reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

WERI juz niedlugo dolaczysz do naszego grona mam i jak to mowi mala-gorzarka juz jest blizej niz dalej ;-)
a co do Twojego marzenia to ja mam takie same i zeby najlepiej pracowac w tej samej szkole co corcia bedzie :)
mam nadzieje ze uda sie nam je spelnic:tak: a co do bycia mama to juz sie nie moge doczekac:blink: nie mamy jeszcze z nazeczonym slubu ale postanowilismy ze postaramy sie o dzidziusia ja jak ogladalam telewizje i zobaczylam jakiegos niemowlaczka od razu ryczalam :-pudalo nam sie za trzecim cyklem i tak powstala nasza olivia:-) tylko najgorsze jeszcze przede mna...porod:szok:

reklama
witam. latam , jak kot z pecherzem, ale jakos nawet kg nie chce spasc:confused:
osattnio zrobilam sie z szatynki na prawie blondynke. zmiana powazna i musze sie troche przyzwyczaic:-D:-D m mowi, ze mi odbilo, a ja juz siwa bylam i baleyage chyba jest naj odpowiedniejszy w takim wypadku:-D:-D:-D

witam nowe e kolezanki. jak sie skoncza te wakacje, to moze czesciej bede wpadac.

co do latania samolotem, to nie latam, wiec nie pomoge.

lece dalej zdrowka wszystkim i milego weekendu.

wczoraj zapomialam npisac
WIAJ EWANGELIA;-) do pogadania na gg :-)
JOKLIS rzeczywiscie masz suppperr szefa :-) daj mi do niego nr ;-);-);-) moze naprawde sie zastanawia nad podwyzka dla Ciebie lub inny wymiar godzin :confused: a wrocilabys na jakis warunkach, czy juz zdecydowalas i zostajesz z przesliczna Chloe (nie mmoge sie napatrzec na te jej kiteczki...:-D:-D:-D)
WERI co do szkol to ja podczas ciazy zapisalam sie na learndirect kursy ang przez internet za darmo. bardzo fajna sprawa mozesz robic testy kiedy tylko chcesz masz co prawda wyznaczony termin na jego ukonczenie, a do szkoly musisz isc tylko na egzaminy, ta szkola jest polecana przez job center.no i oczywiscie mozesz sobie wybrac kurs(angielski matematyk informatyka, menagment itp). Ja sie przeprowadzilam i teraz musze sie zapisac jeszcze raz tu w leicester, ale jakos nie moge sie zebrac mimo ze szkola jest 5 min od domu.a pozniej moze jakis kurs na school asisstent, praktyka i do pracy.Ochh tylko zeby to bylo takie latwe jak sie pisze :-D:-D:-D
Ciesze sie ze w koncu Wam sie udaly starania :-) A co do porodu jezeli moge Ci cos podpowiedziec to naprawde warto cwiczyc i duzoooo chodzic.ja miesiac przed porodem zwiedzalam Londyn z rodzicami praktycznie codziennie przez dwa tygodnie.Ale moj porod byl szybciutki (skorcze zaczely mi sie o 18, parte 22:30,a 23:42 urodzila sie Diana:-))
KIK a co Ty tak latasz ? Kochane urwisy nie daja Ci spokoju :-) Tez bede si farbowac jutro tylko nadal nie wiem jaki kolor.... moze tez blondi jak Ty ?!

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie!

Ja ledwo zyje mam zapalenie pecherza!:zawstydzona/y:
a tu zadnych lekarstw nie mam ani furaginu ,a on najbardziej mi pomaga,robie domowe sposoby i takie tam rzeczy,ale juz ledwo poprostu moge sie wysikac:-(
w aptece z tego co wiem nic nie dostane tylko trzeba isc do lekarza i badania ale ile to potrwa?
Jeju musze cos zalatwic ,bo normalnie przy sikaniu az lzy mi leca:shocked2::zawstydzona/y:
Jak bylam w ciazy tez to mialam wiec przy domowych sposobach mi przeszlo,ale teraz juz utrzymuje sie chyba tydzien:szok::dry::-:)confused2:

Mamusia Blanczki ja latam ryanair i tam mozna wozek za darmo przewozic i placi sie za dziecko powyzej 2 lat chyba tyle samo ile za dorosla osobe:sorry2:
Co do lotu to Brianek znosi dobrze zawsze mu biore ulubiona przytulanke jakies autko i bawi sie :-) sadzam go tez przy oknie i rozmawiam z nim na ten temat wiec napewno dasz rade ;-)
a w wizzair nie wiem jak to jest:cool2:

Joklis naprawde masz fajnego szefa!moze rzeczywiscie znajdzie jakies jeszcze rozwiazanie:-)

Kik gdzie tak biegasz kobietko?
a no widze niezla zmiana z fryzurka:-)

