reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Hejka dzieki za życzenia.My wczoraj cały dzień poza domem spedzilismy a dzis pierwszy dzien szkoly i przedszkola.
Małogorzatka pytalas do jakiego przedszkola Natan idzie. A wiec z racji tego ze mieszkamy w bardzo malutkim miasteczku tu jest tylko przedszkole państwowe te do którego dzieci chodza tylko na 2,5 godz dziennie.Nati narazie tylko w srody bedzie chodzil i 2 pierwsze sesje sa za darmo a potem za kazda sesje 4,5 funta.
No dzis pierwszy raz i mial zostac sam.Po 30 minnutach zadzwoniły zebym przyszła bo on plakał.Wiec teraz czeka nas oswajanie z przedszkolem.

Pinka zdjecia i taniec super.
Dziewczyny jak czytam o tym waszym załatwianiu to dobrze ze jestem juz po bo chyba by mi sie odechciało slubu tyle załatwiania.Ja co prawda bylo to 6 lat temu i oewnie weiele sie zmieniło,ale my to pszlismy do ksiedza i on tylko sie nas wypytał o wszystko,zadnych swiadectw ze szkoły,nic moj mąz musiał wziasc z koscioła gdzie był chrzczony papiery,ja mialam szczescie bo byłam chrzczona w tym kosciole co bralismy slub.Ale zadnych zaswiadczen o komunii bierzmowaniu.:szok:
Zycze wytrwałosci tym które są przed...
Goska a ty widze dzialasz pełna parą,no nam pozostaje czekac ten rok na fotki:-)

Orkiestra tez zaklepana wiec mamy najwazniejsze z glowy !

maggusia- my bedziemy brac slub w PL, konkordatowy

Izka- ja podejrzewam ze moja by nie plakala. Tutaj ja moge zostawic z kazdym kto sie napatoczy....kiwa mi i wola...bye mummy :cool2:
Jak teraz bylismy na weselu to ja swojego dziecka nie poznawalam. Pierwsza byla na parkiecie, ostatnia schodzila a jak orkiestra przestawala grac ona brala kazdego za reke i prowadzala do orkistry kiwajac pupa - la la la.... jednym slowem grajcie chlopaki bo chce tanczyc !
Tatus byl swiadkiem to w kosciele pobiegla do niego zeby dac mu ugrysc batonika. :-D

Hejka!!!
kwiateczek, izka tez pozwolilam sobie wyslac zaproszenia na nk...
aneczka czy to znaczy, ze ze swojej pracy zrezygnowalas na rzecz tej nowej? Brzmi interesujaco... Ja zlozylam aplikacje w pare miejsc i czekam... Bede tez wkrotce dzwonic do mojego starego szefa, pracowalam tam kilka lat temu, i z tego co wiem to moglabym wrocic, ale nie wiem na ile godzin, wiec musze z nim pogadac...
maggusia nie, my po slubie nie jestesmy, w dalszym ciagu czekam ;-);-);-) moze kiedys sie oswiadczy :-D:-D:-D... Byly rozmowy kilka razy na ten temat, ale jemu sie marzy slub taki jak mial jego brat, gdzies za granica itd... stwierdzil tez, ze moze pierwsze dom bysmy kupili... Ale ja do niego, ze jak mu przyjdzie sie oswiadczac za 10 lat to uslyszy nie, bo ja nie chce brac slubu jak bede miala 40tke na karku... :-D:-D:-D To ma byc w koncu dzien, moj dzien, ktorego nie zapomne do konca zycia... A na kupno domu to jeszcze pare lat nas stac nie bedzie, tym bardziej, ze wiadomo co sie teraz dzieje z kredytami...
Pozdrawiam mamuski, ide zrobic kawke...

HEJO

kupilismy vojej lasce wyrko i wczoraj dotarło pierwsza nocka nie była az taka zła bo tylko 10 razy do niej wstawalism ahhaha ale moze z czasm lepiej bedzie,a ja ile miejsca w łozku mam hohoho.............

Joklis- dobrze mu powiedzialas:-D:-D:-D:-D:-D ja tez kawunie pije;-)))
szkoda ze ten wlasnie dzien tak szybko mija ehhhhhhhhhhh ale powiem wam ze nie warto sie do niego za bardzo przygotowywac bo i tak wszytsko wyjdzie inaczej przez ten stres wszystko:-D:-D:-D:-D spontany sa dobre!!!!!!!!!!!!!

