reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dzięki dziewczyny, ale ja raczej myślałam o wakacjach za granicą, gdzieś gdzie jeszcze będzie ciepło. do Kornwalii mam 2 godziny, jeszcze nie byłam, tylko dlatego, że mieszkam w Dorset, a to podobno bardzo podobne klimaty.

Ada ja mojej Niuni pozwalałam być w wózku na pół leżąco jak miała ok. 4 miesięcy, sadzałam jak miała ok. 6 miesięcy, więc radzę tak jak dziewczyny z siedzeniem jeszcze lepiej poczekaj.

Pinka moja też dziś się z katarem obudziła, ale takim silnym, że szok :szok: Biedna tak się męczy. Mam nadzieję, że jej szybko przejdzie. W ogóle ostatnio mało je i się trochę zaczynam martwić :-(

Izka a Ty wciąż chora bidulo. Zdrowiej szybciutko ;-)

reklama
Hej laseczki,

Ja jakos po powrocie z PL nie moge sie wdrozyc w terazniejszosc.

Tak chate wypadaloby posprzatac ale mi sie nie chce, tylko piore i prasuje....
Dzis sie wybralismy do ogrodniczego.Kupilam kwiatki w cebulkach ktore bede teraz musiala posadzic, no ale do tego potrzebne sa donice i ziemia, wiec po to jedziemy drugi raz bo nam czasu nie starczylo. Moj pojechal do pracy.

Moja jest juz zakatrzona prawie dwa tygodnie. Pierwszy tydzien byla jakas masakra. Ja nie wiem, ale ona ma takie katary na ktore NIC nie pomaga. Musi samo jej przejsc. Jeden dzien siedzialysmy w domu ale ze goraczki nie miala to zaczelysmy wychodzic bo przeciez ja energia rozpiera. Teraz juz jest lepiej ale w nosie jeszcze ma...

Witam dziewczyny...
No i juz po moim egzaminie-oblalam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mialam instruktora mmojego ze soba w samochodzie, ktory stwierdzil, ze baba uczepila sie szczegolow... Podobno za szeroko wycofalam w zakret :-:)-:)-(... Ja myslalam, ze zdalam, bo wydawalo mi sie, ze bardzo dobrze mi poszlo... No coz... Przeplakalam juz pare godzin i zaakceptowalam ten fakt... :no::no::no: Moze nastepnym razem sie uda...
Wszystkim dzieciaczkom i mamusiom zycze zdrowia... Mojego tez cos wzielo... A wiecie jak to chory chlop :-p:-p:-p Musze przy nim skakac, a nie mam na to dzisiaj humoru, strasznie mnie glowa boli, a do tego mala marudna... Mam nadzieje, ze jak zasnie to bede miala okazje na dluga kapiel... Pozdrawiam

Hej dziewczyny:tak:Jestem przyszla mamusia w 36t4d ciazy.
Do tej pory udzielalam sie na watku Pazdziernikowek a dzisiaj staralam sie Was odszukac bo mam jedno pytanie. Pomiary brzuszka itp roznia sie tutaj od tych w PL,jesli mozecie mi napisac ile mierzyly wasze pociechy podczas wizyt u poloznej w ostatnich tygodniach (tzn od pupki do spojenia lonowego) to bede bardzo wdzieczna. Moj synus podobno jest o wiele za duzy i chce stwierdzic jak to wygladalo u waszych midwife.Mam odnosnie tego scan w srode ale to jeszcze duzo czasu a nerwy sa..:sorry2:Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Witam Mamusie!

Ja na chwile z doskoku doslownie poczytac co u was.
Dzis mialam pelne rece roboty prasowanie,odkurzanie,mycie garow i obiad ugotowac i mojemu do pracy tez na jutro jakis inny ,a jeszcze Brianek chory jest i dwie nocki mam juz nie przespane takze wykonczona dzis jestem:sorry2:

Zastanawiam sie czy isc z nim na szczepienie we wtorek czy nie?bo ma akurat miec ,ale nie wiem mozliwe ,ze mu przejdzie tylko czy wtedy mozna szczepisc:confused:

Po za tym jutro D moj ma urodzinki i wiecie udalo mi sie tak,ze mam jakies oszczednosci z pazurkow i sprezedaje jutro karuzele malego i wpadlam na pomysl ze ukradkiem kupie mu te buty:-p bo mielismy po nie jechac razem w sobote ,ale zrbie mu niespodzianke jak przyjdzie z pracy to bedzie mial ladna mine .
Sprzedaje karuzele malego i mi ja trudno sprzedac tzn trudno mi bo ja lubie ,ale jak narzie nie planuje dzieci:sorry2:dopiero z apare lat to po co ma mi lezec prawda:confused::confused:

Kochane zmykam ,bo chce troszke odpoczac :-)
Pozniej zagladne -POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI!

