reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc dziewczyny!!!
Troche czasu tutaj nie zagladalam... Kasiu trzymam kciuki za Was, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... Gosiu tez nie wiem, czy kupowanie sukni slubnej rok przed slubem to dobry pomysl... Moda szybko sie zmienia... Pinka no, juz niedlugo... Chyba sie nie zaczelas rozmyslac? ;-):-D Maggusia szalejesz!!! Twoj sie nie boi puszczac Cie tak wystrojona na impreze? Jeszcze Cie ktos ukradnie... :-):tak:;-)
A my bylismy z mala w piatek u lekarza-znowu... Mala od urodzenia prawie miala problemy ze skora-wysypki itd... Na poczatku mowili, ze ma po prostu wrazliwa skore, dopiero przyzwyczaja sie do bycia na tym swiecie itd... Probowalysmy chyba z siedem roznych kremow, bo co jeden lekarz przepisywal cos innego... W piatek lekarz potwierdzil, ze to egzema... Ale sie wkurzylam, bo tylko cos przepisal i wyslal do domu... Co prawda kazal nam wrocic za tydzien, ale ja mialam nadzieje, ze wysle nas do alergologa i dermatologa... Mala coraz gorzej spi w nocy... Budzi sie co chwile i zaczyna sie drapac... Ja panikuje, bo tyle sie naczytalam o egzemie, i mam przed oczami najczarniejsze scenariusze... Czy ktoras miala podobny problem? Pomogl lekarz? Pozdrawiam wszystkie

reklama
Witam Mamusie!

U nas raz pada raz swieci slonce nie wiem co robic,a przydaloby mi sie isc do supermarketu:sorry:chyba ,ze poczekam na D ,ale obiad nie wiem z czegoz robie haha:-pkurde powinnam zrobic prawko,bo te pogody doprowadzaja czlowieka do szalu i nie wiadomo co czlowiek ma ze soba zrobic:eek::eek:

Co do wyjazdow to ja wole tez w jakies cieple miejsca pojechac,moze dlatego ,ze mame mam w Grecji i tak do PL mnie nie ciagnie ostatnio bylam to po paru tygodniach chcialam juz wracac,a jak jechalam samochodem z lotniska ti w UK czulam sie jak w domu:eek:w Pl jacys ludzie dla mnie sa juz obcy wiele znajomych sie wykruszylo.Wogole zaowazylam,ze ludzie ktorzy sa po za granicami kraju wola ostatnio jezdzic w cieple kraje niz do Pl widze na nk.
Ja tez ostatnio mecze mojego D zebysmy pojechali do mamy mojej ,ale on woli do PL.

Pinka nie stresuj sie bedzie ok.Ja to sie poplacze jak moj D bedzie wypowiadal przysiege to na bank bede plakac:-p

Mala-gorzatka fajnie ,ze tak milusio spedzacie czas:-) jak jest to twoja wymarzona suknia to moze kup ,ja np nie bede kupowala sukni,bo jest modna tylko taka ktora mi sie podoba ,bo te modne suknie slubne to kosztuja kokosy :eek:
ja tez nie wiem czy nie bede kupowala sukni slubnej za nieldugo:-)jak mi jakas wpadnie w oczko to kupie:-)ale to musisz byc pewna czy to naprawde jest ta twoja wymarzona suknia!

Joklis zdrowka zycze maluskiej!
Moze kup Oilatum mi to kiedys pomoglo i malemu daje sie do wody troche tego i myje sie w tym dziecko:-)
Ja czasem kupuje oliwki nawet dla siebie wlasnie takie do wody bo wetedy jest gladsza skora i lepsza ,ladniejsza i gladsza:-)
Moze to wam pomoze?
wiele dziewczyn tu stosowalo Oilatum...
hehe a co do dyskoteki e tam nikt mnie nie ukradnie D pewnie sie boji,ale on wie,ze moim hobby jest taniec i ja musze sie czasem wyszalec:-pbo ja bez tanca nie moge zyc!

