reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

weri witaj i pisz. ja też jestem listopadową mamą, z tymże 2007 ;-) i moja córcia ma na imię Oliwia he he. a na którego masz termin porodu? i jak się czujesz? dlaczego tak wcześnie na macierzyńskie idziesz?

reklama
weri witaj i pisz. ja też jestem listopadową mamą, z tymże 2007 ;-) i moja córcia ma na imię Oliwia he he. a na którego masz termin porodu? i jak się czujesz? dlaczego tak wcześnie na macierzyńskie idziesz?
ale zbieg okolicznosci :-)moja mala miala sie nazywac amelia ale zmienilismy na oliwia bo anglicy wymawiaja Amelia jak Emilia a mojego brata coreczka to Emilia:baffled: termin mam wedlug angielskich lekarzy na 14 listopada a wedlug polskiego na 10 :sorry2: a na macierzynski ide 10 tygodni przed porodem, pracuje w fabryce paczkow i prace mam nieciekawa wlasnie dzisiaj konczy mi sie zwolnienie od lekarza tydzien temu o tej porze pedzilam do lekarza z okropnym bolem plecow:-(

Czesc dziewczyny...
weri a po macierzynskim bedziesz wracac do pracy? Ja poszlam na urlop 4 tygodnie przed porodem (i to byla decyzja moich szefow :-)) bo ja chcialam pracowac do konca stycznia (termin mialam na 11go lutego-urodzilam 14go) z tego wzgledu, ze chcialam jak najwiecej czasu spedzic z mala... Wtedy jeszcze myslalam, ze bede wracac do pracy, no i jesli poszlabym na macierzynskie wczesniej, to i wczesniej musialabym wracac... No ale ostatnie tygodnie byly ciezkie... Mimo, ze mialam siedzaca prace, lekka w biurze, to i tak bylo ciezko, bo bylam wieeeeeeelka, a plecy i nogi mimo wszystko bola, wiec Cie rozumiem :-)
Maggusia my chcemy kupic samsunga lcd, tylko wypatrujemy dobrej promocji... Na pewno po Bozym Narodzeniu beda wielkie przeceny, wiec moze tez jeszcze poczekajcie? Wyprzedaze beda caly styczen, zazwyczaj tak jest... LG tez dobra firma, bo choc ja sie na tym malo znam, wiem, ze moj jeden z tych dwoch chcial kupic-samsung wygral :-)
syla ja tez z checia wrocilabym do pracy, ale nie jestem gotowa, zeby ktos obcy mi dziecko wychowywal, bo mala bylaby w zlobku 10 godzin dziennie!!!!!
Ada super, ze Wam sie poukladalo, a jesli mozecie podzielic koszty domu-tym lepiej... Jesli macie ludzi z ktorymi sie dogadujecie to super... Ja mieszkalam z tyloma obcymi ludzmi odkad przyjechalam, ze nie wrocilabym do tego... Niby pieknie ladnie, ale sprzeczki zawsze gdzies byly... Bo niby dlaczego tylko ja i kolezanka dbalysmy o to, zeby w domu bylo czysto? Mieszkajac z 5ma innymi ludzmi, sprzatalysmy po wszystkich, bo nikomu sie nie chcialo... Chcialas ugotowac, to musialas pozmywac, bo ktos po sobie tego nie zrobil... Oj nie wrocilabym do tego...
Oki dziewczyny, spadam na razie, pozdrowionka

WITAM MAMUNIE :-)

JOKLIS jeszcze bardziej lubie CHLOE bo sie urodzila dwa dni przed moja data urodzenia :-)

WERI witaj :-) rzezcywiscie masz meczaca prace wiec lepiej byc ostroznym :-)

U nas pogoda paskudna, wiec dlugiego sapcerku nie bedzie :-) tez mi sie strasznie nudzi w tym domu samej :-) moj E pracuje do 20 :-( i czasami tez wolalabym popracowac, ale tylko czasami :-) Jutro ma wolne i mam nadzieje ze w koncu pojedziemy do Londynu pozalatwiac reszte spraw z przeprowadzki i odebrac poczte ze starego domu ...
o juz panna djanna wzywa, wiec wybaczcie dziewczeta, ale lece do mojej krolewny :-)

weri to rozumiem, ja masz ciężką pracę, to nie ma co ryzykować. ja pracowałam prawie do końca (skończyłam pracę na 2 tygodnie przed porodem), ale też pracowałam większość czasu w biurze i mogłam kończyć pracę o której chciałam, także nie miałam źle. Moja Oliwcia urodziła się 29-go.

joklis ja też nie chcę zostawić małej z nikim obcym, myślałam o jakimś nursery, ale teraz jakoś boję się tej świńskiej grypy, która ma się rozszaleć jesienią i wolę jeszcze poczekać. poza tym boję się rozłąki...

