reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Shilla- dzieki:tak::tak::tak: wiesz co ja to zawsze bucze ale jak czyjes kasety glondam:tak::tak: na momentach blogosławienstwa lub podziekowaniach:-D:-D:-D ty juz 6 lat po slubie????? uuuuuuu kupa czasu;-)))

u nas niby sie wypogodzilo:-) tzn chmury sa ale nie deszczowe ciekawe jak dlugo bo musiala bym wozek i walizki przeprac ale jak tak pada to nawet gdzie wysuszyc nie ma:no::no:

reklama
A ja wlasnie poodkurzalam wymylam cala lazienke kibelek wanne umywalke no i podlogi w kazdym pomieszczeniu i teraz sobie tak siedze i tak mi ladnie pachnie i tak ladnie wysprzatane uwielbiam jak tak w domu przyjemnie jest:-)

Pinka
hotelik fajny naprawde:-)no i widzialam tam przez jedno okno ladna trawke hehe zawsze mozna zdjecia popstrykac,a bedziecie wlansie robili zdjecia sobie taka sesje?
jak tak to gdzie?
my chcemy taka sesje i chcilelibysmy,zeby wideo bylo z takimi slajdami nagrane czasem jak teledysk ze zwolnipne tempo itd :-)no ale jeszcze nie wiem iel to bedzie kosztowac :-p:-)

Wiecie ja nigdy nie plakalam na takich uroczystosciach , a teraz to npotrafie tak ryczec ze szok:eek:czasem w ciazy plakalam ze szczescia na reklamach z dziecmi:-pno lzy same mi nachodzily do oczu.

Pandorka czasem dziewczyny sie tu udzielaja ale sporadycznie:sorry:

Shilla no no to juz troche wam latekminelo po slubie ale ja wam zycze jeszcze dluzej:-)

Ostatnia edycja:
pinka ja nawet nie wiem kiedy mi stuknelo 6 latek czas leci jak nie wiem jestem juz z moim mezem 11 lat i tez nie wiem kiedy zlecialo:szok: trzymajcie sie cieplutko milego wieczorku dla wszystkich

Pandorka - ja pisze, pisze, ale nie tak intensywnie bo jestem w PL

A jak tak z innej beczki....
Powiem wam laski ze tu w Pl ludzie traktowani sa jak smieci jak kasy nie maja a lekarze bo Bogowie. Nic tylko im zdjecia robic, porozdawac i kazac ludziom sie do nich modlic.
Ojciec mial pol roku temu wlewany jakis olej do oka ktory maxymalnie moze miec pol roku. Przez 6 m-cy miesiac w miesiac jezdzil na kontrole do Warszawy (co jest kosztone), co jest dla niego bardzo ciezkie bo ledwo widzi, nie wie jaki nr autobusu wiec zawsze po tej Warszawie pieszo chodzi i pyta sie na jakiej jest ulicy. Za kazdym razem gdy byl w tej Klinice profesor badajacy jego oko nigdy sie nie odzywal tylko patrzyl, wypisywal krople i ewentualnie mruczal.
Dzis pojechal na ta niby ostaeczna kontrole po ktorej mialby miec operacje w przychodni byli tylko jacys studenci ktorzy nic nie wiedzeli co z tym okiem jest nie tak, i mu powiedzieli ze prawdopodobnie slepy na to oko i ze profesora nie ma bo jest na urlopie i bedzie pod koniec sierpnia a on musi to zobaczyc zeby podjac jakas decyzje o operacji...jesdnym slowem zostal olany z grubej rury. Bo teraz to nawet nie wiemy co to bedzie jesli ten oej bedzie znacznie dluzej w oku niz byc powinien...mowie wam laski. Normalnie skora mi sie jezy z tej bezradnosci, bo jak nie masz kasy na prywatna klinike to przychodzi ci oslepnac, umrzec...
Ah musialam sie wygadac...