Kasiu ja wam bardzo wspolczuje:-(
moge sobie tylko wyobrazic co wy w tym momencie przechodzicie.
Pomysk,ze za niedlugo bedzie wszytsko ok i mina klopoty.
Moge ci tylko powiedziec ,ze badz kochana silna i nie zalamuj sie!
Przesylam wirtualne usciski:sorry:

Syla hehe no frajde mial niezla:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Ostatnia edycja:
mała-gorzatka - co do sukni to tez uwazam ze musisz byc w 100 procentach pewna bo teraz kupisz jedna aza pół roku spodoba ci sie inna i co wtedy druga bedziesz kupowac przemysl sprawe i podejmij decyzjie

witam
my juz wrocilismy,sumie w sobote wieczorem a wczoraj szlam do pracy wiec sie nie odzywalam.musialam sie zwolnic bo Kondzio sie rozchorowalmial 40.4 C :szok:maskra,ma zapalenie ucha:no:temp ciagle rosnie to za chwile opada teraz znow ma 37.5:baffled:nie spalam cala noc,wrocilismy ze szpitala przed polnoca:baffled:teraz usnal wiec ja tez ide.
jestesmy w kazdym razie,jutro tez do pracki na popoludnie ide,,boshhh jaki pech.reszte opisze jak juz bedzie lepiej:sorry:

Suknia.... moda.... ja nigdy nie kupowalam tego co jest modne, nigdy nie patrze na mode, patrze co mi sie podoba i w czym dobrze wygladam i dobrze sie czuje.
Moja suknie jest wypatrzona 4 lata temu i do tej pory zadna nie moze jej przebic. Nie martwie sie o moge...martwie sie o cialo :) czy jak kupie teraz to ile poprawek bedzie potem....:-( moze przytuje moze bardziej schudne, to mnie martwi...

Mala-gorzatka jesli chcesz jeszcze bardziej schudnac to ja bym sie wstrzymala z suknia.Ja teraz zamierzam od sierpnia isc na diete i wiem ,ze jak schudne to ja juz utrzymam moje kg :-)
bo po porodzie schudlam dosc duzo i waga mi stoji teraz w tym samym miejscu moze czasem sie waha o kilo w dol ale to nie duza roznica.A jesli ty masz wlasnie skoki wagi to moze sie wstrzymaj?
Ja tez mam upatrzone modele sukni,w ktorych chcialabym isc do slubu i nie sugeruje sie moda:-ppoprostu mi sie podobaja i wiem,ze bede sie w nich dobrze czula.

joklis współczuję :-( ja wiem, że moja córcia ma wrażliwą skórę i cały czas stosuję krem Oilatum, wcześniej stosowałam też płyn do kąpieli Oilatum. a co lekarz przepisał?

Gosia ja też o tym pomyślałam, ale nie chciałam pisać, bo jakoś tak chyba nie wypada :zawstydzona/y: ja widzę po sobie jak teraz raz tyję, raz chudnę, ciężko wybrać coś co miałoby leżeć za rok. piszesz, że suknia podoba Ci się od 4 lat, więc skoro tak długo jest, to w przyszłym roku też może będzie...

kwiateczek współczucia :sorry: dużo zdróweczka dla bąbelka.

Maggusia ja też bym z chęcią poszła się wytańczyć.

U nas dzień jakiś taki nijaki:confused2: Ta pogoda mnie też dobija...

Gosia- no wlasnie te kilosy ehhheeh ja kupilam swoja w marcu i schudlam:-:)-:)-( a ze nie chciało mi sie w zmniejszanie bawic to kupilam nowa ktora i tak 1000razy bardziej mi sie podoba

Kwiateczek- wiatj spowrotem zdrowka dla Kondzia;-))))
Syla nic nie mow o pogodzie bo ja to jak lunatyk chodze ciagle tylko bym spała:-D:-D:-D
maggusia- z czego ty chcesz schudnac???????????? przeciez ty patyk jestes???????????
Joklis- ja tez tylko jak mała jaiejs wysypki dostawało oilatum szło w ruch i po kilku dniach schodzilo,bo na lekarzy nie ma co liczyc

a ja 7.08.09 na panienski ide juz sie doczekac nie moge:tak::tak::tak:szkoda ze zadna z was w polsce nie bedzie a dokladnie w poznaniu bo by był mega panienski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam
Kondzio dalej chory,w nocy znow mial 39.5 :no:boshhh nie wiem jak to bedzie,musze do pracki dzisiaj a nawet klucza nie mam bo zostal tam:baffled:mialam wczoraj po niego isc ale nie mialam jak.boje sie go zostawic ale co mam zrobic.mam nadzieje ze G sobie poradzi:sorry:teraz temp nie ma ale na noc pewnie wroci:-(