Witam Mamusie!

Dzis mialam dosc wczesna pobudke maly wstal przed 8:00 .Dzis zamierzalm jechac do kolezanki, dosc daleko ode mnie mieszka autobusem jakies 30minut.
Chce zeby troszke Brianek pobawil sie jej dzieckiem:-)

Wczoraj kosilam ogrod,sprzatala i zywoplot scinalam.Poprostu tyle pracy w tym ogrodzie,ze szok:shocked2:
na dodatek nadal mamy tego glupiego szczura,ktory wogole sie nie czai my stalismy w ogrodzie a on jak zobaczyl worki(myslal ze to worki ze smieciami) odrazu do nich podbiegl i chcial rozrywac:szok:
kurde mam nadzieje,ze cos zrobia z tym sczurem,bo juz dzwonilismy w tamtym tygodniu i mam go serdecznie dosc-boje sie go:zawstydzona/y:
Mam dzis tam zamiesc liscie jeszcze,ale nie wiem czy to zrobie,bo tak sobie mysle czy on tam jest...:dry:

Joklis powiem ci ze ja tak w tamtym roku z ciekawosci chodzilam patrzec czy sa przeceny tv po swietach ale wcale takich przecen nie bylo:sorry2:takze i na ten rok sie nie nastawiam ,ze beda...
Samsungi slyszalam,ze sa dobre,ale cena ich no nie za fajna...
Mi bardzo pdoobaja sie te nowe LG piekna maja obudowe,ale teraz poslzy znow w gore w Argosie mieli extra ich przecene ,ale sie juz skonczyla.Wiec tak sie zastanawiamy nad tym Sanyo ,bo naprawde parametry ma extra w niektorych tv za takie parametry terzeba by bylo zaplacic kokosy :-pno ale nie wiem hehe:cool2::cool2:

Kornasia mojego tez nie ma od samego rana 8:00 do 18:00 codziennie,bo bardzo daleko dojezdza do pracy:sorry2: i tez sama siedze,najchetniej to poszlabym do pracy dzien w dzien:-phehe.

Ada fajnie,ze macie takich ludzi na mieszkaniu z ktorymi sie rozumiecie:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam się z rana.

Maggusia moje dziecię zrobiło mi pobudkę już o 6.30 :szok: co do szczura, to nie możecie kupić jakiejś trutki?? ja bym na pewno tak zrobiła...

Pogoda dziś ładna, więc zaraz wybywamy na grupę, a potem na spacerek. Chociaż szczerze mówiąc, to jakoś nic mi się nie chcę. Pewnie jak się rozkręcę, to będzie ok. Miłego dzionka.

Witam...
Nie wiem co dzisiaj robic... Tez umowilam sie z kolezankami w miescie, ale pogoda nie bardzo, nie wiem, czy ciagnac mala na dwor jak tak leje...
Maggusia wspolczuje szczura... Ja to bym chyba z domu nie wyszla :-D:-D:-D... Co do promocji, to my poczekamy, bo nawet jak sie uda 100£ zaoszczedzic, to juz duzo...
Oki na razie ide sniadanko malej zrobic, ale jeszcze pozniej zajrze, pa

joklis nie nie bede wracac przed ciaza musialam tam harowac jak facet dzwigac caly dzien nie wyobrazam sobie (uzyje brzydkiego slowa) zapieprzac 8 godzin a potem wrocic do dziecka i jeszcze sie nim opiekowac przewaznie po takim dniu wracalam do domu i kladlam sie spac nie mogac ruszyc reka ani noga:-( przez ta prace schudlam 26 kilo w ciagu niecalych 2 lat (co akurat dla mnie bylo extra ale jakim kosztem:baffled:)

teraz posadzili mnie na krzesle na inspekcji musze wybierac brzydkie paczki ale mamy tam 3 wielkie piece gdzie smaza te paczki i jest tak goraco ze sie ze mnie leje poza tym musze biegac co chwile siusiu a nie ma kto mnie zmienic plecy bola od wyciagania sie nad tym pasem czasami jest tyle do wyrzucenia ze nie wyrabiam:sorry2: ale zostaly mi niecale 4 tygodnie pracy jakos dam rade:happy2:

a to moja mala dzidzia:-)

Załączniki

• Image0416.jpg
    Image0416.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 33
  • Image0407.jpg
    Image0407.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Do góry