malagorzatko - ja za kazdym razem jak jade do pl to sie za glowe lapie,ze jak sie kasa zasswieci to cie ;lekarze jak Boga traktuja,a jak z mala 2lata temu do szpitala z wypadku pojechalam to normalnie czulam sie jak popychadlo,mialam wrazenie ze jak sie nie bede pilnowac to w koncu ktos mnie w dupe tam kopnie:no::wściekła/y:i dlatego zawsze sie spieram,ze tu sluzba zdrowia jest do niczego,bo moze i na 3/4rzeczy dadza paracetamol,ale z usmiechem i pocalowaniem reki i czujesz sie jak czlowiek czy masz kase w portfelu czy nie:sorry:trzymam kciuki za tate,mama nadzieje,ze ich niekonsekwencja nie odbije sie na Nim:no::confused2:

witam wszystkich nowych na forum,nie mam czasu nadrabiac niestety,ale mam nadzieje ze jakos sie wdroze z czasem:zawstydzona/y:

u nas narazie ok,Julcia juz po pierwszym zabiegu.morze lez wylane,mowie wam ,nie ma nic gorszego niz patrzec jak usypiaja dziecko do operacji:no:serce sie kraja na maxa...ale przezylismy jakos z M,choc tylko dzieki temu ze bylismy razem chyba...teraz w piatek kolejna,gorsza znacznie:-:)-:)-(po tej Julka sie meczyla okropnie,a pielegniarki nastawialy mnie juz,ze nastepna bedzie bardziej trudna i dla Niej i dla mnie:-(
nie wiem czy pisalam,ale Nikusia ma zalatwione przedszkole pryw.od wrzesnia-3dni w tygodniu,a od stycznia do przyszkolnego idzie:tak:do tego ogromny przelom w nocnikowaniu:NIka sama zdejmuje majteczki i robi siusiu i kupe na nocniczek i podciera sie papierem(bo chustki rtylko dla Julci sa juz,hehehehe)i wylewa z nocniczka do klozetu i splukuje i myje raczki slicznie:-):-):-)sama musiala dojrzec chyba,bo nie zmuszalismy Jej do niczego,przyszlo z dnia na dzien:tak:

heyka dziewczyny :-) wpadam się przywitać, bo już jestem w UK.
witam wszystkie nowe mamy :tak:
i gdzie to lato? kurcze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w Polsce upały po 40 stopni, a tu zaledwie 18-20 stopni :szok: szkoda :sorry:

hejka:)
bylismy dzis w szpitalu na wizycie sprawdzic czy z oczkiem dobrze i wsio ok:-) wybudzili biedaka ze snu swiatelkiem prosto w oczy:baffled: w zamiam zafundowal lekarzowi syrene:sorry:
juz pojutrze wybywam z londynu, przez jakis czas nie bede miala neta, chyba gdzies ze 2 tyg:-(w pokoju przejsc sie nie da bo wszedzie pudla i walizki:baffled: przemeczymy sie jeszcze te poltora dnia:tak:
dobranoc:happy:

witam.

prawie caly tydz w domu siedzialam, zeby na miastonei wychodzic ikasy nie wydawac:-)
teraz siedze i robie golabki, bo dzieciarni sie zachcialo.
co do wyjazdow do pl. my nie bylismy juz 3 lata i wcale nei chce mi sie tam jechac. a tescie truja mi d... zeby przyjechac najlepeij na swieta , a potem w maju na slub. tlumacze im , jak krowie na rowie, ze to dla nas kosztowna impreza , a ci swoje.
pozatym wolalabym juz np dp francji jechac i cos zobaczyc, a nie upierdliwych tesciow. tesciowa, gledzi, ze dzieci popilnuje, jak bedzie pilnowala jak ostatnim razem, to ja dziekuje. ejszcze ja trzeba pilnowac. kiedys 3 razy malo mi gabi nie wpakowala pod samochod, bo zamiast patrzec przed siebie, to ta ogladala sie czy wszyscy ja widza:crazy: moj pewnie by chcial pojechac, ale jak mnie wk.. to sam poleci. wiecej nie pisze, bo sie tylko niepotrzebnie wkurzam.:-)

milego dzionka.

reklama
Do góry