reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Tzn. on chcial bardzo na nogi ja go nie dawalam czasami tylko ponosilam go za paszki trzymałam za dupke i on tylko podotykał podłoge bo za młody i bioderka za słabe. Ale on sie wtedy namruczał .... uparciuch. Teraz go bardziej pewniej daje na nozki bo by wogole zyc nie dał.... ale tez tylko na chwilke. A jak do siadania sie wyrywa tez jak miał 2,5 mies podciagał mi sie z pozycji lezacej jak go trzymalam za raczki .Ha pewnie za mna bo ja chodziłam jak mialam 9 mies.

Ostatnia edycja:
Tzn. on chcial bardzo na nogi ja go nie dawalam czasami tylko ponosilam go za paszki trzymałam za dupke i on tylko podotykał podłoge bo za młody i bioderka za słabe. Ale on sie wtedy namruczał .... uparciuch. Teraz go bardziej pewniej daje na nozki bo by wogole zyc nie dał.... ale tez tylko na chwilke. A jak do siadania sie wyrywa tez jak miał 2,5 mies podciagał mi sie z pozycji lezacej jak go trzymalam za raczki .Ha pewnie za mna bo ja chodziłam jak mialam 9 mies.

no bo juz myslałam ze go na siłe prowadzałas tak jak tutaj znam jedna babke która juz 4 miesieczne dziecko do chodzika wsadziła i cała szczesliwa ze dziecko chodzi:szok::szok::szok: jak dla mnie masakra!!!!!!!!!!!!!

mja była dokladnie taka jak twoj synek 2 miesiace i tak sie podciagała do pozycji siedzacej ze szok ..............te dzieciaki strasznie szybko sie rozwijaja:-D:-D:-D

naszczescie to sam wymyslil i ja tez bylam przerazona bo nie powinien, a on marudzi i ryczy jak sie dalo go nachwilke na nuzki - och jaka uciecha teraz jak nie pozwolisz mu skakac to dopiero koncert...:-) . niektore dzieci rozwijaja sie tak szybko, mojej kol syn ma 1,3 mies i nie chodzi i zabardzo tez nie chce raczkowac. Apropo tego chodzika to zawczesnie zreszta slyszalam ze nie sa dobre.

naszczescie to sam wymyslil i ja tez bylam przerazona bo nie powinien, a on marudzi i ryczy jak sie dalo go nachwilke na nuzki - och jaka uciecha teraz jak nie pozwolisz mu skakac to dopiero koncert...:-) . niektore dzieci rozwijaja sie tak szybko, mojej kol syn ma 1,3 mies i nie chodzi i zabardzo tez nie chce raczkowac. Apropo tego chodzika to zawczesnie zreszta slyszalam ze nie sa dobre.

zdecydowanie za wczesnie na chodzik z reszta ja nie jestem za nimi moje dziecko nauczylo sie chodzic bez chodzika.............

a dopiero zauwazylam ze napisalam zle bo z ta kolezanka to chodzi o dziecko 1 rok i 3 mies - :sorry2: a nie 1,3 mies ...

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny.dawno nie zagladnelam bo trosze czuje sie zmaczona nawet jak odpale kompa to zasypiam przynim.dziewczyny powiedzcie prosze bo Wy juz doswiadczone nie to co ja,przedwczoraj jak wstalam zauwazylam ze brzuch mi deba stana i stwardnial jak skala ale niebolal bylo to tylko nieprzyjemne uczucie wczoraj tez utrzymywaj sie napiety ale tez niebolal dopiero w nocy obudzil mnie bol,bolal tak cala noc do tego odczuwam jakies klucia w no wiecie gdzie i takie jakby prad mnie przeszywal tez no wiecie gdzie kurcze no i coto moze byc?i dotego wydaje mi sie ze czuje juz ruchy dzidzi takie nagle nerwowe ale czy sie niemyle czy to niezawczesnie?niewiem juz co otym myslec.moze Kturas z Was mamusie tak miala?kurde ale wiecie co jak sie utrzyma tak do nocy to zadzwonie do poloznej czy odrazu do szpitala?a moze to normalne i iemam powodow do zmartwien?pozdrawiam Was serdecznie WSZYSTKIE!

a dopiero zauwazylam ze napisalam zle bo z ta kolezanka to chodzi o dziecko 1 rok i 3 mies - :sorry2: a nie 1,3 mies ...
\
:-D:-D:-D:-Da my sie z Pinka juz przerazilysmy:laugh2::sorry:
Ale i tak z tego co opisujesz to troche za wczesnie jak dla mnie na takie stawianie na nozkach.Mimo ze dziecko niby chce to Wy rzadzicie.Takimi niby drobnostkami mozna nie chcacy cos zrobic.Ma jeszcze czas na wszytsko.Ja Mam znajoma ktora ma o 5 mies mlodszeg synka od mojego i jak moj zaczal chodzic w wieku niecalu 10 mies oni powiedzieli ze ich tez bedzie:baffled:nie wiem co z nim robili ale niby on chodzil.nie ma roku jeszcze i wczoraj go widzialam.ona powiedziala wlasnie ze chodzil wczesnie a teraz nie chce,tylko z areke.Moim zdanie zmuszali go i on pewnie upadl i sie przestraszyl:no:teraz sam sie boi bo odrazu na kolanka jak go puscila:eek:
Nie mowie ze go zmuszacie ale to tylko przestroga by lepiej poczekac,nie pozwolic a pozniej efekty beda lepsze:tak::tak:
A my sobie pijemy po piffku i ogladamy mam talent:tak:lece na pizze:-ppaaa

witajcie dziewczyny.dawno nie zagladnelam bo trosze czuje sie zmaczona nawet jak odpale kompa to zasypiam przynim.dziewczyny powiedzcie prosze bo Wy juz doswiadczone nie to co ja,przedwczoraj jak wstalam zauwazylam ze brzuch mi deba stana i stwardnial jak skala ale niebolal bylo to tylko nieprzyjemne uczucie wczoraj tez utrzymywaj sie napiety ale tez niebolal dopiero w nocy obudzil mnie bol,bolal tak cala noc do tego odczuwam jakies klucia w no wiecie gdzie i takie jakby prad mnie przeszywal tez no wiecie gdzie kurcze no i coto moze byc?i dotego wydaje mi sie ze czuje juz ruchy dzidzi takie nagle nerwowe ale czy sie niemyle czy to niezawczesnie?niewiem juz co otym myslec.moze Kturas z Was mamusie tak miala?kurde ale wiecie co jak sie utrzyma tak do nocy to zadzwonie do poloznej czy odrazu do szpitala?a moze to normalne i iemam powodow do zmartwien?pozdrawiam Was serdecznie WSZYSTKIE!
Mamina nie wiem ale to jakby skurcze:baffled:zadzwon moze do lekarza czy na jakas linie i zapytaj co robic bo ja nie wiem.ja bym pojechala chyba do szpitala:eek:

reklama
Do góry