reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam kobiety
dlugo mnie nie bylo,pewnie nawet nie zauwazylyscie ze mnie nie ma:sorry:
ale fajnie wrocic:-)Kondzio spalil nam komputer,bedzie chyba w przyszlym tyg:tak:oby:sorry:teraz pisze z laptopa ktory tez nie jest w dobrym stanie:sorry:ale chodzi jako tako.boshhh 2 tyg bez swiata:-D:-D:-D

nie nadrobie teraz ale najwazniejsze.niestety ominal mnie tez wazny dzien

Pinka wszystkeigo naj......na nowej drodze dalszego,wspolnego zycia:tak:
lece,jutro sprobuje cos nadrobic,choc troche:-)

reklama
Czesc dziewczyny... A tutaj znowu cisza zapadla...
Kwiateczek, pewnie, ze zauwazylysmy Twoja nieobecnosc...
Ewangelia juz wysylam adres i nr tel, no i wydaje mmi sie, ze pewnie zeby usunal, bo dlaczego nie? ;-):-D
Ja dopiero wstalam, dzis byla moja kolej na poleniuchowanie sie w lozku :-D:-D:-D... No i teraz nic mi sie nie chce... Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!

Witam Mamusie!

Ja tak wieczorowa pora zagladam:-)wlasnie mam maseczke na twarzy i probuje sie relaksowac :-p
maly mnie ciagle wola nie moze usnac.

Joklis dziekuje za namiary to pewnie ja bym musiala zaplacic te 70f :-( po za tym tylko w sobote moge dojechac tam a jak nie przyjmuja top musze skorzytsac tutaj z dentysty u nas.Juz wiem co mam z zebem,bo wczoraj mi znajomi tam zagladali:-p:sorry2: poprostu jakis tak od dziasla mi sie ukruszyl:szok:mozliwe ze tam jest dziura od gory tego zeba tez mam mala dziurke poprotu szok chyba bede miala dosc roboty z nim.Pojde jutro do dentysty eh mam nadzieje ,ze wszytsko zrozumiem co beda mowic ,bo w tych medycznych sprawach to ja tak nie bardzo:baffled:
no i podejme decyzje czy leczyc tu czy jechac do Polski.
Wlasnie mam nowinke dla ciebie bo chyba ty Joklis chcialas zakupic LCD Samsunga tak?
W argosie maja wlasnie na niego niezla przecene za 599f ,a w Comecie ten sam jest za 549f:blink: 40cali full hd i ta dobra plamke ma :-)

Kwiateczek witaj ponownie o ladnie jak to wam maluszek spalil komputer?:szok:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam
Magusia Kondzio jakims cudem zlapal karte od aparatu SD i wzial do buzi,potem wsadzil do jednego z czytnikow kart i pstryk:szok:spalil dysk:baffled:G nie zdazyl go zlapac:no:zdjecia z wakacji,filmy:no:nie ma juz tego:baffled:dobrze ze pare z wesela i wakacji zostalo mi na drugiej karcie:tak:nie zdazylam skasowac na szczescie:sorry:nadal nie mamy kompa,moze jutro bedzie.teraz pisze z laptopa ktory tez jest pozal sie...jak pisze to nagle kursor cofa sie do srodka zdania i musze kasowac:angry::angry:

Co u naszych najmlodszych dzieciaczkow,nie mam jak nadrobic narazie:sorry:Ciekawa jestem jak wesele u Pinki:-)

widze ze dentysta na tapecie:tak:ja chodze do polskiego,pracuje tutaj w dentist practice wiec luzik i mialam za darmo:tak:niestety teraz juz bede placic bo karta dawno sie skonczyla:baffled:chodzilam na maternity karte za free:tak:jeszcze jeden zab mi ciagle robi,zaczal jak karta byla jeszcze wazna wiec jest za free ale nastepne jak cos to juz place:no:

a ja chcialam zapytac mamuski co rodzily w uk czy musze brac jakies dokumenty do szpitala na porod? pewnie trzeba wziasc paszporty? probowalam cos znalezc w internecie ale nic nie znalazlam:baffled: I czy to prawda :
1) ze nie kapia tu dzidziusia po porodzie,
2) nie nacinaja
3) nie daja zadnych wkladow poporodowych czy podpasek
acha i takie male ostatnie pytanko-sonda dali wam w szpitalu znieczulenie? ja co slysze to nie dali zadnego znieczulenia bo juz na nie bylo za pozno:wściekła/y: ja bardzo takie znieczulenie bym chciala ale podobno mozna sobie je zazyczyc wpisac w plan porodu a potem ze znieczulenia nici:baffled: jak to wygladalo u was?

Czesc :-)
Ale tu faktycznie ostatnio cichutko....z reszta ja sama malo zagladam.....:sorry2:

Weri- u mnie bylo tak:
Paszportow ani zadnych dokumentow nie musialam miec i nie mialam.....:no: I nikt rowniez o nie nie prosil.
Dzidziusia rzeczywiscie nie kapali po porodzie.....:no:
Co do nacinania, to nie wiem, bo mialam cc.....
A na znieczulenie rzeczywiscie slyszalam, ze moze byc czasem za pozno...

reklama
Czesc dziewczynom!!!
Maggusia dzieki za cynk. Ale nie wiem, czy teraz bedziemy kupowac, bo dwa sluby nas czekaja, ja wlasnie zrezygnowalam z pracy, a no i nie zapominajmy o pierwszym Bozym Narodzeniu malutkiej!!! Wiec wydatkow sporo sie szykuje, a wyplata jedna :-(
Weri paszportu Ci nie trzeba, wez tylko swoja zielona ksiazke ciazy... Mi malej nie wykapali do 7go dnia zycia, ale tylko dlatego, ze miala kroplowke dwa razy dziennie, i miala caly czas igle w raczce... Ale mozesz poprosic na oddziale poporodowym, to wezma Ci pokaza jak prawidlowo ja wykapac, bo to Twoje pierwsze dziecko... Nie bedzie zadnych problemow... Ja przelezalam tydzien w szpitalu i widzialam mamy, te z poprzednimi dziecmi same kapaly, te z pierwszym szly z polozna (lub uczennica-jak w moim przypadku), i ktos pokazal... Mnie nacinali... To chyba zalezy od przypadku. Ja chodzilam do szkoly rodzenia, zapisalas sie? Duzo pomaga... Moja mala byla duza, a do tego mialam tzw vacuum delivery, wiec musieli naciac, bo mala chcieli szybko "wyciagnac"... Byla nawet grozba cc... Co do znieczulenia, to nie slyszalam, zeby nie podawali, zalezy co chcesz... Gaz moga Ci podac w kazdym momencie, pephodine zaczyna dzialac chyba po pol godzinie (ja mialam 2 zastrzyki), i na to moze byc za pozno, epidural podaje sie chyba bardzo wczesnie, bo musza byc ostrozni-nie mozesz sie ruszac, bo idzie w kregoslup (ja chcialam, ale mi nie mogli podac z powodu infekcji), i dlatego nie daja jak masz czestsze skurcze... A o jakiej formie myslisz? Ja mialam gaz i pephodine (ale dziecko po tym moze miec problemy z oddychaniem, i moja mala byla bardzo ospala do 3 dni po porodzie)... Co do wkladek, to dadza ci wszystko na porodowce, ale w momencie wyjscia z porodowki, musisz miec swoje... Kup sobie maternity pads, bo pierwsze dni beda najgorsze. Pozdrawiam

Do góry