Weri Ewangelia witajcie!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Ostatnia edycja:
Kornasia zlobek sie nie oplaca, wiec stwierdzilismy, ze jej nie damy do zlobka, a u mnie w pracy nie ma popoludniowek, ani nocek, wiec i tak musialaby do zlobka... W gre wchodzi tylko podwyzka, bo jesli bym dostala, to wtedy moj szuka czegos na wieczory, a ja wracam do siebie... Ale z calym kryzysem gospodarczym, to chyba nie bedzie mozliwe, bo moja firma przez to tez stracila troche klientow...
Maggusia wspolczuje pecherza, wiem co to znaczy, bo tez co jakis czas mi sie wraca... Ja zawsze furalgine biore, moze ktos by ci z polski przyslal?
Co do porodu, to chcialabym, zeby u mnie bylo tak jak u Ciebie Kornasia Ja do szpitala pojechalam o 20tej z bolami, a urodzilam nastepnego dnia o10.30... Bez komplikacji sie nie obylo, a w szpitalu tydzien po spedzilysmy... Wszystko zalezy od tego jak ciaza przebiegala, no i od organizmu kobiety- chyba ;-):-) Pozdrawiam

Czesc kobitki:)

Nie pisalam bo czasu mi brak normalnie. Wrocilam do pracy i teraz na wariackich papierach wszystko. Wstaje o szostej rano codziennie i na siodma do pracy, wracam po trzeciej i z moja kruszynka staram sie jak najwiecej czasu spedzic,a potem z oliverem, a kiedy dzieciaki ida spac to przydaloby sie z moim M ale wtedy to juz padnieta jestem na maksa i do spania. I tak od pon do piatku. Ech, ale nie powiem bo w pracy gitara jest i moje szefostwo tez wyrozumiale niesamowicie jest. Macierzynskiego zostalo mi jakies trzy miesiace ale musialam zrezygnowac i kiedy poszlam do szefowej o zmiane godzin to wiedzialam ze mi nie odmowi, bo tak naprawde nie moze. Prawo tu takie jest ze jezeli wracam po macierzynskim i np chcialabym zmienic godziny pracy, pracodawca musi podac naprawde dobry powod jezeli sie nie chce zgodzic. Tymbardziej ze wiedzialam iz zmiana godzin nie bedzie miec wplywu na payroll zadnego.

Wrzucam kilka zdjec moich malusinskich

Załączniki

• picasabackground.jpg
    picasabackground.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 38
Hejka witam wszystkich,też ostatnio malo zaglądam ale jakos weny braki no zaczne czesciej pisac jak to napisąla Kik jak się szkoła zacznie.
Witam nowe mamy.

A tak to wpadlam żeby złozyć tu życzenia naszej Pince mam nadzieje że w tyg odczyta.

Pinka to dla Was

Na drodze życia są światła i mroki, raz szczęście jasne, raz smutek głęboki, ale gdy razem się idzie we dwoje, łatwiej się znosi nawet ciężkie znoje. Wiec w dniu zaślubin życzę Młodej Parze, by życie im dało wszystko, co w darze dać może szczęścia, pogody, radości, razem z uśmiechem wieczystej miłości.

MAMUSIA BLANECZKI my lataliśmy juz pare razy i

w wizzarze za bilet dziecka powyzej 2 lat placi sie jak za dorosla osobe i ma tez swoje miejsce jak dziewczyny juz wczesniej pisaly

wozek jest za darmo za bagaz normalne oplaty

polecam tez wykupienie pierwszenstwa wejscia na poklad co kosztuje jakies 3-4funty bo ludzie nie za bardzo chca przepuszczac nawt z malusimi dziecmi a to bardzo przydatne bo dziecko w takim wieku bardzo sie niecierpliwi a 2 godziny lotu to jeszcze godzina odpraw i czekania na wejscie do samolotu itp

polecam jakies zabaweczki i ksiazeczki moja Emi po fascynacji ogladaniem z okna jak juz byly same chmury nudzila sie poprostu

jak bralam picie dla małej w bagarzu podrecznym to troszke sie krzywili kazali mi sie tego napisc ale w koncu pozwolili wiec chyba łatwiej jest kupic cos juz po odprawie

miłego lotu :)

A no faktycznie, przeciez to dzisiaj
Pinka wszystkiego naaaajlepszego na nowej drodze zycia!!!
Aneczka dlugo nie zagladalas, jak tam w Polsce bylo? Bo przyjechaliscie jakis czas temu, pisalas, ze ok, ale bez szczegolow... Wrocilas do pracy!!! A kto Ci z mala siedzi caly czas jak w pracy jestes? Ja tez dyskutowalam z szefem o zmianie godzin, ale po prostu mi to nie na reke, bo musialyby byc wieczorne, a u nas nie ma... Buziaczki dla mamus, pa

reklama
milosc10.gif
Pineczko dzis wasz wielki dzien!
slub9.gif

z tej okazi chcialam wam zyczyc WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE
kwiaty3.gif
NA NOWEJ DRODZE ZYCIA!
slub.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry