reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mam pytanie :-)
Jak czesto lekarze w UK sprawdzali stan waszej pociechy. Pytam sie bo tylko dwa razy od urodzenia sprawdzali Barnimka wage, raz wzrost i obwod głowki wiec pomiary te sama robie . Gdyby nie szczepienia to lekarz by go wcale niewidział.... Wiec nie wiem czy powinnam byc bardziej nachalna i umawiac na wizyty......

reklama
witam nowe mamy:tak:
Agata ja ci nie pomoge,nawet nire wiem o jakiego implanta ci chodzi:sorry::sorry:
Doveinred lekarze widza dzieci tylko przed szczepieniami:sorry:pozniej jest spotkanie na 8 mies i tyle.A masz jakies obawy co do malego???jesli tak to poprostu idz do lekarza w innym przypadku nie ma potrzeby i moze to i dobrze:-p:-p

oki sopadam bo do pracki lece zaraz:-p

doveinred idz do swojego gp i umow malego na wizyte(jezeli zarejestrowalas juz dziecko) i on powinien sprawdzic stan ogolny dziecka:tak:na wazenie dzieci musisz isc do baby clinic- moze byc to w twojej przychodni lub gdzies w okolicy, tam sa wszystkie health visitors, jezeli byla u ciebie hv to moze zostawila ci ulotke z adresem? ja chodze z malym do gp co 3-4 tygodnie a na wazenie co dwa:happy: co do mierzenia to w ogole nikt nigdy nie miezyl Konrada ani wzrostu ani obwodu glowki:no:
mam nadzieje ze choc troche pomoglam:-p

Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Pytałam sie bo nie wiedziałam czy to oni tak wszyscy, ze tak nazwe nie interesuja sie zabardzo. Mały jest zdrowy tylko ze jego waga jest dosc mala ( 4 mies 2 tyg i tylko 5910 kg) Przez 1 mies przytył tylko 300 gram poczym rozmawiałam z midwife i podaje mu juz kaszki i mleko modifikowane wraz z piersia. Lecz jak sie okazalo tez za duzo nie przytył ( w pierwszym tyg. 150 gram :-) lecz potem 100 gram na 2 tyg.) Ale chyba dochodze do wniosku ze to dlatego bo jest strasznie ruchliwy :baffled:

Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Pytałam sie bo nie wiedziałam czy to oni tak wszyscy, ze tak nazwe nie interesuja sie zabardzo. Mały jest zdrowy tylko ze jego waga jest dosc mala ( 4 mies 2 tyg i tylko 5910 kg) Przez 1 mies przytył tylko 300 gram poczym rozmawiałam z midwife i podaje mu juz kaszki i mleko modifikowane wraz z piersia. Lecz jak sie okazalo tez za duzo nie przytył ( w pierwszym tyg. 150 gram :-) lecz potem 100 gram na 2 tyg.) Ale chyba dochodze do wniosku ze to dlatego bo jest strasznie ruchliwy :baffled:

A moze nie najada sie z piersi:sorry2:jak czsto je?wlasnie moze kaszki pomoga.Ja karmilam niestety tylko miesiac ale przytyl mi 1200g:tak::tak:a potem na mleku modyfikowanym juz po kilu:-pnie maratw sie na zapas,moze teraz nadrobi a jesli nie to moze pomysl o mleku modyfikowanym i dodawac kaszki:tak:Kondzio do tej pory je kaszki.raz z mlekiem raz te bez dodatku mleka do ktorych dodajesz swoje:tak:zmieniam mu smaki:-)
Co do tych wizyt u lekarza.Ja chodzilam raz w mies go wazyc do takiej jakby przechodni Sure Start.tam sa wszystkie HV.Spytaj sie czy ci go zmierza bo wiem ze pozniej jest na 8 mies spotkanie i wtedy mierza dziecko.Ja sama mierzylam.wez centymetr i od czubka glowy do pietki zmierz:tak:zawsze dziecko sie poruszy ale mniej wiecej bedziesz wiedziec;-)
wkrotce zacznie jesc tez zupki wiec powinien nabierac cialka:tak:

witam wogole
u nas pochmurno,Kondzio cala noc stekal:baffled:chyba jakis zab rosnie dalej:sorry2:idziemy zaraz na spacer choc cos sie chmurzy:baffled:

kwiateczek - no jak wspomnialam karmie go juz 3 tyg mlekiem modyfikowanym , kaszka i cycem i po tym jak go tak karmie przybral tylko 260 gram. Maly je tak 8-9 razy w ciagu doby ale nie wiele srednio 120-90 ml, ach ale za to ile skacze :baffled: no i juz mi chodzi troche jak go za rece trzymam - wiec pewnie na to zuzywa cała energie.
Za jakis czas mu sprawdze wage i zobaczymy....... Taki niejadek jak ja :-) ha

hejo laseczki

ale zescie nadziergały:szok::szok::szok::szok: no no no!!!!!!!!!!!1
ja jakos weny na pisanie nie mam wszystkich nas grypsko zlapało:wściekła/y::wściekła/y: dzis złózka wstac nie mogłam tak kosciska bola:tak::tak::tak:ehhhhhhh jak ja nie lubie byc chora:crazy::crazy::crazy: dobrze ze chociaz vam wolne to sobie poleniu****e:-D:-D:-D:-D

Witam nową mamuske;-):-)

Izka Gosia- jak u was z nocnikiem ??? u nas kleska dalej pampres!!!! i z mowieniem duzo juz dzieciaki mowią skladaja zdania?????? bo moja gada jak najeta i sklada juz ładnie zdania........
maggusia- i jak tam prezent dla mezulka sie udał????? powiec mi wy sami na slub zbieracie czy rodzice wam pomagają?

pozdrowionka dla reszty babeczek....

Kwiateczek- dzieki.................

no wlasnie naszych nowych mam dawno nie bylo a juz nie wspomne o starych heheh ktore gdzies pouciekaly np

Dorcia??????????????? gdzie ty sie podziewasz bo na nk cie widuje:tak:

reklama
Kwiateczek - Moj synek ma 4 mies i 2 tyg.
Juz dreptac zaczynal jak mial 2,5 miesiaca- jakis zwariowany...:szok:
Teraz przewaznie skacze no i troche podrepta. Trzyma sie niezle na nogach bylam zdziwiona....

Ostatnia edycja:
Do góry