Gosia- no to gratuluje daty bedziecie slubowac w nasza 7 rocznice bycia razem ahahahh juz widze jaka happy chodzisz:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak: jeszcze niedawno ja sama jak na szpilkach siedzialam a teraz juz zona jestem......................:-p
Syla- zaproszonko wyslane;-)))))))))))))
Izka- kochana ale ty ladnie wygladasz:-):-):-) znow widze kolorek zienias?????????? superowo ci w nim:tak::tak::tak::tak:
Kwiateczek -ciesze sie ze zdjatka sie podobaja i dzieki za komciaki:-D;-)

oooooo pranko sie wypralo trzeba isc wywiesic:eek:

Witam Mamusie!

Dzis tak wieje u nas ,ze szok nie da rady nigdzie wyjsc ,bo drzewa doslownie sie chwieja chyba by nam lebki pourywalo:eek:
Wogole w domu juz zimno zaczelismy troszke grzac,nawet malego musze juz ubierac w dresy w domu,bo w krotkim rekawku jak chodzi to ma zimne raczki:sorry:
Chyba bede musiala kupic buty juz na jesien.

Mala-gorzatka to wy szybko dzialacie my nadal sali nie mamy ,ani orkiestry-mozliwe ,ze orkiestre bede miala z rodziny dalekiej wujek mojej mamy ma taka wlasnie co na weselach graja,ani kamerzysty nie mamy-narazie jeden kamerzysta przeslal mi do uk probki filmow jak kreci i mam sie zdecydowac,drugi fajnie kreci i sesje robi do tego i wszytsko ,ale nad ta cena sie zastanawiam:-p
Gosiu a w jakim urzedzie pytalas sie o to wszytsko?tutaj w uk?

Pinka fajnie ,ze mala ma lozeczko z czasem sie nauczy ,ze musi sama spac :-)

Izka ladnie wygladasz :-) zazdroszcze osoba ktorym dobrze jest w kazdym kolorze:-)

Joklis moze wkoncu sie zdecyduje tak popieram dobrze mu powiedzialas:-D
ale wlasnie z facetami to tak jest:cool2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hejka nie bylo mnie tu troche czasu:sorry: nie bardzo mam kiedy usiasc do kompa a jak juz usiade to na chwilke. Dzisiaj troszke luzniejszy dzien wiec mam czas:tak: u nas w porzadku, M nadal pracuje w Music box, ja siedze wiekszosc czasu w domciu, na spacerki chodzimy czasem na miasto czasem po parku:-p
niedlugo Kondziowi wyjda pierwsze zabki bo juz dziasla coraz bardziej napuchniete, marudny jest i ledwie co ale widac ze cos bialego sie probuje przebic:-)
od dzisiaj bede odbierac syna kolezanki ze szkoly bo w sumie ja siedze w domku a ona nie ma kiedy bo pracuje, dzieciak bardzo sie bal isc tu do szkoly choc ma 9 lat to i tak stres bo w wakacje przylecial z Polski i angileskiego prawie nie umie, ale mysle ze poradzi sobie:happy:
Pinka przeslicznie wygladalas!!!! zycze szczescia na nowej drodze zycia:-):-)

reklama
Hejka
U nas też zimno i wieje,musialam wczoraj wieczorem pranko zbierac z ogórdka bo zostawilam bo nie poschło do konca.A ze mam linki pod daszkiem to zostawiam na noc jak nie poschnie w dzien.I chyba powiało mi jedna bluzke bo miałam całe linki zapełnione a wieczrem było w jednym miejscu pusto.W domciu tez juz chłodno, zimne mamy te mieszkanko szczególnie dół,nawet latem jak gorąco na dworze to tu na dole fajnie chłodno a u góra duchota.
Magusia,Pinka nie przesadzajcie,troche na buzce przybrało mi sie po tych dwoch ciazach,wszyscy w rodzinie mowia ze teraz to dobrze wygladam bo przed slubem to taka chudzina bylam.Kiedys wam wrzuce fotke.Ale jakos ciezko zgubic mi te dodatkowe kiloski.
Pinka oj ostatnio tez mowilismy o nowym łozku ale chyba dopiero po nowym roku bo teraz troszke wydatków.U mnie obaj wyrastaja i trzeba bedzie te Kolina dac Natanowi,a Kolinowi kupic juz duze.
Tak od kilku miesiecy juz mam taki ciemny,takie mam naturalne ciemny blond tylko i tak musze farbowac bo ja strasznie duzo siwych mam,odziedziczyłam:-)
Joklis nie ma sprawy,najpierw sie zastanawiałam kto mi przyslał zaproszenie dopiero jak fotke mój laptop wczytał po 5 minutach bo ostatnio cos go wzieło i sie zamula albo ciagle mi neta rozłacza.
Małogorzatka zazdroszcze Ci ze mała taka odważna,moj to tylko ze mna albo z tata.Ale dostałas powera z załatwianiem ale to dobrze bo nie bedziesz musiala latac potem do PL kilka razy.

Do góry