reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hej kompletnie nie jestem w temacie , ale jak bede miała chwile to sie rozgoszczę widze ze troche w Uk mieszka rodzinek i dobrze zawsze bedzie nam razniej i w razie kłopotu mozna sie poradzić , a przez tą ciąże to jestem tak zakręcona ze rece opadają ...

Witam Mamusie!

Ja dczis cala noc sie wiercilam,tak mnie cos uwiera w gardle i tak mnie boli ,ze az lzy mi same lecialy szok:szok::eek:

Niedawno obudzilismy sie bo o 7:00 obudzil nas stuk i huk!:eek:do sasiadki probowala wtargnac policja i wylamywali jej drzwi itd nie wiemy o co chodzi szok:szok::baffled::eek::eek:

Mam fryzjera odpisal mi facet:-pale podobno u nas jest bardzo dobtry 40f chce za koloryzacje to jeszcze jeszcze:-) no to teraz zasatanawiam sie czy isc haha:-p
troche chcialabym miec te wlosy jasniejsze najlepiejmt o chyba do niego podjechac i z nim pogadac.

Musze sie wam pochwalic ,ze synek spi juz ktorys dzien bez pieluchy i ani razu nie zrobil siusiu w nocy!:-):-)(odpukac)
jestem mile zaskoczona:-),bo myslalam ,ze bede wstawac i zmieniac posciel:sorry:
ale jednak nie i poprostu juz pieluch nam nie trzeba HURA:-)

Kik Joklis moja mama z zawodu fryzjerka chwali tony&guy nawet u nich tu byla porozmawiac jak byla u nas :-)
dla mnie np moja mama jest niezastapiona zawsze zrobi mi wloski tak jak chce!

Pandorka dziekuje za informacje kurde sama nie wiem jak to z nimi zrobic czy wogole zapraszac,bo w sumie miala byc to impreza tylko dla rodziny ,a znajomi sami sie wogole wpraszaja np mowia: no to bedziemy bawic na weselu:-) czy cos takiego.Fakt nie mamy ich tu duzo z 6 osob,ale to zawsze jest.

Pinka Ada doslownie nie wiem te ceny sa kosmiczne:szok:
ja dzis jeszcze pobuszuje w necie,popytam tez kolezanki ktora brala slub:-) musze cos wybrac ,ale nie drogiego wiadomo.

lucy witaj!

Ok zmykam ale wam sie rozpisalam-musze isc zaladowac prad ,a troche drogi mam :-p
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Ostatnia edycja:
no tak, ale tak czy siak nie ma obowiązku płacenia komuś za hotel prawda? szczególnie jeśli macie ograniczone fundusze to lepiej grzecznie wysłac taka notke wraz z zaproszeniem niż martwić sie, ze ktos liczył na to że mu za hotel zaplacicie :sorry:
no to juz kazdego indywidulana sprawa ja np nie wyobrazam sobie napisac kata kartke moim znajomym ktorzy taki kawał przyjezdzaja aby sami sobie jeszcze hotel łatwili,no ale kazdy robi jak uwarza.....................

Pandorka dziekuje za informacje kurde sama nie wiem jak to z nimi zrobic czy wogole zapraszac,bo w sumie miala byc to impreza tylko dla rodziny ,a znajomi sami sie wogole wpraszaja np mowia: no to bedziemy bawic na weselu:-) czy cos takiego.Fakt nie mamy ich tu duzo z 6 osob,ale to zawsze jest.

Maggusiu zrobisz kochana jak uwazasz, ale w takim przypadku że oni się sami wpraszają, to ja bym im jak najszybciej i delikatnie powiedziała, ze przyjęcie tylko dla najbliższej rodziny ze względów finansowych. Nie wiem bo nie doczytałam, czy oni sa tu z UK czy z PL, ale może na drugi czy trzeci dzień niech wpadna na drinka po prostu i tyle.
My mielismy tylko ślub cywilny i zaprosilismy tylko najbliższe grono znajomych dosłownie 6 osób. Małe przyjęcie dla najblizszej rodziny zrobimy w PL w czerwcu 2010roku przy okazji zjazdu rodzinnego i powitania na świecie naszego maluszka

Pandorka tak naprawde ja myslalam o tych przyjaciolach nie znajomych no i teraz jest tak jak zaprosimy jednych a drugich nie to bedzie obraza i wogole wiec taka wlasnie akcja:eek:
i bedzie trzeba ich wszytskich zaprosic z tego co widze,troche jeszce mamy czasu wiec zobaczymy jak to bedzie:-)
Tak sobie mysle ,ze moze wyjscie z sytulacji byloby takie,ze oni przenocuja u mojej babci ona ma ogromny dom?
no ale nie wiem czy to dobre i czy babcia sie zgodzi:-p
a z drugiej strony patrzac w takim hotelu maja nocleg sniadanie i nie martwie sie juz nimi prawda? a u babci z bede sie martwila bede musiala kupic do lodowki rzeczy i czy beda wiedzieli goscie kiedy pojechac prawda?tez nie chce miec niezdrowej sytulacji :-p
no ale zobaczymy musze to przemyslec przedyskutowac ze wszystkimi tzn z mama i przyszlym malzonkiem :-)

A my wybralysmy sie dzisiaj do banku, przy okazji polazilysmy troche, bo mala to uwielbia byc w wozku, swieze powietrze dobrze jej robi, a i pogoda dosyc ladna tutaj...
Maggusia no to masz dylemat ze znajomymi... Wiem jakie to niezreczne, jak ktos na sile sie wprasza... Niektorzy po prostu nie zdaja sobie sprawy, ze wszyustko kosztuje- i to nie male pieniadze... Fajnie, ze mama fryzjerka... Ja w Polsce mialam kolezanke, to co tydzien z innym kolorem i krotszymi wlosami wychodzilam :-):-D Lubilysmy eksperymentowac... Ale juz z tego wyroslam- chyba :-D:-D:-D
Oki lece mala karmic, bo zaczyna marudzic, buzka

Pinka - ja tez mialam tren i dopinany na guziczek ale i tak caly spod byl czarny, nawed po odczyszczeniu juz nie bylo tak samo, efekt jest fajny ale to raptem kwestia wejscia do kosciola bo z powrotem juz musisz go podpiac. tak wiec nie wiele tracisz :).
a gdzie szylas sukienke tu w Uk czy w PL?
odnosnie hoteli, my podawalismy liste z lokalnymi hotelikami i nr kontaktowe a mialam ludzi z Uk, Irlandii i roznych miejsc z PL, kazdy to zaakceptowal normalnie i nie bylo zandnych problemow.
Kiedy jest ten wielik dzien?
ja wlasnie obchodze 2 rocznice w ten weekend i nadal mam wspaniale wspomnienia :)

reklama
Ja sie nigdzie dzis nie moge ruszyc :szok: leje i leje :eek:
a mam gardlo chore wole nie ryzkowac juz chyba wiem czym sie tak doprawilam podraznilam sobie gardlo pylkami z pazurow i teraz mi to w gardle siedzi i probuje to wykaszlec,bo jak dzis pilowalam pazuy to zaczelo mnie tak draznic ze masakra:baffled:

Joklis bede musiala pomyslec wlasnie ale zobacze czy wogole znajomych zaprosze.Z jednej strony chcialabym zeby byli a z drugiej poprostu to taki wydatek ze szok jak mam ich zaplacic za hotel itd :sorry:

Dzis przegladam hotele restauracje u nas i takie to vwszystko w internecie beznadziejne nie podoba mi sie:confused2:

Do góry