reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

i dotego wydaje mi sie ze czuje juz ruchy dzidzi takie nagle nerwowe ale czy sie niemyle czy to niezawczesnie?niewiem juz co otym myslec.moze Kturas z Was mamusie tak miala?kurde ale wiecie co jak sie utrzyma tak do nocy to zadzwonie do poloznej czy odrazu do szpitala?a moze to normalne i iemam powodow do zmartwien?pozdrawiam Was serdecznie WSZYSTKIE!
Witam wieczorkiem. Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi. Dam znac w srode co wykazal scan:tak:Oby polozna sie mylila:sorry:
Mamina ja ruchy malenstwa poczulam na przelomie 16/17 tc. To co opisujesz dla mnie wyglada jak skurcze przepowiadajace: "stawianie"sie brzuszka i bol zblizony do miesiaczkowego (chwilami moze byc jak przeszywajacy ucisk na jajnik),czyli ogolem taki "trening" macicy ale nie jestem ginem;-)Ja najpierw zadzwonilabym do poloznej ale jesli czujesz ze to cos powazniejszego to bez wachania zmykaj do szpitala:tak:
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Ostatnia edycja:
reklama
Kwiateczek niemartw sie, nie zmuszamy i wiem ze ma czas bo najpierw piwinien raczkowac, dzieki temu jak pozniej bedzie chodził bedzie upadał na dupoke a nie do przodu. Ale coz nic juz z nim nie zrobie jak woli ogladac swiat z pionu a nie z poziomu :-) zobaczymy jak dlugo moze mu to minie ( jak nie to szybko bedzie broił i zwalał rzeczy:wściekła/y:)osobiscie wole jak lezy a nie jak musze go trzymac i on skacze- ach miesnie mi sie wyrobia tzymkaj sie....
mamina77 mialam podobnie jak ty, zaczeły mi sie skurcze, brzuch był twardawy i lekko pobolewał. U mnie był to fałszywy alarm bo działało sie to miesiac przed planowana data porodu a jak sie okazało to mały spoznił sie 15 dni i niechciał wyjsc musiała byc cesarka. Mozesz pojechac do szpitala nic nie zaszkodzi, powinni tam sprawdzic co i jak.

Witam
Mamina daj znac!!!
Doveinred dzieci juz takie sa ze wszystko musza dotknac ale jesli zacznie raczkowac i od poczatku mu bedziesz tlumaczyc ze nie mozna czegos dotknac to wkoncu poslucha.Nie mozna tylko poddac sie ani razu bo dziecko wtedy wyjkorzysta i wie ze jak sie raz pozwolilo to czemu nie drugi.Ja wlasnie prubuje sie uporac z tym problemem.bnie moge odciagnac go od tv ciagle go wylacza:baffled:to samo z komputrerem:sorry:juz nie wiem jak tlumaczyc ale jakos tlumacze,raz skutkuje raz nie:no::sorry:
oki lece bo jedziemy do brata mojego.paaa milej niedzieli

dziekuje Wam wszystkie za odpowiedz.bylam w szpitalu i stwierdzili jakas kolke,i poglebiajaca sie anemie.wiec jutro ide na wizyte z polozna bo tez mnie chce zobaczyc ale twierdzi ze niemam sie czym martwic.dziekuje za troske dziewczyny jak dobrze ze was tu mam.moc caluskow.

dziekuje Wam wszystkie za odpowiedz.bylam w szpitalu i stwierdzili jakas kolke,i poglebiajaca sie anemie.wiec jutro ide na wizyte z polozna bo tez mnie chce zobaczyc ale twierdzi ze niemam sie czym martwic.dziekuje za troske dziewczyny jak dobrze ze was tu mam.moc caluskow.
To super ze wszystko okej z dzidzia :tak: na anemie to chyba jakies witaminki i zdrowa dieta pomoze..? :sorry:wiem jak to jest ja tez juz nie jeden raz najadlam sie strachu to moja pierwsza ciaza do tego krwawilam w 12 tygodniu i myslalam ze trace dzidziusia tyle sie naplakalam wtedy...:-(
ja takie leciutkie muskanie czulam juz od 12 tygodnia w ciaze zaszlam pod koniec lutego gdzies a pierwszego kopniaczka poczulam 3 czerwca juz ;-)
a co do stawiania sie brzuszka i tych skurczy przepowiadajacych to mam jej gdzies od okolo 30 tygodnia dopiero wczesniej nic mi nie bylo...
zycze duzo zdrowka dla ciebie i dzidziusia:happy:

A ja w koncu sie doczekalam nauk przedslubnych u nas w kosciele :tak:zaczna sie w pierwszy piatek pazdziernika i prawdopodobnie potrwaja do konca pierwszego tygodnia listopada a ja mam termin na 14.11 :szok: a co jak urodze w miedzyczasie...:sorry:nastepne beda dopiero w marcu to za pozno bo mamy termin slubu na 26 czerwca i musimy je teraz zrobic, nie wyobrazam sobie leciec do kosciola i siedziec tam poltorej godziny zaraz po porodzie:wściekła/y: teraz to mam nadzieje ze dzidzia poczeka az mamusia i tatus zrobia te nauki:laugh2: milego wieczorku babeczki!!!

