reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maggusia- nasiadowki byly dla mnie blogie a mialam ostre zapalenie z krwia....ale mialam ospamox(a tam pisalo ze mozna wziasc przy zapaleniach pecherz) wzielam pol tabletki i po godzinie czulam roznice, a po kolejnej polowce juz bylao dobrze...potem juz tylko jadlam zurawine i pilam ja w duzych ilosciach. Teraz zurawina jest w codziennej diecie bo strasznie boje sie powtorki z rozrywki.

Jesli chodzi o sale , to u nas napewno impreza w niedziele odpada, nawe jakby mialo byc za pol ceny, bo ludzie w pn do pracy ida i bedzie gadanie ze to "chory pomysl"....
Fakt ze my nawet nie mamy "ulubionej daty" i nie robi nam roznicy czy to bedzie ktoras sobota czerwca, lipca , sierpnia czy wrzesnia 2010.... wiec troszke jestem rozluzowana ;)
Fajnie byloby gdybysmy slubowali 1 wrzesnia bo wtedy mielismy pierwsza randke, i w ten dzien urodzila nam sie Nastusia .... no ale ten dzien odpada bo to bodajze srodek tygodnia :-p

reklama
hejka :)
nie bylo mnie kilka dni, ostatnio jakos malo czasu mam na komputer:baffled:
pinka gratulacje!!!!!! super ze wszystko sie udalo:-):-)czekam na fotki:tak:
u nas w porzadku, Kondzio chyba zaczyna zabkowac bo poliki czerwone, dziasla spuchniete i gryzl by wszystko co popadnie, oczywiscie jest tez marudny jak nigdy:sorry2: wiec czekamy na zabki:-) do siadania sie rwie, jak lezy to jest zle, sam juz sie podciaga do gory jak trzyma moje rece:tak:
oki spadam na sniadanko:happy:

Witam Mamusie!

Ja juz sie lepiej czuje pomogly mi te tableteczki,ale musialam pare dni zazywac,a teraz od wczoraj boli mnie zab:zawstydzona/y:musze z zebami zrobic porzadek,ale troche sie tutaj boje do dentysty isc :baffled: w Pl mam swojego dentyste,ze jak mi zrobi jestem bardzo zadowolona i zawsze mam znieczulenie,bo bez znieczulenia ja nie dam rady:confused2::sorry2:
Pomyslalam,ze moze poczekam i pojde do dentysty w PL ale tutaj w sumie tez dobrze robia z tego co widzialam po moim D i za darmo to po co tracic pienizaki w pl prawda?
Moze wy mi cos powiecie na temat dentystow tutaj:confused::blink:

ALE TU CICHUTKO:szok:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc dziewczyny!!!
No a tutaj w dalszym ciagu taka cisza...
Maggusia ja chodze do polskiego dentysty... Bardzo sobie chwale, i wiem, ze nawet ludzie z B'ham tutaj przyjezdzaja... Jest ich dwoch, tylko troche sie czeka na wizyte, bo maja tyle ludzi... Przynajmniej 2 tygodnie... Ja wlasnie dzisiaj ide konczyc moje kanalowe leczenie... :-:)no::no: Jesli bierzesz jakies workinga, to leczenie jest za darmo, inaczej placisz ok 45£ za calosc... Ale angielscy na nhs tez chyba dobrze robia... To zalezy od Ciebie, tutaj tez duzo Polakow jezdzi, bo nie mowia po angielsku... Jakbys byla zainteresowana, to Ci moge dac namiary, nr tel i adres...
A ja znowu wybieram sie do pracy mojej... Tym razem dac wypowiedzenie juz na pismie :-:)-:)-( Szkoda, ze tak wyszlo, ale coz...
A co tam u Was dziewczyny slychac? Pozdrawiamy

MAGUSIA nie ma co uogolniac, ale ja jak bylam w ciazy poszlam kontrolnie do dentysty. okazalo sie ze mam dziurke w jednym zebie i mi zaplombuje. dala mi znieczulenie (jakies specjalne dla matek w ciazy), no i zakleila. nie wiem czemu ale teraz ten sam zab mi sie psuje, moze ze wzgledu Na to ze robilam tego zeba w ciazy.... nie wiem, na pewno juz do niej nie pojde.
a dentysta jest tu za darmo? nie wiedzialam, mi kazala zplacic za biala plombe (srebne sa darmowe) ja mam co prawda ta karte ale to tylko na rok od urodzenia dziecka mam zapewniona darmowa opieke dentystyczna...

W srode mam zakladany implant I sie troche stresuje... dziewczyny czy to BOLI :zawstydzona/y::zawstydzona/y::confused: ja jakos wrazliwa na bol nie jestem ale jak zobaczylam ze wsowke do wlosow maja mi do reki wsadzic to sie przestraszylam ;-) i co pozniej sie nie czuje tego pod reka?:baffled:

OJ CICHUTKO JEST CICHUTKO....KOBIETKI ODZYWAC SIE :-) PINKA CZEKAMY NA ZDJECIA :-) WRACAJ DO NAS SZYBKO ;-)

kornasia, tak do roku po urodzeniu dziecka, masz za darmo, ale biale plomby sa darmowe tylko do 3jek... Od 4ek musisz miec srebrne, lub zaplacic (70£)... Co do implantu, to o ile dobrze pamietam, to mi babka mowila, ze nacinaja, ale wczesniej daja znieczulenie miejscowe, tak ze chyba bolec nie powinno... Pozdrawiam

Kornasia moj ostatnio byl u dentysty nadlac zeba i zrobil mu tak extra ,ze jest bardzo zadowolony,a tego samego zeba w polsce nadlewala mu dentystka i ciagle on sie ukruszal.
Jednak sama nie wiem ,bo o plombowaniu slyszalam rozne tu rzeczy ,ze zle robia i mam metlik:baffled:

Joklis a biale plomby tez robia u was za darmo?bo w sumie do Coventry nie mam daleko :blink:
tylko ja moglabym niestety ,ale w sobote przyjechac ,a nie wiekm czy w soboty u was przyjmuja.
Bede wdzieczna za kazda informacje i ok podaj mi ten numer.

reklama
maggusia Tak jak pisalam biale daja, ale tylko z przodu, do 3jek, i to nie kosztuje... Jesli chcesz biala z tylu, to musisz 70£ zaplacic, chociaz powiem, ze ja robilam 4ke, i tez nie chcialam ciemnej plomby, bo sie balam, ze bedzie widac jak sie usmiechne... Tak mi to zrobil, ze nie widac nawet, ze plomba ciemna, a zaoszczedzilam 70£... Z biegiem czasu i tak moge wymienic... Niestety w soboty nie przyjmuja... Napisze Ci adres i nr tel na priv za minutke... Ja wlasnie wrocilam i mam spokoj na cale 3 m-ce!!! A potem tylko kontrola. Buziaczki

Do góry