reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Joklis w Polsce bylo super, tak super ze tylko sie pakowac i wracac ale niestety realia sa inne i sie nie da, chocby sie bardzo chcialo:-(Z mala siedzi tatus, bo doszlismy do wniosku ze nie oplaca mu sie pracowac tyle godzin, w domu go nie bylo caly czas i wogole jego szefowie to banda idiotow byla, a z reszta ja zarabiam tyle samo a duzo mniej godzin i przy tym w ogole stresu, takze stwierdzilam ze nie ma sensu sie denerwowac jak ja spokojnie sobie wroce do pracy,a on nawyzej narazie cos na part time znajdzie, na wieczor, na to samo wyjdzie jakbym ja na macierzynskim siedziala. Pierwsze kilka dni tatus chyba sie troszke zszokowal, bo potem sam mi przyznal racje ze ciezko jest cokolwiek w domu zrobic jak sie trzeba maluchami zajmowac:tak::tak::tak:wiedzialam ze wymieknie, ale przyznam ze daje sobie rady, ciesze sie bo ma okazje z coreczka pobyc:-):-)

Przy okazji
PINKA!!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA!!!!!!!!!!

reklama
PINKA !!!
Przesliczna zoneczko mezusiu milutki, radujcie sie soba bo zywot jest krotki.
i choc czasem nad glowa zgromadza sie chmurki niechaj wasze zycie zawsze biegnie z gorki !!!!

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    3 KB · Wyświetleń: 68
Aneczka, tak jak kiedys pisalas duzo mamy wspolnego... My tez chcielismy, zeby tatus w domu siedzial, ale niestety realia sa inne i w przeciwienstwie do Ciebie, u nas moj ma lepsza place... Ale koncze ten temat... Wiem jak jest w Polsce... Ja to nawet nie chce wracac... Szanse na lepsza prace, masz moze w wiekszym miescie, a nie u nas- w Zywcu... Dosyc dlugo pracowalam w Bielsku, ale dojazdy mnie wykanczaly... Nie wspominajac o tym, co moj mialby w Polsce robic :-D:-D:-D...
Oki, biegne na razie, bo pogoda dzisiaj sliczna, trzeba jakiegos grilla zrobic, tylko do polskiego sklepu po kielbaske trzeba zajechac :-D:-D:-D... Pozdrawiam

Hej dziewczynki:-)
Ja od wczoraj z bolem plecow chodze:-(dzisiaj juz jest lepiej ale wczoraj to tak mi cos przeskoczylo ze nie moglam malej z lozeczka wyciagnac:szok: odrazu telefon telefon do meza ze musi wrocic z pracy natychmiast. Dobrze ze u nas nie robia z tym problemow i odrazu go puscili. Ja to mam normalnie pecha, od porodu ciagle mi sie cos dzieje,najpierw infekcja,potem przeziebiony pecherz a teraz mam problem z paznokciami bo mi sie wrastaja mialam zrywac jak bylam w Polsce ale strasznie boje sie znieczulenia a teraz zaluje bo nie moge czasem chodzic.
Moze wiecie czy tu w UK zrywaja paznokcie?

Maggusia moze idz do GP to ci antybiotyk przepisze ja dostalam i mi pomogl.
Joklis naprawde cudna twoja coreczka:-)zazdroszcze ci ze juz mozesz swojej malej kitusie robic:-) moja to taki lysolek:-D
Pinka- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU SLUBU
Kornasia tylko pozazdroscic porodu, ja rodzilam 18 godzin ale bylo warto jak patrze na Wiolcie:-)

Pozdrawiam

Witajcie kochane!!!!!!!!!!!..............Dziekuje za zyczenia..........Zdjecia wkleje jak bede juz w Uk bo na tym zlomie T sie niestety nie da ;-( tak po krotce wrazenia niesamowite poprostu czegos takiego jeszcze nigdy nie doswiadczylam az ciary mialam na ciele...plakałam nie raz ale czesciej sie smialam nawet przy przysiedze nie moglam sie opanowac od smiechu ahahahahah........zdjec mam okolom 800 szt na chwile obecna wywolane 50 szt;-) na film czekam do konca tygodnia......,jeszcze nie moge sie przyzwyczaic do Zwrotu .........MĄŻ!!!!!! jakos tak dziwnie ihihi....ale moze z czasem sie przyzwyczaje.....ok lece do wyrka bo padam na pysk buziaki dla was laseczki .....

Witam Mamusie!

Ja nadal mecze sie z pecherzem parowki mi nie pomogly dobrze ,ze w jednym z polskich sklepow znalazlam lek wlasnie na przezebiony pecherz-urosal:-) i jak narazie zazywam mam nadzieje ,ze przejdzie mi to cholerstwo,bo juz mam dosc:sorry2:

Ogolnie to rozgladam nadal sie za sala i tam gdzie chcialam miec wesele jest tylko wolne na niedziele i teraz nie wiem co to zrobic,bo moj chce w sobote ,bo to jego jak juz pisalam urodziny ,a dzien po urodzinach robic to tez nie wiem:sorry2:
W sobote nam moga zrobic tam,ale pani powiedziala,ze musimy wiecej zaplacic i jeszcze do tego alkochol dokupic,a w niedziele koszyuje mniej i w tym jest alkochol,tort ,szyszki dla gosci i gorace dania itd:blink:
I teraz musi sie moj D zastanowic czy szukamy innego lokalu czy w tym na niedziele.W innych lokalach karza sobie kupowac alkochol i prawie ta sama cena wiec mysle ,ze to jest dobra oferta i na dodatek ladne miejsce:-):-)

Pineczka swietnie ,ze napisalas ja juz nie moge doczekac sie waszych zdjec itd:-)
jak czytalam twoj opis sama mialam ciarki hihi;-)

Ewangelia na bol plecow ja tez sie skraze po ciazy czasem mam tak,ze nie moge na drugi bok sie przekrecic:baffled:

Co do porodu Dziewczyny to ja mialam dosc trudny skurcze zaczely mi sie w sobote ,w niedziele mialam juz te parte i we wtorek dopiero urodzilam:sorry2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Czesc dziewczyny!!!
Korzystam z chwili, bo mala robi sobie drzemke :-D:-D:-D
Maggusia ja bralam ten urosal i niesety cudow dla mnie nie zdzialal... Jest to srodek ziolowy, wiec moze dlatego... Zycze powodzenia i powrotu do pelni sil, ale dla mnie to tylko furalginum dzialalo... Jak na razie problemow nie mam (ostatnie 3 lata byly spokojne :-D) i miejmy nadzieje tak zostanie, ale "nasiadowki" tez pomagaly, lub po prostu dluuuuga, goraca kapiel... Biedaku, ja wiem jaki to bol, kiedy dobrze jeszcze z toalety nie zeszlas, a juz chcesz z powrotem... Zycze szybkiego powrotu do zdrowia... A i pochwal sie lokalem jak juz znajdziesz...
Pinka super, ze dzien byl taki, jak sobie wymarzylas... Masz to juz za soba, zegnaj "miss", witaj "mrs" :-D:-D:-D... Czekamy na zdjecia, ja to zagladalam wczoraj nawet pare razy na nk, bo mialam nadzieje, ze tam moze cos wrzucilas, ale nie :-:)-:)-(

Do góry