Witam laseczki i zaraz spadam do pracy mała dzis do 2;30 wojowała bo nie chciała spac w swoim łóżeczku.......wiec jestem mego nie wyspana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja nie wiem kiedy nauczy sie spac samodzielnie cała noc:eek::eek::eek: chyba nigdy!!!!!!!!!!

na szybk wklejac wyrko niuni:tak::tak::tak:pozdrowionka i do usłyszenia potem.....

czesc mamuski!!!
W weekend nie zagladalam, bo za bardzo czasu nie bylo, a tu prosze ile napisane!!!
Mamina dobrze, ze z dzidziusiem wszystko ok... Ja pierwsze kopniaki pooczulam ok 20-21 tygodni, ale jak mala zaczela to bylo tylko gorzej :-D:-D:-D... Ale jest to najprzyjemniejsze uczucie pod sloncem...
Pinka mala ma lozeczko jak ksiezniczka... Dziwie sie, ze spac w nim nie chce... Ale sie przyzwyczai... Swoja droga, co cie skusilo na nowa fryzurke? A i wloski chyba jasniejsze niz byly...
Doveinred moja tez sie rwala do siadania jak miala 3 m-ce a teraz siedziec sama nie chce... Nic tylko sie turlac i pelzac... W pionie tez lubi byc, ale ja jej za czesto nie daje-tata predzej :-p
Ja w weekend pilnowalam dzieci "szwagra".. Tak ze rece pelne, bo z moja trojke mialam... Dobrze, ze pogoda ladna byla, wiec nie musielismy w domu siedziec, tylko po parku sie wyszalelismy, a i w wesolym miasteczku wyladowalismy... Oki ide sniadanko zrobic i kawke wypic, bo od 5.30 nie spie... Na razie

PINKA25 - nie wiem czy czytałas ale polecam ksiazke "Kazde dziecko moze nauczyc sie spac" Annette Kast-Zahn Hartmunt Morgenroth. Mojego Barnimka juz cztery tyg temu nauczylismy zasypiac samemu bez naszej pomocy. Było to ciezke ale juz po 3 dniach obyło sie od długich protestow. Teraz przesypia prawie cała noc od 8 do ok 5-6 rano z małym obudzeniem na karmienie przed 11 wieczorem, gdzie wczesniej musielismy go usypiac bardzo długo, pospał tylko troche, płakał i budził sie co 1,5 godziny. Naprawde polecam. :-)

Witam
Mamina super ze jest dobrze ale anemia:baffled:co sie zle odzywiasz???
Pinka ja wlasnie ogladalam to lozko dla Kondzia:-D:-D:-D tylko to niebieskie:tak:czekam na ten nowy donmek ale nie wiem czy sie doczekam bo Kondzio juz dwa razy wychylil mi sie z lozeczka:no::no:Zastanawiam sie jeszcze nad tym kompletem za 150 f :tak:razem wyjdzie 200 bo materac a to lozko samo kosztuje 200 z materacem:sorry:nie wiem co zrobic bo ono ma szuflady a one zawsze sie przydaja:tak:

Amy mielismy przespana caaala noc:-)ja i tak sie budze juz z przyzwyczajenia:baffled:szkoda ze nie mialam tej ksiazki wczesniej ale u nas to alergia wiec nie wiem czy6 by pomoglo:sorry:ide sniadanko robic.

reklama
hejo

ja juz po sniadanku wlasnie obiad dla małej robie standardowo zupe:-p:-p:-ppogoda sie popsuła i w domu siedzimy bo Wika jeszcze mi smara:cool::cool::cool:

Joklis- wiesz co ja to fryzurke dosc czesto zmieniam hehe srednio 2 razy na pół roku:tak::tak::tak: a co do łozka to sama takie bym chciała miec ihihihi
Kwiateczek- widze podobne gusty mamy( tak jak z basenami ahhaahah) no my za to łozko z materacem i cała wyprawką około250 pound poszło,ale jestem bardzo zadowolnona bo wyrko naprawde stabilne i solidne.........
doveinred- no ja jakas tam ksiazke mam bo kiedy jak mniejsza była to chciałam ja nauczyc po 3 nocach ciaglego nadzierania poddalam sie bo ja nie vam cierpliwosci naprawde a zwłaszcza jak o 3:30wstaje do pracy;-//// to jest kongo bo latam do niej co chwile i nie wyspana totalnie jestem na dodatek wsciekła...............ehhhhhhhhhhhh

Ostatnia edycja:
Do góry