Witam
ale mi dzionek zlecial ze zapomnialam nawet isc do przedszkola:baffled:Wczoraj brat do mnie przyjechal na imieninki i tak sobie posiedzielismy ze dzis patrze a ja tablety wczoraj nie wzielam:szok::no:oj wymodze cos w koncu:sorry::sorry:
Iza jak masz tak blisko to ja sie dziwie ze nie jezdzicie.Ja mam 6 godz wiec:no:....ale jak pojedziemy to ise przespimy u mojego brata w Swindon:tak:i z rana zryw tylko ze dopiero w polowie wiosny,jak cieplo bedzie.Zorientuj sie jak tam sa hotele i za ile.jakies znizki dla dzieci???:sorry:
Mayo ja jesli dobrze pamietam to brzuch po drugiej polowie ciazy chyba rosl zgodnie z tyg ciazy:tak:tzn ze jak bylam w 34 tyg ciazy to mialam 34cm.liczac od gory (pod biustem,jak juz czaczyna odstawac)w dol:tak::sorry:Kondzik urodzil sie 3240 czyli norma:tak:
Gosia,czas sie zebrac do kupy:tak:musisz sie zorganizowac i wpasc w trans rzeczywistosci by miec dla nas tez czas:tak::tak:dasz rade:tak:
Ada na pol siedzaco juz moglas go dawno sadzac,jesli mowisz ze jest jeszce duzy:tak:ja nie pamietam dokladnie ale ok 5 mies kladlam na polezaco a 6 mies juz siedzial z racji tego ze juz tez raczkowal":tak::tak:bardzo szybko:sorry:szybko tez zaczal chodzic:tak:raczkowanie bardzo mu chyba pomoglo.ale my sie duzo bawilismy na podlodze,specjalnie mu nie pomagalismy,sam zaczal niewiadomo kiedy:sorry:

zapomnialam napisac ze zrobilam takie pakieciki na obiad(piers z kurczaka,ser szynka i zawijane w kapuste:tak:pycha.jak ktoras chce to dam przepis:tak:a raczej polece strone:sorry:
okji lece spac albo jeszcze zjem lody:sorry:papa jutro praca

Dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi:tak:
Ja tez slyszalam ze ilosc cm odpowiada tygodniom ciazy a u mnie synus zaczal szybko rosnac od 28tc i w tej chwili w 36tc ma prawie..40cm..:confused:stad scan w przyszla srode. Obawiam sie ze beda chcieli wywolac porod jesli wymiary maluszka sie potwierdza,tym bardziej ze mam GBS i nie chca czekac do ostatniej chwili..
Zycze Wam spokojnej nocki:tak:

reklama
Witam z rana...
Mayo ja Ci w cm nie powiem, musialabys sprawdzic w tabeli, ale w dniu na ktory mialam termin ostatni raz mi mierzyli i polozna powiedziala, ze dziecko wazy ok. 3,8 kg... Mala urodzila sie 3 dni pozniej wazac 4,3 kg... ?Tak ze to nie zawsze siesprawdza... Moja znajoma miala odwrotnie... Dziecko urodzilo sieduzo mniejsze niz jej powiedzieli... Czasami moze byc duzo wod plodowych-tak mi powiedzieli... A ni pamietam zaproponowali Ci cesarke? Bo podobno jak dziecko duze, to mozna z gory zaplanowac...
Ja tez czuje sie fatalnie, obudzilam sie z wielkim bolem glowy, a tu tyle rzeczy do zrobienia...
kwiateczek u mnie ten przepis by nie przeszedl, bo moj nie zje kapusty... W ogole za warzywami to nie przepada, tylko miesko ;-):-D Pozdrawiam

Do góry