widze ze na tapecie dalej wesela:sorry:my sie troche pobawilismy nawet.Kondzio dostal leki od alergologa.okazalo sie ze niby jest alergikiem ale nie mozna mu zrobic testow bo za maly.ma syropy,tabletki juz sie skonczyly ale odkad wszytsko bierze przesypia cale noce:tak::tak::-)no za wyjatkiem teraz:no:obecnie nie daje mu ich bo nie je a ma antybiotyk,paracetamol i nurofen na pusty zoladek w sumie wiec odstawilam syropy bo sie boje.zapomnialam w szpitalu powiedziec tez ze je ma:baffled:wczoraj bylam u lekarza bo temp sie utrzymywala a ten powiedzila ze dobrze bo organizm walczy,i zeby nie panikowac:baffled:a jak tu nie panikowac jak leki podane a temp dalej jest wysoka:angry::angry::angry:a on mnie olal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:na sczzescie teraz troche opadla:baffled:Do tego Kondzio ma atopowe zapalenie skory:baffled:mamy masc ale mam smarowac tylko zmiany bo to tylko pojawia sie na twarzy.w sumie nic wiecej nie wiem:no:ale leki pomagaly wiec zobaczymy dalej.mleka mamy nie zmieniac bo w sumie powiedzieli ze za pozno a w sojowych tez sa alergeny:baffled:no al jemu nic po mleku nie jest.ja zwariuje chyba.nie wiem co moge mu dac a co nie,nic mi nie powiedzieli.tyle nam sie rzeczy pytala ze nie wiem nic o zywieniu:baffled:czyli chyba normalnie.powiedziala tylko ze bardzo dobrze postepuje i ze duzo przeszlismy z nim od poczatku i ze mam robic tak dalej wiec tzn chyba bez zmian:baffled:
W pl takie upaly ze siedzielismy w domu bo nie mogluismy oddychac.o 8rano bylo 26 C:szok::szok::szok:nawet nie wiem ile w poludnie bo juz nie patrzylam:no:

w wesele tez byla straszny upal,burza potem.poszlismy malego polozyc ok 19ej to nie moglismy wyjsc z domu:szok:przez 2 godz:baffled:
a wesele super,po obiedzie juz wszyscy wyruszyli na parkiet:tak:moja rodzina tak sie bawi ale i mlodego tez,w szoku bylam bo nikogo za stolami nie bylo:-)tylko na przewrie na jednego;-)moj G o 2ej juz byl prawie zgon aj a 2 kieliszki wypilam bo sie balam o Kondzia ze bede latac a on w piatek zaczal brac leki i cale noce przesypial:-):-):-)
oto jedno zdjatko z wesela i Kondzik na urlopie
DSCF3302.jpg

DSCF3166.jpg

DSCF3238.jpg

DSCF5606.jpg

DSCF5691.jpg

reklama
Hejka dziewczyny znowu pare dni nie zagladalam.Pogoda nie zaciekawa,ja już nie wiem co mam wymyślać z tymi moimi chłopakami.
Magusia z czego tych chcesz schudnąć,przecież ty jak patyk chuda.
Malogorzatka super że mała się tak dobrze czuje na wsi, my niestety nie wiem skad i kiedy to się wzielo,ale nie mozemy sobie pozwolic na wypad na farme lub jakiegos zoo.Natan ostatnio jak zobaczy czy psa,kota czy ptaka jakiegoś to wpada w histerie.A jeszcze niedawno potrafił mi uciekać jak zobaczył psa to za nim szedł.A co do sukni to ja bym własnie tez sie bała o tą wage,szczególnie teraz po 2 porodach.gdyby to było 6 -7 lat temu to bym kupiła bez zastanowienia.:-)
No i jeśli się zdecydujesz to upewnij się czy suknie mozna przerobić.
Pinka ty jeszcze schudłaś:szok:,ty też szczuplutka jestes.A tamtej nie mogłaś zwężyć?Panienski super sprawa oj to pewnie bedzie udana zabawa.
Kwiateczek fajne fotki widze że urlop udany.Zdrówka dla Kondzia a co on tylko ma gorączke?
Syla tez lubie jeżdzić do Pl,choć przewaznie jężdzimy 1 lub 2 razy w roku.Lubie tez jak rodzinka z pl do nas przyjeżdza ale narazie nic sie nie zapowiada.

Do góry