mogł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a mnie trafia normalnie

Izka- NO TO SIE WYGADALAS AHAHAHHHAH:-D:-D:-D:-D
no to fajnie ze z Toba juz lepiej:tak:masz racje kazde dziecko jest inne,moja jest akurat z tych upartych:eek:i tych co sobie przetłumaczyc nic nie dadzą za nic w swiecie......

a co do zmiany fryzur to zadna fryzjerka mnie nie zadawala bo kazda sie chwali po niebiosa a przyjdzie co do czego to za kazdym razem wychodze w skopanej fryzurce wiec wole sobie sama robic;-);-) no i wlasnie w weekend na pasma walne czerwien albo bordo jakies zobaczymy co z tego wyjdzie:laugh2:

Pinka z czym sie wygadałam bo wiesz ja z tych dzis niekumatych.Jesli chodzi o to ze jestes fryzjerka to tym trzeba sie akurat chwalić,tez bym chciala sama sobie tak robic włoski.
A fryzurke masz boska sama bym taka chciała ale u kogos mi sie podoba a u mnie juz nie.A i tak teraz chcem dlugie.
Twoja jest uparta ale za to powie coś, a moj dosc ze nie mówi to taki mały uparciuch ze nawet jego ojciec to łagodny baranek chociaz zodiakalny lew.JA jak mu mowie ze nie woolno tak brzydko robic to stoji i sie smieje,czasami to mi rece juz opadaja.

Hej,

Przepraszam, ale trudno mi z powrotem na forum. Co usiade do poczytania to zaraz moja mnie wola, a wolanie zamienia sie w gniew gdy nie reaguje...itd itd
Ostatnio sprzatamy ogrod... chodzmy na spotkania z mamami....i tak jakos czas plynie. A wieczorem ogladam Brzydule.

Pinka- niom fajne ma twoja te lozeczko. Nasza jeszcze w szczebelkch i jakos jej to nie przeszkadza, ale mysle ze do swiat odejmiemy jej szczebelki i zrobimy jej junior bed.

Izka- aby te smarkate dni jak najszybciej minely :) Ty masz chlopaka i wierze ze ci rece opadaja. MI przy mojej laseczce czasem rece opadaja, bo ona wszytsko siama i siama.Teraz siama musi odpinac kurtki WSZYSTKIM, zdejmowac buty WSZYSTKIM, otwierac drzwi kluczami, sama pakowac sie do fotelika w samochodzie, sama wchodzic po schodach...nawet gdy jestesmy w supermarkecie i stoimy przy kasach samoobslugowych to ona sama musi przeciagac wszytskie produkty przez czytnik.....nie daj boze jej pomagac ...

NO lece bo juz slusze MAMAAAAA..

Gosia :-D:-D:-D dobra siama ale chcialabym zobaczyc jak sama zakupy przez czytnik puszcza:-D to wy tylko na samoobslugowe chodzicie:sorry:
Iza tak juz te dzieci maja.U nas chodzenie bylo szybko ale pewnie mowa nie bardzo.mama tylko i czasem tat a reszta po swojemu:sorry:Wczoraj znajoma mi mowila ze byli latem u logopedy z jej 3 latnim synkiem bo nic nie mowil:baffled:a lekarz powiedzial ze dizeci zbyt aktywne nie maja czasu na mowienie i ze pozniej zaczna,ze to nic:tak:a ja na to ze w takim razie moj to hcyba zacznie za 10 lat:-D:-D:-D:-D jej synek teraz juz dosc ladnie mowi a ile minelo od czerwca:tak:a ona w strachu byla bo jej szwagierki synek ktory ma nie cale dwa lata juz pelnymi zdaniami gada i to dlatego.Ale kazde dziecko jest inne:sorry:

hejo

ja zaraz do pracki ale cosik jeszcze zdaze skrobnac.....

Izka- tak tak o fryzjerstwo mi chodzi ehhehe ,a i wcale takich swietnych fryzur nie mam:no:...ja lubie eksperymenty szkoda tylko ze tu mam takie kolezanki ktore sie cykaja cos z wlosami robic:cool: jak ja to mówie dziewice:cool2:.............wiec pozostaje mi tylko moja glowa:-D
Gosia- cos wiem o tym siama heheh moja w tym w polsce wszystkich rozsmieszała jak odpowiadała Babcia ja siama ok??? z podkresleniem na ok heehhh

laseczki była u was HV na bilansie 2 latka??????????? u mnie wczoraj była ja nie wiem po co one wogole przychodzą????? zapytac sie czy dziecko mowi pisze bawi sie z dziecmi i takie dyrdymaly...................nie nawidze takich bezsensownych wizyt:no::no: bardziej było widac ze interesowały je nasze zdjecia slubne wiszące na scianach ahahhha z tego mialam niezly ubaw:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Djak podgladaly kontem oka:-):-):-):-):-):-):-)

ok spadam do potem

Hejka!!!
No to my sie dorobilysmy dzisiaj... Mpja mala obudzila sie cala zakatarzona i zwielkim kaszlem... Od 4.30 praktycznie nie spimy, bo bidulka nosem oddychac nie moze, a nauczona zasypiac ze smoczkiem... Lekarstwo na kaszel mamy, ale katar chyba trzeba przeczekac... Do tego w koncu przebily sie jej gorne zabki (3 w sumie mamy 6, 7my wychodzi z dolu), i jak odkryla ze je ma, to nic tylko zebami zgrzyta, a ja nie wiem jak ja powstrzymc...
Pinka fajnie fryzjerka, ja eksperymentowalam jak mlodsza bylam, teraz juz nie bardzo... I mam pytanie z innej beczki... O ktorej spac chodzisz, jesli musisz wstawac o 3.30? :-D:-D:-D
Oki spadam, bo mala zaczyna marudzic... Zajrze pozniej, pa

Mowie wam laski jaka jestem nie wyspana.

Nie wiem co sie ze mna w nocy dzialo ale mialam wrazenie ze wogole nie spie, co jakis czas otwieralam oczy z przerazenia, zdyszana, spocona na klacie :-p, z sercem bijacym jak mlot. A mianowiecie gdy tylko zamykalam oczy mialam jakies uczucie jakby jakies demony we mnie wchodzily (mam schizy co ?) , nie moglam sie wyrwac z tego, slyszalam kazdy ruch nastusi w lozeczku, otwieralam oczy i staralam sie nie zasypiac. A jak przymykalam oczy ponownie wszytsko zaczynalo sie od nowa. Okolo 4 nad ranem usiadlam na lozku bo balam si zamknac oczy....

joklis- a ten kaszel z kataerm to moze od zabkow. Mojej znajomej dziecko zawsze gdy wychodza mu zeby dostaje kaszel (dziwne co ? ) i katar...poza tym nie ma innych objawow. Moze i u twojej to nie przeziebienie.

PInka- kolejna fotka super :) Jesli chodzi o bilans dwulatka to ja juz glupia jestem bo od kilku mam slyszalam ze w UK bilans jest na 2,5 roczku. Fakt faktem u nas wczoraj HV nie byla ale wrzucila jakis formularz do wypelnienia (wlasnie o rozwoju mowy itp) z koperta i znaczkiem :-p Myslisz ze ten "wywiad" to bilans dwulatka ???
W tym tygodniu pojde do przychodni zapisac sie na powtorke z cytologii to sie spytalm w recepcji o ten bilans dwulatka .

reklama
Gosia- dzieki;-) tak mysle ze to ten bilans bo nie kazała nam przychodzic wiecej:no::no: ogolnie o wszystko sie pytala jak je ,spi, jak z komunikacja u dzieci taka forme tez wypełniła wpis w red book zostawiła i poszla.................a i kazala isc do detysty ale nie wiem czy pojde ........bo w polsce bylam i zabki sa ok......

Joklis- jak kochana ide spac miedzy 22-23.........

laski czy wam tez tak net swiruje?????????/ bo ja szalu dostaje tam gdzie mam fotke to pasek do przewijania sie pojawił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na jak wasze patrze to tez widze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wy tez tak macie

Do góry